A választói összefogást támogató nyilatkozat

bt

#326 Re: MAGYAR ALSÓKÖZÉP

2012-11-09 18:58

gondolkodó

#327 Re:

2012-11-09 19:14

#315: Tibapó -  

 Átnéztem a csillagtérképet, nekem kicsit magas. Én Dr.Papp Lajos szívsebészt egyrészről óriási tudósként ismerem, másrészről, mikor felteszi a sámánkoronáját és elkezdi az táltosészt osztani, akkor megdöbbenek. Én róla mindig azt feltételezem, hogy benne 2 személy lakik. A sámánformáját nem tudom megérteni. Ismerek még  ilyet, ő is orvos, őt sem értem, valamikor normális ember volt és egy budapesti kórház párttitkára. Nagyot fordult vele a világ, vagy ő a világgal.

ovov

#328 Re: súlyos

2012-11-09 19:17

#101: hug.os józsi - súlyos 

 Kikérem magamnak azt, hogy lebandázz! Semmilyen bandába nem tartozom és úgy gondolom az itt hozzászólók többsége se. És nem mi irányítottuk korábban sem az országot (nekem eddig a választásokon való részvételen kívül más politikai szerepem nem volt, nem jártam, nem járok semmilyen tüntetésre, felvonulásra). A jövőben sincsenek politikai terveim, egyet leszámítva, ha mégegyszer ov és bandája nyer, akkor kiköltözöm Burgenlandba a céggel és a családomal (amit csinálok ott is el tudom végezni és még nyelveket is beszélek), elég sok adót fizetek ebben az országban, talán ott jobban megbecsülnek érte és majd 4 évente leadom a szavazatomat levélben ellenetek.

Eladósodni pedig nem volt kötelező senkinek sem, az ország eladósodását pedig ov kezdte el a fentarthatatlan lakáshitel állami támogatásával és jó lenne azt se elfelejteni, hogy a választási küzdelemben 2004-ben ki igért 14 havi nyugdíjat fedezet nélkül. Ki kérdőjelezte meg a megnyert választások eredményét és ki bújtotta fel 2006-ban a futbal huligánokat, hogy az utcán randalírozzanak.

Nekem is volt Svájci Frankos hitelem, de nem a kormányt, az IMF-et, az EU-t hibáztattam miatta és a Bankokat se. Én vettem fel a hitelt, senki nem kényszerített rá, az én rossz döntésem volt, meghúztam a nadrágszíjat és visszafizettem. Ennyi. Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér.

Nem vagyok érzéketlen azokkal sem akik, tévedésükből adódóan súlyos helyzetbe kerültek a hitelek miatt, örömmel veszem, ha az adóimat az állam erre fordítja és nem a rossz gazdaságpolitika miatti cds felárra, MOL részvényre, Stadionokra, futball klubbokra, Kossuth tér átépítésre, Horthy, Nyírő, Wass, Prohászka, Trianon, Turur és egyéb szobrokra, no meg a Simicska birodalom építésére.

d

#329 Re: Re: súlyos

2012-11-09 19:30

#328: ovov - Re: súlyos 

 Pisis Józsinak már többen reagáltak erre a beírására, legjobban Te foglaltad össze. A baj az, hogy az ilyen Józsifélék a szemináriumon tanultakat fújják önálló gondolatok nélkül, őket megváltoztatni nem lehet. Talán nem is kell, de legalább tartanák meg meguknak gondolatmentes véleményüket.

tolerancia

#330 Re: Re: súlyos

2012-11-09 19:31

#328: ovov - Re: súlyos

Teljesen igaza van. Az együttműködés csak akkor valósulhat meg, ha nem megyünk bele abba a "játékba", hogy egymásra mutogatunk, személyeskedünk, és ahelyett, hogy egymást erősítenénk, egymás önérzetébe gázolunk.

Az egyik gyerekem külföldre ment dolgozni, és azt mondta az ott élő emberekről, hogy teljesen nyugodtak, nincs szadizás, újjal mutogatás. A hivatalokban kultúráltan beszélnek az ügyféllel, segítő szándékkal állnak az elintézendő ügyhöz.

Én itthon is egy ilyen világot szeretnék. Az nem kifogás, hogy "nekik", ott több száz évnyi előnyük van demokráciából.

Az Együtt 2014 Mozgalomnak szerintem az egyik fő üzenete az, hogy létre lehet hozni itthon is egy ilyen kulturált országot, ahol jó élni. Csak így juthatunk el oda, ahol majd lehet jól is élni.

M.

#331 Re: Sok sikert Milla és lesz valóban sok "MILLA" akár euróban is

2012-11-09 19:43

#316: Happy Times - Sok sikert Milla és lesz valóban sok "MILLA" akár euróban is

Én azt látom, hogy az új arcok azért akkora tömegeket nem mozgattak meg...


Vendég

#332

2012-11-09 19:44

czjanos41

#333

2012-11-09 19:48

Engem nem zavar, hogy olyan személyek is aláírták a petíciót, akik nem voltak éppen sikeresek. Talán ebben a közösségben nekik is jobban fog menni!
bizok

#334 bizalom

2012-11-09 19:49

Teljesen igazatok van a súlyos megnyilvánulásával kapcsolatba, de az a véleményem, hogy többre kell tartani és értékelni magunkat annál, mint hogy ilyen megnyilvánulásokra reagáljunk.Nekünk az EGYÜTT 2014 támogatása a fontos, és hogy bízzunk bennük és segítsük Őket. Így tudnak és tudunk eredményt elérni.Minél többen írjatok alá.
d

#335 Re: Re: Sok sikert Milla és lesz valóban sok "MILLA" akár euróban is

2012-11-09 19:52

#331: M. - Re: Sok sikert Milla és lesz valóban sok "MILLA" akár euróban is 

 Ez nem megy 1-2 nap alatt. Fel kell építeni az országot. Rendet kell rakni az emberek lelkében, vissza kell adni az emberek hitét.

Remélem, hamarosan a papok sem arról fognak papolni a vasárnapi misén, hogy tudja a nyáj, hová kell tenni az X-et. Saját fülemmel hallottam 2010.április 10-én, az unokám keresztelőjén ez  volt a pap utolsó mondata. Azóta is háborog a lelkem.

czjanos41

#336 Re: Re: súlyos

2012-11-09 19:53

#328: ovov - Re: súlyos

Kár, hogy nem jársz, mert okt. 23-án jól érezted volna magad! Legközelebb gyere te is, hogy személyesen élhessed át a hangulatot, amit ez a tömeg és néhány szónok teremtett (elsősorban Bajnai Gordonra és Kónya Péterre gondolok, de Juhász Péter sem lógott ki ebből a sorból!

piros

#337

2012-11-09 19:58

Félelem és közöny uralkodik az országban,a lakosság egyre nagyobb százaléka nélkülözik, nyomorog vagy már éhezik. Közben osztogat és fosztogat az uralkodó párt. Orbánt, a despota vezetőt és baráti - gazdasági körét sürgősen el kell távolítani a hatalom éléről. Szeretnénk már normálisan élni.
docoka

#338 Re:

2012-11-09 20:09

#309: Jucus -

Jól mondod!!

HajráGordon

#339

2012-11-09 20:23

Együtt 2014!

csak bátran, szervezetten, okosan!
Összefogásban az erő!

Haza, haladás, szolidaritás, Európa!

Vendég

#340 Sok sikert Bajnai Gordonnak!

2012-11-09 20:28

-
d

#341

2012-11-09 20:37

Sok sikert Bajnai Gordonnak és a szövetségének.
akire

#342

2012-11-09 20:39

Örülök, hogy ennyien akarnak összefogni ez ellen az embertelen kormány, illetve rendszer ellen.
joe_bat

#343 nm

2012-11-09 20:45

do it
obsitos

#344 Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 20:48

#246: gondolkodó - Re: Re: Re: A valóságot a központba!

Kedves Gondolkodó!

Obsitos vagyok. Senkit nem butáztam le. Nagyon jó mérnök és orvos (stb.) ismerőseim vannak, kiváló szaktudással. A társadalomtudományok azonban kimaradtak az életükből. A természettudományokat a matematika nyelvén írjuk le, a társadalomtudományokat a filozófia nyelvén (a bölcsesség szeretete).

Nem kell mindenkinek tudósnak lenni (én sem vagyok az), ha nem tudunk valamit el kell menni a könyvtárba, vagy fel menni a netre. Az emberi társadalmat az ellentétek "egysége és harca" dialektikája mozgatja (lásd Hegel). Ezért szerves fejlődésként váltják egymást a társadalmi rendszerek (ősközösség, rabszolgatartó, feudális, kapitalista). A kommunizmus, a fasizmus, a nácizmus azok "türelmetlen válaszok" a korai kapitalizmus szülte elégedetlenségre. Drága válaszok, tízmilliók halálába kerültek.

A kapitalizmus azért élte ezeket túl, mert formaváltozásokon ment keresztül (szabad versenyes, monopol, állammonopol, szociális piacgazdaság). Másrészt nemzetközivé vált és nem nemzeti (nacionalista) alapon működik. A kapitalizmus két nagy részre osztja az embereket munkáltatóra és munkavállalóra, de mindezt egy ideológiailag független, a legszélesebb demokrácia alapján álló felépítmény az állam keretei között. A felépítmény három legfontosabb eleme a törvényhozó- a végrehajtó hatalom és a független igazságszolgáltatás. Tehát, ha az Alkotmánybíróság elkaszál egy törvényt, akkor nem elveszem annak jogosítványait, hanem átírom a törvényt. Ugyanez történt a Költségvetési Tanáccsal. 1990 óta ilyet csak a FIDESZ mert megtenni. Jó lenne, ha megértenék "azemberek", hogy ez a főbenjáró bűn, a szerzett jogok visszavétele ebből következik, és így tovább.

Társadalmi béke (és nem osztályharc) attól van, hogy a társadalmi osztályokat, rétegeket képviselő pártok, szervezetek egy kialakult rendszerben megkötik a kompromisszumokat (pl. a volt Érdekegyeztető Tanács). Az ellentétes érdekeket éppen hogy felszínre kell hozni, hogy legyen megoldás, legyen fejlődés. Normális demokráciában egy jobboldali párt a legpiacpártibb, a szociális békét a nem munkaalapú jövedelmekkel fenntartja ugyan, de szűk keretek között (CDU Németország, Konzervatív Párt Nagy-Britannia) A munkavállalók történelmi pártja a szociáldemokrata (több néven), elfogadja tőkét, a piaci szabályokat, de karakteresebben szociális, így aztán általában túlköltekezik. A harmadik "oldal" a liberálisoké, ők a pluralizmus őrei, a világ objektív valóságának szószólói. A vállalkozás szabadságát a liberalizmusnak köszönhetjük, tehát, ha egy vállalkozó nem liberális, az olyan, mint mikor egy orvos dohányzik.

Hogyan van ez Magyarországon? Piac és demokrácia párti jobboldal nincs. A FIDESZ részben kommunista párt, részben peronista (szándékosan nem írtam fasisztát, mert összekeverhető a nácizmussal), részben "lukosenkóista". Meg kell nézni a szocializmus építésének 9 törvényszerűségét (1957. moszkvai értekezlet), ebből többet simán "visz" a FIDESZ (államosítás, egypárt uralom, médiahatalom, „szövetségi politika”), a többi marad a már említett diktátorokra.

A lakosság jelentős része a FIDESZ okán természetesnek veszi, hogy egy jobboldali párt populista, nacionalista, voluntarista, és paternalista, ami sok szavazónak még tetszik is (a szavak valós jelentésének ismerete nélkül). Másrészt arról, hogy a szocik valójában szociáldemokraták, ami adekvát módon a munkavállalók pártját jelentené, kevesebben tudnak, mint kellene. Attól, hogy korrupt elemek beszivárognak egy demokratikus pártba, még a lényege nem változik. Mivel nincs valós jobboldali párt, a szociáldemokratáknak kellet a piacgazdaságot is istápolni (lásd. Bokros csomag, amiből anno megélt az első Orbán kormány), liberális közreműködéssel.

A FIDESZ a hatalmát a szociális népszavazáskor alapozta meg, a kispénzű emberek féltek a vizitdíjtól (stb), most 3 vizitdíjat eleve levonnak a fizetésből (nem tiltakoznak, mert nem tudják). Az sem tudják mi az a szuperbruttó. Szóval az akkor mellettük álló tömegeknek, ma kormányon, semmit nem tudnak adni. Ezért félnek ettől a tömegtől és a regisztrációval akarják megúszni, hogy ellenük szavazzanak 2014-ben. 2-3 millónyi játékszere van a FIDESZ-nek.

Kedves GONDOLKODÓ! Bocs a sok szövegért, kevesebbel nem ment. A sok jó szándékú, de önjelölt népvezérek által megtévesztett embernek, van mit mondani. Válság mindig van, hol kisebb, hol nagyobb. A kapitalizmus ciklikus válsága úgy 70-80 évenként előjön (lásd Marx Tőke). A valódi demokráciához a felvilágosult emberek tudatán keresztül vezet az út.

Amennyiben senkinek semmi újat nem mondtam, vagy unalmasak a szövegeim, csesszetek le!

Tudást a népnek, demokráciát Magyarországnak! A jólét csak ezek után tud jönni!

obsitos

 

Melitta

#345

2012-11-09 21:22

Juhasz urnak ,kocsit visszabb kene fogni magat a politkusok kritikajaba.Mert igy ugy hangzik mint Orban reinkarnacioja lenne.

h_laca

#346 Re:

2012-11-09 21:25

#11: sus -

Mit értesz igazi állampolgár alatt ? Netán azokat, akik önszántukból hagyták el hazájukat, vagy azokat, akik két vagy három generáció óta csak segélyekből élnek Magyarországon ? ... és vajon kik lehetnek a hamis állampolgárok, ámulok és bámulok az emberi butaság eme kimagasló példáján.


Vendég

#347 Re:

2012-11-09 21:25

#24: együtt -

Elnézést, de az Együtt 2014 nem egy baloldali tömörülés, hanem egy centrista néppárt. Én nem érzem magam baloldalinak, ezért nem szavazok sem a fidesz-re sem az mszp-re, mert mindkettő baloldali párt. Nekem egy pragmatikus pártra van szükségem.

Mossi

#348

2012-11-09 21:25

Kedves Obsitos!
Ilyen logikusan, tisztán és főleg közérthetően régen olvastam elemzést.
Köszönet érte!
oszt jónapot

#349 Veszteni és rombolni fognak.

2012-11-09 21:29

Az a gáz, hogy az ovi agymosott csőcseléke megint az utcára fog költözni úgy, ahogy már láttuk néhány évvel ezelőtt. El lesz felejtve a ner, meg a többi nemzeti megbékélésről szóló lózung, ott fognak üvöltözni, törni zúzni, dicső vezetőikkel együtt.
Ha ezt a temérdek szemétséget nem az az elmebeteg ovi vezényelné, akkor most is ezt csinálnák. Vajon a békemenet hogy nézett volna ki, ha nem ők vannak kormányon. Ma is a romeltakarításnál tartanánk.
Mintha az ellenzékiek most nem változtatnák csatatérré az utcákat! Pedig lenne rá okuk. A különbség magáért beszél....
78//

#350 78//

2012-11-09 21:34

Milyen baloldal?
Minden ember akaratát tükrözi? Kiét?
Még szerencse, hogy kevesen vagytok.