Mentsük meg az ajkai középiskolákat a Hitgyülekezetétől!


Vendég

#1

2012-05-15 22:26

Ez valami vicc?

Vendég

#2

2012-05-15 22:28

Ez Ajka....

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-15 22:53



Vendég

#4

2012-05-15 23:10

Remélem, hogy második körben jóval nagyobb tábora lesz az iskolák H.GY.-nek történő átadását ellenzőknek. A ma délután, az ajkai Szakképző Iskolában(kevesek által előre tudhatóan) tartott fórumon az iskola vezetősége az alábbiakat közölte:
"Attól tartanak, hogy amennyiben állami kézbe kerülnek, a képzést szétdarabolják a megye többi intézménye között, ezáltal az ajkai Szakképző Iskola megszűnik létezni. Ezért holnap nagy valószínűséggel úgy döntenek, hogy igennel támogatják a Hit Gyülekezetének történő átadást. Így lesz biztos munkahelyük, lesz pénz fejlesztésre, politikamentesen, nyugodt körülmények között végezhetik tovább szakmai munkájukat...., és egyébként minden úgy lesz, ahogy eddig volt. Szülők és diákok bízzanak bennük."
Olvasatomban nem igazán érdekli őket sem a szülők, sem a diákok véleménye, gyakorlatilag eldöntött tényt közöltek velünk. Valahogy mégis motoszkál bennem valami, ami nem hagy nyugodni.
Miért mentene meg minket a baljós végtől a H.GY., ha ebből semmilyen előnye nem keletkezik? Ha minden gyerek után ugyanannyi lesz a finanszírozás (amennyiből ugye nem lehet fenntartani az iskolát- az igazgató úr állítása szerint)? Ha el is hiszem, hogy nem befolyásolják a gyermekem...akkor is felteszem magamnak a kérdést: Biztos azt szeretnék a pedagógusok munkáltatójuknak, akik a vidámnak nevezett vasárnapjaikon átkokat szórnak, halálért... imádkoznak másokra, epilepsziás görcsrohamot kiváltó hipnózisokkal befolyásolnak embereket..., sorolhatnám a retteneteket, amelyekről videó felvételeik árulkodnak. Én biztosan nem ezt az utat választanám, és a gyermekemnek sem ezt az utat fogom választani.
Délután Ajka polgármestere, városvezetése ismét leszerepelt. Arra sem méltatták a csendben demonstrálókat, hogy az iskolaátadásokat ellenző petíciójukat átvegyék. Erre az időre bezáródott a Polgármesteri Hivatal ajtaja. Szégyen ez a város többsége által bizalmat szavazott polgármestertől és csapatától!

Vendég

#5 2012????

2012-05-15 23:44

Az úton tovább megyünk,és bízunk a helyes döntésben.Bízunk abban,h Tanáraink a Diákjainkat képviselik teljes lelkiismerettel.Olyan odaadással,amitől csak egy Tanár lehet Tanár!!!


Vendég

#6

2012-05-16 00:13

abba a gyülekezetbe nem keresztény emberek járnak? azt hiszem ugyan arról a bibliáról beszélnek mint a katolikusok és más un. történelmi egyházak.a katolikus egyháznak nem kell a gimi ?
HolyRoller

#7 Re:

2012-05-16 00:24

#4: -

Még mindig a sötét komcsi időkből származó szekta kampányos hazugságaidat szórod? Nevetséges. Semmi teológiai műveltséggel ítélkezni és a Szent Lélek megnyilvánulásait, epilepsziának hívni, hipnózisról beszélni. Nevetséges vagy!


Vendég

#8 Re: Re:

2012-05-16 00:55

#7: HolyRoller - Re: http://egyhazak.blog.hu/2011/05/07/hit_gyulekezete_epilepszias_roham_mint_megvaltas

Bocs, ha én ezt nem a Szent Lélek megnyilvánulásának tartom. Az a nevetséges, aki erről így gondolkodik.

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-16 01:04



Vendég

#10 gondolkodjatok...

2012-05-16 01:16

Jézusom... - már ha szabad ezt mondani, ugye. Mert nem mindenhol ismerik el Jézus létezését. Így van? Lehet tagadni, hogy bizonyos vallások elismerik-e, csak utána kell nézni - teológiai műveltség. 8 évig tanultam teológiát, újabb 6 év következik nemsokára, csak magasabb szinten. Érdekes egyébként, hogy akkor ezek szerint mindenkinek, akit valaha "megszállt" a Szentlélek, epilepsziás rángógörcsökben kellett volna összeesnie? Nem hiszem, hogy ennek így kell lennie. Természetesen a vallásszabadság jogos jelenléte miatt mindenki abban hisz, amiben akar, csak SENKI NE AKARJA A MÁSIKRA KÉNYSZERÍTENI A SAJÁT MEGGYŐZŐDÉSÉT. Itt ez történne a szándéknyilatkozatban foglaltak szerint. Vagy hiszed, vagy elmész... Ez nem így működik! Nem kell egymást marni egyszerre, emberek! Nem kell kommunistázni (főleg, hogy abban az időszakban, mint tudjuk, ugye, tiltották az egyházakat, hogy a gyerekek hittant tanuljanak, stb...) meg hazugozni. Visszafelé sem esne jól senkinek. Próbáljátok objektíven szemlélni a dolgokat, és nem egy oldalról közelíteni, továbbá kulturált hangnemben kifejezni a véleményeteket! érzékeny témáról beszéltek, és könnyen megsérthettek akárkit! Egyébként a híresebbek között is van példa a nevezett gyülekezet követői között... Gera Zoltán karrierjének alakulásában jelentős szerepet játszottak - sajnos negatív értelemben. Utána lehet nézni.
Aki ebben hisz, higgyen, mondom még egyszer, vannak nagyszerű emberek közöttük - CSAK NE AKARJA SENKI A MÁSIKRA KÉNYSZERÍTENI AZT, AMIBEN HISZ!!!

Vendég

#11 2012????

2012-05-16 08:33

Egyetértek a 10-es hozzászólóval.Köszönjük,és véleményem szerint a tegnapi nap a Bródy előtt,és a Bánkiban éppen ezek a gondolatok fogalmazódtak meg.Nem azzal van gondunk,h vannak iskoláik,hanem h a mi iskoláinkat szeretnék üzemeltetni.....és ez nem támadás,hanem vélemény nyilvánítás.Számunkra elfogadhatatlan.A tósoki iskolából úgy tudom 10 gyereket kiírattak,mert katolikus lett.Egyet is értek,mert a gyermekeik számára nem biztositódik a lelki életük,és hova tartozásuk.Ez viszont is így van,vagy így lesz.....szeretném ha ezt visszafele is elfogadnák,és megértenék.Az ígéretekből pedig nem kérünk,h majd!!!!mi lesz,és mi nem Ebben vagyok meggyőzhetetlen!!!!MERT a GYEREKeink a tétek!!!

Vendég

#12

2012-05-16 13:42

Kicsit kiestem a képből. Ez most egy másik petíció? Tegnap este úgy láttam, lenullázták az egészet. Tudja valaki, hogy mi történt?

Vendég

#13

2012-05-16 13:47

Valószínűleg ez is az akaratuk érvényesítésének eredménye:(

Vendég

#14

2012-05-16 13:57

#8: - Re: Re: Benny Hinn: Let the Bodies Hit the Floor

 

Én nem bántani akarom őket. Abban hisznek, amiben akarnak. Azt tesznek, amit akarnak. Azt gondolnak a videókon látottakról, amit akarnak. Én is ugyanezt teszem. És ezt sokakkal  együtt nem akarom. Ha az egésznek az lesz az ára, hogy ajkáról, mi ajkaiak elvigyük a gyerekeinket, megtesszük. Lehet, hogy mi is velük megyünk. Aztán a polgármester és a támogatói oszthatnak, szorozhatnak, a végén pedig remélem rájönnek, mennyire nem érte ez meg nekik.


Vendég

#15

2012-05-16 14:15

Annyit gondolkodtam ezen az egészen. Sok időt eltöltöttem -napokat- az olvasással, hazai és külföldi site-kon egyaránt. Tiszteletben tartva mindenki lelkiismereti szabadságát, bennem elég sötét és nyomasztó jövőkép, mint lehetséges alternatíva alakult ki. Eléggé elszabadultak már az indulatok.
Láttam itt korábban egy hozzászólást, ahol azt olvastam, hogy a Bercsényiben a diákot az osztályfőnöke úgy tájékoztatta, hogy semmi változás, csak több zsé és persze ezzel járó lehetőségek. (Pontosan nem emlékszem.)
Nos... a HGy hivatalos website-t is elolvastam, az ott publikált prédikációkat, lelkészi álláspontokat, rengeteg témában. Tizenegynéhány évvel ezelőttiek is fent vannak.

A fenti osztályfőnök kimerítette azok szerint az okkultizmus fogalmát, hiszen jövendőmondást "foganasított", ami ez egyház szerint boszorkányság. Ha valaki emlékszik töris tanulmányaira, egyből beugrik a sötét középkor, és hogy mennyi szerencsétlent ítéltek máglyahalálra, ha rásütötték. Sajnos a gonoszság, gyarlóság nem hivatásfüggő. Az óriású méretű analfabetizmus, az emberi hiszekenység és ostobaság miatt ez megtörténhetett.
Valahol azt olvastam, hogy napjainkban ez hasonlóan nagy probléma. Magyarországon pl. minden negyedik felnőtt funkcionális analfabéta. Vagyis nem érti, amit olvas. Ráadásul mindenhonnan árad az információ, reggeltől estig dolgozunk, a legtöbbünk sem ideje, se ereje még egy-egy témában önszorgalomból utánajárni, hogy miről is van szó. Elhisszük, amit mások mondanak, vagy amit itt-ott hallunk. Csúnya dolog, ha valaki önérdekek alapján befolyásol, és ezt akarattal teszi. Ha tényleg ezt hiszi, lelke rajta.... de senki sem garantálhat semmit.

Visszatérve a megkezdett vezérfonalra: ha beleolvasgatunk a HGy weboldalán a publikációkba, sűrűn fogunk találkozni a boszorkányság, a sátán, az okkultizmus, a testi gerjedelmek vezérelte szándék, démonok stb. fogalmakkal, felhasználva azt a kívánt magatartás elérésére. Konkrétan, mit miért ne tégy, vagy magyarázatként jelenségekre. Félelem és ijesztegetés.
Ez lenne a szép jövő, a haladás? Haladás, visszafelé a középkorba?




Vendég

#16

2012-05-16 15:09

Sajnálom, hogy a Szakképző Iskola vezetősége által tartott fórumon csak nagyon kevesen jelentek meg, továbbá azt is, hogy nem készült videó felvétel (mint a Bródynál), a bármilyen okból távol maradottak számára. Igen érdekes érveket hallhattunk az iskola átadása mellett, mely mélyen elgondolkodtató volt számunkra. A szülők, diákok felé történő empátiára, az aggodalmak megértésének megpróbálására semmilyen kísérletet meg sem próbáltak tanúsítani. Nagyon tanulságos volt.

Vendég

#17

2012-05-16 15:09

Hányszor írjam alá?Hisz mindig eltünik az aláirásom,de kitartó leszek és vissza jövök és ha kell százszor aláírom

Vendég

#19

2012-05-16 18:06

Még mindig nagyon kevesen írták alá a petíciót, pedig minden településnek illetve lakóinak fontos kell hogy legyen az iskola. Sokan úgy gondolhatják, hogy majd megoldódik valahogy. De minden iskola - legyen egyházi vagy állami - valamilyen elvárást támaszt a tanulókkal illetve szüleikkel szemben. Erről időben kell értesíteni az embereket, hogy választhassanak. De! Ajkán nincs választási lehetőség. Vagy elfogadom, vagy elmegyek. EZ NEM VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG! EZ KÉNYSZER! Ha egyházi iskolába szeretnék/szerették volna a gyereket íratni, biztosan olyat választottak volna. Egyébként pedig miért éri meg a HIT-eseknek az iskola fenntartás? Burkolt tagtoborzás esetleg? Adó 1 % miatt?

Vendég

#20

2012-05-16 18:21

Hány éves kortól lehet aláírni a petíciót? 16 éves fiam is aláírná.

Vendég

#21

2012-05-16 18:47

Kedves Bercsényis Szülők!

Az Ön által leírtakkal mélységesen egyetértek. Jól átlátja a helyzetet.
A mai naptól szégyenlem, hogy itt dolgozom. Az alkalmazotti közösség 68 IGEN és 38 NEM szavazattal a Hitgyülit kívánja fenntartónak.
Egyike vagyok azon keveseknek, akik a mai napon NEM-mel szavaztunk. Amennyiben ez a lidércnyomás megvalósul, nem kérem a további foglalkoztatásomat, néhány kollégámmal egyetemben, és emelt fővel és egyenes gerinccel távozunk. Ebben nem kívánok részt venni, így látom helyesnek.
Megnyugtat a gondolat, hogy ha a holnap reggel felkelek és tükörbe nézek, nem köp vissza a tükörképem.
egy Bánkis anyuka

#22

2012-05-16 18:58

Kegyetlen nagy méreg, düh van bennem a Bánkis tanárok undorító, mocskos viselkedése miatt ! Holnapi nap folyamán bemegyünk és megkérdezünk pár dolgot, hogy képzelik ezt az egész undormányt ! Sajnos sok Bánkis szülővel nem lehet felvenni a kapcsolatot, hol van most a Bánkis szülői munkaközösség ????
Már most oltják gyermekeinket, hogy milyen jó, hogy tegnap minden szülőt sikerült meggyőzni a Gyülekezet előnyéről. Hát nem úgy emlékeznek a szülők ........gyermekeink hazajövet szóvá tették nekünk miért mondtunk mást ! SZÉGYELJE magát sz össze Bánkis tanár , már most kezdik a diákok "átnevelését" saját akaratukat beszélik rá a gyerekekre holott a valóság teljesen más !.......és szépen oltják a gyerekeinket akik sajnos bele fognak fáradni ! Belső családi vitákat, ellentéteket is szítanak ! Valószínű a Bánkis szülői munkaközösség azért van ilyen csendben, mert ők is szépen át lettek verve ! Hol vannak a szülő jogai, hol van a szabad iskolaválasztási jogunk ???? HAZUG BANDA !!!!!!
Egyes tanárok folyamatosan táplálják gyerekekbe a támogatást , még ők vannak felháborodva , ha valakinek ellentétes véleménye lenne ! Sok szülő elmondta fél és csak anonim támogat bármit...miért is fél ? Ha átveszik iskolát a tanárok gonoszak lesznek vele és buktatják....stb :((((((((((((

egy Bánkis anyuka

#23 Re:

2012-05-16 19:02

#21: -

Bercsényi sem különb a Bánkinál............:((((((((((((    Remélem visszaüt .....!

Sajnálom, hogy ilyet kell olvasni ! További kitartást !

 

 

 


Vendég

#24 Re: Őszinte tiszteletem "vendég" hozzászólónak !

2012-05-16 19:03


Vendég

#25 Re:

2012-05-16 19:03

#21: -

Rettenetesen sajnálom a gyerekeket akiknek nincs választási lehetősége!!! A nem-el szavazó pedagógusokatt és csak döbbenten ülök!

Csak reménykedem, hogy holnap ez nem így lesz!!! NEM LEHET ÍGY!!