Tiltakozás a kecskeméti csendrendelet ellen


Vendég

#76

2012-04-25 10:02

Találjanak kompromisszumot. A Vanity Cafe ami most szombaton fog hivatalosan megnyitni, olyan hangszigeteléssel bír, hogy a kedves lakók a zenét még hallókészülékkel sem hallják! Pedig ahogy leírták elég keményen szól oda bent a hang! Biztonsági embereket állítottak a klubhoz és a környékre , hogy biztosíthassák a nyugalmat és a rendes viselkedést azoknak akiket zavar a belváros zaja! Se kocsi túráztatás se tivornyázó fiatalok! Minden Klubnak ezt kéne tenni... Rendes hangszigetelés és biztonságiak az utcára akik rendet tartanak ha már a RENDŐRÖK nem képesek erre.

Vendég

#77

2012-04-25 11:07

Kedves Városlakók!

Felhívnám a figyelmet a térfigyelő kamerák jelentőségére és hatékonyságára!
Már most is van több helyen a belvárosban.
Ha nincs pénz rendőri jelenlétre, akkor ez azért jócskán segíthetne. Minden kamera egy rendőrt tudna kiváltani. Ennek létesítését elsősorban az önkormányzatnak vagy az adott városrész lakóinak kell megszervezniük. Azokban a városrészekben, ahol sok gond volt, betörések, autófeltörések, ott már létesültek térfigyelő kamerarendszerek.
Ha például a Dobó körúti társasháznál sok a rendbontás, akkor ott van létjogosultsága a térfigyelőkamera létesítésének.
Szerintem az ottani lakók inkább ezt bulizzák ki az önkörmányzatnál vagy egyszerűen dobják össze, ha olyan sok lakót nyugalmát érinti az ügy.

A tapasztalatok jók, folyamatosan rögzíti az eseményeket, ha gond vagy bejelentés van, akkor csak szépen vissza kell tekerni a felvételt és egyből látszódik, hogy ki volt az elkövető.

Ennek kiépítését például elő lehetne írni a szórakozóhelyeknek.
A szórakozóhely alkalmazottai igenis ismerik a vendégeiket és felelősségre lehet vonni a felvételen felismert rendbontót és ki is lehet tiltani arról a helyről.
Ezzel is lehet nevelni azokat a szemtelen huligánokat!

Úgy képzelném el, mint a trafipax rendszert. Lenne egy nyilvántartás, lista arról, hol vannak a belvárosban térfigyelőkamerák. Ez persze a szórakozó fiatalokat is visszatartaná a rendbontástól. Ha tudják, hogy figyelik őket, akkor azért csak visszafogják magukat.
Ha akkor sem, akkor vállalják a büntetést, amit a város kiszab rájuk közterület szennyezés címén.

Vendég

#78 a neve elárulja

2012-04-25 12:02


Vendég

#79

2012-04-25 13:15

Persze na még mit nem, minden így kezdődik utána meg majd meg tiltják hogy ki menyünk az utcára este 20:00 után.!!!!

Vendég

#80

2012-04-25 13:31

"NÉZETEK KÖRÜL EMBEREK" Minden csak duma, ara megy ki az egész hogy, korlátozzák az életünket.!!!
Igazi rendőr állam leszünk lassan, EZEKET nem érdeklik az öregek se a fiatalok, sem a közép korúak senki, csak az hogy a mindennapi elleted minél jobban be legyen SZABÁLYOZVA.

Vendég

#81

2012-04-25 13:46

szegény stresszes fiatalok, akiknek egyetlen kikapcsolódási lehetősége a hajnali hányás a belvárosban... és most ezt is elveszik tőlük a gonosz nyuggerek...
Flegmaahh

#82

2012-04-25 14:06

Csináljanak mini-Coronita feelinget azt mindenkinek jó lessz.....nappali partysorozatot Kecskemétnek :DDDD
Hallgató

#83 Re:

2012-04-25 15:24

#79: -

Nem nagyon erőltettném a véleményed, amíg nem tanulsz meg helyesen írni. Ezzel csak magadat ásod el, hiába vagy anoním, illetve a petícióról adsz egyfajta ítéletet, hogy bár huszon-harmincévesek vagyunk (vagy annyi sem..), nem tudunk helyesen írni? Bárki olvassa a kommented, igazat fog adni, hogy éjfélkor mindennek legyen vége, hiszen írni se tud..


Vendég

#84 Re: Re:

2012-04-25 15:41

#83: Hallgató - Re:

Na figyelj, ide nehogy már az írás legyen a mérvado hogy mikor hova menjek.!!!

79


Vendég

#85 Kompromisszum

2012-04-25 17:16

Én egy 20-on éves lány vagyok. Egy olyan városrészben lakok, ahol sok a kocsma és sok a részeg ember. Idegesítőek, de elviselem őket. Vannak olyan emberek akik örömüket lelik abban, ha valakivel kötözködhetnek. Itt beszélhetünk fiatalokról és idősekről. Én teljes mértékben megértem a lakókat, de kompromisszumot kell kötni az üzletek tulajdonosaival, nem egyből szaladni "árulkodni". A korosztályom, illetve a nálam fiatalabbak (nagy részt) tényleg undorítóan viselkedik. Számomra mindig alap dolog volt, hogy nem ordítozok az utcán, nem hogy még vandálkodok, meg egyéb állatias dolgok. Szeretném jól érezni magam nagyon ritkán amikor elmegyek szórakozni a barátnőimmel. Szeretném úgy jól érezni magam, hogy a különböző szórakozóhelyeken a kislányok és kisfiúk nem arcoskodnak, stb...
Ez felháborító amit velünk fiatalokkal csinálnak. Amíg diák az ember a tanulással van elfoglalva, ha már valaki felnőtt dolgozó ember az meg ugye a munkájával (már ha talál!!!)és azzal, hogy kijöjjön abból a kevés pénzből amit ő megkeres. Nagyon sok ember stresszel különböző dolgok miatt nap mint nap. Ha véget ér a vizsgaidőszak vagy ünnepelnek valamit az emberek azt bulizással szeretnék egybekötni.
Értelmetlen dolognak tartom. De ha erre igen mondanak, nagyon dúrva dolgok lesznek Kecskeméten. Na és mi lesz a németekkel????? Nem az ő ...-üket kellene nyalnunk??? Mit fognak gondoloni majd, hogy milyen város ez a Kecskemét? Inkább örülni kéne, hogy a sok német fiatal el megy bulizni vagy csak beülnek valahova ahol rendesen fogyasztanak is több ezer forintért.
Az ott lakó embereknek üzenem, hogy gondoljanak abba bele, hogy ők mit csináltak amikor fiatalok voltak? Hogy buliztak? Nem hiszem el, hogy szent életet éltek. És igen, tényleg nagyon sok olyan rossz indulatú ember van aki várja a pillanatot, hogy mikor köthet bele valakibe.
Véleményem szerint a megoldás az lenne, ha:
- több térfigyelő kamera lenne
- esetleg a szórakozóhelyeken lenne rendes szigetelés, hangszigetelés
- megtanulnának az emberek viselkedni!!!! Ez lenne a legfontosabb szerintem. És ezzel nagyon sokan így vannak. Tanuljon meg a sok hülye viselkedni!!!!! Ha nem viselkednének így, akkor nem lenne ez az ügy.
Pár ember magába nézhetne!!!!!
Álmélkodó

#86 Nyisd ki a szemed

2012-04-25 18:04

Vegyétek már észre, ez az egész dolog a Vanity Cafe-ra van kiélezve. Közben ott minden rendben van a hangszigeteléstől kezdve sorolhatnám és örülni kellene, hogy végre nyílt egy ilyen színvonalú hely. Ahová a legmagasabb igényű ember is nyugodtan elmehet szórakozni teljes biztonságot élvezve. Ez a városnak csak jó pontot jelenthetne, ezért inkább támogatnák az ilyen szintű helyeket minthogy ellehetetlenítik. Szinte még meg sem nyitottak. Mi ez !!!!!

Vendég

#87

2012-04-25 21:22

Holnap 9-kor tárgyalják az "ügyet" nyilt ülésen a városházan! Ha érdekel légy Te is ott!
vendéglátós

#88 Re:

2012-04-25 21:31

#1: -  

 Ma dőlt el, hogy holnap már egész Kecskemétről döntenek, nemcsak a belvárosra vonatkozik!!! Üzletek zárnak be, megint sok ember fog utcára kerülni!


Vendég

#89

2012-04-26 11:00

Én egyetértek a Petőfi Népe népszavazás ötletével. Természetesen névvel, lakcímmel lehetne szavazni. Így a diszkósok felmérhetik, hogy melyik városrészben lakók közt van a legnagyobb igény és oda települhetnek, ahol a éjjel szórakozni vágyók laknak. Vagy ki kell alakítani szórakozó negyedet, ami nem lakóházak között és a védendő műemlék épületek között van. Londonban is van Soho, de nem a Buckingham-palota körül. Kecskemétnek is van bevásárló negyede, ahol még bőven elférne diszkó, kocsma stb. A parkolás, az utcai dohányzás kérdése is meg lenne oldva, úgy hogy közben nem zavar senkit. Vagy úgy nem esik jól szórakozni, ha nem bosszant elég embert? A szállodák bárjaira nem vonatkozik a rendelet, tehát a turisták ha helyben akarnak szórakozni, azt is megtehetik, de ha elvágyódnak, akkor megtalálnák a szórakozó negyedet. A belváros most úgy néz ki mint, ha ott jelölték volna ki a türelmi zónát.

Vendég

#90

2012-04-26 11:14

A 77-es hozzászólásra reagálnék. A Dobó krt. jelenleg is tele van térfigyelő kamerával, a bankok miatt. Még is rengeteg az autó feltörés, rongálás. Sajnos az elkövetők homlokán nincs rendszám, amiről be lehetne azonosítani Őket. Egyetlen szórakozóhely sem fogja önként bevállalni, hogy "én ismerem az elkövetőt, az én vendégem", hiszen azzal saját üzleti érdekeit rontaná.

Vendég

#91 Re:

2012-04-26 12:48

#90: -

Ha nem vállalnak szerepet a szórakozóhelyek a rend fenntartásában, akkor be fogják zárni őket a lakóövezetekben.


Vendég

#92

2012-04-26 19:22

88as hsz

A helyedben nem sírn a szám. A legtöbb helyen 4-500 forintos órabérért dolgoztattok, alkalmi munkavállalókat (vagy feketemunkásokat), a pénztárgépet alig ütitek, úgyhogy a munkahelyeket nem kéne idehozni...

Vendég

#93

2012-04-26 19:48

Amúgy aki biztonsági emberes járőrszolgálatot akar, az mégis milyen jogcímen gondolja? Kidobóemberek igazoltatnak majd közterületen? 6 elemivel meg büntetett előélettel? A polgárőrség meg egyenlő szinte a 0-val (kivéve,ha rendőrrel vannak).
Az egész szimpla rendészeti kérdés, több rendőr kellene az utcára. Ez a bezárósdi meg nem old meg semmit.
Nick

#94 Re:

2012-04-27 01:14

#1: -

Gyerekek, akkor 6kor kezdődik a buli... :D Majd délután fognak félrészeg/részeg fiatalok kószálni a városban. Az jobb lesz! Úgy is megoldják valahogy. :D

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-27 01:44



Vendég

#96

2012-04-27 12:11

-.-

Vendég

#97

2012-04-27 16:57

Az ejfeli takarodot sok orszagban bevezettek mar. Az otlet elmeletben nem rossz, csak sajnos gyakorlatban nem mukodik. A csendes jozansag helyett a gyors es gyakran eleg "latvanyos" lereszegedes az eredmenye. En a lassu, de kitarto iszogatas/bulizas hive vagyok.

Vendég

#98

2012-04-28 11:30

röhej ez az egész..

Vendég

#99

2012-04-29 23:19

Nem olvastam végig a vitát, de annyit szeretnék hozzászólni, hogy ugyebár bevezették. Nekem most esett le, mért írták a lapok, hogy csak 200 ember írta alá a petíciót. E-mailben meg kellett erősíteni az aláírást, de ez az oldalon sehol sem volt feltüntetve... Úgyhogy a 2200 szavazatból 200 volt érvényes ezek szerint, ami gááz.
betthinah

#100 Re:

2012-05-01 11:07

#63: Családanya -

Teljes mértékben megértem az Ön szempontjait, de mint fiatalként mondom, hogy sajnos a normálisan szórakozó, kikapcsolódni vágyó fiatalok nemhogy szégyenben maradnak a viselkedni nem tudó kortásaik miatt, de még a mi nyakunkon is szorul a hurok az ő hülyeségük végett. Na ez az, ami miatt én aláírtam. NEM FOGOK MÁS HÜLYESÉGE MIATT SZENVEDNI! AKI NEM TUD VISELKEDNI, FEGYHÁZ VAGY NORMÁLIS NEVELÉS! Nem azokon kéne szorítani a hurkot, akik így sem tudják, hova tanuljanak, hol dolgozzanak, mennyit stresszelünk mi, fiatalok, mennyit a felnőttek. Valahol ki kell ereszteni, bizony és sajnos ez az éjféli korlát a vidékiek helyzetét sem könnyíti meg, akik igényes szórakozóhelyre szeretnének elmenni. Magamról tudom például, hogy mekkora a tóréshatárom az alkohollal szemben és nem feszegetem. Aki nem tud parancsolni magának, maradjon otthon, vagy menjen egyenesen a detoxba! Na meg akinek ehhez a díboláshoz, hangoskodáshoz alkohol sem kell, csak neveletlenség vagy épp túlpigmentált bőr, annak pedig intézetet vagy keményebb szülői szigort tudok javasolni. LEHET KULTÚRÁLT KERETEK KÖZÖTT SZÓRAKOZNI, EMBEREK, NEM TUDOM, MIÉRT FONTOS AZ ÜVÖLTÖZÉS, RONGÁLÁS. Kedves polgármesterünk is elfeledkezik arról, hogy bizonyára ő is járt szórakozni. 

Az Ön hozzászólásához még 1, apróbb észrevétel: Senki sem mondta, hogy a nyugdíjasok forduljanak fel, csupán annyi, hogy a fiatalabb nemzedéket az irritálja, hogy a buszon nincs hely, anyáskodnak felettük teljesen fölöslegesen, aki pedig nevelésre szorulna tényleg, annak nem mernek szólni.

Részemről az idős hölgyekkel a 12-es buszon egy negatív tapasztalatom van: Hiába van az én ülőhelyemen kívül 100 szabad hely, ő ott áll mellettem és addig köhécsel, míg át nem engedem neki az enyémet. Alapjáraton udvarias nevelést kaptam édesanyámtól, átadom a helyet, ha érzem szükségét, de azért kánikulában, iskolából hazafelé például 8-9 óra hossza izzadás, tespedés után az iskolapadban én sem kívánok ácsorogni. Pláne, ha van ülőhelyem ugye.

Sokan, akik ide írnak, úgy gondolom, nem is értik ennek a lényegét, vagy csupán agyilag alulmaradottak, hiszen sajnos olyan kommentárokat is találni, aminek körülbelül köze sincs az ügyhöz, csak "ő a valaki" és lázad. Az efajta modor éppen az, ami szüli a partyk utáni díbolást.

20 éves létemre mondom, a 12-13 éves "nagylányoknak, nagyfiúknak" nem enyhén vissza kéne venniük magukból!

MIATTUK SZÍV AZ EGÉSZ KECSKEMÉTI FIATALSÁG. HIGGADJATOK LE!