Tiltakozás a kecskeméti csendrendelet ellen

fdsa

#51

2012-04-23 18:49

Jah és addig lófaszt a fiataloknak amíg nem tudnak helyesen leírni egy hozzászólást.


Vendég

#52

2012-04-23 20:06

vicc....
Zutty

#53

2012-04-23 21:13

Nem tudok erre mit mondani. Nem is tudom, valaki írta, hogy éppen azokat a helyeket érinti csak ez a rendelet, amelyeknek a környékén a legkevesebben vannak, és a sűrűn lakott területek már kívül esnek a határozaton.. Ezt egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan. A város gazdasága még a Mercedes gyárral együtt sem olyan stabil, hogy ezt megengedhessük magunkat. Az ország amúgy is kezd romba dőlni, a fiataloknak, akiknek a családja elszegényedik, kell ennyi abból a minimális zsebpénzből, amit szülinapra meg ünnepre kapnak. Aláírom, hogy sok a kislány meg kisfiú, aki a koránál többre tartja magát, de hát kérem, ezt kéne szabályozni, és tényleg csak a 16 vagy 18 éven felülieket beengedni. Ezek többségének már van annyi esze, hogy kultúráltan viselkedik. ( a többségének ). Arról meg tényleg ne is beszéljünk, hogy ez nem csak a szórakozóhelyek csődjét jelenthetik, hanem azoknak a cégeknek is kiesést okozhatnak, akiktől a termékeiket vásárolják. Ezzel a rendelettel csak egy dominó első kockáját lökik meg, és szép lassan (vagy gyorsan) zutty, ledől mind. Majd akkor rájönnek, aztán sírhatnak. Csak az lesz a bja, hogy a becsületük és a hírnevük fontosabb, mint ésszerű érveket felsorakoztatni, illetve jó, megfontolt döntéseket hozni. Az átlag nép között vannak sokkal okosabb ember, akik logikusabban érvelnek, és ehelyett ilyenek ülnek mindenütt. Na nekem ez a véleményem...

Vendég

#54 anitagaal@freemail.hu

2012-04-23 21:38

szánalmas!!!

Vendég

#55

2012-04-23 22:03

Ejnye maaaaa!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-23 22:17


Belvárosi lakó

#57

2012-04-23 22:32

Az aláírásukkal csatlakozók valószínűleg sohasem takarították fel a saját okádékukat, ürüléküket....
Nem hiszem, hogy a belvárosban, lakókörnyezetben kellene az éjszakai üvöltözés, anyagcserével kapcsolatos műveleteknek helyszínt biztosítani. A kulturált szórakozás nem az éjszakához van kötve.
Aki pedig a nyuggerek belvárosból illetve buszokról való kitiltásáról ír, annak lehet, hogy nem is volt apja-anyja, nagyapja-nagyanyja, mert az biztosan szájon vágta volna, ha ilyet mondana előttük.
Csak egymás tiszteletével lehetne egyezségre jutni! Nem a kulturált szórakozás ellen vannak a tiltakozók és a városvezetők, hanem az ellen, hogy azt nem lehetséges biztosítani. Hiába kulturált a többség, ha egyetlen mocsok, öregasszonyokat pocskondiázó kocsmatöltelék barom el kezd ordítani és okádni és verekedni az éjszaka közepén az utcán. A kocsma üzemeltetője pedig azt mondja, hogy nem az ő felelőssége, mert nem az üzletében történik!
Aki ellene van a csendrendeletnek, az nem gondol bele ilyenekbe! Pedig nagyobb valószínűséggel adófizetők az ottani lakók, mint a botrányt csináló nyikhaj tizenévesek. Tehát az ott lakóknak több szavuk kell legyen a saját környezetük védelme érdekében. Az ingatlanok értéke ilyen vendéglátó helyiségek mellett igen alacsony, eladhatatlanok. Tehát az, hogy a lakók költözzenek máshova könnyű kijelentés.

Vendég

#58

2012-04-23 23:18

Belvárosi lakó. Nem tudom végig olvasta-e a hozzászólásokat. A legtöbb pont azt ecseteli, hogy azzal hogy ezeket a szórakozóhelyeket bezárják éjfélkor, azzal még több fiatal lesz az utcákon és ott randaliroznak éjféltől reggelig. Pont az ujjonan nyiló kávézó üzemeltetői igérték, hogy a kávézó környékén felügyelet lesz.Hát ezt kellene a többi szorakozóhelynek is tenni és akkor nem lenne gond.Egy városba lakó 60-as

Vendég

#59 Re:

2012-04-24 00:31

#2: -

Bocs én 36 vagyok, de nekem sem tetszik, hogy megmondják mit csinálhatok.


Vendég

#60

2012-04-24 03:35

A Polgàrmesterünknek nincs màs gondja, mint hogy az igy is feszült, stresszes helyzetben èlök kevès kis kikapcsolodàsàt elvegye? Nem kivànok neki semmi jot az èletben! 30 èves vagyok, alkohol fogyasztàsa nèlkül, vègig tàncolom az èjszakàt! Tökèletes feszültsèg levezetèsnek! Majd akkor megyek èn is tüntetni, ott vezetem le azt a stresszt, amit a dràga kormànyunk okoz!
Zsolt

#61 Re:

2012-04-24 08:08

#1: -

Vicc ami ebben az országban megy, és ez csak egy a sok közül. Azért arra kiváncsi lennék az idősebbek nem jártak szórakozni? Mert miattuk tiltanak, meg szüntetnek meg helyeket.


Vendég

#62 Re:

2012-04-24 08:14

#57: Belvárosi lakó -

Ez ebben a formában egyszerűen nem igaz. Volt nekem is nagymamám, de soha nem ezekkel foglalkozott. De az az idős ember aki még éjjel 11-kor jó dolgában az ablakban leskelődik, hogy mi zajlik az utcán nem várjon túl nagy tiszteletet a fiataloktól. Meg aki menet közben mindenbe beleszól. Nem anyáskodni kell idegen emberek felett, nem önkéntes rendőrként kell az éjszaka viselkedni, vannak erre emberek majd ők ezt elrendezik. De a szórakozóhelyek bezárása ezt nem fogja megszüntetni, sőt, apogy írták is egyre több ember fog az utcán lézengeni.

Ráadásul nem az utcáról van szó, hopgy ott mi zajlik. Személy szerint tudok olyanról, hogy szórakozóhelyet akartak bezáratni, csak mert szol a zene, csak mert oda járnak az emberek szórakozni és ez másokat zavar, irigységből, unalomból , ki tudja miért.

Családanya

#63

2012-04-24 08:26

Teljesen egyetértek a Belvárosi lakó hozzászólásához!!!!!!!!!!!!!!! Én és a családom is a belvárosban élünk. Minden hétvége(péntek,szombat este) kész rémálom,mert valóban a fiatalok nem tudnak viselkedni,és amit maguk után hagynak az kész borzalom. Szerintem sok szülő nem is tudja ,hogy csemetéje ,mit csinál,hogyan viselkedik éjszaka. Csak egy kis példa: Verseny vizelés,szeretkezés a parkoló autó tetején,okádás a ház bejárata előtt,netán finoman mondva kakilás, szintén a bejárati ajtó előtt,üvegek bedobálása a ház ajtajára stb.,stb. Nagyon sokszor kellet minden hétvégén takarítani hajnalban,csak azért,hogy ne maradjunk szégyenben a hozzánk érkező vendégeink előtt,hogy milyen környéken lakunk. Ja,ez mind a Kisfaludy utcában történik Kecskemét belvárosában. Szeretnék arra a sok hozzászóláshoz reagálni miszerint öregek laknak,és hogy forduljanak fel és ehhez hasonlók. Én családanya vagyok és minden megteszek annak érdekében ,hogy a kisgyermekem nyugodtan tudjon hétvégén is aludni!!! És ne kelljen azt hallgatnia ahogy a felnőttek szép „szaftosan”beszélnek nyomda festéket nem tűrő mondatokat. Az,hogy a belvárosi lakók költözzenek ki a város szélébe nem megoldás. A diszkó környékén magát a zenét is lehet hallani zárt ablak mellett is. És ez tetőzi a magukról elfeledkező vendégek tivornyázása is,az autó hangos túráztatása .
ÉN ÉS A CSALÁDOM ,VALAMINT A KÖRNYÉK LAKÓI NEVÉBEN KÖSZÖNJÜK A VÁROS VEZETŐINEK,HOGY TESZNEK VALAMIT AZÉRT,HOGY ÉLHETŐBB LEGYEN A BELVÁROS AZ ITT LAKÓK SZÁMÁRA!!!!!!!!!!
Kutyafolt

#64

2012-04-24 12:29

Majd akkor az lesz, hogy úgy fog menni a buli, mint a Coronitába, reggeltől délig. Akkor meg szerintem jobban fogja zavarni az embereket :D

Vendég

#65

2012-04-24 12:31

Amúgy a szórakóhelyek bezárásával, azt érik el, hogy teli lesz mindenhol házibulikkal, és mégközelebb lesz a zene és a hangoskodás a lakokhóz, mert a hangszígetelés ott nem megoldható.. Haha

Vendég

#66

2012-04-24 13:45

Ez mekkora baromság.....hát hogy találhatnak ki ilyet???Felháborító!!!
p

#67

2012-04-24 14:23

A hangszigetelésről csak annyit mondanék , hogy azt hittük ,hogy zárva van a Vanity ,mert semmilyen disco környékén megszokott alapzaj sem volt halható közbe meg bent 95db-el ment a zene ! Gratula És kitartás!

Vendég

#68

2012-04-24 14:59

Én megértem az embereket sajnos valóban vannak akik az utcákon nem tudnak viselkedni, de hátha ezután bírnak majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#69

2012-04-24 15:05

Hajrá
Tegyünk valamit

#70 Menni kell!!

2012-04-24 17:24

Az a helyzet ,hogy a csütörtöki önkormányzati gyűlés nyitott ajtóknál fog zajlani és ott is el lehet mondani a véleményeket. SŐŐT !!!! Ne csak a belvárosi lakók legyenek ott ,hanem mindenki aki ellenzi a csendrendeletet és ezek (MI) legyünk ott többen! Lehet épp valamit számít, ha csak egy kicsit is. Érdemes elgondolkodni ezen. El kell jönnie mindenkinek és meg kell mutatni a város vezetőségének mekkora a felháborodása a szórakozni vágyóknak (nem csak a lakóknak). Előre is köszönöm a jelenléteteket.

Vendég

#71

2012-04-24 18:15

Teljesen értelmetlen törvény

Vendég

#72

2012-04-24 19:58

mit képzelnek mendent el vesznek a fiataloktol tutetnikel de keményen fel fogunk lépni ezelen ez már sok
VV

#73 ...

2012-04-24 22:51

Ezt egyáltalán nem találom korrektnek. Megyeszékhely vagyunk, ne itt akarják már beszüntetni a bulikat!!! Nem csak az "idősebbekről" szól ez a város, hisz Ők is voltak fiatalok. Miért költöznek akkor a belvárosba, mit vártak?? Igaz, hogy anno éjfélig tartottak a bulik, de ez megváltozott, mindenki ehhez szokott hozzá, ezután, ha bevezetik, hogy éjfélkor "takarodó", akkor a fiatalok úgysem hazamennek, mert megszokták a hajnal 4-5-ig való bulizást és bolyongani fognak a városba...
Meg a vendéglátósokra nézve sem szép dolog!!!

Vendég

#74

2012-04-24 23:28

ha a fiatal eddig is odahúgyált meg odaokádott valamelyik belvároslakó háza falába, akkor ezután se fog másként tenni. a fiatalság nagy része már a buli előtt dobja a taccsot vagy legalább is jól berúgnak alapozásként boltból vásárolva - mert úgy olcsóbb- minthogy a diszkóban vegye az alkoholos üccsit... ebből következik, hogy részegedés után jelennek meg állati ösztöneik és gondolkodásuk minimalizálása/teljes visszaminősítése, ami miatt történhet eme csodás tett.
lehet, ha bezárnak pár didzsit akkor a tinik nem fognak a buli után az utcán piszkolni hajnalban(!), de attól még éjfél előtt is lehet inni-drogozni feltűnésmentesen, tehát a probléma nem csökken, csupán hamarabbra tolódik a találka időpontja és a hazamenetelé.
talán egy vagyok közülük - vagy inkább ismerősük. igen, tudok pár ilyen arcról aki úgy érzi menőbb estét alkotott ha becsúszott egy kis hányás a kuka mellé és még majd rádobta a kukát hogy mégis látsszon hogy ő bele akart... de ezek nem változnának ha nem lehet buliba menni. utolsó busz előtt is lehet olyan részegen tengeni-lengeni Kecskemét főterén a saját kis dimenziójukban hogy azt senki más nem veszi észre, vagy egyszerűen nem törődnek vele.
na igen, és hogy 15k t kell fizetni, ha átmegyünk a piroson gyalogosan... egyből megállok a piros lámpánál, sőt jó is hogy ott van idő kibontani a bort míg várom a zöld fényt. csak a büntetés szab határt a józan eszüket elvesztő egyéneknek, tessék büntetni, bevinni, rendőr által szanaszét verni!!!!
és hagyni minket bulizni!
tpista

#75

2012-04-25 08:46

Visszaemlékezem és fater elmondása alapján,régen sem volt bulimentes a belváros....Júlia! Ódák zengtek róla régen.... Most más nyílt a helyén...Bálok az Aranyhomokban... Gondolom rádiósmagnóval nyomták a zenét,nehogy zavarja az utca túloldalán lakókat.... Persze azt is nehezen tudom elképzelni,hogy anno nem voltak olyanok,akik kipakolták a pálinkás pacalt,mert annyira sikerült a Jóska névnapja....Vagy a Sanyi komáé,vagy a Pistáé.... Kétlem azt is,hogy sokkal kultúráltabb részegek lettek volna régen,mint most. Míg régen akár munkahelyen is megszívták magukat,próbálja ezt megpróbálni valaki! Nem sokáig lesz munkahelye. Szerintem ebből a szempontból teljesen felesleges firtatni a mai helyzetet.Régen is ugyanilyenek voltak az emberek. A lényegi különbség az az,amit sokan emlegettek már,volt rendőr/csendőr,akik a renitenseket elvitték beszélgetni,józanodni...
Mindenesetre úgy vélem 34 évesen,hogy nem a néhány szarházi miatt kellene ilyen súlyos erkölcsileg és gazdaságilag igencsak vitatható tilalmat behozni a kméti éjszakába....