IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Amelie

#251 Re: Re:

2011-12-28 15:14

#23: - Re:

Te pedig saját magad mondod, hogy nem vagy kompetens a témában, ezek szerint te is maradj ki ebből? Semmi mást nem tett, csak elmondta a véleményét, ahogyan Te is. Nekem az egyik igen közeli ismerős család életét tette tönkre Geréb Ádnes, évekig tartott nekik feljönni belőle, talán még most sincs rendben minden. Az első 1-2 évben csak a borzalmas szüléséről beszélt az a szerencsétlen asszony, és gyűlölte, elutasította, elhanyagolta "a rosszul sikerült szülés" miatt a saját gyerekét, még most sem rendezett a kapcsolatuk,  a kicsi lassan már iskolába menne, okos, huncut gyerek, de még rendszeresen bekakál. A másodikat már úgy szülte, teljesen egymaga, elutasítva minden segítséget, hogy se Geréb Ágnesben, se az orvosokban nem volt bizodalma: neki nem kell orvos se, bába se, hiszen ő tud szülni, neki többé segítség nem kell, pont. Aztán, valahogy fura, hogy nekem pont ugyanilyen komplikáciákkal zajlott a szülésem egy kórházban, mégis tudok rá gyönyörű emlékként gondolni, nem úgy mint egy borzalomra. Ő meg szerencsétlen egy totális kudarcként gondol a szülésre, hát tényleg őrület. Ettől még nem kéne fogva tartani Geréb Ágnest, csak tudjátok, aki így járt, az mélyen hallgat a "bűnéről", hogy nem úgy szült, ahogyan azt a Szent Asszony elképzelte. Legalább képes lenne feloldani azokat a szülési traumákat, amelyeket ő maga okoz, de nyilvánvalóan nem képes rá. Szóval szép eszme ez, elméletben. És tényleg gratulálok azoknak, akiknek minden úgy sikerült Geréb Ágnessel, ahogyan azt eltervezték.  Láttam élőben is, tündéri asszony, igazi, elbűvölő, varázslatos személyiséggel. Azonban kétségtelenül fanatikus. A fanatizmus pedig sosem jó út. Mint egy szerelmes, ésszel gondolkodni nehezen tudó kamaszlány, ő maga ment a világgal szembe. Nyilvánvalóan tudta mit csinál, és tudta, hogy ide fog jutni, ezt ő nyilvánvalóan így akarta, tudta, elfogadta, és ez rendben is van így. Így most legalább van egy élő szentünk. Én kívánok neki szép életet, sok szép szülést és minél hamarabbi szabadulást!


Vendég

#252 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-28 15:34

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Racionalitás! Idézlek: Talán egyetlen érv szól az otthonszülés ellen, hogy nem biztosított a komplikáció esetén történő szakszerű ellátás! És ez lássuk be, nem kevés!

 

Ez okostojás beszéd. Gondolod, Geréb doktornő a komplikációnál nem küldi kórházba? Talán nem veszi észre ha baj van? Csak egy kórházi orvos tudja a bajt kezeni? Ahh jajj de még mennyire, hogy nem. Ott is lehet komplikáció csak nincs magára hagyva a dokibá. Semmit nem tudsz a kórház belső dolgairól, csak....  A kórházba minden újszülött életben marad, mert az kórház? Nem szültem otthon, de nem értek egyet a véleményeddel. Dr Geréb Ágnest leírták és ez a végzete. Vajon az? Fogjunk össze és nem lesz az. A doktorok körében, akik most persze menekülnek az országból mert nem elég nekik a hálás pénzünk, tesznek arra, hogy mi van már itthon. Ha érvelsz, akkor olyannal, amiben 100% biztos vagy, olyannal tedd kérlek.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-28 15:34



Vendég

#254 Tapasztalatok

2011-12-28 18:01

- 20 éve, az első gyermekünk születése előtt az apás szülésre felkészítő tréningen azt mondta az orvos, hogy a szüléshez normális körülmények között nincs szükség orvosra. Pár éve azt hallottam, hogy ez az orvos 150000Ft-ot kér(!) egy szülésért. Hogy ez igaz-e, vagy sem, nem tudom.
- Második gyermekünk születésekor a nővérek nem hitték el, hogy már tolófájásai vannak a feleségemnek, az orvos, aki levezette volna a szülést nem ért be a kórházba. Fertőzést kapott a feleségem is és gyermekünk is, akit átszállítottak emiatt egy másik kórházba. Ez most jó, vagy rossz, hogy kórházban szültünk?
- Negyedik gyermekünk születésekor egy másik orvos, aki levezette volna a szülést, nem lehetett ott, mert betegszabadságon volt.


Különben maga a szülés minden esetben simán ment, leszámítva a gátmetszéseket, ugyanis 4-5 kilósak voltak mind. Talán ezért jó volt, hogy kórházban szültünk.
Feleségem viszont szívesebben szült volna otthon.

MM.

#255

2011-12-28 19:46

Támogatom..

Vendég

#256

2011-12-28 20:32

Megdobbento amit ma Magyarorszagon csinalnak Gereb Agnes es az otthonszules ellen. Mintha a sotet kozepkorban lennenk. Az EU nem kepviseli vagy all ki egyesito emberi jogok ugyeert ami ugy gondolom az egyik alapveto feladata lenne. Csak bizonyos orszagok anyagi erdekeiert. Mindket fiunkat itthon szultem itt Kilkennyben, Irorszagban. Sajnos mostmar itt is nagyon megnezehezitettek az otthonszulest, mindenfele akadalyokat probalnak gorditeni ele, de ha valaki nagyon tud harcolni erte meg ki lehet harcolni. De azt hogy bortonbuntetes jarjon mint a babanak mint az otthonszulo nonek, azt melyem felhaboritonak es az emberi jogok sarba tiprasanak tartom. Hosszu ut van meg elottunk, de hiszem hogy egy nap tortenelem lesz majd ez az embertelenseg es minden no szabadon szulhet majd megfelelo szaksegitseggel, babakkal ugy ahogy neki s a csaladjanak az jo!
huhh

#257 Re: Re: Re:

2011-12-28 21:47

#251: Amelie - Re: Re:

Hogyan, és mikor történt ez a súlyos eset, amit G.Á. okozott? Sikerült-e az utána következő szülésnél mindent elsimítani? Meg lehet tudni esetleg az asszony nevének kezdőbetűit?

Tisztességes dolog, hogy a föntiek ellenére támogató szavazatot adtál le.

huhh

#258 Re: Tapasztalatok

2011-12-28 21:51

#254: - Tapasztalatok

Lehet, hogy rá kellett volna hallgatni? A férfiak ebbe beleszólhatnak, de nem jó, ha döntési joguk is van --gondolom.

Otthonszülésnél is világrajöttek magzatok ilyen súllyal. Gát- ill. hüvelyrepedés nélkül. Ha van idő rá, és tudják alkalmazni a megfelelő módszereket.


Vendég

#259

2011-12-28 23:01

Felháborít, hogy számos/valamennyi kormány alatt, - itt M.o.-n, - gyakorlatilag elszaboltálták az otthonszülés jogi/egészségügyi problémáinak megoldásását, s a korrekt feltételek biztosítása helyett, kizárólag dr. Geréb Ágnes meghurcolása, ami folyamatos... Vajon mind ez kinek az érdeke??? Mindenesetre igen érdekes, hogy teljesen mindegy melyik politikai párt kormányoz éppen, ebben az egyetlen ügyben : teljes a "politikai egyetértés"...

Vendég

#260

2011-12-28 23:15

Nagyon fontos - nem szabad a tobsegneg az egyent cserbe hagyni!!!
Amelie

#261 Re: Re: Re: Re:

2011-12-29 03:25

#257: huhh - Re: Re: Re:

"Hogyan, és mikor történt ez a súlyos eset, amit G.Á. okozott? Sikerült-e az utána következő szülésnél mindent elsimítani? Meg lehet tudni esetleg az asszony nevének kezdőbetűit?"

Nem "súlyos" eset ez, orvosilag semmiképpen, csak a család sínylette meg lelkileg, de nagyon. Néhány éve történt, a gyerek már iskolába készül. Én úgy láttam, hogy a második (teljesen titokban tartott) szülés sokat segített neki. Viszont még mindig gyakran mondogatja, hogy az első gyerekre haragszik, mert ő nem segített neki a szülésben. :( Ezt a baromságot valahogy jól beleverik az anyákba az oktatáson, ezen a fórumon is olvastam ilyet, hogy "az én gyerekem _segített_ nekem a szüléskor". Gondolom, az ilyen ember föl sem fogja, hogy milyen érzéseket kelt ezzel másban. Egyszer több otthonszülő anyuka beszélgetett egy otthonszülős rendezvényen, hogy _sikerült-e_ a szülésük. Az egyik azt mondta szemlesütve, hogy nem sikerült, kórházba kellett menni. A többiek meg szörnyűlködtek. Vele utána beszélgettem is, és tényleg hiszi, hogy ez szégyen, hogy ő már egy életre elrontotta az anyaságot. Gyönyörű, csodálatos kislánya van egyébként, agyrém ez az egész.

"Tisztességes dolog, hogy a föntiek ellenére támogató szavazatot adtál le."

A nő tiltakozik bennem. Szerintem nem lenne szabad egy kedves, törékeny nőt fogva tartani. Egyetlen "bűne" van, hogy nem látja át, mennyire romboló ideológiák mentén mozog. Ez nyilván nem ok arra, hogy bebörtönözzék.


Vendég

#262

2011-12-29 12:11

Szomorú,hogy egyáltalán egy ilyen orvosért harcolni kell,nem példaképként ismeri el a "gyógyító-társadalom"!!!!!
Vivi
Vendég

#263 Re:

2011-12-29 14:10

#19: -

 

Nem gondolom, hogy azert, mert 3 eve elmentem az orszagbol, gyarmatnak nezem az orszagot, vagy Europat, nem ertek egyet a hozzaszolasoddal.

Elmentem, mert itt biztonsagosabb a megelhetes, mert a munkamat ugy tudom vegezni, hogy megfizetik, nem kell azon gondolkodnom,  mikor, kinek dolgozzam ingyen...es hany ingyenmunkat engedhetek meg magamnak. Mert nekem is meg kellett elnem otthon is.

Itt is kemeny a munka, de tudok azzal foglalkozni, hogy minel jobban vegezzem.

A problemam, ha hazamegyek nyaralni, es az otthoni szallodaban, üzletekben szeretnem költeni a penzemet - ami azert 3 ev utan nem olyan sok, de a kenyelmes megelheteshez eleg - ez gyakran lehetetlen. Ezzel a meglatasoddal egyetertek, sok az ellensegessek, kicsinyesseg...es az irigyseg.

En örömmel hazamennek, ha ennek a feltetelei adottak lennenek

 

 

 


Vendég

#264

2011-12-29 14:11

Mi még hiszünk a jog erejébe, de sajnálatos módon az utóbbi években lábbal tiporják, a kurmánytól várni erre megoldást....... ebben nagyon szkeptikus lettem, van jó sok tapasztalatom. De ez hosszú...... akik "odafent" ülnek és a bíróságokon azok olyan messze vannak az Igazságosságtól, emberi magatartástól mint ide a Plutó. Minden nemes és valóban jó dolog szép Hazánkban zátonyra fut.... ezernyi aljas ok van erre....... A csendes népírtás folyik évek óta......
dio

#265

2011-12-29 14:28

#261: Amelie - Re: Re: Re: Re:

Erdekes amit irsz, szamomra ravilagit arra, hogy mennyire nehez a teljesseg igenyevel atfogni a SZULEST, es hogy az egyes emeberek kozotti szemleletbeli elteres egesz mas szogbol vilagithatja meg ugyanazt a dolgot.

Az en szulesem is otthon indult Gereb Agnessel es egy masik nagyon kedves doulaval. Vegul szules elott 4 oraval en dontottem a korhaz mellett mert ugy iteltem meg hogy a fajdalmaim nem csupan a szules velejaroi, hanem egy korabbi derekserules kovetkezmenyei is, es fajdalomcsillapito kellett ezek tompitasara. Vegtelenul sajnaltam, es meg most is banom, hogy vegul nem otthon vagyis haboritatlan korulmenyek kozott szuletett a gyermekem. De nem azert, mert "belem vertek", hogy a korhazi szules bun, hanem mert a korhazban nem bantak velem tisztessegesen, es torodoen, elfogadoan es tisztelettel. Szules utan minden fajdalmat mintha elfujtak volna, igy szerencsere mar anyatigriskent vedtem sikeresen az ujszulottemet a folosleges beavatkozasoktol, es el is hagytuk a korhazat 1 napon belul.

Vajudas es szules alatt viszont termeszetesen olyan tudatallapotba kerultem, hogy nem voltam kepes "iranyitani" vagy elmondani hogy en hogy akarnam, nem kerdezte senki szomjas vagyok-e, fazok-e, miben segithet, nem talalta ki senki a gondoltaimat. A korhazi protokoll szerint zajlott minden futoszalagon, ridegen. Mivel en megmondtam hogy otthonszulesre keszultem talan direkt magamra is hagytak, amit en ugyan nem ertekeltem negativan, sot orultem is neki, de ez egyaltalan nem ugyanaz mint a haboritatlan szules.

Ugy latszik nem lehet elegszer hangsulyozni hogy az otthonszules lenyege a haboritatlansag, vagyis a babai szulesi modell kulonbozosege a korhazi modelltol. A korhazakkal az a gond hogy esz nelkul, talan presztizsbol ragaszkodnak a sajat modelljukhoz annak ellenere peldaul, hogy a Magyarorszagi szulesi statisztika szerint 20%-al meghaladja a csaszarmetszesek szama a WHO altal normalisnak tartott erteket! (ahol orvos van ott beavatkozas is lesz!) Statisztika szerint Magyarorszag az elso helyen van a szules alatt alkalmazott gyogyszerek felvasarlasaban, egyebkent elso helyen van a gyogyszerfogyasztasban is! (http://www.economist.com/node/21540297)

A korhazaknak elfogadobbaknak es nyitottabbaknak kellene lenniuk a szules valodi termeszete fele, csakugy mint a babai modell fele es ki kellene epulnie egy rendszernek, amiben a babak fuggetlenek az orvosoktol es ugy gyakoroljak tevekenyseguket, es oktatnanak is, mint pl ahogy az USA-ban Ina May Gaskin tette es teszi, aki babakent, eppen most kapott nobel dijat a szulo nokert vegzett tevekenysegeert.

A beszedet nagyon erdemes elolvasni amiben Gereb Agnest is emliti, osszefoglaloan es erthetoen korulirja vilagi viszonylatban, miert van letjogosultsaga a haboritatlan, asszonyi segitokkel kisert, nem siettetett szulesnek.

http://www.szuleteshaz.hu/ina-may-gaskin-beszede/

Az, hogy annak az asszonynak mi lehet a lelkeben aki a gyereket hibaztatja egy, ahogy a soraidbol kiveszem egeszsegesen lezajlott szules utan, azt kulso szemlelokent nehez megitelni. Valoszinuleg neki maganak kellene onmagaban megtalalni az okokat. Sajnos mert nem volt, es meg mindig meg nincs a babai szulesi rendszer rendesen kidolgozva egy szemely merte felvallani igy is a dolgot: Dr Gereb Agnes. Evvel a szulesre keszulonek is tisztaban kellene lennie. Persze igy mindenert ot egyszemelyben hibaztatjak. Biztos vagyok benne hogy lenne rengeteg jelentkezo az egesz orszag teruleterol ha kiepulne a baba es doula oktatas.

Nekem az lett volna a jo ha bejohetett volna velem a korhazba es ott kiserte tamogatta volna erto szemmel lelekkel a szulesemet, ami persze abszolut lehetetlen volt. (kerdem en miert?) Igy pedig maganyosan a magas felagyon felig ulo pozicioban 4 oran keresztul dideregtem testben es lelekben.

Vivi

#266 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-29 14:33

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Szia!

Amit irsz, annak nagy reszevel egyetertek.

De: nem tudom eldönteni, hibazott-e dr Gereb Agnes, nem tudunk eleget ehhez. Tudjuk azonban, hogy halnak meg babak minden segitseg ellenere is. En nem tudok eleget az otthonszülesröl, de azt gyanitom, a kismamanak nyilatkoznia kell, hogy vallalja a rizikot.

Es: iteljek el, ha hibazott, es menjen börtönbe. De csak akkor, ha minden mas kollegaja is börtönbe megy, aki hibazott. Mert en ugy latom, hogy ma Magyarorszagon az orvosi hibak egy reszet eltussoljak, de mas reszet - es ilyen ez az eset - felnagyitjak.

Es igen, akiknek nem sikerült, azok is nyithatnak forumot. En pl kivancsi lennek a reszletekre, is. Jött-e a mentö idöben, segitett-e megfelelöen, mi volt a pontos oka a tragedianak, stb...

 

 

 

 


Vendég

#267

2011-12-29 16:27

Nem vagyok közvetlenül érintett. Egyik irányban sem. A mi három lányunk SVÉDORSZÁGban született (11-17 éve). Kórházban. Biztonságban, ámde ammennyire lehet kellemes, "normális" körülmények között. Külön szoba, apás szülés, félhomály... Svédországban a szüléseket TERMÉSZETES dologként kezelik, s a "normális" szüléseket szakképzet SZÜLÉSZNÖK (bábák, svédül "barnmorska") vezetik. Orvos csak komplikációk esetén jelenik meg. A szülést nem siettetik, mert egy bizonyos orvos munkaideje lejár. Ha a szülés a müszak váltás idejét átlépi, na bumm, a következö szülésznö átveszi, és folytatja. A szülésznök 3 éves egyetemi növér képzés, majd min. 1 éves szakmai gyakorlat után jelenkezhetnek a 1,5 éves szakképzésre. A terhes anyákat szintén szülésznök vizsgálják, készítik fel a szülésre terhes gondozó központokban. Feleségem nagyon elédett volt, s kifelyezetten jónak tartotta, hogy nök, s nem férfiak dominálták a szülést, s felkészítést. Szerintem a svéd rendszer egy jó ötvözete a kórházi/kórház közeli biztonság és az otthonihoz hasonló körülményeknek. Ja, és mindez persze teljesen ingyenes.

Vendég

#268

2011-12-29 16:46

Egyet értek a petícióban foglaltakkal! Hadd döntsük el mi, nők, hol, hogyan és kinek a segítségével akarunk világra hozni egy gyereket. A "bába" szavunk nem véletlenül nem neologizmus - évszázados gyakorlat húzódik a jelentés mögött. Erdélyi nagyanyám 6 gyereket hozott világra, bába segítségével. A hetedik - anyám - menekülés közben született; nagyanyám maga "vezette" a szülést, 11 éves nagylánya forralta a vizet. Ma biztosan sittre vágnák érte, a gyerekeket meg elvinné a gyámügy.

Vendég

#269

2011-12-29 17:18

Szabad döntést az anyáknak, szabadságot Geréb Ágnesnek!

Vendég

#270

2011-12-29 20:23

Tökéletesen egyetértek a szöveggel!
A sok orvosi műhiba kivizsgálásának eredményéről semmit nem tudunk.
Aki G. Á-hez fordult, vállalta a felelősséget a döntéséért. Ne tekintsenek gyereknek bennünket, szülő nőket. Dönthessünk, hogy milyen körülményeket tartunk megnyugtatónak.
A mai helyzetben, amikor a rezidensek azzal szórakoznak, hogy itthagyják az országot, akkor még G. Á-t sem hagyják, hogy végezze azt a tevékenységet, amire sok áldott állapotban lévő kismama igényt tart.
Az orvosok irigysége, féltékenysége az alapvető ok!
Minden segítséget meg kell adnunk, amit mi civilek tehetünk G. Á-ért!

Vendég

#271

2011-12-29 20:33

Azért fejlődött az orvostudomány, azért költünk rengeteg pénzt az eü. intézmények fenntartására, hogy sarlatánok gyakorolgassanak szülő nőkön???!!!Hogy lehet egy nő ilyen felelőtlen????
A sok alternatív felfogású anyuka szüljön kedvére a sufniban G. Á. "eredményes" közreműködése mellett, ha ez hiányzik nekik...de aztán ne rimánkodjanak rohammentőért, ha valami rosszul sül el!!!!! Én a mentősök helyében biztosan nem tennék egy lépést sem az ilyen elborult agyú,"nem szokványos" anyukákért.Viseljék a hülyeségük következményeit!!! Nem azért vannak a kórházak szakemberekkel, felszereléssel, hogy visszatérjünk a középkorba!!!!Még egy jól felszerelt kórházban is kialakulhat olyan veszélyes szülés közbeni vagy utáni szituáció, ami tragédiával végződhet!! Miért kell ennek még jóval nagyobb esélyt adni ezzel az alternatív szülési divathóborttal?????

Vendég

#272 Re:

2011-12-29 20:42

#268: -

A rengeteg halva született vagy élete első néhány órája, napja után meghalt gyerekről miért nem beszélsz???? Mert az nem igazolná a szavaidat..Igaz??? Az igazság az, hogy az otthoni szülések nagyobb részben végződtek halállal, mint nem!!!!!EZ TÉNY!Nem volt ritka , hogy 7 szülésből egyetlen  csecsemő maradt életben!!!!!!

Én elhiszem, hogy jól esik nosztalgiázni  a régi időkkel kapcsolatban, szülői ház. stb..de nem élünk a középkorban, hogy azt a gyakorlatot kellene folytatni, amitől alig várták nők nemzedékei, hogy megszabaduljanak tőle.Miért kellene az aránylag veszélytelen helyett a bizonytalan kimenetelűt választani, ha az előbbi lehetőség is rendelkezésre áll??? Az ilyen anya FELELŐTLEN!Kiteszi a csecsemőjét a sors forgandóságának!

Baj esetén csak magát okolhatja!!!!


Vendég

#273 Re: Re:

2011-12-29 20:57

#263: Vivi - Re:

...és ??? Menjen el egész magyarország, mert itthon nem könnyű az élet????? Menj! De legalább utána  ne dumálj haza...Imádom a hozzád hasonlókat!!!! Aztán jöttök haza, és veritek a nyálatokat, meg költitek a "kemény munkával" szerzett vagyonkátokat..az itthon gürcölő csórók előtt...Holott éppen a kemény élet elől menekültetek el!!!NEM MEHET MINDENKI NYUGATRA!!!!!Az lenne a legkönnyebb!! Maradj itt! ...és tedd amit a többi magyar is tesz....ITTHON!!!!

Ráadásul ez neked nem mond semmit?????

"A nagy világon e kívül

Nincsen számodra hely,

Áldjon, vagy verjen sors keze

Itt élned, halnod kell!"

 

Gondolkodj el rajta, ha eddig még nem tetted meg!!!!Nem véletlenül íródott!!!!


Vendég

#274

2011-12-29 22:02

Nemzetirtás, hogy ha a nők legtermészetesebb jogával az otthonszülés jogával élnek, akkor bűnözőt csinálnak a segítőkből (segédkező édesapát is vittek be), és félelemben tartják az egészségügyi végzettséggel rendelkezőket, miközben az ÁNTSZ bármibe beleköthet az otthonszülési engedély kiadásával kapcsolatban. Vajon kinek az érdeke mindez?
Vivi

#275 Re: Re: Re:

2011-12-29 23:10

#273: - Re: Re:

En otthon is kemenyen dolgoztam! Azert mentem el, mert mar nem birtam az allando - hetvegenkent is - munkat! Itt is sokat dolgozom, de a hetvege legtöbbször szabad!

Nem tudom, te mennyit dolgozol, de dolgozz annyit es olyan minösegben, mint en, utana verd a nyalad!