Rokkantvadászat...

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Rokkantvadászat... petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#426 Re: irány jó, csak nem így!!!

2012-06-21 15:42

#14: mire jó ez? - irány jó, csak nem így!!!

Jómagam közel 4 évtizeden át, nem egészségesen is hozzájárultam annak az aljas bandának a felnövekedéséhez, a mostani regnálásához, amely most jól belénk rugdos. Elveszi azt az öngondoskodást, amelyet szerzett jognak neveznek. No, de hogyan gondoskodhattunk volna anno önmagunkról?

Talán azzal a magánnyugdíjpénztárral, amelyet szintén gátlástalanul elvehettek? Akkoriban nem ez volt a jellemző, hanem a munkáltatónk és a bérünk adta a tb-járulékokat, aztán az adót és így tovább. Most kérnénk a viszonzást, és azt mondják csalók vagyunk?

Hogyan gondoskodjon ezek után bárki is önmagáról, ha ez a hatalom bármit elvehet?

Mi ez, ha nem az elesettek elárulása? Ha nem a tisztességes munka/munkás megbecstelenítése?

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-06-21 18:21


LBM

#429 Rokkanthelyzet 1-2-3

2012-06-21 19:46

Addig kell mondani, írni, demonstrálni, amíg valami pozitív nem történik. Megszületett a 3. rokkant helyzet.

http://igydolgozunk.blog.hu/2012/06/21/rokkant_helyzet_3

http://munkaeropiac.blogspot.hu/2012/06/rokkanthelyzet-3.html

Nagyon sajnálom Önöket, és sok erőt kívánok ehhez az egész borzalomhoz. LBM

Vendég

#430

2012-06-21 20:11

volt egy munkahelyem ahol baleset ért, üzemi baleset. 200 ezer nettót kerestem. A baleset után mindenem tönkrement és mindent elveszitettem, a vagyonom, az egészségem az életkedvem. Mivel beteg voltam nem tudtam elmenni dolgozni. Beadtam a munkaképességcsökkenésre az igényt. 2009-től legalább
9 orvosszakértő látott, a biróság kimondta, hogy 2009-től 2011-ig ötvenszázalékos munkaképesség csökkenésem volt. Persze munkanélkülin voltam és az ellátásnak minősül igy nem kaptam semmit. 2011 februárban vége lett a munkanélküli segélynek, attól kaptam meg a rokkantnyugdijam, mire pénzhez jutottam már junius volt. 137 ezer forint nyugdij at kaptam és megemelt árvaellátást. két év alatt 8 alkalommal kezeltek a kórházban, már az öngyilkosság szélén. Most felülvizsgáltak és elvették. 42 százalékot kaptam, az árvaellátást elvették, most 37200 a rokkantsági ellátásom, az árvaellátás 40000 ft, mert már nem vagyok rokkant, de rokkantsági ellátást kapok. Annak idején elmondtam, hogy azért voltam munkanélkülin, mert beteg vagyok, de nem vették figyelembe és visszafizetni sem engedték, pedig akkor még meg tudtam volna tenni. Most még a birósághoz sem tudtam menni III.fokra, mert nincs pénzem addig amig a biróság itéletet hoz. kénytelen voltam ezt elfogadni.Most ketten élünk albérletben, minimálbérből
, mert a házam is odaveszett. Már a kártéritésből nincs, amit a cégemtől kaptam, már mindenem eladtam földönfutó lettem, ma még van, de holnap nincs. A lányom 19 éves még tanul, megpróbál valami állást keresni, hogy fedél nélkül ne maradjunk. 32 évet dolgoztam, most kegyelem kenyéren élek, igy se multam se, jövőm.

Vendég

#431

2012-06-24 21:28

Én 58 éves vagyok, és nem rég hívtak be sorosra, tavaly október helyett.Úgy hogy egyik nap jött a behívó, másnap 8 órára. Épp itthon tartózkodtam, és még a háziorvost is elértem szerencsére, de ezt a postásnak köszönhetem, mert aznap sokkal korábban jött mint szokott.Alaposan megvizsgáltak , és még 60 éves koromban is látni akarnak.Ennyit a védett korról, és Dr Székely Ildikó kijelentéseiről a köztévében, hogy az 57 éven felülieket már nem vizsgálják felül, akkor sem ha soros.

Vendég

#432

2012-06-26 23:13

Egy rokkantat nem csak rehabilitálni kell,hanem az esélyegyenlőségét biztosítani is.Biztosítani,hogy a neki megfelelő, könnyebb munkakörben ki tudja egészíteni a rokkant ellátását,ezáltal megadni neki az esélyt ,hogy a megrokkanása előtti élet színvonalát elérni tudja.Persze ,rehabilitáljunk,illesszük vissza a munka világába,de lássuk be ez anyagi segítség nélkül nem emberséges.Mert az nem rehabilitáció,hogy szerencsétleneket elküldjük dolgozni olyan munkahelyekre,ahol megkeres 46 000 forintot ami a gyógyszereire nem elég és ennek tetőzése képen még a rehabilitációs ellátását is felfüggesztjük erre az időre.Az nem rehabilitáció,hogy hátrányos helyzetét elismerve, mégis az egészségesekkel azonos feltételekkel eresztjük ki a munkaerő piacra.Nem erről szólt a társadalombiztosítás és ma sem erről kéne ,hogy szóljon.

Vendég

#433

2012-06-27 11:34

Embertelen az Orbán rezsim!Követeljük az alapvető emberi jogunk!

Vendég

#435

2012-06-27 14:42

Virág és Bástya elvtárs gyerekei visszajöttek a hatalomba fasizmust csinálni!Hitlerék is a rokkantakkal és betegekkel kezdték el a népirtást!

Vendég

#436

2012-07-21 10:52

Ideje lenne már ha a rokkant nyugdíjasokkal és a mozgás korlátozottakkal felhagyna Viktor ezek az emberek az életüket ledolgozták,nagyon sok fáradságos és verejtékes munkával hogy ő tudjon rajtunk élősködni mirajtunk az adófizetőkön és betegeken.Inkább azt adná vissza a nyugdíjasoknak amit ellopott tőlünk az emeléseket és amit nem tett hozzá a nyugdíjunkhoz ami nekünk törvényesen jár és amit elvet a mozgáskorlátozott és betegek járadékából. Ez ellen kézzel lábbal tiltakozni kell és ki menni az utcára kint maradni míg ezeket el nem zavarjuk,lásd régen a benzin ára 2FT-tal emelkedett lezárták a taxisok az egész országot most meg úgy játszadoznak vele és velünk mint a hülye gyerekkel.ezért tiltakozzunk minden erőnkkel....
Nagyi

#437 Re:

2012-08-30 19:17

#216: Clarissima -

n agyon szépen leirtad igy van Én sem akartam beteg lenni egész életemben dolgoztam.

Nagyi

#438 Re:

2012-08-30 19:19

#436: -

Mozgáskorlátozottnak nyugodtan vissza adhatnák a távolsági buszokra a kedvezményt

rozsa

#439 nyugdij visszafizetes

2012-09-07 02:06

Valaki hallott-e arrol hogy ha visszaveszeik a rokkantnyugdijat majustol visszamenoleg visszakell fizetni az osszeget

Vendég

#440

2012-09-09 13:20

Aki tényleg rokkant, nem szabad bántani.
Egy anya!

#441 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-11-05 23:08

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

T: DOKTORNŐ! TELJESSEN IGAZAVAN NEM KELL FÉLNI SEMMITŐL,ŐN SZERINT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOST FIGYELJEN ÉS GONDOLKODJON EL RAJTA! LÁNYOMNÁL 2006-BAN VASTAGBÉL FEKÉLYT ÉS SZÜKÜLETET ÁLLAPÍTOTTAK MEG, RÁ EGY HÓNAPRA CROM BETEGSÉGET. JÖTTEK A GYÓGYSZEREK, SZÍVRITMUS ZAVAR, IZÜLETIGYULLADÁS, STB. MIND EZEK ÚTÁN 30-ÉVESEN 27KG -OS TESTSULYAL. 2012 JÚLIUSÁBAN EGÉSZSÉGESSÉ NYILVÁNITOTTÁK,EHEZ MIT SZÓL??? TUDJA MIT KÍVÁNOM AZOKNAK AKIK EZT A TÖRVÉNYT HOZTÁK ÉLJÉK ÁT AZT AMIT ÉN A 6-ÉV ALATT. MERT AZ ÉN LÁNYOM MEG KÉRDEZTE TŐLEM MOND ANYA ÉN MINEK ÉLE, VISZONT KÍVÁNOM ŐNÖKNEK IS,HOGY A GYERMEKÜK EZT KÉRDEZZE!!!!!! NEM KELL FÉLNI ÉN IS ROKKANT VAGYOK ÉS MÍG EL NEM VESZIK TŐLEM IS AZT AZ 54,000-FT OT ADDIG TUD ENNI IGAZ,HOGY DIÉTÁZNI NEM.

Seherezade

#442 Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-12-13 12:23

#402: - Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

AZ A BROBLÉMA  MAGYARORSZÁNON, HOGY AKI NINCS A VALÓDI MEGLOPOTT BETEGEK HELYÉBEN, AZT VALÓBAN NEM IS ÉRDEKLI. AZ IGAZ, HOGY MÉG MINDIG RENGETEG CSALÓ VAN A ROKKANT NYUGDÍJBAN, DE A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGEKET AZÉTR RAKJÁK KI MERT AZOKRÓL TUDJÁK, HOGY VALÓDI BETEGEK. A CSALÓK PEGIG JÓL MEGFIZETIK A VÉGLEGES LESZÁZALÉKOLÁST. A VALÓDI BETEGEKNEK ERRE SE PÉZNE SEM SZÜKSÉGE NINCS, HISZ AZOKÉRT VAN A ROKKANTSÁG,. AKI CSALÓ BÍZTOS NEM FOG ITT ÍRNI, LAPIT MINT SZAR A FŰBEN.

AZ EUROPAI UNIÓS EGÉSZSÉGKÁROSODÁSI SZÁZALÉKOK, A MAGYAR CSAVAROS ESZŰ KORRUPT SZÁMÍTÁSOK. INDOK: AMÉG A SIMLIS EGÉSZSÉGKÁROSODÁSÁNAK EUROPAIUNIÓS SZÁZALÉK SZÁMÍTÁSA,  KETTES ROKKANTSÁGI SZÁZALÉKBAN VAN MEGÁLLAPÍTVA, ADIG A VALÓDI BETEGEK SZÁZALÉK KISZÁMÍTÁSA NEM ÉRI EL A VÉGLEGES LESZÁZALÉKOLÁSI SZÁZALÉKOT. SENKIT SEM ÉRDEKEL, HOGY KI MILYEN BETEG. AZ ORVOSOK NAGY RÉSZÉNEK FOGALMA  SINCS ARRÓL, HOGY NÉMELYIK BETEGSÉG MIT TAKAR ÖNMAGÁBAN. TÖBB BETEGSÉGGEL EGYÜT ÉLNI AZT HISZIK MAGA A GYÖNYÖR. ÚGY VANNAK VELE O HÁT EZ MÁR RÉG ÓTA BETEG, MÁR BÍZTOS HOZZÁ EDZŐDÖTT. AKI VISZONT NEM BETEG ANNAK PIHENNIE KELL, VIGYÁZNAK RÁ NEHOGY MEG BETEGEDJEN, MERT AKKOR JÖN A REHABILITÁCIÓ. TELE VAN A NET A GYÓGYÍTHATATLAN BETEG DOLGOZNI NEM TUDÓ EMBEREK PANASZAIVAL, NEM TUDSZ ÉRTELEM SZERŰEN OLVASNI? KÁR!

MAJD HA MEGBETEGSZIK MEG TUDJA.

Elizabet

#443

2012-12-13 13:11

Az Orbán Viktor azt nyilatkozta a Televízióban aki beteg, annak jár a rokkant nyugdíj, nem vehetik el tőle! Hol van a gyógyíthatatlan betegek rokkant nyugdíja? Kontra rehabilitáció az van. Miért nem veszik komolyan? Hiszem ő a Miniszter!
Ez nem meg szigorítás hanem a beteg embereket leírják.A meg szigorítás az amikor az egészségeseket rakják ki a rokkant nyugdíjból, vagy a kevesebb egészségkárosodással elő embereket rehabilitálják.
Iko

#444 Re: orvosok?

2012-12-14 13:02

#6: Rozál -

azt sem tudják hogy mit írjanak a zárójelentésre olyan szinten megvannak fogva! Az én férjemnek még az Országos Elme Szakértők eredményét is felűl bírálták! ugyanis 5 évvel ezelőtt bíróságra vittük az ügyét és akkor kimondták : nem rehabilitálható ,állapot rosszabbodás várható! 2011-ben elvették a rokkannyugdíját 45% és leírták : rehabilitálható de rehabilitációja nem szűkséges. Felügyelet mellett munkát válalhat. Poén: AGYSORVADÁSA VAN !  a homlokagylebenyét támadta meg!Erről ennyit....... a gyógyszereire alig van támogatás közgyógyra a legfontosabbakat nem is lehet kapni ,csak olyat amelyik már elavult.

Iko

#445 Re: rehab??

2012-12-14 13:07

#443: Elizabet -

azt sem tudják hogy mit írjanak a zárójelentésre olyan szinten megvannak fogva! Az én férjemnek még az Országos Elme Szakértők eredményét is felűl bírálták! ugyanis 5 évvel ezelőtt bíróságra vittük az ügyét és akkor kimondták : nem rehabilitálható ,állapot rosszabbodás várható! 2011-ben elvették a rokkannyugdíját 45% és leírták : rehabilitálható de rehabilitációja nem szűkséges. Felügyelet mellett munkát válalhat. Poén: AGYSORVADÁSA VAN !  a homlokagylebenyét támadta meg!Erről ennyit....... a gyógyszereire alig van támogatás közgyógyra a legfontosabbakat nem is lehet kapni ,csak olyat amelyik már elavult. Ennyit a rehabilitációról ,még a hülye is tudja hogy az agysorvadás gyógyithatatlan betegség,igazából gyógyszer sincs rá,akkor miről beszélünk?????

Iko

#446 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-12-14 13:16

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Tisztelt Asszonyom! Hogyan lehet az ,hogy egy agysorvadásban szenvedő ember Önök szerint rehabilitálható ,de nem tartják szűkségesnek a rehabilitációját ? Előre is köszönöm a válaszát!

József Szabó
Vp-Gyulafirátot

#447 Rokkant vadászat folytatódik ! Facebokról áthozott anyag:

2012-12-29 21:52


Meghalt az egészségessé nyilvánított rokkant

Belehalt súlyos szívbetegségébe az a családapa, akit egészségessé nyilvánítottak az "új komplex felülvizsgálati rendszer" keretében, és visszaküldték a nyílt munkaerőpiacra - tudatta a Magyar Szociális Fórum az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport beszámolója alapján.

Az MSZF rokkant-érdekvédő csoportja felvetette: Ki fog fel...elősséget vállalni azért, hogy egészségesnek minősítették és dolgozni zavarták a halálos beteget? Ki fizet a családnak kártérítést? Hogyan egyeztethető össze az orvosi eljárás a Hippokratészi esküvel? A csoport az esettel kapcsolatban felvetette a bűntett lehetőségének kérdését is.Az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében egyre több beteget fosztanak meg eddigi ellátmányától, és részesítenek csökkentett járadékban, noha egészségi állapotuk nem javul, hanem romlik. Az embertelen módszer következtében ezrével fenyeget kilakoltatás rokkant embereket - tudatta a csoport.

"Dolgos múltam után nem hittem, hogy súlyos betegen is az utcára kerülhetek" - írta egyikük, akit 80 százalékos rokkantságról 45-re minősítettek vissza, 25 ezer forintra csökkentették ellátmányát, a villanyt már kikapcsolták nála, a gázt pedig most készülnek kiiktatni. "Sajnos ennyi pénzből nem lehet megélni betegen. Itt a fűtési idény és mi valószínűleg megfagyunk" - tájékoztatta az MSZF rokkant-összefogás csoportját az érintett.

| STOP
Tetszik · · Bejegyzés követése · 43 perce, Budapest, Hungary közelében

Ez 2 embernek tetszik.
László Erdős Az, aki egészségesnek nyilvánitotta és az, aki a megfelelősséget kiadta
39 perce · Tetszik · 5
Papp Ferencné Elsősorban a komplex felülvizsgálati bizottság tagjai és aki a aláírta!
35 perce · Tetszik · 5
Papp Ferencné Másodsorban ez a rohadék kormány, aki ezt a rendeletet hozta!
34 perce · Tetszik · 7
Papp Ferencné Ezek azt akarják, hogy hulljanak el a rokkantak!
32 perce · Tetszik · 6
Lakatos Lászlóné miért nem lehet megosztani? Csatlakozni szerencsére nem kell,de megosztanám
31 perce · Tetszik · 2
Imréné Véha Szerintem a felelősség azé az orvosé aki egészségesnek minősítette és aláírta a papírját. Lehet egymásra mutogatni és a felelősséget tologatni, de aki aláírta annak vállalnia kell, mert tudta mit ír alá. Ha pedig nem tudta akkor hogy lehet praktizáló norvos,és hol marad az esküje!!!!
28 perce · Tetszik · 2
Kati Heim másold be az oldaladra,onnan már osztható.
27 perce · Tetszik · 1
Molnár Norbert Ez november elejei hír, nem tudom, miért mai nappal dátumozta a stop.hu.
27 perce · Tetszik · 2
Mihalovics Károly ....nagyon -nagyon sajnálom..RAJTAM is múlt elmenetele...MERT SZÓTLANUL TŰRTEM a NEMZET MŰANYAGJAINAK REGNÁLÁSÁT....SOHA TÖBBÉ NEM TŰRÖM SZÓTLANUL ...Isten áldja minden HOZZÁTARTOZÓDAT...!!
26 perce · Tetszik · 3
József Szalai Kedves Lakatos Lászlóné másold ki és illeszd be arra az oldalra, amelyike akarod.
24 perce · Szerkesztve · Tetszik · 1
Éva Lakatos Igen ezt az esetet az Összefogás csoport tárta fel.Az özvegy azonban nem akart további ügyet csinálni a halálesetből,mert azzal nem hozhatta vissza.
23 perce · Tetszik · 1
Imréné Véha Molnár Norbertnek! Szerintem teljesen mindegy mikori a hír. A valóság tartalma a lényeg. Márpedig egy halál gondolom én hülye az elég valóságos és kézzelfogható.
22 perce · Tetszik · 1
Zsákai Zoltán most miért nem vonul ki a hitgyüli,meg a feldmájer,meg a többi.megmondom én.mert nekik van,a rokkantnak meg nincs.a mazsihisz milliárdokat kap az államtól,jó hogy nem szól.istenük a pénz.ez a véleményem,és ez nem zsidózás,hanem rokkantvédelem,mert én is megdolgozva rokkantam le,nem pofázva irodában.
18 perce · Tetszik · 3
Éva Lakatos Persze több haláleset is történt valószínűleg,de sokan csak úgy az ellátatlanság miatt,és a rendszerből való eltávolítás után halnak éhen,fagynak meg,stb.
15 perce · Tetszik · 1
Molnár Norbert Az, hogy valaki szívbetegségben meghal, sajnálatos, de én nem tudom eldönteni, ez rokkantság-e, pl. akivel együtt dolgozom, ő is súlyos szívbeteg, de saját vállalkozása van. Persze lehet, hogy ő nem tudott mozogni, de ezeket az eseteket fel kellene der…Mutass többet
15 perce · Tetszik
Tóthné Dzsudzsák Valéria Elsősorban a kormányunk ,és a honatyák akik megszavazták,aztán akik végrehajtják a beteg embereket semmibe veszik kegyetlenek velünk szemben!Azt akarják minél hamarabb meghaljunk!!A beteg ember már nem kell nekik!!
15 perce · Tetszik · 3
Molnár Norbert Másrészt nem valószínű, hogy a visszaminősítés miatt halt meg. A politika néha elég durván kihasznál mindent.
14 perce · Tetszik
Éva Lakatos Az igazságtalan visszaminősítések sorozata már nem is vitás.
13 perce · Tetszik · 2
Molnár Norbert Ha nem vitás, akkor kell erről lennie eredménynek is. Meggyőzni a döntéshozókat ezekkel lehetne.
12 perce · Szerkesztve · Tetszik
Zsákai Zoltán én nem politika miatt írom.rövidesen én is beledöglök,mert most hívnak felülvizsgálatra,és már kaptam ismeretl telefont,hogy megdöglesz.tehát szervezett a dolog.
12 perce · Tetszik · 3
Éva Demeter Igen ennek a hírnek a valóságtartalma igaz volt, mert egyik betegtársunk ismerettségi körében volt ez a sajnálatos haláleset, és mint rokkantvédők meg is említettük az esetet a MSZF honapon egyik írásunkban. Azonban az özvegy nem volt hajlandó nyilatkozni sem a TV csatornáknak,sem a sajtónak,mert majd szét akarták szedni! Kegyeleti okokból igenis tiszteletben kell tartani az elhunyt családjának döntését!
12 perce · Tetszik · 1
Éva Lakatos "EREDMÉNY"??az van bőven,soroljuk föl itt megint a feltárteseteket?
10 perce · Tetszik
Kati Heim Bezzeg ország leszünk,3-4 év múlva alig lesz ebben a kategóriában beteg ember.Ami abból adódik,hogy a komplex miatt lehúzott és rehabra tett 3 év lejár.Mivel beteg lévén,amúgy meg munkahely lévén is,nem lesz meg az 1095 nap (3év) biztosítási idő,így emiatt nem lesz jogosult ilyen jellegű ellátásra. Na ezt majd azzal fogják magyarázni,hogy sok volt a csaló. Ilyen egyszerü a levezetés.
10 perce · Tetszik · 2
Kati Heim Zsákai Z.kitől kaptál fenyegetést?
9 perce · Tetszik
Zsákai Zoltán ez így nylt népirtás.európa asszisztálásával...
8 perce · Tetszik · 1
Zsákai Zoltán ismeretlen szám,azóta minden ilyet kinyomok.
8 perce · Tetszik · 1
Éva Lakatos Én nemis értem.Először aki itt van az vagy sorstárs,és figyeli az eseményeket,tájékozódik!!!vagy segíteni akaró !!!,vagy ha egyiksem,akkor minek van itt???
8 perce · Tetszik · 1
Éva Demeter Itt 5 éven belül rokkant ember már nem létezik! mindössze 3 év a kegyelmi idő a rehabosoknak,az 5 éven belüliek elérik az öregségi korhatárt,vagy meghalnak,,akkor miért nem bírják már elviselni egy élet munkájában megrokkantakat?!
5 perce · Tetszik · 2
Zsákai Zoltán mert szaremberek,lelketlenek,pénzsóvár gyilkosok.
3 perce · Tetszik
József Szabó A teljes oldalt lehozom a "Mi jár a fejedben?" főoldalon és meg osztható! Javaslat kérés! Nyissunk egy petició oldalt?
pár másodperce · Tetszik · 1
Szólj hozzá...

Lehetőségek
Éva Lakatos
Ez a jellemző:egy vélemény a jogi fórumról:
Rokkantak= Leprások
a XXI.században

új fogalom született Magyarországon 2011dec.31.-én a Kormány döntött a beteg emberek sorsáról
...Bővebben
Tetszik · · Bejegyzés követése · 33 perce

Mind a(z) 3 hozzászólás megtekintése.

Vendég

#448 Spitzer Tibor

2013-01-18 10:31

A Rokkantvadászat írás azért készült, hogy az érintettek számára egy olyan keretrendszert adjon amelyben törvényes keretek és tisztességes eszközökkel küzdhetnek az érdekeikért. Névtelen szitkolódzások és vagdalkozások nem segítenek senkinek. Csak tiszta és nyilvános akciók érnek valamit. Ezt kérem figyelembe venni. Vadidegenek pénzgyűjtőgetési akciójához ez az írás sem nyújt segítséget ! www.spicivas@freemail.hu

Vendég

#449 Re: Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2013-07-02 20:15


Vendég

#450 Re: Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2013-08-07 12:04