Rokkantvadászat...

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Rokkantvadászat... petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást az oldal adminisztrátora eltávolította (Részletek)

2012-05-25 03:31



Vendég

#402 Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-25 03:38

#401: 300 - Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Jogos ellátásának ellopása? No, ne viccelj...  Magyarországon rengeteg rokkantnyugdíjas csaló van. A szöveged alapján te is ilyen lehetsz.  Nagyon remélem, hogy nem csak elveszik a rokkantnyugdíjadat, hanem ráadásul  jól meg is büntetnek majd.

A 10 millió lakosú Magyarországon 420-430 ezer körül van a még munkaképes korú rokkantnyugdíjasok száma (és még van 300 ezer meg nyugdíjas korú is), míg az 5,4 millió lakosú Szlovákiában a  munkaképes korú rokkantnyugdíjasok száma 30 ezer körül van.


Vendég

#403 Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-25 06:44

#402: - Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Vendég ! Adja az Úr minnél előbb,hogy ne csak külső szemlélőként,a média által felfujt módon,hanem érintettként is átéld, megtapasztald,hogyan müködik ma hazánkban az egészségügyi ellátás hálapénz nélkül !Milyen gyógyszereket kaphatsz meg közgyógyellátásra. Súlyos betegen mire elég a minimálbér 55 %-a. Na ebből müveld ki a nemzetnek,két gyermekedet.Teljesits állampolgári kötelességedet,mert a szülők eltartása is alkotmányos kötelességed.Lakásainkban kialszik a fény,de ugy látszik a te agyad nem óhajt megvilágosodni,és még mindig azt hiszed,amit irnak! Az ilyen felmérések többsége telefonon készül.Azt kérdezik akinek még van pénze,vagy kényszerből fenntart vezetékes telefont.Vedd nyakadba a borsodi,vagy szabolcsi településeket kérdezd meg a munkában  megnyomorodott embereket,hogyan lehet megélni,orvoshoz  járni 18000-55000 Ft mert ennyi pénzről van most szó !Holott némelyikünk 25-30 évig fizetett keményen minden járulékot.Ajánlom figyelmedbe elovasni az Egyetemes Eberijogok Nyilatkozatát ! Ha már ennyi időd van irogatni.Vagy Mózes kőtábláinak szövegéből.Mások becsületében kárt ne tégy ! Jogi megfogalmazásban nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazási vétség, büntetési tétel egyhavi bevételed is lehet,átlehet váltani elzárásra is ! Van-e valahol ezen a földön,olyan állam,ahol nem a bünöst büntetik ! És a bün életkor függő ! Az a borzasztó,hogy a korrupció természetes dolog ! Köszönöm szépen de nem kérek amnesztiát,ha jogtalanul vettem fel ellátásom visszafizetem kamatostul,de a hamis vádat visszautasitom bárki szájából is hangozzék el ! És ebben példamutató,volt Soltész Úr a parlamenti előterjesztésében ! Ha egy jog alkotó ilyen példásan jár el,hogyan várja el állampolgáraitól a jogkövető magatartást ! Egyébként is egy fogva tartottnak több joga van mint egy beteg embernek ! Hát csak imádkozz rendesen,hogy 65 éves korodig ép egészséges munkaképes ember legyél ! Mert,hogy annyi az öregségi nyugdijkorhatár,korhatár előtt csak a mi ellátásainkra van kilátásod. Nézz szembe saját jövőddel !

Keresztényi szeretettel ölel Marika néni Az Úr világositsa meg elmédet,de minél előbb.


Vendég

#404 Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-25 07:08

#403: - Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Nem hiszem, hogy ez bármilyen módon is választ adott volna arra a kérdésre, hogy a 10 millió lakosú Magyarországon miért kellene 14-szer (!) több  munkaképes korú rokkantnyugdíjasnak lenni, mint a 5 millió lakosú Szlovákiában.

Az Úr világositsa meg elmédet,de minél előbb a feltett kérdéssel kapcsolatban.

Üdvözlettel Marika néni

#405 Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 08:27

#404: - Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Vendég! Kedves Spitzer Tibor Úr !

Nem érdekel Szlovákia,nekem itt kell élnem és megélnem !Már csak arra vagyok kiváncsi,hogy sorsunk pusztába kiáltott szó,vagy felvállalja-e valaki az érdekképviseletünket !Egyre nehezebben mozgok! Azt látom,hogy a fórumokon és ez vonatkozik a jogi fórumra is.Nem sok segitséget kapok,ügyeim intézéséhez.A nyufighoz 15 napon belül küldeni kell a beadványokat,igazolásokat.Aztán születnek adminisztrációs hibák,lehet jogvesztés a következménye.Azt már világosan látom,hogy közalkalmazott,nem fog segitőkezet nyujtani,mert repül az állásából.Nem tisztem megitélni,nem vagyok szuperman,hogy a rokkantnak nyilvánitott emberek valóban betegek-e,vagy más módon lettek azzá nyilvánitva.Ahol kétséget kizáróan,volt bizonyiték erre vonatkozóan,ott a rendőrségi feljelentést megtettem.Ajánlom figyelmébe Szemérmetlen Anita esetét a SZON-on.Ez az eset is rávilágit arra,hogy ott ahol ennyi ember elhiszi és képes áldozni azért,hogy megszerezze a végleges rokkantságot,még akkor is amikor az már jogilag nem létezik,ott nincs minden rendben. Az esetemben történt sajnálatos adminisztrációs hiba miatt,több alkalommal is folytattam telefon beszélgetést az ügyben az illetékesekkel. Mennék kórházba,de az ajánlott küldemény esetleges érkezése miatt itthon kell tartózkodnom.

Nem voltam végleges rokkant,csak a megfogalmazás szerint,felülvizsgálata jelen állapotában nem szükséges. Nos a törvény a felülvizsgálati sorrendet életkor és egészségi állapot sorrendben irja elő. Az illetékes hivataltól azt a választ kaptam,a véglegesek utoljára jönnek. Na erre varrjon gombot ! Akiket eddig soha senki nem vizsgált felül,az utolsó pillanatig élvezhetik háboritatlanul az ellátásukat.

Jelenleg,csak azt kérdezem Őntől kinek van joga Alkotmány Birósághoz fordulni a CXCI 2011 évi törvény kontrolját kérni.

Ez mennyibe kerül,melyik az a szervezet amelyik ezt felvállalta.Hol a számla száma ahová pénzt lehet utalni ! Vagy továbbra is magamra vagyok utalva.Tudom olvasom a jogi fórumot is !Próbálkoztam az ingyenesen müködő jogsegély szolgálattal, A segitség akkor nem jön amikor,arra szükség volna !

A rokkantnyugdij átalakitásának rendszerét,akkor támogatom,ha lesz 700000 felkinált álláshely,Ne akarjon olyan helyen élő embert foglalkoztatásra kényszeriteni,ahonnan nem tud közlekedni.Végtelenül örülök a közintézmények akadály mentesitésének,de odáig el is kellene jutni.

A feltett kérdésed megválaszolására kérdezd meg a rendszer váltás óta müködő felelős és felelőtlen kormányzati vezetőket,miért hagyták ,hogy igy legyen. Dr Cser Ágnesnek üzenem,nem most kell nyilatkoznia a kérdésben.Mit tett annakidején,illetékes vezető révén,hogy ne igy legyen ! Csak nem utólag világosodott meg !

Spitzer Tibor

#406 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 10:49

#405: Üdvözlettel Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Marika néni !

Szeretném kijavítani néhány tévedését. Egy én nem vagyok közalkalmazott. Kettő: ezt a peticiós oldalt nem én hoztam létre, tehát nem is én kezelem. Én "csak" a egyedüliként a nevemet adva leírtam mit gondolok erről a kérdésről. Nem Marika néni, meg böbe bácsiként hanem tisztes polgári néven. Lehet szidni másokat, hogy ők miért nem véllalják a nevüket, de ön sem vállalja fel a sajátját !

Örvendetes, hogy ha sok hibával is már de mozgolódnak a rokkantak, egészségkárosodottak, de nagyon sokat kell még tenni ez ügyben. Mondjuk kérni kell a helyi szociálisok segítségét az ügyintézéshez. Ha ön nem tud elmenni hozzájuk lehet kérni, hogy ők menjenek ki magához. de ülni és várni a csodát, ez ma már nem megy. Igaz régen sem ment...

Ha viszont végre megmozdultak az érintettek meg kell tanulni azt hogy hogyan kell érvelni. Nem átkozodva, nem újabb és újabb ellenségeket találni, hanem bölcsen felvilágosítva a tudatlanokat, és határozottan elmagyarázni az országnak, hogy többe kerül ez az egész hajsza mintha újra végiggondolnák a szabályozást.

Ehhez kívánok önnek is erőt...

Tisztelettel:


Vendég

#407 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 13:34

#406: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Tibor !

Szivesen megosztom Önnel a helyi szociálisoknál szerzett tapasztalatomat,ha megad egy privát elérhetőséget. Még mindig azért vagyok itt mert remélem Ön is azok közé tartozik akikre lehet számitani ebben az ügyben.Nap,mint nap meg kell küzdenem ember társaim részéről előitéletekkel.Orvosi rendelőben feltett kérdés: beteg vagy ? Áh dehogy is csak szórakozásból jelenek meg havi rendszerességgel ellenőrzésen évek óta. A leszázalékolást intézed ? Azért járok orvoshoz,mert beteg vagyok,bár már az is értelmetlenné válik.Mert őszintén hiába a felirt gyógyszer,ha a recept a fiókba marad kiváltatlan.Fel vállaltam a nevem,alirtam a peticiót. Ma reggel elkezdtem olvasni vendég bejegyzéseit,az első oldaltól kezdve,gondoltam megismerek egy embert,de legnagyobb megdöbbenésemre mindig más személy. rejtőzik a név mögött.Az egészséges társadalommal  kell elsősorban megértetni,ha lebetegszik ezek a lehetéségek állnak előttük is nyitva.Mi arra képtelenek,vagyunk,egészségi állapotunk,anyagi helyzetünk okán is. A mi jővőképünkbe már csak az ut vége a temető fér bele.Ez most a mi jelenünk,de a leendő betegek jövője.Ön szerint a helyi szociális munkás,tisztában van az idevonatkozó törvényekkel.December végén megalkotva,megszavazva magyarközlöny 162 szám Kormányrendelet 163. a részletes szabályozás konzultációra feltéve a NEFMI honlapjára január 25-ig . Kiadva 02.14 közben megkezdődtek a felülvizsgálatok. Ha tudni szeretnéd,az a csoda,hogy még élek ! Ki lehet birni átkozódás nélkül,ha még meg is aláznak,gyaláznak ! Nem loptam,csaltam hazudtam ! Hagyjátok hátralévő életem méltósággal leélni ! De ez ugy tünik nem megy. Abban biztos lehet,hogy saját és családom érdekeit,mindenkor meg fogom védeni.Lehetséges,hogy nem lesz sima az ut,de egyetlen fityinget sem fogok engedni.Most nem irhatom ide a nevem,két gyermekem nem tudhatja,őket védem,vizsgaidőszakban nem stresszelhetem őket gondjaimmal,egyébként se nem hogy nyilvánosan.

Üdvözlettel Marika néni

gold

#408

2012-05-27 21:39

Rokkant tüntetés a budapesti Fidesz székház előtt.

http://www.youtube.com/watch?v=LnoGVYxYrvU

Spitzer Tibor

#409 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-28 07:38

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Marika néni !

Nem sokat jutottunk előre. Az összes elérhetőségem rajt van a saját honlapomon. Azt írja megosztja velem a helyi szociálisokkal való rossz tapasztalatait. Hát beszéljünk róla, de ha annyit tévedett mint esetemben,  akkor elösször a tévedéseket kell tisztázni. Leveléből úgy érzem arra vár mások - pl. szociálisok - oldják meg az ön problémáit.  Ez önmagában nem megy, képességeihez képest önnek is részt kell ebben venni. Régóta foglalkozom rászoruló emberekkel, de nálam aki annyit tesz, hogy " utasít" engem, hogy oldjam meg a dolgait az nem nyerő. Képességeihez képest mindenkinek tennie kell a dolgaiért. Ez lehet csak szimbolikus, de lehet konkrét tevékenység is. Húszezredszer irom le, hogy aki maga nem tud mozogni az legalább a facebokkon, iwiwen küldözgesse a felhívást levelet helyi képviselőknek, közéleti embereknek, egyházaknak stb.

A közvéleményt csak úgy lehet befolyásolni, ha a másik oldalt is megkeressük. Az egymásnak irogatott levelek ebből a szempontból semmit sem érnek.

Látszólag jól hangzik, hogy a gyerekei nem vesznek részt az ön segítésében. Szerintem ez szomorú. Ha ők nem látják, hogy az édesanyjuk mekkora bajban van, és akár csak erkölcsi segítséget kell neki adni az baj. Nagyon összekavarodott ebből a szempontból ez az ország. Sokan meg vannak lepődve, hogy a gyerekeknek kell gondoskodniuk az öreg vagy elesett szüleinkről. Pedig ez húsz éve is törvény volt. Csak akkor ennyien nem szorultak volna rá. Én végigcsináltam egy szál magamban két egyetemet közben dolgoztam látástúl vakulásig. Szóval nálam nem dicsőség ha valaki a rokkant szüleire támaszkodva éli az egyetemisták laza életét. Ezzel ne érveljen mások előtt. Nem akarják mások megfizetni az ön gyermekének ifjú életét.

Valószínűleg ez keményen hangzik, de meg kell tanulni jól érvelni. Ha arról beszél, hogy biztosítást fizetett hosszú évekig és most ezt felrugták elfogadom. És azt is hogy elvárja a szolidarítást. És persze ön is szolidáris és tesz más elesett csoportokért.


Vendég

#410

2012-05-28 21:55

Sokan meg vannak lepődve, hogy a gyerekeknek kell gondoskodniuk az öreg vagy elesett szüleinkről. Pedig ez húsz éve is törvény volt. ....Ezzel nem tudok egyetérteni....
A gyerekeinknek nincs munkahelyük.saját megélhetésük sincs bíztosítva..épp a munkahely hiánya miatt. Akkor ,hogy tudnák a szülőt segíteni??? Miről beszélünk akkor??????????Fene nagy itt a KÁOSZ..
Spitzer Tibor

#411 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-29 11:49

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt "Marika néni " !

Továbbra is ezzel a szép névvel levelez, erről beszéltünk pedig már régóta, hogy arctalanul nem lehet érdekvédelmet csinálni. A másik bizony el kell ismerni ha tévedett, és kioktatott mint közalkalmazottat. Ennél is nagyobb baj, hogy magánlevélben egész mást ír mint itt ! Nem szabad tulzásokba esni és azt állítani, hogy mindenki munkanélküli az országban, mert ez komolytalan. Sokan munkanélküliek, évek óta azonos szinten mozog a foglalkoztatottság. Így egészségesekre és rokkantakra egyaránt nincs szükség. Sajnos, de ezért reménytelen és értelmetlen a rehabilitáció. Ami úgy egyébként nincs.

Tanácsolom, hogy ha segíteni akar az egészségkárosodottaknak kevesebb hapciáskodás, több józan érv. A többség nem szereti az erőszakos embereket.

Ezzel itt befejezem a polemiát, mert ennél sokkal fontosabb, hogy rokkantak és épek/egészségesek közt legyen a párbeszéd.

Minden jót Önnek.


Vendég

#412

2012-05-29 21:17

Megerősítem az aláírássommal a peticiót.
Marika néni

#413 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-31 08:58

#411: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Tibor most maga téved! Mert a legutóbbi bejegyzés  nem az enyém ! Igen van aki,abszolut névtelenül teszi,meg bejegyzését,nevez hazug csalónak bennünket,lelke rajta.Félre értett,olvassa el mégegyszer a bejegyzést,Én nem Önt neveztem közalkalmazottnak,sajnálom ha magára értette. Amig ebben a kérdéskörben,csak ketten folytatunk konzultációt,alig ha lesz változás az ügyben. Tévedtem,abban,hogy a vendég bejegyzések mögött,mindig ugyanazt az embert feltételeztem.Tájékozódtam,bizonyos dolgokról. Az ember gondolkodás módját sok minden határozza meg,az a társadalmi környezet ahol él,dolgozik.Tudom a saját világomon kivül is létezik,de mit tegyek én ennek az országnak ide,ebbe a hátrányos helyzetü térségébe születtem.Itt éltem és dolgoztam le az életem,java részét.Néven nevezem a szükebb hazám földrajzilag Záhony térsége,a másik nagyobb város Kisvárda.Élnek emberek,az Ukrán határ és a Tisza közé zárva is.Rávilágitok néhány olyan lényeges pontra amiből adódhatnak nézetkülönbségek közöttünk.Pechemre nőnek születtem,müszaki pályára léptem,anya lettem.És nincs más vágyam,mint hogy utnak inditsam gyermekeimet az életbe,addig álljak melettük,mig megkezdik saját életüket.Nekik nem velem a saját életükkel kell törődni,és amit tőlem kaptam,gyerekeik felé kell tovább adniuk.A kis fecskének miután megtanul szállni,fészket rakni a szüleivel kell-e foglalkoznia ? Vagy arra megy ahol a saját fészkéhez épitőanyagot, fiókának ennivalót talál !

Ön is itéletet alkot olyan dolgok felett,amit nem ismer !Egyetemisták laza élet !!! Egy nappali tagozatos müszaki pályán lévő egyetemistának,teljesitenie kell.Konkrét feladatokban.

Erről beszélek,más kivülről látni a dolgokat,és saját bőrünkön megtapasztalni azt.

Saját ügyeim kapcsán is,kénytelen voltam megfordulni néhány helyen.Itt a szükebb környezetemben,mert nekem ez az életterem.Voltam a nyugdijfolyósitó ügyfélszolgálatán,önkormányzati lakossági fórumon,most felülvizsgálaton.Láttam kisirt szemeket,megdöbbentő néma csendet.Magukba fordult embereket.

Még a megye székhelyen is feltünt,nincs a városba forgalom !

De tudja kioktatását,megfogadom és legközelebb,ha bárki belém rug alázatosan megköszönöm,ha papirkosárba dobják,igényemet,szó nélkül türöm.Megaláznak! Nem probléma.Mosolyogva megköszönöm !

Bár gyermekeimnek is azt próbálom tovább  adni,ha gyenge és engedelmes vagy,eltaposnak.Légy tájékozott,és mindig vedd el azt ami megillett. Ezek a kérdések nagyon is konkrétak.

Mennyi árvaellátásra lesz jogosult a gyermekem,ha én elmegyek az előtt,hogy ő betőltené a 23 életévét !

2012-ben csak állapotjavulás következhet be rosszabbodás nem ! Csökkenhet-e az ellátás összege a december 31-ihez képest,ha az egészségi állapotban  nem javulás,hanem romlás következett be

Egy bölcs embertől,azt halottam,az a szép bennünk,hogy mind mások vagyunk,ha egyformák lennénk akkor klónok lennénk.

Az országnak ebből a szegletéből igencsak másképpen látszanak a dolgok.

Tisztelettel Vedresné Kertész Mária

Spitzer Tibor

#414 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-31 13:16

#413: Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Asszonyom !

Ez a 404-es számú hozzászólásából való idézet: .Azt már világosan látom,hogy közalkalmazott,nem fog segitőkezet nyujtani,mert repül az állásából." Fordíthatom, így fordíthatom úgy de ez akkor is híbás feltételezés és következtetés.

Én tiszteletben tartom a választását, hogy önnek nem kell a gyermekei segítsége. Azt azért gondolom, hogy elmegy a bús...ba az a gyermek aki eltüri, hogy rokkant szülőjét nem támogatja.

Ismerem az egyetemista lét mibenlétét mert van is néhány diplomám, meg tanítottam is bent. De ez mellett rengeteget dolgoztam mert nekem nem volt alternatíva -egy erején felül támogató szülő- meg  sértette is volna a büszkeségem, hogy lebzselek amíg a háttérbe mások nyomorognak.

Javaslom ne erőltesse továbbra sem, hogy a gyerekei részére harcol a pénzéért. A közvélemény önnek még adna, a gyermekei gondtalan egyetemi éveire már nem.

Nyugger néni
Vendég

#415 Re:

2012-05-31 13:59

#410: -  

 Kedveseim! Özvegy vagyok pont egy éve. Tisztességgel felneveltem a gyerekemet, mellette elvált, egyedülálló asszonyként mindig segítettem az apámat, aki rokkant volt, de a gondos ápolás miatt vagy következtében 82 évet élt. Már kiröppent a gyermekem, amikor megismerkedtem egy szintén egyedülálló emberrel, akivel több, mint 10 évet éltünk nagy szeretetben együtt. Természetesen támogattam a gyermekemet is, lakást vettem neki, mikor megnősült. Mára eljutottam abba a korba, hogy engem kéne valakinek támogatni időnként, de erre nem is lehet számítani. Ma nem olyan világot élünk, hogy a fiatalok segítsék az időseket, megvan az ő maguk baja. Rágondolni sem merek, hogy ha lerobbanok fizikailag, mi lesz velem. A gyerekek nyakára nem mehetek, nem is mennék, az állami otthonokba nem szívesen mennék. Mi legyen? Belegondolni is rossz. Amikor olyat olvasok fórumokon, hogy van pofája a nyugdíjasnak elfogadni a segítséget, milyen jogon, akkor elszorul a nyívem. Aki ilyet mond, ha megéri, egyszer ő is lesz NYUGGER. Akkor visszagondol a mostani véleményére?

Marika néni

#416 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakításá

2012-05-31 15:38

#414: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakít

Drága Tibor !

Hát pont erről beszélek.Bizony van különbség egy anya és apa között.Ugy sem fogod soha megérteni,mit jelent felelősségteljesen világra hozni egy életet !

Pénz meg ne haragudjon de sem magától,sem mástól nem kértem !

Üdvözlettel Marika néni


Vendég

#417 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-06-01 02:09

#405: Üdvözlettel Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

"Nem érdekel Szlovákia,nekem itt kell élnem és megélnem"

Engem viszont érdekel. Bár csak olyan szempontból, hogy Magyarországon élek és fizetek adót, többek között a 430 ezer rokkant ellátására, és ebben a Magyarország lakosságának felével rendelkező szomszédos országban valamiért csak 30 ezer rokkant van.

"A rokkantnyugdij átalakitásának rendszerét,akkor támogatom,ha lesz 700000 felkinált álláshely"

Én meg most támogatom. Továbbá a csalók kemény megbüntetését is támogatom.  Nem azt mondtam, hogy Ön is csaló.  Azt mondtam, hogy láthatóan rengeteg rokkantsági nyugdíjjal csaló van.

 

Csók Marika néni

#418 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-06-01 06:45

#417: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves 417-es bejegyző. Tájékoztatom,hogy a 2008-ban bevezetett rehabilitációs járadék,valamint felülvizsgálati rendszer,az összervezeti egészségkárosodás megitélésének irányelvei,lényegében azonosak a jelenleg hatályos rendelkezéssel.Az elmult években az orvostudomány nem fejlődött olyan rohamos mértékben,hogy ebben lényeges változás legyen! Akik nem voltak végleges rokkantak ezen már átestek,és részben kirostálódtak a rendszerből,nem kevesen jogerős birói döntéssel a kezükben ismét felülvizsgálatra  lettek kényszeritve !Jogerős birói döntéseket végrehajtani szokás.Esetenben sem a saját sérelmem,hanem inkább a törvénysértés,volt inkább az égbe kiálltó.

Felháboritó a hatalom arrogenciája ebben a vonatkozásban.

Csak hogy tudd ,megjelentem felülvizsgálaton,akár hetente is vizsgálhatnak! Eredmény: a legsulyosabb kategóriába kerülvén,innentől kezdve alanyi jogon jogosult vagyok közgyógy ellátásra,hitelezett utalvánnyal mehetek felülvizsgálatra,jár az ellátottak utazási utalványa.

És még leszek olyan pofátlan,hogy egy darabig élni is fogok,nem hagyom magam az öngyilkosságba kergetni.

Spitzer Tibor

#419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakí

2012-06-02 05:47

#416: Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakításá

Ez a 416-os bejegyzés egyszerűen butaság. Semmi köze nincs a gyermek vagy a szülő felelőségének a neméhez. Ez olyan feminista duma, amely fewltételezi, hogy a férfiak kevésbé tudják szeretni a gyermekeiket. Ez nem áll meg, sőt hány és hány megnyomorított életet láttam, ahol az anya tulzott ragaszkodása tette tönkre a gyermek életét. Sokan berzenkednek a gyermek tartási kötelezettsége ellen, pedig ez ősidők óta létezett. Akkor a tulajdonért kellett gondozni az időseket. Igaz néha amúgy "kedves" asszonyok kiirtották, kiirtatták elagott, vagy beteg hozzátartozójukat - lásd "Pipás Pista" , de létezett a Tordai büdösbarlangok rendszere meg néhány más dolog is. Szerencsére ezen túl vagyunk. Szerintem a rokkantak saját emberi jogukon követeljenek maguknak tisztességes társadalmi gondoskodást, és ne pedig azzal érveljenek, hogy közpénzből szeretnének házat venni, meg ilyenek a gyermekeiknek.

Marika néni

#420 Rokkant ellátásból lehet házat venni ?

2012-06-02 07:00

Értelmetlen a további konzultáció !

Üdvözlettel Marika néni !

Vendég

#421 #417hsz-t író ,fideszt szopó csicska!

2012-06-02 18:31

Azt kívánom neked,nyomorodj meg,se enni,se x@rni ne tudj!

Vendég

#422 Re: #417hsz-t író ,fideszt szopó csicska!

2012-06-02 21:38

#421: - #417hsz-t író ,fideszt szopó csicska!

Én meg azt kívánom neked, hogy visszamenőleg is, és büntetéssel tetézve,  vegyék el tőled az eddig csalással megszerzett rokkantnyugdíjadat, azaz kobozzák el a vagyonodat és akkor remélhetőleg majd az utcán fogsz éhen dögleni, ahogy megérdemelnéd.

Megyeri Éva

#423 Téves adatok korrigálása

2012-06-03 11:26

A szlovákiai rokkantsági arányszám-adatokra vonatkozó elképesztő módon valóságtól elrugaszkodott, téves információk eloszlatására küldeném a következő linket: http://www.socpoist.sk/pocet-vyplacanych-dochodkov--v-mesiacoch-/3150s
A link a szlovák szociális biztosító honlapjára vezet, azon belül egy 2012. évi február, március, április hónapok külb. nyugdíjakra vonatkozó statisztikai adatait teszi közzé. Szlovákul van, az oszlopban az " invalidných" - rokkantsági, "invalidných z mladosti" - ifjúkori rokkantsági adatokat kell nézni. Világosan látszik, hogy az 5,5 millió lakosú Szlovákiában megközelítőleg 230 000 a rokkantsági ellátásban részesülők száma az itt egyik hozzászólásban megjelent 30 000 helyett.

Üdvözlettel,

Vendég

#424 Több a rokkantnyugdíjas Svédországban, mint nálunk

2012-06-03 12:27


Vendég

#425

2012-06-18 23:40

Úgy látom , itt nagyon eldurvultak a dolgok.Nem egymást marni, hanem együtt érezni kellene a rászorulókkal. Azt hiszem ,senkinek nincs joga ,bárkit is ismeretlenül elítélni és megkérdőjelezni a becsületét. Szerintem is lehetnek a rokkantak között is csalók, senki nem vitatja. A baj csak az, hogy nem Őket bántják, hanem a az ártatlanokat,hisz aki eddig csalt ,ezután is megtalálja a módját.
Inkább azt magyarázza el nekem valaki, mert én sajnos nem értem.Az egészséges,dolgozni akaró embereket miért kell kényszeríteni, hogy 62 évesen nyugdíjba menjen,aki pedig beteg ,tehetetlen, 65 éves koráig dolgoztatni?