"Mentési Lánc" az egészségügyi,- szociális,- és mentési ágazatért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Természetesen ha megbetegszenek magán kórházba illetve elkülönítőben kapnak osztályon felüli ellátást.
Mit tudnak ők a valós helyzetről????? arra nincs idejük,hogy meg győződjenek róla.
Éh bérért dolgozni,egy nővérnek 40 évet ,hogy nyugdíjas lehessen,de akkor már bele rokkan a munkába így a nyugdíjas éveket,ha megéri sínylődve tölti,DE SE BAJ A PARLAMENTI KÉPVISELŐK JÓL ÉLNEK MÉG TAKARÉKOSKODNAK IS!!!!!!
Össze kell fognunk a saját érdekünkben.
Re: KÖSZÖNET
#18: Ápolónő Magyar - KÖSZÖNET
Köszönöm, hogy megfogalmaztátok, közel 10 éve már tettem javaslatokat a változtatás szükségességére,
a válasz a "kiközösítés", nem a" földön járok"
jelenleg ápolóként dolgozom krónikus belgyógyászaton eü. szakoktatói képesítésem és eü.menedzser végzetségem van de ezt nem ismerik el és "D" besorolásban vagyok, jelenleg nem a tudást dijazzák, A munkám során foglalkozom oktatással. Havi 90 - 105 000.- a bérem közel 50 év a beteg ellátás szolgálatában.
Egyet értek azzal és nagyon fontosnak tartom, hogy vezető beosztású ápoló nem legyen tisztség viselő a Kamarában és az Ápolási egyesületben sem.
Az Ápolási igazgatók csak az íróasztaluk mellett ülnek
nincsa ápolási struktura, kompetencia hiánya
ápolási igazgató minimum 5 év ápolói gyakorlattal rendelkezzen /betegágy mellett eltöltött idő
nincsek korszerű ápolási eszközök
osztályos főnővér csak diplomás ápoló lehessen,
legyen oktató ápolói rang és kinevezés, hozzá megfelelő bérezés
legyen oktatási gyakorló osztály - az én időmben ezt ugy nevezték TANOSZTÁLY, TANKÓRTERMEKKEL, és egy TANÁCSADÓ NŐVÉRREL tőlük azt tanultuk meg ami nincs benne a Tankönyvekben
A Vezetők Ssajnos nem veszik igénybe a tapasztalatom és a tudásom,
nagy örömömre a Betegek élvezhetik a tudásom és a tanácsaim, és a betegek véleménye engem igazol
köszönöm, és ha segitni kell ötlet, tapasztalat, javaslatok kivitelezése akkor örrömmel résztveszek minden tevékenységben, ha a gyakorló ápoló tapasztalataire van szükség
eredményes munkát, és derüs napokat kivánok szivályes üdvözlettel Cseri Mari
1:A rendelőben levett vérekért a János Kórház -mindenkori - Laborja felveszi az OEP-től a vérvételért járó dijazást,évek óta akkor is,ha azt mi XII.ker.-i nővérek a saját betegeink nagyrészénél mi végezzük-ők persze elszállitják a laborba.A XI. ker.-i körzeti nővérek ezért dijazást kapnak.Miért nem lehet ezt országosan egységesiteni?Jó lenne ezt a törvénytelenséget orvosolni a javunkra./szép summa lenne,ha visszamenőleg évekre megkapnánk a ki nem fizetett ,elsumákolt vérvételi dijazást/.A témában aláirást gyűjtöttem melyben kértük a Labor segitségét,de válaszra sem méltattak bennünket.
Másik megjegyzésem:A privatizált háziorvosi praxisokban dolgozó nővérek fizetése és béren kivüli juttatása teljesen a "főnök "jóindulatától függ.Jó lenne , ha az OEP finanszirozás kiterjedne arra, hogy a háziorvos a mindenkori praxisfinanszirozás ....%-át köteles legyen a nővérek bérére forditani./vagy külön szerződést kötne a nővérekkel.
Gratulálok a munkátokhoz! Sok sikert kivánok hozzá.
Szabó Mária körzeti nővér.
Több ápolóiszemályzetnek kellenének az Intézményekben többet lehetne foglalkozni az ottani beteg lakókkal az ápolóknak is legyen szavazati joguk legalább had egyék meg az enni valójukat had menjenek el ők is egy Vécre.-Ágy melletti pótlék miért nem jár az ápolóknak, miért nem figyelnek jobban az ápolók lelki békéjére és fizikailag ,lelkileg ,megtörnek aszt senki-sem veszi észre, a fiatalokat el riasszák. Etől a szakmától egyre kevesebben tanulnak ápolónak tovább!
| This discussion has been closed. |