Tiltassuk be az altatásokat és a sintèrtelepeket!


Vendég

#1

2016-08-23 08:02

Az alapgondot kell megszüntetni! Szigorítani az állattartási szabályokat és azonnali hatállyal bevezetni a kötelező ivartalanítást!


Vendég

#2 Re:

2016-08-23 09:22

#1: -  

 A kötelező ivartalanitás,csak a becsületes,és felelőségteljes gazdákat érintené.Igy is rengeteg a szígoritás,és nem változik semmi.Mert aki akarja,kijátsza a törvényeket.Mindig lesznek kidobott elhagyott állatok,az ő. sorsukon kellene enyhiteni,na meg szigoritani az állatkinzásokèrz járó büntetést.Miért kellene kötelezően ivartalanitatni?Az embereknél sem kell,pedig néha nem ártana


Vendég

#3 Re: Re:

2016-08-23 11:57

#2: - Re:  A kötelező ivartalanitás,csak a becsületes,és felelőségteljes gazdákat érintené.Igy is rengeteg a szígoritás,és nem változik semmi.Mert aki akarja,kijátsza a törvényeket.Mindig lesznek kidobott elhagyott állatok,az ő. sorsukon kellene enyhiteni,na meg szigoritani az állatkinzásokèrz járó büntetést.Miért kellene kötelezően ivartalanitatni?

 Miért kéne kötelezően ivartalanítani? Mert a felelős állattartásnál - kivéve a mindenféle szűrővizsgálaton átesett, törzskönyvezett tenyészállatokat - egyébként is alap lenne. Amúgy pedig lassan a sok szaporító és felelőtlen állattartó miatt kezelhetetlen lesz az ország kutya és macskaállománya, már 8-10-szer annyi kóbor állat van, mint ahány potenciális gazda. Ennek egy ponton véget kell vetni, ezt szolgálná a nem szűrt fajtatiszta és keverék kutyák, macskák kötelező ivartalanítása!

Miért kéne szigorítani az állattartási jogszabályokat és ezek betartatását? Talán nem ártana körülnézni!

Az országban a kutyák kb. felének se chipje, se oltása és úgy 5 percenként jön szembe az emberrel egy-egy olyan "gazdás" kutya, aminek a gazdája nagyívben lesz.rja a kötelességét, miszerint a kutyája az utcán kizárólag a kíséretében, pórázon lehetne jelen. 

A macskákról meg ne is beszéljünk...

A kötelező ivartalanítás és az állattartási szabályok szigorítása (chipelési, oltási kötelezettség kiterjesztése a macskákra is többek között) és ezek keménykezű betartatása, büntetés esetén jó vastagon fogó ceruzával. pár év alatt az összes többi jelenlegi, lassan kezelhetetlen problémát megszüntetné.

Többek között az állatkínzást is, mivel a szigorúbb szabályok miatt az állatkínzó vagy nem jutna állathoz, vagy senki nem jutna odáig, hogy végső elkeseredésében önbíráskodához folyamodik, miután nincs biztonságban a családja, vagy az állatai más felelőtlenül tartott házikedvenceitől. Mert bizony az "állatkínzás" legtöbbször oda vezethető vissza, hogy az adott ember fél, félti a családját, vagy elszakad nála a cérna, miután a kedves szomszéd kutyája már valamennyi háziállatát széttépte.

Szigorítani, de legalább 10-100-szorosára az állattartási szabályok megszegéséért járó büntetést kéne, különös tekintettel az utcán kolbászoló kutyákra, mert a gazda lusta becsukni a kaput, vagy megjavítani a kerítést.

Az összeírás is egy vicc volt, mert senki nem ellenőrizte, hogy minden kutyát chipeltetnek, oltatnak és bejelentenek-e, úgyhogy a kutyák jelentős rész - pont azok, amiknél fontos lenne- nem került a hatóság látókörébe, nincs sehol nyoma, továbbra is chipeletlen, oltatlan, az utcán kódorog és ősszel-tavasszal  összehoz jó pár kiskutyát, amik továbbra is a kóbor kutyák számát gyarapítják, oltatlanul, gazdátlanul, a hatóság számára "láthatatlanul".


Vendég

#4

2016-08-23 17:12

Mélységesen elítélem az altatást .Az emberek felelőtlensége miatt miért az állatok szenvedjenek?

Vendég

#5 Re: Re: Re:

2016-08-23 17:46

#3: - Re: Re:  

 Nekem ez az írás nem feltétlenül az állatvédelmet tükrözi.Nem hiszem hogy az álatlinzások azért történnek zömében,mert átmegy a kutya a szomszédba...lelövik,kidobják,megmérgezik,mindezt csak azért mert jó buli,mert megtehetik.Mit változtat a kötelező ivartalanitás az emberi szadizmuson?Semmit.Ez a petició nem azért jött létre,hogy az ivartalanitással foglalkozzon.A sintértelepek bezárása,és az altatások megszüntetése a cél.Ha ezzel nem értessz egyet,ne írd alá.


Vendég

#6

2016-08-24 11:11

Felháborító ami ebben az országban folyik.Ártatlan állatok bűnhődnek az emberi felelőtlenség miatt.

Vendég

#7 Re: Re: Re: Re:

2016-08-24 12:59

#5: - Re: Re: Re:  Nekem ez az írás nem feltétlenül az állatvédelmet tükrözi.Nem hiszem hogy az álatlinzások azért történnek zömében,mert átmegy a kutya a szomszédba...lelövik,kidobják,megmérgezik,mindezt csak azért mert jó buli,mert megtehetik.Mit változtat a kötelező ivartalanitás az emberi szadizmuson?Semmit.Ez a petició nem azért jött létre,hogy az ivartalanitással foglalkozzon.A sintértelepek bezárása,és az altatások megszüntetése a cél.Ha ezzel nem értessz egyet,ne írd alá.

 Ekkora ostobaságot, beleértve magát a petíciót is, még nem olvastam! Ez egy felesleges, értelmetlen, minden gondokodást nélkülöző petíció! 

A szomszéd nem azért csapja agyon a százegyedszer is átszökő kutyát, mert kurvára agyon akar egy kutyát csapni, hanem mert már százszor szólt a gazdájának, a jegyzőnek, stb. és a kutya még mindig átmegy, kárt okoz, veszélyezteti a családja testi épségét, de senki nem tett hathatós intézkedést. 

Ha nem altatnak, bezárják a sintértelepeket, mégis mi a büdös francot csinálsz több millió kóbor kutyával, mert a szám akkor ugye évente megtöbbszöröződik? Berakod őket 2x2 m-es kennelekbe, élükre állítva, több rétegben, vagy mit?! Szerinted mi a fenétől döglenek már most éhen nagyon sok többszörösen túltelített menhelyen az állatok?!

Nem inkább a kóbor állatok "gyártását" kell megszűntetni?! Ennek pedig egy ésszerű módja a kötelező ivartalanítás és az állattartási szabályok szigorítása!

Ha senki kutyája nem szökdösik százegyedszer is át a szomszédba, vagy kalézol felügyelet és póráz nélkül az utcán, vagy a határba, hanem az első két alkalommal úgy megbírságolják a gazdáját, hogy még az unokái is törlesztik, harmadszorra meg elkobozzák a kutyáját és eltiltják az kutyatartástól, a tizedik ilyen eset után mindenki, aki normális állttartó, szépen megjavírja a kerítést, bezárja a kertkaput és felteszi a pórázt. Amelyik meg ezután sem, jobb a kutyának is, ha elkobozzák. 

Ugyanez igaz arra is, hogy nem lenne tele az utca kutyaszarral és póráz nélküli kutyával. Nem szedted össze? Nesze egy százezres csekk! Nincs chip a kutyádban, nincs beoltva? Nesze egy félmillás csekk! Nem tetted fe la pórázt a kutyafuttatón kívül? Nesze egy százezres csekk! 

Harmadrészt ha minden tenyésztsére alkalmatlan és  keverék kutya és macska ivartalanítva lenne, sokkal megfontoltabban döntenének az emberek egy állat mellett, mert most ingyen dobálják utánuk az édi bédi kutyuskákat és cicuskákat, aminek nehéz ellenállni és végig sem gondolják sokan, hogy megnőnek, költeni kell rájuk, takarítani utánuk, állatorvos, oltások, stb és hamar megunják és mehet az utcára.

Ez a petíció pont annyit ér a probléma megoldására, mintha bőrrákod lenne és ahelyett, hogy azt kezeltetnéd, bekened alapozóval, hogy ne lássák, vagy még annyit sem...

 


Vendég

#8 Re:

2016-08-24 13:00

#1: -  Az alapgondot kell megszüntetni! Szigorítani az állattartási szabályokat és azonnali hatállyal bevezetni a kötelező ivartalanítást!

 A legmesszebbmenőkig egyetértek. Sőt én még néhány ponton tovább is mennék.


Vendég

#9

2016-08-26 08:19

Ostoba barmok! Hová a picsába tennétek annyi dögöt?! Mert ugye nem az adófizetők pénzén gondoljátok zabáltatni őket?! 


Vendég

#10

2016-08-26 08:22

A kurva anyátokat azt! Nehogy már az állam tartsa el a kutyákat! A kórházakban nincs gyógysze, gyerekek éheznek, ti meg itt jöttök a kutyákka. Szánalmas!


Vendég

#11

2016-08-29 13:05

Tiltassuk be a hülyéket, élen a petíció szerzőjével és aláíróival!


Vendég

#12

2016-08-29 15:42

Szóval hülye az aki ilyen peticiót ír?!Szánalmas az olyan "ember" aki ide jön hülyézni meg kurva anyázni,mert ebben éli ki a kis mocskos lelkivilágát!!!Hogy mer valaki csak úgy kurvaanyázni,ha az övé gyerekkorában a leg alapvetőbb dolgokat sem tanitotta meg neki?!Most már én is a kötelező ivartalanitás mellett vagyok,de nem a kutyákon kezdeném, hanem az ilyen kommentelökkel!!!!!


Vendég

#13

2016-08-29 17:00

Mert ez elmebetegség,ami ebben az országban folyik! Itt egyetlen Állat sincs biztonságban,Aki nem az otthon melegében tölti mindennapjait! A kevésbé szerencsések szabad prédaként vannak kitéve aljas természetű,szadista bánásmódnak és durva embertelen tartásnak sintértelepeken,ún.gyepmesterek által.Kegyetlen és mocskos módon rabosítják Őket,és könyörtelen kíméletlenséggel veszik el életüket,ha kedvük,vagy kényelmük úgy hozza! Ehhez pedig senki emberfiának nincs joga,semmilyen címszó alatt! Az Állatokat nem gyötörni és kivégezni kell,hanem születésszabályozásukról gondoskodni és a rászorultakat tisztességesen ellátni! Mert ez az ember dolga,nem pedig az,hogy alantas öncélú örömszerzés céljából visszaéljen erőszakkal szerzett hatalmával,és halomra gyilkoljon ártatlanokat!!!!!!!!!!!

Vendég

#14

2016-08-29 19:45

MERT AZ ÁLLATOKNAK TÖBB JOGA KELL HOGY LEGYEN AZ ÉLETHEZ ! Valamint GYÜLŐLTEM és GYŰLÖLÖM AZ ETHANASIAT ! András Bársony.

Vendég

#15

2016-08-29 20:08

Mert szeretem az állatokat

Vendég

#16

2016-08-29 21:36

Minden állatnak joga van a számára legmegfelelőbb élethez! Ezért írtam alá ezt a petíciót, hogy minden élőlény az őt megillető bánásmódban részesülhessen!

Vendég

#17

2016-08-29 22:30

Kizárólag a menthetetlen, szenvedő állatok altatásával értek egyet.

Vendég

#18

2016-08-30 06:56

Egészséges állatok altatása kegyetlen gyilkosság!!! Tudtommal az adófizetők pénzén kiképzett állatorvosok nem gyilkolásra, hanem gyógyításra esküdtek!!! Az államnak nem sintértelepeket, hanem állat otthonokat , menhelyeket kellene támogatni, pénz élni és nem támogatni a gyilkolással járó pénzügyi visszaéléseket!!! Ez nem a középkor, hanem a XXI. század!!! Érvényesüljön "az élet tisztelete"elv!!!

Vendég

#19

2016-08-30 10:48

Egyet értek minden szavával!

Vendég

#20

2016-08-30 12:07

Szerintem meg tiltassuk be, hogy aki nem tud helyesen írni az hülyeségeket összehordva petíciót indíthasson.


Vendég

#21 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-30 12:10

#7: - Re: Re: Re: Re:  

 Egyetértek!


Vendég

#22

2016-08-30 14:59

Sintértelepek , gyepmesteri telepek helyett legyenek menhelyek és Polgármesteri Hivatalok a menhelyeket segítsék anyagilag, mert a menhelyeken nincs ALTATÁS!!! Ott ápolják,szeretik, foglalkoznak velük és a beteg kutyusokért,cicákért az utolsó percig harcolnak, hogy meggyógyuljanak és gazdit keresnek számukra!!! Joguk van élni a kutyusoknak cicáknak!!!! Gonosz felelőtlen ember végett kerültek ilyen helyre! Ők nem kérték az életet, de ha már megszülettek ugyan olyan joguk van élni mint az embernek!!!!!!!Tiltsák be a sintértelepeket, gyepiket és az altatást!!!!!!!!

Vendég

#23

2016-08-30 15:17

Felelosek vagyunk az allatokert csak ugy mint a gyerekekert. Semmi kulonbseget nem latok a ketto kozott. Az allatok nem artanak senkinek es csak szeretetet adnak es varnak .

Vendég

#24

2016-08-30 17:28

Mert 100%-ban egyetértek azzal, hogy Magyarországon méltatlan elbánásban részesülnek az állatok és nincs komolyan véve a hivatalos szervek által az állatvédelmi törvény. Szeretem az állatokat.

Vendég

#25

2016-08-30 22:48

Mert állatszerető vagxok!!!
Facebook