Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!


Vendég

#751 Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 07:41

#737: - Re: Re: Re:  

 Nem megyek bele, tévedés. Tudom, hogy mik folynak,  miközben az emberek marják egymást. Az árufeltöltők nem dolgoztak vasárnap, mert az üzlet zárva volt. Sőt. A Tesco például az éjszakai feltöltést is megszüntette, hogy megspórolja a pótlékot. Le is számolt rengeteg ember, mert ez a vasárnapi pótlékkal ellentétben nem havi pár ezer, hanem 20 ezer feletti összeget jelentett nekik mínuszban.

Elsősorban alapbér emelésre lenne szükség és ha már elkerülhetetlen a vasárnapi munka a kereskedelemben, akkor rendes pótlékra. Ezért támogatom a petícióval azokat, akik a kormánnyal és a multikkal tárgyalnak, hogy erősebb alkupozíciójuk legyen. Sokan csak támadnak de arra nem gondolnak, hogy ezáltal mások is nyerhetnek a dolgon közvetetten. Ugyanígy összefogást kezdeményezhetnének pl. a vendéglátó szegmensben is a be nem jelentett vagy nem annak megfelelően végzett munkamennyiség ellen, stb... 

 

Sajnálom az egészségügy helyzetét, van egy kevéske rálátásom, édesanyám benne dolgozott. Ugyanakkor nem sajnálom a pénzt a szegény és elmaradt elcsatolt területekre (persze ésszel és mértékkel), ahol saját hibájukon kívül él kisebbségi létben sokszázezer nemzettársunk, akiknek az esetleges gazdasági nehézségeiken kívül a magyarnak megmaradásért is meg kell küzdeniük. Jobban sajnálom a pénzt a stadionokra és a felcsúti kisvasútra... 


Vendég

#752 Re: dolgozzatok!

2016-04-14 07:44

#738: gero - dolgozzatok! 

 Gratulálok a tartalmas és intelligens hozzászólásához...! 


Vendég

#753

2016-04-14 07:44

A kereskedelemben dolgoztam én is és soha nem értettem egyet a vasárnapi nyitva tartással !!!

Vendég

#754 Re:

2016-04-14 07:46

#554: -  

 :D Mintha nem kaptak volna hideget mások is. Elvették pl a műszakpótlékokat. Mégsem rinyáltak a biztonsági őrök, hogy akkor mostantól csak 6-18-ig dolgozik. Tudta, hogy ez van. Vagy felmondott és keresett mást, vagy ment dolgozni. Pont.


Vendég

#755 Re: Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes

2016-04-14 07:48

#743: - Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes 

 Nyilván hallottam már az ősmagyar hitvilágról. Szerintem nincs sok értelme sem ezt, sem a kereszténységet ehhez a témához keverni. 


Vendég

#756

2016-04-14 07:48

A multik bevételei maradtak, emberek utáni járulékai csökkentek. A dolgozók egy héten egy teljes napot a családjukkal tölthetnek. Mindenképpen pozitív volt számomra a vasárnapi zárva tartás...
virágáruslány

#757 Re:

2016-04-14 07:49

#744: -  

 Szokta a frászt! Azt nem lehet megszokni, hogy szombaton egymás lábán taposnak, csak fél óra keringés legszerencsésebb esetben, hogy találja parkolóhelyet.

Nem csak a plázák léteznek ám!

Minden olyan egységnek be kellett zárni, ami kereskedelmet folytat. Nekem a kertészeti árudámat végleg be kellett zárni miatta. :( Vasárnap is bementünk locsolni, csak éppen el nem adhattunk semmit, a dolgozóknak fizetni kellett, ebben a szakmában meg a bevétel 90 %-a szombat-vasárnap jött be.  Először elküldtünk kettőt, de még mindig nem jött ki a költség, eladtam mindent és kiadtam a helyet, most használtautókat tárolnak a gyönyörű virágaim helyén.

Nekem ez volt az álmom! De vasárnap nem lehet egyedül egy ekkora üzletet kinyitni és közben gondozni a növényeket is. Arra nem volt pénzünk, hogy a páromat is felvegyem és fizessem a járulékokat. 

Nekem egy gyermekkori álom halt meg! Most három műszakban rakom össze a műanyag kütyüket a gyártósoron. Igen-igen, vasár és ünnepnap is, ha éppen úgy jön ki a lépés! A volt alkalmazottaim közül 3 szintén itt dolgozik.

Mi szerettük, amit csináltunk! Most pár napig  egy álmunk! Egy igazi! Mert majd minden éjszaka a virágaimmal álmodok.

Felmodntam volna a bérleti szerződést és pár hónap mulva újra nyitottunk volna. De a bizonytalanságra nem lehet. Mi van, ha pár hónap múlva megint összetöritek az álaminkat és újra be kell zárni.

Ezt sem anyagilag és ami még fontosabb lelkileg sem bírnánk.

Önző dög mind aki aláírja!!!

 


Vendég

#758 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes

2016-04-14 07:51

#755: - Re: Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes Nyilván hallottam már az ősmagyar hitvilágról. Szerintem nincs sok értelme sem ezt, sem a kereszténységet ehhez a témához keverni. 

 Erről kérdezd meg Semjén elvtársat is!

ez most komoly?

#759 Re:

2016-04-14 07:52

#744: -  

 a kutya se szokta meg a vasárnapi boltzárat. Hidd el egy óra se kell, hogy ugyanúgy vasárnap vásároljanak. Én pl egy évben 8 hétvégén kívól minden szombaton is dolgozom, 6 napos munkaheteim vannak. Ebbúl legalább a fele 7 napos munkahét.  ha véletlen valami csoda folytán van szabadnapom, akkor az véletlen van, ergo nem tudom kiszámolni milyen napra esik. Fél napjaim vannak szabadok, összevissza. Ha vasárnap van egy félnapom, akkor vasárnap megyek. és igen mivel pl most a héten is tudom, hogy vasárnap délután lesz csak egyben szabadidőm, ha nyitva lesz a bolt, akkor megyek el a következő hétre vásárolni.  lehet utálni. mint a többi vevőt.. csak ne feledjétek kedves utálkozó lusták, belőlünk élnek!! ha utálod a munkád, keress mást!! rengeteg gyárban raktárban, van folyamatos felvétel. egy csomó helyen még a fizetés is jobb. Van munka máshol, lehet menni. nem kell kínlódnod a kereskedelemben a heti 2 szabadnapoddal...


Vendég

#760 Re: Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes

2016-04-14 07:58

#742: másik nethuszár, akinek a szülei normális nevet adtak - Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes 

 Kár, ezek szerint nem te vagy az eredeti szerzője a nevemet gúnyoló posztnak... 

Ezt a vendég dolgot nem értem vagy csak fáradt vagyok és nem akar leesni a dolog. 

Örülök, hogy ugyan csak félig  de legalább vállaltad a neved. 

Az Etelével mi a gondod? A Gyula is olyan régi csak sokkal elterjedtebb. Tök jó, hogyha utánam kiáltanak az utcán, akkor nem fordulnak hátra rajtam kívül még hárman..


Vendég

#761 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Azért milyen érdekes

2016-04-14 08:05

Aztaaa

#762 Re: Re:

2016-04-14 08:06

#423: - Re:  

 A kutas sem vellneszel, mert a vellneszesek sem dolgoznak vasárnap. Nincsen kalandparkozás vasárnap, csak hétfőtől szombatig. Vagyis, tessék szabadnapot kivenni a szórakozásra, mert milyen dolog az, hogy a hét hét napjából, pont azon a két napon akar a család kirándulni, fagyizni, éttermezni, strandolgatni?! Amikor a városban lődörög vasárnap, ne akarjon üditőt inni, fagyit enni. Tessék majd pénteken bevásárolni, összarakni a kis elemózsiás pakkot, aztán irány a vasárnapi pihenőnapot tartó állatkert bejárata, vagy a múzeum bejárata, vagy az aquaparkok bejárata és tessék ott batyuzni. Ha netán valakinek kis- és nagydolga akad, azt tessék hazavinni, mert ugye nem fogják elvárni, hogy a nyilvános wc-kben valaki ott dekkoljon és a kegyetlen, vasárnapszaró embereket várja! ...na, ez kellene ide! ;)


Vendég

#763

2016-04-14 08:09

Nem hiába a naptárban is a VASARNAP PIROS BETUS mert ez egy olyan nap ahol a hetet lezárjuk és készülődünk a következő hétre. Könnyű azoknak akik otthon ülnek mert nincs munkájuk nyugdíjasok vagy azért vállalnak 4-5 gyereket hogy ne kelljen dolgozniuk és unalmukban nem tudják lekötni magukat. Elvárják hogy a boltok karácsonykor ünnepnapokon hétfőtől szombat estig nyitva legyenek hogy amikor csak kedvük támad bármihez hozzájussanak. Nem arról van szó hogy nem jutnak vasárnap élelemhez mert a piacok nyitva vannak a kisboltok non stopok ugyszinten . Mellesleg nekik is egy kicsit hasznára válik hogy vasárnap nincsenek multik. NE VÁRJA EL A SOK UNATKOZÓ EMBER HOGY EGY HETI FIX SZABADNAP NÉLKÜL KORFORGASBAN DOLGOZZUNK MEGALLAS NELKUL !!!!! ES NE OLYAN EMBER DONTSE EL HOGY AKARUNK E DOLGOZNI AKI EGY HETEN SEM DOLGOZIK 12 ORAT NEM HOGY EGY NAP ALATT!!!!

Vendég

#764 Re: Re:

2016-04-14 08:12

#729: - Re:  

 Nem a 20 éves tapasztalatlan dolgozók után kellene itélkezni...kedves ! Vagy esetleg úgy bánnak a vásárlólval, mint ahogy Önök velünk. Sajnos olyan világban élünk ahol az emberek lenézik a kereskedelmi dolgozót, pedig Ön 3s a többi s ugyanolyat sz..ik mint Ők. Aki nem dolgozott ebben a szakmában nem tudja mit beszél, nem hinném, hogy egy diplomás valaki többet érne vagy többet tudna, lásd.:mint pl.az ilyen emberek kedves megnyilvánulása is. A szakmunkás dolgozók legalább dolgoznak, vagyis pont annyit dolgoznak mint akár bármely hivatalban, bankban, postán stb.lévő, mert hát azért ott sem erőltetik meg magukat ha már traccs partiról beszélünk, sőt..mert ugye ott is péntek délutàn már 13után mindenki lelép, hurrá Péntek van itt a  hétvége..lehet menni shoppigolni.

Nem hiába nem mennek a mai fiatalok szakmunkásképzőkbe csakis az egyetem létezik számukra, mert ott lehet vígan végig bulizni a 4 évet, utána lehet menni a se..et mereszteni valahol,  ahol nem kétkezi munkából kell megélnie, azt sem tudja mi az hogy munka??!!Így beszélhetnénk erről nagyon sokáig, hogy akkor kik is dolgoznak többet.?

Tisztelet a kivételnek!

Nem hinném hogy többet érnének az ilyen emberek mint Mi!

 


Vendég

#765 Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 08:15

#662: Lelkiismeret - Re: Re: Re:  

 :D Vicc. És ilyen jól tanult bölcs kénytelen eladó lenni...hmm


Vendég

#766 Re: Re:

2016-04-14 08:17

#757: virágáruslány - Re:  

 Ez egy nagyon szomorú történet, elkeseredve olvastam. Tudom milyen, amikor az ember az álmaiért küzd és keresztbe tesz az élet. Megértem, hogy bizonytalan környezetben nem mer újra belevágni. Ennek ellenére lehet én megpróbálnám pár hónap kivárás után mégis. Az álmokat feladni és olyan dolgot csinálni sok éven keresztül, amit nagyon nem szeretünk elég egyenes út sajnos a komoly betegségekhez.

 

Sajnálatos esetén túlmenően mégsem gondolom, hogy önző dög, aki aláírja. 

Önnek kitartást kívánok és őszintén remélem, hogy jövő ilyenkor már ezerrel készül majd az anyák napi virágdömpingre és ballagásokra, a kerttulajdonosok kívánságainak teljesítésére!


Vendég

#767 Re: Re: Re:

2016-04-14 08:18

#708: Realista - Re: Re:  

 Ha é is eladasban dolgozom es hogyha vasarnap nyitva leszunk, akor én mégis mikor menjek nagybevásárolni ha hétfötol vasárnapig munkaban vagyok? Egy picit eld bele magad a MI(!!!) cipőnkbe, hogy erezd at a mi helyzetunket, hogy ez az egyetlen egy olyan rohadt szabadnap van, amit a családtagjainkkal tolthetunk, es PIHENHETUNK, hogy "újult" erovel indulhassunk neki a hetfonek, hogy fizikailag birja a bevasarlokozpont!!!! Semmi személyeskedés, deneked van családod? Mennyi időt toltesz veluk es mikor? Ja es mennyi szabadidod van amugy??


Vendég

#768 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 08:19

#751: - Re: Re: Re: Re:  

 Nem sajnálod, hogy a komány a határon túli szavazókat vesz meg kilóra ahelyett, hogy itthon költené el azok érdekében, akik befizették?! Remek! Gratulálok!


Vendég

#769 Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 08:21

#767: - Re: Re: Re:  

 Kapsz helyette hétköznap szabadnapot! Ennyire ne nézz hülyének másokat...


Vendég

#770

2016-04-14 08:23

Vasárnap az egyetlen olyan "egész "nap amikor a családommal tölthetem és ez többet ér nekem mint bármennyi pénz!!!
Biztos megint komcsi/libsi leszek

#771 Re:

2016-04-14 08:29

#25: -  

 Nem létfontosságú a TV adás sem vasárnap, a rádió sem, a mozik, az éttermek sem és a benzinkutak nagyon nem. Nem létfontosságú, hogy víz és áram legyen a lakásokban vasárnap, legfeljebb majd vesznek a családok pár akkumulátort és teletöltik szombaton a kádat vízzel. Régen mécsessel és gyertyákkal világítottak, most is jó lesz az. Ja, hogy a XXI. században már nem szeretnének XX. század eleji körülményeket? Mi, vásárlók sem! Ha vasárnap zárva kell tartsanak a boltok, akkor minden bolt tartson zárva, ne legyen semmilyen kibúvó, kiskapu! Amíg vannak kivételezettek, addig ez a "zárva tartás melletti petíció" csak arra jó, hogy összeugrasszák az embereket.

Akik itt aláírogatnak akarva, akaratlanul a mostani kormány szánalmas próbálkozásait támogatják, hogy elkenjék azt, hogy ebben az országban nem ez a legfontosabb dolog manapság.


Vendég

#772 Re: vasárnap

2016-04-14 08:30

#594: Gabeesz - vasárnap  

 Milyen szép magyaros hozzáállás. Ha neked fáj, fájjon neki is. Gondolod neki nincs családja? Amikor te elhelyezkedtél tudtad, hogy a vasárnap munkanap. Aki vendéglátósnak, eladónak stb ment, tudta mit vállal. Ahogy a banki dolgozó, a postás is tudta, hogy mit vállal. Miért kellene most neki ezért dolgoznia? Ha nem tetszik amit csinálsz, add be a felmondásod és menj hivatalba melózni. Nehogy azt hidd annak nincsen semmilyen negatív oldala. De nem is értem miért nem azt a pályát választottad? Talán mert nem volt kedv tanulni a suliba?


Vendég

#773 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 08:30

#769: - Re: Re: Re: Re:  

 Nagyon szivesen meg mutatom a beomat hogy hetfotol szombatig dolgoztam eddig de most neltek koszonhetoen vasarnapig fogok mert csak kebzeld az osztalyon 4en vagyunk es ha ehy ember ki esik akkor maris meg vagyunk szorulva es akkor szoktakxa hozzad hasonlo emberek sirni hogy ez miert nincs az miert nincs de latom jo pontott hoztam az elobb mert mar is sirsz hogy kapok maskor szabit de kebzeld azokon a napokon is be ranciggalnak dolgozni mert mi csak ezekbol a kis penzbol elunk de a hozzad hasonlo emberek akik tudnak a csaladukal lenni azol sirnak rinak csak de mi akik eppen csak egy nap tudun mosni fozni takaritan es a csaladal lenni egyszerre nem nonstop


Vendég

#774 Re: Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!

2016-04-14 08:32

#596: Hülyeország - Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS! 

 Teljesen igazad van. És még több önkiszolgálót!!! A picsogók meg menjenek akkor más munkahelyet keresni. Persze paraszt stílussal nehéz lesz. De majd észreveszik.


Vendég

#775

2016-04-14 08:33

Mert hétfőtől szombatig is meg tudtok vásárolni mindent, amire szükségünk van. A korábbi évszázadok tapasztalatai alapján még a vasárnap szolgálatban lévők is be tudtak vásárolni mindent amire szükségük volt.