Szerep község elpatkányosodása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Szerep község elpatkányosodása petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-02-24 18:12

Nem szabad hogy embereket kitegyenek fertozes veszelynek es nem torodni az ott elo emberek helyzetevel.

Vendég

#2

2016-02-24 18:33

Mert elegem van az élősködő patkányokból!

Vendég

#3

2016-02-24 18:37

Mert én is utálom a patkányokat,akárhány lábúak.

Vendég

#4

2016-02-24 21:56

Helyre kell tenni a cigányokat, ez itt Magyarország és nem India!

Vendég

#5

2016-02-26 16:06

Mert a lábai számától függetlenül utálok minden patkányt,legyen csak jellembeli hasnolóság is vele.
oly távol, mégis közel

#6 élhető környezet

2016-06-11 08:01

Az egészségkárosodás veszélye mellett (az egészséges környezethez való jog - még a alaptörvény szerint is - alapjog, s jelentkezik még az anyagi kár - egy jó állagú lakóingatlan, rendezett porta, egy élet munkájával szerezve és megtartani kívánt ,- a család fokozott védekezése (az írtásra fordított irtószerek mindegyikének kipróbálása (granulátum, pép, csapda, meg ami csak lehetséges, de mégsem elégséges) további jelentős költség, s ezt település szintjén kellene megvalósítani (van rá jogszabály is), s mint megtapasztaltatott, ezt egy család nem vállalhatja át. A hatóságoknak a törvény szigorával kell eljárnia a felelős(ök) irányába nem megvárva, amíg a jó állapotú ingatlan a talajban található patkányok által kialakított alagutak miatt össze nem omlik. Akár merről is nézzük: "életveszélyes" állapot! Ez egy több éves folyamat, amely egyre csak fokozódott, annak ellenére, hogy még jegyző volt a jelenlegi polgármester, már kapott jelzést, de még válaszra se méltatta az elsőként hozzá forduló panaszosokat.

Megoldás lehetett volna legalább a szennyvíz-kezelésre, ha a csatornázás az eredeti elképzelés szerint a három településsel (Sárrétudvari-Biharnagybajom-Szerep) valósul meg 100 %-os EU-s forrással. A másik két településen megvalósult, Szerep ki-, illetve lemaradt.

A településre látogatókat ugyan tábla köszönti, de arról nem tájékoztatják az újként odalátogatókat, hogy: "ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel",- az irány a sötét középkor.

 


Vendég

#7 Európai Unió, XXI. század

2016-06-11 08:51

 

Igen, falun valóban akad egy-egy patkány, ahogy városban is! De akkor irtani kell, ahogyan arról jogszabály is rendelkezik! Ez azonban sosem a gazdálkodás miatt van, hanem a hulladék miatt. A szemét miatt, a szennyvíz miatt!!! Azokban a falvakban, ahol tisztaság van, nincs patkány, még akkor sem, ha állattartás van. De nem is az 1-2 egészségügyi kártevő lenne a baj, hanem ha százával, sőt, ezrével jelennek meg! Közegészségügyi és anyagi vonatkozásaival együtt.

Egyes családok szempontjából az alapvetető gond, hogy a rágcsálók nem tartják tiszteletben a telekhatárokat. Hiába irt az ember, ha folyamatos az utánpótlás a szomszédok felől! Ez így egy feneketlen zsák, csak akkor lehetne hatékonyan védekezni, ha összefogva, közös erővel vennénk fel a harcot. Ennek viszont a legelső pontja a probléma fel-, illetve beismerése!

 

A Hajdú Online cikke a témában: Klikk...

 

Anyagi források híján is sokat tehet az önkormányzat. Nem kell a lakosság helyett elvégezni az irtást, de a szervezésben rengeteget segíthetnének. Ha az egyes családok az irtás idejét összehangolnák, már sokkal előrébb lennénk, ebben az önkormányzat pl. részt vállalhatna. Egy település szintű irtás elrendelésének a jogi alapját is a helyi képviselő-testület döntése teremtheti meg! Az ellenőrzéseket is lefolytathatják, információval, szakemberrel, irtószerrel is közreműködhetnek. Itt életveszélyes mérgekről van szó, az egész rágcsálómentesítés koordinálását, esetleg ANTSZ segítséggel, hatékonyan meg lehetne valósítani, ha lenne rá akarás. Ha nem abba fektetnék a sok energiát, hogy mindenáron azt próbálják meg bebizonyítani, hogy nincs probléma!

Akit ez nem érint, az örüljön neki! De kérem, ha már segíteni nem tudnak, vagy nem akarnak, ne akadályozzák azt, aki viszont érintett, és rengeteg időt, energiát, pénzt emészt fel számára, hogy megszabaduljon az egyébként mások által kitermelt kártevőktől! Ez nem "pestiség" kérdése, ez az egyetlen normális reakció... aki nem így gondolja, az nyugodtan összedobhatja a milliós károk helyreállításához szükséges összeget, "legyintgetés" helyett!

 


Vendég

#8 Re: Európai Unió, XXI. század

2016-06-11 10:36

#7: - Európai Unió, XXI. század 

 

Szerepen (is) csak és kizárólag a cigányok életvitele miatt szaporodtak el a patkányok, ezért kényes kérdés ez mindenkinek! Politikai célok miatt rájuk van hagyva a törvénysértés, az országos gyakorlatnak megfelelően pozitívan vannak megkülönböztetve! Szemetelhetnek, szétönthetik a szennyvizet, az utcán szarhatnak, de senki nem tesz ez ellen semmit! Nekik kártevőket se kell irtani, tehát ezek után éppen, hogy az lenne a csoda, ha nem lenne elpatkányosodva az egész település! A kisebbség uralkodik, a többség meg szenved!!!


Vendég

#9

2016-06-14 21:02

Ahol akár egyetlen patkányt látni, ott több is van, a patkány, akármilyen visszataszító még egynek a látványa is,  társas lény, s igen csak találó a mondás: "szapora, mint a patkány".


Vendég

#10 Re: Re: Európai Unió, XXI. század

2016-06-16 21:03

#8: - Re: Európai Unió, XXI. század 

 Rájuk a magyar jogszabályok betartása nem vonatkozik, hatályon kívül állóak? A juttatás tekintetében ilyet nem tapasztalok. Sőt!

 

 


Vendég

#11 Európai eljárást!

2016-06-27 20:39

 

A megyei közgyűlésen szakemberek elhangzott véleménye alapján kérdésként fogalmazódik meg: a panaszos család tagjainak esetleges egészség-károsodásának vizsgálatára (pl.labor) történt-e kezdeményezés, a javaikban történt kártétel valóságtartalmának megállapítására valamiféle intézkedés, vagy a mások felelőtlenségét viseljék, sőt türjék.


Vendég

#12

2016-07-11 17:53

Szerepen tény hogy Sok a két szinű patkány ,
De én még nem látam egy patkanyt sem..
Nem mondom asszt hogynincs patkany de ami szerepen elo fordul az csekély menyi seg
Ozd , vagy Nyiregy házához képest.
És kicsit gondolja mán átt az a ilető aki létre hozta ezt a petíciot me ezzel csak ezt a hülye Falut Járasa le.... Koszonom azok nak akik vegig olvastak ezt a irka firkat der azee tudjuk mi az igazsag... ;)

Vendég

#13 Majd adnak neked a ciganyok(y)

2016-07-11 17:56

#4: -  

 


Vendég

#14 Re: Majd adnak neked a ciganyok(y)

2016-07-11 19:00

#13: - Majd adnak neked a ciganyok(y) 

 Kedves hoozászóló! Kire, vagy mire tetszik utalni? Magyarul: kinek és mit adnak?


Vendég

#15 Re:

2016-07-11 19:40

#12: -  

Szerintem 3-4 hónapon keresztül, napi 10-12 patkánytetem a kertben, az nem csekély mennyiség! Rengeteg patkánylyuk, lapátszámra felsöpört ürülék. Szétrágott hőszigetelés, lakóházba befúrt rágcsálók. Megrongált falazat, széthordott födém. Milliós anyagi károk, súlyos közegészségügyi kockázat. A mindennapos vegyszeres irtás ellenére. Bűzlő tetemek, halálos betegségek veszélye!

Akit nem érint, az örüljön! De ne hazudtoljuk meg azt, aki évek óta elszenvedi az állapotokat. Fényképekkel dokumentált az eset, az ANTSZ jegyzőkönyvben rögzítette az állapotokat! Itt már régen nem az a kérdés, hogy van-e, vagy nincs; hanem az, hogy hogyan orvosoljuk végre-valahára a problémát!

Folyamatosan vásárolni az irtószereket, fertőtlenítőszereket. Napi rendszerességgel járni a padlást, a helyiségeket, a kertet; ellenőrizni, cserélgetni a kihelyezett mérgeket. Takarítani az ürüléket, tömködni a lyukakat, fertőtleníteni mindent. Semmit nem lehet rendeltetés szerint használni, mindent dugdosni kell, nehogy megrágják a kártevők. A beteg állatokat orvoshoz hordani, majd temetni! A segélykiáltást senki nem hallja meg, magára van hagyva a család a bajban. Teljesen felőrli az embert!

A fő gócpont egy szeméttel telehordott, WC-nek használt romos ház volt, emiatt jelentkezett ez az irreális mennyiségű patkány. Azóta az elbontás miatt valamivel jobb, de még mindig folyamatos a rágcsáló jelenlét, napi rendszerességgel találni friss ürülékeket, és egyéb nyomokat. Ilyen és ehhez hasonló épület még mindig 50-60 db van a településen, ami kb. minden 10 házat jelent! A szerencséseknek nem jut kártevő, örüljenek, de ne akadályozzák a többiek ügyét! Előbb utóbb mindenütt megjelennek ha nem teszünk semmit.

A lejáratásról meg csak annyit: nem az járatja le a falut, aki bejelenti a problémát! Az járatja le a falut, aki hagyja kialakulni mindezt! Mit tegyen a károsult? Hallgasson? Egy élet munkáját teszik tönkre a patkányok!

Végezetül pedig: se a bejelentésekre, se az újságcikkre, se a petícióra, se semmire nem került volna sor, ha az illetékesek részéről legalább a legminimálisabb együttműködési hajlandóság mutatkozott volna, a helyzet megoldását illetően!!!

 


Vendég

#16

2016-07-12 13:07

 

H A Z U D I K     A     K I R Á L Y

H Ü L Y Ü L     A     N É P     ! ! !

 


Vendég

#17

2016-07-12 13:11

 

Vétkesek közt cinkos aki néma!

 

 


Vendég

#18 Re:

2016-07-12 20:42

#12: -  Nem kell okot szolgáltatni a probléma kiteregetéséhez, a problémát meg kell oldani,- oszt jónapot!

 

 


Vendég

#19 Re:

2016-07-14 20:59

#12:  Momentán a cikkben azokról a patkányokról van szó, amelyek a Földön járnak. Nézzen le,- ott fog látni nem is keveset. A képen látható "teríték" valós, s csak egy kicsi része, mondhatni: illusztráció. Tudni kell róla, ami fentebb egy beírásban megfogalmazódott: komoly betegséget terjesztenek, nem véletlen a rendszeres  időszakonkénti írtást jogszabály irja elő, ami település szintjén rendre elmaradt, mint ahogyan - szintén a patkányok életterét biztosító - szilárd- és folyékonyhulladék kezelésének hiányosságai. Ezek a mulasztások az illetékes hatóságok megállapításaival dokumentáltak. Elfogadható falusi mértékének szintje az idevonatkozó szabályok megvalósításával tarthatók fenn.