Szerep község elpatkányosodása

oly távol, mégis közel

/ #6 élhető környezet

2016-06-11 08:01

Az egészségkárosodás veszélye mellett (az egészséges környezethez való jog - még a alaptörvény szerint is - alapjog, s jelentkezik még az anyagi kár - egy jó állagú lakóingatlan, rendezett porta, egy élet munkájával szerezve és megtartani kívánt ,- a család fokozott védekezése (az írtásra fordított irtószerek mindegyikének kipróbálása (granulátum, pép, csapda, meg ami csak lehetséges, de mégsem elégséges) további jelentős költség, s ezt település szintjén kellene megvalósítani (van rá jogszabály is), s mint megtapasztaltatott, ezt egy család nem vállalhatja át. A hatóságoknak a törvény szigorával kell eljárnia a felelős(ök) irányába nem megvárva, amíg a jó állapotú ingatlan a talajban található patkányok által kialakított alagutak miatt össze nem omlik. Akár merről is nézzük: "életveszélyes" állapot! Ez egy több éves folyamat, amely egyre csak fokozódott, annak ellenére, hogy még jegyző volt a jelenlegi polgármester, már kapott jelzést, de még válaszra se méltatta az elsőként hozzá forduló panaszosokat.

Megoldás lehetett volna legalább a szennyvíz-kezelésre, ha a csatornázás az eredeti elképzelés szerint a három településsel (Sárrétudvari-Biharnagybajom-Szerep) valósul meg 100 %-os EU-s forrással. A másik két településen megvalósult, Szerep ki-, illetve lemaradt.

A településre látogatókat ugyan tábla köszönti, de arról nem tájékoztatják az újként odalátogatókat, hogy: "ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel",- az irány a sötét középkor.