Szerep község elpatkányosodása

Quoted post


Vendég

#12

2016-07-11 17:53

Szerepen tény hogy Sok a két szinű patkány ,
De én még nem látam egy patkanyt sem..
Nem mondom asszt hogynincs patkany de ami szerepen elo fordul az csekély menyi seg
Ozd , vagy Nyiregy házához képest.
És kicsit gondolja mán átt az a ilető aki létre hozta ezt a petíciot me ezzel csak ezt a hülye Falut Járasa le.... Koszonom azok nak akik vegig olvastak ezt a irka firkat der azee tudjuk mi az igazsag... ;)

Válaszok


Vendég

#15 Re:

2016-07-11 19:40:53

#12: -  

Szerintem 3-4 hónapon keresztül, napi 10-12 patkánytetem a kertben, az nem csekély mennyiség! Rengeteg patkánylyuk, lapátszámra felsöpört ürülék. Szétrágott hőszigetelés, lakóházba befúrt rágcsálók. Megrongált falazat, széthordott födém. Milliós anyagi károk, súlyos közegészségügyi kockázat. A mindennapos vegyszeres irtás ellenére. Bűzlő tetemek, halálos betegségek veszélye!

Akit nem érint, az örüljön! De ne hazudtoljuk meg azt, aki évek óta elszenvedi az állapotokat. Fényképekkel dokumentált az eset, az ANTSZ jegyzőkönyvben rögzítette az állapotokat! Itt már régen nem az a kérdés, hogy van-e, vagy nincs; hanem az, hogy hogyan orvosoljuk végre-valahára a problémát!

Folyamatosan vásárolni az irtószereket, fertőtlenítőszereket. Napi rendszerességgel járni a padlást, a helyiségeket, a kertet; ellenőrizni, cserélgetni a kihelyezett mérgeket. Takarítani az ürüléket, tömködni a lyukakat, fertőtleníteni mindent. Semmit nem lehet rendeltetés szerint használni, mindent dugdosni kell, nehogy megrágják a kártevők. A beteg állatokat orvoshoz hordani, majd temetni! A segélykiáltást senki nem hallja meg, magára van hagyva a család a bajban. Teljesen felőrli az embert!

A fő gócpont egy szeméttel telehordott, WC-nek használt romos ház volt, emiatt jelentkezett ez az irreális mennyiségű patkány. Azóta az elbontás miatt valamivel jobb, de még mindig folyamatos a rágcsáló jelenlét, napi rendszerességgel találni friss ürülékeket, és egyéb nyomokat. Ilyen és ehhez hasonló épület még mindig 50-60 db van a településen, ami kb. minden 10 házat jelent! A szerencséseknek nem jut kártevő, örüljenek, de ne akadályozzák a többiek ügyét! Előbb utóbb mindenütt megjelennek ha nem teszünk semmit.

A lejáratásról meg csak annyit: nem az járatja le a falut, aki bejelenti a problémát! Az járatja le a falut, aki hagyja kialakulni mindezt! Mit tegyen a károsult? Hallgasson? Egy élet munkáját teszik tönkre a patkányok!

Végezetül pedig: se a bejelentésekre, se az újságcikkre, se a petícióra, se semmire nem került volna sor, ha az illetékesek részéről legalább a legminimálisabb együttműködési hajlandóság mutatkozott volna, a helyzet megoldását illetően!!!

 


Vendég

#18 Re:

2016-07-12 20:42:36

#12: -  Nem kell okot szolgáltatni a probléma kiteregetéséhez, a problémát meg kell oldani,- oszt jónapot!

 

 


Vendég

#19 Re:

2016-07-14 20:59:22

#12:  Momentán a cikkben azokról a patkányokról van szó, amelyek a Földön járnak. Nézzen le,- ott fog látni nem is keveset. A képen látható "teríték" valós, s csak egy kicsi része, mondhatni: illusztráció. Tudni kell róla, ami fentebb egy beírásban megfogalmazódott: komoly betegséget terjesztenek, nem véletlen a rendszeres  időszakonkénti írtást jogszabály irja elő, ami település szintjén rendre elmaradt, mint ahogyan - szintén a patkányok életterét biztosító - szilárd- és folyékonyhulladék kezelésének hiányosságai. Ezek a mulasztások az illetékes hatóságok megállapításaival dokumentáltak. Elfogadható falusi mértékének szintje az idevonatkozó szabályok megvalósításával tarthatók fenn.