Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Dénes Mária

#126

2016-01-18 11:36

Érdekes, hogy az asztrológiát (s itt nem a vele visszaélő primitív jósolgató asztrológiára gondolok), amelynek több ezer éves hagyománya van, ráadásul rengeteg kulturában megtalálható különbőző formában, áltudománynak nevezik, míg a 100 éves múlttal sem rendelkező valóság (félre)értelmezésre szakosodott gender elmélet máris tudomány, tudományág, amelynek művelőit, kutatásait  sokszor közpénzekből fizetik ma már.

Dénes Mária

#127

2016-01-18 12:14

A gender elmélet alaptétele, hogy az ember alapvetően nemtelennek születik . A biológiai meghatórozódás az nem számít, ugyanis ennél fontosabb a pszichikai, társadalmi meghatározódás. Szerintük ugyanis a szülők és a társadalom neveli bele a fiúkba, hogy ők fiúk, s milyennek kell lenniük ahhoz, hogy nemi szerepeiknek megfelelhessenek, milyen jogaik és kötelességeik, lehetőségeik vannak, a lányoknál pedig úgyszintén. Olyan, hogy született, a nemből fakadó pszichikai orientálódás, hajlamosság nincsen a genderek szerint, ha valami ilyesmit látunk a gyerekeknél (felnőtteknél) az csakis a nevelésnek, ráhatásnak, szoktatásnak, szokásnak tudható be.

Személy szerint azt gondolom ezeknek a feminista indíttatású gender alapozóknak, nem volt gyerekük, vagy ha igen, csak kevés (nagycsaládosakat nem tartom valószínűnek, hogy lennének közöttük) s azokkal sem sokat lehettek eggyütt. Azért gondolom ezt mert, ha lett volna, akkor biztos, hogy láthatták volna egészen közelről a saját gyerekeiken, hogy ez egyáltalán nincs így a valóságban, s igenis a nemhez kapcsolható pszichikai hajlamok igen korán megmutatkoznak a gyerekeken, többségükön legalábbis.  Az én fiú gyermekeim például már nagyon kicsi korukban harcoltak, katonást játszottak és kocsit tologattak, és csak igen ritkán vettek elő babákat, akkor is rövid időre. A lányom pedig, amikor kissebb volt s kezdett önállóan játszani, a két bátyja behatásának ellenére is, biztos volt magában és csakis „lányos”, babázós játékokat volt hajlandó játszani, a játszásainak nyolcvan százalékban, teljesen újjakat, addig nem látottakat s számunkra bájosan, mindig rátartott arra, hogy ő lány és nem fiú. Megjegyzem mi nem neveltük különösebben sem a lány öntudatra, sem a fiú öntudatra (szerepmintákra), vagyis nem hangsúlyoztuk ezt különösképpen, túl kicsiknek tartottuk ehhez. Ugyanakkor megjegyzem mi un. modern szülőknek is vagyunk tekinthetők a feministák szempontjából legalábbis, mert én jártam karatte edzésekre, műszaki felsőfokú végzettségem is van, a férjem pedig napi szinten résztvett akkoriban is és résztvesz manapság is a házimunkákban, valamint a gyerekek körüli teendőkben. Nyílván a gyerkeket a nemük, az ebből fakadó késztetéseik ellen sem neveltük, de gondolom ez magától értetődik. Eme számomra nyilvánvaló személyes tapasztalat is bizonyítja, hogy a gender elmélet már alapjaiban el van hibázva és erőssen szemellenzős, nem vesz figyelembe egyértelmű valóságtényeket, amelyekkel bármely szülő szembesül.

Kozma Szilárd

#128

2016-01-18 12:56

Persze, hogy így van!  A mi, három nagy papondekils dobozban tartott, hatalmas játékkészletünkben is találhatók (Gőzöm nincs honnan kerültek oda) autók és fegyverek, és minbden más inkább fiűk számára készített játékok, de az eredmény ugyanaz, mind a Máriáék egyetlen lánykája esetében. Még turula is, aki a többihez képest műszaki érdeklődésűbb és nekem is szívesebben segít, amikor valamit dolgozok, abszolút nőies, és ha lehet inkább lány-ruhákat vesz magára. Szerintem, genderék a stupid és kretén elméleteiket, abból a pszicho-pedagógiai elképzelésből fejlesztették tovább eddig az abszurditásig, hogy a gyermekeket nem szabad semmiképpen, semmilyen irányba, un. személy-idegen viselkedési mintákkal sem, befolyásolni, vagyis: nem szabad őket nevelni, illetve velük szembe agresszíven viszonyulni. Hadd nőjjenek szabadon fel, mind a vadon nőtt gyöngyvirág, és majd ha felnőttek lesznek, döntsék el "szabadon" hogy mik akarnak lenni. És ez tényléeg nagyon megható és bájos és humánusnak látszó, és akinek nincs gyermeke, vagy csak egy, maximum kettő van el is fogadja és gyakorolja, és aztán nézhetik, hogy kamasz korúkban mitől depressziós majdnem az egész ilyen humánus-liberálisan nevelt gyermek, és a maradék miért annyira agresszív, hogy veri a tanárokat és a tanárnőket is? 

A tudós urak kimhagyták a számításból a Szaturnuszi erőt, vagyis a fölkdi létezésünk értelmét. Ti., a növekedés során szerzett és szerzendő negatív tapasztalatokkal együtt kifejlődő felelősség-érzet és felelősség-tudat elvét, illetve a civilizációs szocializációhoz elengedhetetlen önmérséklet, önfegyelem és önirányítási képesség elvét és szükségét. Éppen azért lesznek depik a gender filozófia szerint nevelt gyerekek, mert nincs kifejlődve, sőt, egyáltalán meg sem születik az önirányítási érzékük, és kamszkortól olyan körülmények közé kerülnek,m ahol már nincs, mert nem lehet minden megengedve és elnézve nekik. És a letöbb esetben nem is az őket ugyancsak lilberálisannevelni szándékozó pedagógusok és tanárok által (Főként a minden gazemberséget helyeslő és normális - természetes tettként megmagyarázó. diákcsinyként értelmező iskola-pszichológusok által), hanem éppen a szintén továbbra is önkényeskedni vágyó,az önkényeskedést természetesnek képzelő diák- és gyermek (kamasz) társaik által. - De zet a témát már eleget rágtam a www.asztologosz.hu c. portálunk Családi - gyermeknevelési rovatában.

A lényeg, hogy a Genderisták éppen a gyermeklnevelés céljának és rendeltetésének a lénygét: a fegyelmezést és az irányítást tekintik egynesen sátáni atrocitásnak. Az eredmény pedig az, amit általában a mai pszichológusok és "felvilágosult" poedagógusok, meg azoknak a barátainak és ismerőseinek a gyermekein jól meg lehet figyelni: katasztrófa!

Végül már csak azzal fog foglalkozni és azért lesz szükség még több pszichológiára, hogy a gender-pszichológia és pedagógia által okozott - Lassan tömegessé váló (A fővárosokban és nyugatibb típusú nagyvárosokban) károkat - vamaennyire helyre-hozza, az így nyomorulttá tett hajdani gyermekekből életcéltalanná nevelt felnőtteket kezelje.   

 

Kozma Szilárd

#129

2016-01-18 12:59

 

Magánlevelezés a témában:

2016.01.13. 21:19 keltezéssel, Iby írta: > >

Nekem ebből a nyomasztásból elegem van, esküszöm. Akkor a férfi dolga > a sperma bejuttatása, hiszen erre készül fel a szervezete, nem igaz? > Valamint a kemény fizikai munka, semmi több. Ezek a nembeli > sajátosságai. Miért követelőznek a férfiak, ha a saját nemükre > vonatkozó sajátosságokat nem tudják teljesíteni? A professzor asszony > meg bort iszik és vizet prédikál, hiszen sikeres pszichológus lett az > anyaság mellett. Miért nem maradt otthon? És nem kell őt félteni, elég > erős, meg tudja védeni magát. A pályatársak meg csak vitára hívták, > nem kell őket démonizálni.  

 

> Kedves Iby!  > > Nem akarok én senkit meggyőzni, csak félek, hogy ugyanaz lesz a támadás vége, mind a Geréb Ágnes ellen indított szakmai lobbista offenzívának. Ami a férfi elsődleges spirituális funkcióját illeti, amellett, amit ön is említ az, hogy apaként a nőket segítse és megvédje szülői mivoltuk megélésében, valamint, hogy a gyermekeit és általában a gyermekeket az élet értelmének és tiszteletének a misztériumába beavassa. És semmiképpen nem az, hogy a hírnév-és más (pl. gazdasági) siker-vadászó nőkkel együtt, a fogyasztás őrületét szolgáló zseniális tudósként és még zseniálisabb nagy művészként, vagy sikeres közgazdászként - politikusként, cég-tulajdonosként és cégvezetőként és ezeket szolgáló bazi igazgatóként, és siker-szimbólum sportolóként és egyéb idióta siker-szereplőként, az élővilágot a szennyezés végzetes katasztrófájába taszítsa.  

> > Remélem meg van elégedve a válaszommal. 

> > Egyébként a kérésemhez így is hozza lehet állni: 

> > 2016.01.13. 21:39 keltezéssel, Andrea Erdős írta: > > Kedves Szilárd. > > Minden szavával egyet értek! Igaz. Bagdy Emőkét tisztelem és nagyon kedves nekem, már csak azért is mert ő is Tiszafüreden született és ő végre kimondja a igazat is. Én is megkaptam ugyanezeket a vádakat , kisebb női csoportokban. Szinte mint a cápák rám támadtak az igazság kimondásáért. > > Jó hírekkel is szolgálhatok. Végre újra van állásom. :) Szeretnék megpályázni most a munkahelyen belül egy műszakvezetői állást, kérem gondoljon rám szeretettel, hogy sikerüljön. Ha nem sikerül azért tapasztalatokat szerzek. :) > > Tisztelettel. > > Erdős Andrea.

 

> 2016.01.17. 22:23 keltezéssel, Iby írta:

Kedves Szilárd! Számomra furcsa ez a látásmód, hiszen sok sikeres ember értéket is adott ennek a világnak. De azt hiszem értem, mire gondol ezzel kapcsolatban, ahogy ebben a dokfilmben http://m.youtube.com/?#/watch?v=BespWOHqzFM , pontosabban a 2. részében bemutatják az intelligens, öntudatos kissrácot, aki ugyanolyan tanyasi életet szeretne majd élni felnőtt korában is, neki elég az önmagában meglévő tudás. Mindegy, hogy csak 8 osztályt végez. Ő a gyerekeinek akarja tovább adni. Érdekes mindenesetre. >  

 

  Kedves Ibí!    

 

Látja, a civilizációtól távol,  még pl. Szibériában  is, lehetséges - sőt! - az egészséges és boldog élet!

Egyébként, ami érdekes, az nem lényeges.

Az emberi élet célja és rendeltetése a megváltás elérése, és nem a Bábel-torony építés, meg az öncélú élvezet-hajszolás. Nézze csak: hiába hágott az orvostudomány és a biológia elképzelhetetlen csúcsokra, mert az idejekorán történő elhalálozások száma, valamint az a tény, hogy ma a nők nem élik túl a férfiakat 15 - 20 évvel mint régebb, és főként, hogy a teremtői - szülői - táplálói szerveiket ki kell "pucolni" belőlük 45 - 65 éves koruk között, arra utal, hogy a tudománnyal és technikával, valamint az önkényes pszichológiai elméletekkel elérhető öncélú élvezetek útja, nem a megváltásba, hanem a pokolba vezet.  


Vendég

#130 Re:

2016-01-18 14:06

#126: Dénes Mária -  

 Talán mert a Biblia nem Istentől valónak tartja az asztrológiát és ennek még régebbi hagyománya van...


Vendég

#131 Re:

2016-01-18 14:14

#127: Dénes Mária -  

 Azért a biológiát nem muszáj felülírni. ;) Ellenben az embernek szabad akarata és választása van atekintetben, hogy szeretne-e anya lenni, ésszerűen tudja-e vállalni (egészségi, anyagi, stb. motiváció) az anyaságot, vagy nem.  Mindenki kiválasztja a maga útját és ez nem jelenti azt, hogy csak akkor boldog valaki, ha szül.

 

Kozma Szilárd

#132 Re:

2016-01-18 15:41

#126: Dénes Mária -  

 Márpedig ha valami áltudomény, akkor ez a gender pszicho-filozófia az! Nincs neki semmiféle materiális alapja, sőt: a materiális alapokat teljesen jelentéktelennek, sőt, nulla értékűnek deklarálja, egy, a pozitív eredményeiben sehol, soha be és vissza nem igazolódott következmény nevében. Az egyetlen dolog amiért fent lehet tartani a megható tetszetőség.  A katasztrofális következmények már senkit nem érdekelnek.

Ugyanannyi erővel reggeltől estig és éveken át csokoládéval kellene étkezni, és isten őrízz: csupa finomságokkal etetni a gyermekeket.

Akik ilyen őrtültség szerint nevelik a gyermekeiket, meg is érdemlik azt a rengeteg keserűséget és bánatot, amit az így nevelt, bocsánat: az így nem-nevelt gyermekeik okoznak majd számukra kamasz és fiatal korukban.

Csak az a baj, hogy az ily ("tudományos!) nmódon szerencsétlenné - lelki és szellemi nyomorékká - tett gyermekekből lett felnőttek ártatlanok voltak, ők semmivel nem érdemelték ki azt, hogy a szüleik megnyomorítsák az egész életüket.

Kozma Szilárd

#133 Re: Re:

2016-01-18 16:04

#130: - Re:  

 1 "A Biblia" :) sehol nem tartja nem Istentől valónak az asztrológiát.

Ne hezudj tehát másokat szajkozva ostobán, hanem nélzz utánna tisztességgel, hogy honnan származik ez a stupid babona! (Hogy milyen ide vonatkozó kinyilatkoztatás ferde, tehát meghamisított idézgetése vezetett oda, hogy ezt elhiggyétek.

2. Még ha tartalmazna is ilyen kijelentést vagy intést "A Biblia" (Tulajdonképpen Jézusnak arról a figyelmeztetéséről van szó, amivel mi is messzemenően egyet értünk, amire már Dénes mária is figyelmeztetett zárójelben), ez akkor sem jelentene semmit, és nem csak azért mert az Ótestamentum nevű misztikus iratgyűjteményben lehet éppen elég tudománytalan szamárságot is olvasni, ha erről van szó. Hanem éppen azért, mert a ti egész genderfilozófiátok és az utánad szólónak az ugyancsak meghetó-emencipációs véleménye is azon alapszik, amit A BIBLIA ONÁN BŰNÉNEK NEVEz: 

A FOGAMZÁSGÁTLÁSON.

Elég baj tehát, hogy oda süllyedtünk, hogy miközben az isteni - teremtő energiáknak az eltömésére és elfojtására, egészen pontosan: ezen elfojtás által kreált, önző életvezetési lehetőségekre alapozott elméleteket védelmeztek, éppen a "A Bibliára" :) hivatkoztok!

Olvasd el Dénes Máriának a honlapján található tanulmányait, esetleg a beszámolóit is elolvashatod arról, hogy miként szültemeg otthon, és mindenféle orvosi segítsé és asszisztencia nélkül, TEHÁT IGAZI, MERT FELELŐSSÉGTELJES SZABADSÁGGAL a négy gyermekét, és esetleg még vdd hozza az is, hogy hagyományőrző székely-katólikus (falusi) családban nevelkedett, de ezzel együtt gépészmérnöki végzettséggel - diplomával - is rendelkezik, és csak azután firkálj ide úgy, mintha most másztunk volna le a falvldőről, jó?! 

Kozma Szilárd

#134 Re: Re:

2016-01-18 16:05

#130: - Re:  

 1 "A Biblia" :) sehol nem tartja nem Istentől valónak az asztrológiát.

Ne hezudj tehát másokat szajkozva ostobán, hanem nélzz utánna tisztességgel, hogy honnan származik ez a stupid babona! (Hogy milyen ide vonatkozó kinyilatkoztatás ferde, tehát meghamisított idézgetése vezetett oda, hogy ezt elhiggyétek.

2. Még ha tartalmazna is ilyen kijelentést vagy intést "A Biblia" (Tulajdonképpen Jézusnak arról a figyelmeztetéséről van szó, amivel mi is messzemenően egyet értünk, amire már Dénes mária is figyelmeztetett zárójelben), ez akkor sem jelentene semmit, és nem csak azért mert az Ótestamentum nevű misztikus iratgyűjteményben lehet éppen elég tudománytalan szamárságot is olvasni, ha erről van szó. Hanem éppen azért, mert a ti egész genderfilozófiátok és az utánad szólónak az ugyancsak meghetó-emencipációs véleménye is azon alapszik, amit A BIBLIA ONÁN BŰNÉNEK NEVEz: 

A FOGAMZÁSGÁTLÁSON.

Elég baj tehát, hogy oda süllyedtünk, hogy miközben az isteni - teremtő energiáknak az eltömésére és elfojtására, egészen pontosan: ezen elfojtás által kreált, önző életvezetési lehetőségekre alapozott elméleteket védelmeztek, ellenérveitekkel éppen a "A Bibliára" :) hivatkoztok!

Olvasd el Dénes Máriának a honlapján található tanulmányait, esetleg a beszámolóit is elolvashatod arról, hogy miként szültemeg otthon, és mindenféle orvosi segítsé és asszisztencia nélkül, TEHÁT IGAZI, MERT FELELŐSSÉGTELJES SZABADSÁGGAL a négy gyermekét, és esetleg még vdd hozza az is, hogy hagyományőrző székely-katólikus (falusi) családban nevelkedett, de ezzel együtt gépészmérnöki végzettséggel - diplomával - is rendelkezik, és csak azután firkálj ide úgy, mintha most másztunk volna le a falvldőről, jó?! 


Vendég

#135 Re: Re:

2016-01-18 16:07

Kozma Szilárd

#136 Re: Re:

2016-01-18 16:36

#131: - Re:  

 Az a "szabadakarat" is, amiről ön beszél, kb. a pszicológiával egy idős, de legalább is nagyjából azzal egy időben "fejlődött kis".  Azelőtt soha, tetszik érteni?, SOHA, nem létezett! Miközben uganis Sigmund Freud doktor Karlg Gusztav Jung doktorral karöltve (Fiyelem: ők még orvosok voltak, tehát behatóan ismerték a biológiát, vagyis az emberi szervezetnekk az eredti leki - szellemi funkcióit tökéletesen leképező anyagi struktúrát!), akkor fektette le és dolgozta ki a pszichológia alapjait, amikor a vegyész-biológusok bele fogtak a fogamzásgátlás "tudománya" kidolgozásába.

Ennek az ön "választási szabadságát" is megadó "védekező" technológiának használatának és az indokolatlanul nagy számú csaászármetszéssel kioperált lány-gyermekeknek a számnövekedése miatt, a ma születő "civilizált" lányok egyre nagyobb hányada képtelen a magzatfoganásra,  vagy ha az még megy is, akkor a magzatkihordásra és a normális szülésre. Ez önnek a boldogásg? Nem kérdeznémeg az így megfoszottakat, hogy mennyire boldogok? Pl. a Lombik-bébik programoknak azon 90 százalékát, akiknek "nem sikerül"?

De ezektől függetlenül: írtam már korábban, hogy a tömeges tévképzetekkel ellentétben, a boldogság nem az öncélú élvezetek minél nagyobb halmozási lehetőségének a következménye és nem is a bábel-torony építési lehetőségeknek. Furcsa módon, és az önök materialista elképzeléseivel ellentétben, a boldogság egy velünkszületett belső, spirituális fejlődési és karma-oldási program elemeinek a beteljesülése, amelyek közé az úristen, (Önök szerint: eléggé el nem ítélhető módon... :) )  bepakolta nekünk a szülői állapot gyakorlatiátélését is.

Amiről ön és önök beszélnek, csak boldogság-szurrogátum, boldogság pszeudológia. Volt alkalmam több gyermek nélküli, önhöz hasonlóan értelmes idősebb nőnek a horoszkópját értelmezni. Az asztrológusnak meg kelltanulni sok mindent lenyelni. De ezekaz esetek viselnek meg a leginkább. Még a gyermekeiket idejekorán a tilvilágra átengedni kénytelen édesanyák jogos értelmi kíváncsisága sem jár akkora stresszel, mert van lehetőség az új gyermekáldás általi kiegyenlítődésre. (Tudom, hogy egyesek rossz néven veszik majd de csakazért is ide írom: igen is henceghetek ilyen sikerekkel.) De amikor úgy kell értelmezni a sorsképletet, hogy "a legfontosabb lehetőségnek" emúlt az iudeje, annál szívszorongatóbb nincs. És nem csak azért, mert az ilyen, egyébként az utcán és a társadalomban boldognak látszó "nagyasszonyok" is mindig sírnak. Hanem azért, mert ez a sírás arról tanúskodik, hogy mennyire sívár egy egy ilyen, fiatal korában magát tudományos színvonalon átverni tudó nőnek az életének a 30 - 40 - 50 éves hátra levő része.

Hajaj... Könnyú fiatalon az ilyen felvilágosutság által adott bátor-büszkességgel keményen replikázni ...   


Vendég

#137

2016-01-18 16:42

Ahogy mondja az igazi tudós, akinek a nézetei védelmezése érdekében létrehozták ezt a petíciót:

"A szingli boldogság nem létezik."

Úgy-e Szilárd?

Kozma Szilárd

#138 Re: Re:

2016-01-18 16:48

#131: - Re:  

 Egyébként igaza van.Nem csak az lehet boldog, aki szül.

De egy bizonyos kor után, ami egyénenként változhat, csak az lehet teljesen és igazából boldog, aki gyermeket nevel.  (Tetszik tudni, az abizonyos belső program, amit az Úristen belénk ültetett és amely a hormondrendszerünket is müködteti...)

Épp ma kívántam boldog szülinapot egy kedves volt rendelőmnek, aki a biztatásomra két nagyszerű adoptált kisfiú édesanyjává vált. Ott vannak mind a fészbukon, lehet gyönyörködni bennük: Molnár Cintiának (Vagy Cyntiának?)  hívják.

Dénes Mária

#139 Re: Re:

2016-01-18 18:26

#130: - Re:  

Az asztrológia eredete és gyakorlata, korábbra vezethető vissza, még a zsidó Bibliánál, az Ószövetség eredeténél is. ( de spirituális logikájában, egyetemességében, mindenképpen előbbvalónak látszik.)Tulajdonképpen még az egykori zsidó papok (de csak a papok) is tudtak asztrológiát és figyelembe vették.

Ugyanakkor időszámításunk után rengeteg keresztény pap volt asztrológus is egyben és olyan pápákról is tudni, hogy akik maguk asztrológusok voltak, vagy asztrológus pap tanácsadóik voltak. Ezért lehetséges az, hogy a közelünkben is például az egyik faluban a templom falfestményein feltünhettek az asztrológiai jegyek, miután az újabb festéseket lekaparták. (Persze voltak olyan pápák is aki elvetették az asztrológiát.)

Azt a házrendszert amit jelenleg is használunk az értelmezéseinkkor, egy ferencrendi szerzetes dolgozta ki, jobban mondva pontosította be, akit Placidusnak hívtak és róla van elnevezve a Placidus házrendszer.

Ezeknek mostmár a neten is bőségesen utána lehet olvasni.

 

Kozma Szilárd

#140 Re: Re: Re:

2016-01-18 19:37

#139: Dénes Mária - Re: Re:  

   Az egyik asztrológus pápa éppen az egyik legismertebb, mivel a legfelvilágosultabb és befolyásosabb pápa volt. Mellesleg  éppen a kora egyik legjobb asztrológusa is volt: éppen II. Szilveszter, akitől a Szent Koronát kaptuk. Pontosan az asztrológusi tudásának - lépességénmek köszönhetően tiltakozott és ellenzett minden, az első ezredvégi fordulón bekövetkező világvégéről szóló proféciák ellen. 

  Az ostobák meg agitáljanak az asztrológia ellen "a Biblia" nevében, miközben nem is létezik olyan mondat a bibliában, amely azt állítaná. hogy "az asztrológia nem istentől való." 

- Nagyon boldogak és egészségesek lesznek tőle...

Egyébként, azok a vírusok, amelyek állítólag (Mivelhogy lényegében és eredetileg nem azok okozzák, hanem csak elszeporodnak a legyengült szervezetben, illetve a legyengült szervekben, de ebbe most ne mennyünk bele...) a betegségeket okozzák, ugyabcsak az Istentől valók. 


Vendég

#141

2016-01-18 22:05

Bagdy Emőkét nagytudású pszichológusnak tartom, szeretem az előadásait, írásait.
Tisztelettel
Viola

#142 Re:

2016-01-19 08:20

#141: -  

 Ezzel mi is így vagyunk. Megnyugtató és felemelő őt hallgatni.

Hálásan köszönjük.


Vendég

#143 Re: Re: Re:

2016-01-19 08:37

#133: Kozma Szilárd - Re: Re:  

 Szilárd kedves!

Magyarországon rengetegen keresnek minimálbért, vagy élnek közmunkából. Ön szerint boldog az a gyermek, aki nélkülöz, kiközösítik a társai, mert turis ruhákban jár, vagy nincsenek menő játékai, nem menő verdával viszik iskolába?

Ön szerint felelős dolog tudván, hogy kiaszított lesz a gyermek, vállalni? 

Otthon, orvosi asszisztencia nélkül? Ma a terhességek többsége komplikációval zajlik, ezek az anyák és újszülöttek meghalnának, vagy károsodnának egy otthonszülésnél!

Tora
Vendég

#144 Re: Re: Re:

2016-01-19 08:42

#134: Kozma Szilárd - Re: Re:  

 Mózes V. 18. 10-14

10. 
Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
11. 
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
12. 
Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
13. 
Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
14. 
Mert ezek a nemzetek, a kiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.

 Asztrológia jelentése csillagjóslás, a jós pedig megfelel a jövendőmondónak...

Most lehet akkor petíciót indítani a Biblia ellen is!


Vendég

#145 Re: Re: Re: Re:

2016-01-19 08:51

#140: Kozma Szilárd - Re: Re: Re:  

 A régi pápáknak kb. semmi köze nem volt a hithez, de Mózes könyvei nem csak a katolikos, vagy keresztény vallások szent könyve. A pápaság intézménye sokkal inkább kötődött a politikához és a pénzhez, mint a hithez, nem véletlen indultak a reformációs mozgalmak.

Persze, persze, Ön ebből él...

Az immunrendszert pedig nem fogja megerősíteni pénz lenyúlás ellenében egy kis vajákos ráolvasás, az ostoba az, aki ennek bedől!

Dénes Mária
Vendég

#146

2016-01-19 09:54

Az asztrológia jelentése nem csillagjóslás! Asztro-csillag, logia-logosz vagyis tudás, bölcsesség, tudomány. Nagy különbség! Kérem szépen nem primitivizálni, hanem művelődni is egy keveset.

 Amúgy még ostobább az, aki úgy kezd el kötözködni, hogy a minimális alapfogalmakkal, különdségekkel sincs tisztában és csak a saját primitivizmusát vetíti mindenkire. Ezek szerint akkor pl. Jung is vajákos volt. Na ne....

 

 

 

 

 

Kozma - Joó Viola

#147

2016-01-19 10:17

Ettől kezve azon hozzászólásokat is ki fogom vágni, amelyekben a "keves vendégek" (Vagyis az álneves rágalmazók)  úgy fölényeskednek, hogy vajákosságnak és jósolgatásnak nevezik az emberiség első (több tízezer éves) szintetikus tudományát. Most is kivághattam volna, mert 1. ez a petíció nem az asztrológiáról szól, noha az autószerelőtől sem lehet elvárni, hogy ne a karburátorral és a gyújtással-, vagy a kőműves ne a ház szilárdsági felépítésével és szerkezetével hozza meg a példáit a mondanivalójához. 2 Ráadásul a hozzászóló azzal , hogy az asztrológusokat akarja lejáratni azzal, hogy a tisztességes - Állami szinten, tehát mind jogilag, mind pénzügyileg engedélyezett!  munkájukért honoráriumot kapnak,  a legaljasabb kanyarfurások egyikének tartom. Az asztrológusok még elmagyarázhatják, amit ezzel kapcsolatban akarnak, a többi meg ne törje magát, mert ki vágok minden ellenségeskedő - rágalmazó szöveget. 

Dénes Mária

#148

2016-01-19 10:24

Köszönöm Viola. A rosszindulat már kezdett nagyon kibukni.

Kozma Szilárd

#149 Re: Re: Re: Re:

2016-01-19 10:36

#144: Tora - Re: Re: Re:  

. Mondom, hogy ne hazudozzatok többet!

 

1. Mózes gyilkos volt, én nem vagyok az és tudomásom szerint SEm Viola, sem Dénes Mária nem ölt még embert, hanem életet adott!  

2. Vajon miért is ne találtassanak közöttünk táltosok és táltos - taníványok, akik átviszik a lényainakt és a fiainkat a tűzön? Azért mert magyarok és magyarokként is sokszínúek vagyunk? (Vagy itt is a szokásos liberális paradoxonnal van dolgunk, ami arról szól, hogy a liberálisok e leg intoleránsabbak és fasisztoid megnyilvánulásaik vannak azokkal szemben, akik kritizálják a liberalizmust?) 1

3. És miér ne találtassanak közöttünk alkimisták, akik a tűz spirituáális őselemének (Az igazságért való harc pozitív mágikus következményeivel, és a hazudozás mellett való kardoskodás negatív visszahatásaival.) az ős szellemével ismeretik meg a lányainkat és fiainkat?

4. A Názáreti Jézus is, aki nem vallást tanított, hanem spirituális beavatási rendszert, kimagasló titokfejtő volt és jelmagyarázó.

5. Az Úr a Törvényt jelenti, és mi jobban ismerjük az egyetemes Törvényeket (Nézzetek szét a honlapjainkoin! MIndenkinél le van írva a tíz egyetemes törvény értelmezése.), mint azok akik azt képzelik, hogy amiért másokat fejbe vagdosnak bibliai idézetekkel, azoknál okosabbak és igazabbak!   

6. Azok a nemzetek, akiket Jehova "elüzesz", jól meg vannak és tagjaik boldogak és egészségesek a zsidó szentírás nélkül is.

7. Csak az agresszívitásra és babonaságra - dogamnatizmusra, vagyis rögeszmékte való hajlamokkal rendelkező személyeknek szokott annyira elfutni az esze (És persze: a gyermeketeleneknek van ilyesmire energiája és ideje!), hogy petíciókat indítgassanak a Biblia ellen. 

KOzma Szilárd

#150 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-19 10:46

#145: - Re: Re: Re: Re:  

 Szóval alacsonyítsuk le a petíció témáját a református - katólikus acsarkodás szintjére? Versenyezzünk azon, hogy kinek a nagymamája purcol feketébbet, mind Mórickáék?

Az immunrendszert az egészséges életvezetés és az egészséges - szabad gondolkozás, a testi, lelki és szellemi művelés erősiti, és semmiképpen nem a rágalmazó gonoszkodás!

Tényleg jobb lesz, ha Viola helyből kivágja az ilyeneket, mert itt ez mind csak rossz ostobaságból műveletlenségből gondolkozási restségből és nem utolsó sorban rossz-ndulatból fakadó téma-elterelés!