A xilit megöli a kutyákat!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A xilit megöli a kutyákat! petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-11 13:48



Vendég

#2 AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-12 08:59

Attól, hogy  csomagoláson feltüntetik, a felelőtlen gazdák nem fogják odaadni a kutyának, macskának a nem neki való édességet?! Szerinted hány ember olvassa el a csomagolást? Szerinted hány ember kérdezi meg a boltban, hogy az általa vett diétás édesség/ital mivel van édesítve?

A megoldást úgy hívják: felelős állattartás! 

Az emberi étel nem kutyának, macskának, stb. való, a só, a csoki, a kakaó és még számtalan alkotórész is megölheti, lassabban, vagy gyorsabban az állatokat, ezért NEM KELL EMBERI ÉTELT ADNI NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vendég

#3

2016-01-12 10:27

Mi a fasznak adod a kutyának?


Vendég

#4 Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-12 12:21

#2: - AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Jogos! Már én is írtam, de a nagyokos szerző törölte. Úgy látszik a felelős állattartás nem megy, csak a másokra mutogatás.


Vendég

#5 Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-12 12:28

#4: - Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Le lehet hurrogni, bántani a másikat! Ettől még sokan adnak emberi fogyasztásra szánt élelmiszert az állatoknak. Régen és ma is. Én is táppal etetek, és lehet nem vagyok olyan okos, mint ti, valóban adtam nekik belőle. Meghaltak, nagy fájdalom. Miért ne lehetne ebből az esetből tanulni?! Mást terméken rajta van, hogy veszélyes, elolvastam, mert elszoktam. Ha azt vettem volna meg, eszembe nem jut, hogy adjak belőle nekik, kedvezni akartam. És nem lenne szükség erre! Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat! 


Vendég

#6 Re:

2016-01-12 12:29

#3: -  

 Erre azt gondolom nincsenek szavak! Nem azért meg akartam ölni őket! Várom a további építő jellegű hozzászólásodat!


Vendég

#7 Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-12 12:33

#2: - AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Az általad leírtakkal én is tisztában vagyok! A xilit teljesen új még a piacon, nem jutott eszembe, hogy megölöm ezzel a kutyáimat! Kövezzetek meg, de megváltoztatni már nem tudom, csak felhívni mások figyelmét arra, hogy ne történjen meg. Azt gondolom nem csak én vagyok az egyetlen, általatok "nagy okosnak" venezett, aki ad a saját ételéből. 


Vendég

#8

2016-01-12 17:09

Mert szeretem a kutyákat!!!❤


Vendég

#9 Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-14 10:08

#5: - Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Csak megsúgom, hogy kb. senki nem olvassa el ami a dobozokon van és xilit nagyon sok készen kapható édességben is van. Egyébiránt nem csak a xilittől pusztulhatnak el az állatok, hanem hosszabb-rövidebb idő alatt bármelyik mesterséges édesítőszer és sok más emberi élelmiszer is megölhet álltokat. Pl. az avokádó is, mégsem követeli senki, hogy minden szemre ragasszák már rá, hogy az állatok elpusztulnak tőle. 

Ez nem okosság, hanem felelősség kérdése! Az emberi élelem nem állatnak való, az állati pedig nem embernek. Elegendő ezt megtanulni! Ennyi erővel minden kakaót tartalmazó termékre is rá lehet íratni, mert a kutyákat a csoki is megöli. Mutass már egy csokit, aminek rajta van a csomagolásán, hogy veszélyes!


Vendég

#10 Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-14 10:13

#7: - Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Elég egyetlen dolgot megjegyezni: Emberi fogyasztásra szánt élelmiszer tilos az állatoknak és nem lesz baj! 

Ha cukorral készült édességet adsz nekik, azzal is megölöd őket, csak nem azonnal, hanem hosszútávon, mert nem nekik való. Ha csokis édességet adsz, azzal már rövidebb távon megölheted. Attól, hogy ráírják a termékre, hogy állati fogyasztásra alkalmatlan, nem lesz kevesebb baleset.

A húskészítmények nagyrészében meg só van, ami szintén hosszútávon megöli a kutyádat.

A húskészítémnyekben szója és állományjavítók is vannak, meg nitrites pácsók, amik szintén megölik hosszútávon a kutyákat (is).

Többé ne adj nekik semmilyen emberi élelmet és nem lesz megint baj. 

 


Vendég

#11 Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-14 11:00

#9: - Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 Igen nagyon okos dolgokat írtok! De arról sokan elfeledkeznek, hogy számos kutyakiállításon és kutyaversenyen látni, hogy a gazdik, tenyésztők a saját kajájukból adnak egy-egy falatot a kutyának. Én sem emberi étellel etetem őket, csak adtam pár falatot, ami megölte őket. Az avokádóból egy falat nem öli meg a kutyákat, míg a xilitből igen! Minden nap pedig senki nem eteti avokádóval, csokoládével vagy krumplival a kutyáját. 


Vendég

#12 Re: Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-14 11:05

#11: - Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Igenis vannak olyan emberek akik elolvassák a dobozok tartalmát. Számos cukorbetegnek és diétázónak fontos a bevitt szénhidrát mennyiség. És legyen ott a felhívás!

 

sz

#13

2016-01-14 12:24

A nagyszüleim kutyája 18 évig élt. Házikosztot evett, és két naponta kapott egy kocka csokit. Nem azt mondom, hogy minden kutya kapjon csokit, mielőtt támadás indulna, de a xilit gyorsan öl. Néhány órán belül már esély sincs a gyógyulásra. Igenis legyen a dobozokon feltüntetve. 

A macska belenyalt a levesembe. Akkor én most felelőtlen állattartó vagyok? Egyébként lakásban tartott állat, ivartalanítva van, minden oltását megkapja, a féregtelenítés három havonta. De az állatorovos javaslatára tejet kell adjak neki, mert ettől lazul a széklete. Ne essünk már át a ló túloldalára. Van aki bevallja, van aki nem, hogy adott már emberi kaját állatának. 


Vendég

#14

2016-01-14 21:12

Háát pedig a xilitre bizony rá van írva. Most néztem a csomagolást ami itthon van "Házi kedvenceknek, kisállatoknak nem adható, a szervezetük nem képes lebontani."


Vendég

#15 Re:

2016-01-15 06:22

#14: -  

 Egyetlen gyártó tünteti fel a dobozain! Sajnos! A többi nem!

morgó

#16 Re:

2016-01-15 06:27

#14: -  

 A Nyírfacukor Kft. az egyetlen, aki feltünteti a termékein és a honlapján, hogy nem adható kisállatoknak. Egy-két terméket láttál, akkor nézz küröl jobban. Sok élelmiszer forgalmazónak van xilitje és nyírfacukra, azokon nincs figyelmeztető jelzés. Azt ajánlom, mielőtt hozzászólsz valamihez, tájékozódj alaposabban! Teljesen egyetértek azzal, hogy legyen rajta a csomagolásokon a veszélyre szóló figyelmeztetés!

Zs

#17 Re:

2016-01-15 06:46

#14: -  

 Szia! Kezdjük így! Valóban egy gyártó termékein fel van tüntetve! Én azonban az egyik szupermarketlánc saját márkás termékét vásároltam meg. Ezen nincs feltüntetve. Miután terhességi cukorbetegségem volt, minden információt elolvastam az adott termékről. Ezért mégegyszer hangsúlyozom nincs rajta, ahogy sok más xilit/nyírfacukor tartalmú terméken sem figyelmezetés. Leveleztem a forgalmazóval, és a Nébih-vel is, tőlük tudom, hogy nincs ilyen jogszabály, ami megkövetelné a figyelmeztető felírat elhelyezését a dobozokon! Nem csak a habokra indítottam ezt az aláírás gyűjtést. Lassan egy évnyi hivatalos levelezés van mögötte. Ügyvédek, forgalmazó, fogyasztóvédelem, NÉBIH... Lehet, hogy nem érünk el semmit, de lehet, hogy igen. Nem vagyok az ügyben optimista. Ha valaki hallja az én esetemet, és ebből megszerzi a szükséges információt, az is jó. Ha rajta lenne a dobozokon? Lehet, hogy csak 10-ből 5 vásárló olvassa le a dobozokon a jelzéseket, de akkor már tettünk valamit. További kelemes napot!


Vendég

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-15 11:34

#12: - Re: Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 A xilitnek nem változik a szénhidráttartalma, mindig ugyanannyi, így nem fogják a következő doboznál elolvasni.


Vendég

#19 Re:

2016-01-15 11:36

#13: sz -  

 Gondolom a levesedet csak nem nyomattad tele állományjavítókkal és hasonló "nyalántságokkal"...

sz

#20 Re: Re:

2016-01-15 11:58

#19: - Re:  

 Nem volt a levesbe semmi extra. De a felelőséget vitattátok. Akkor én felelőtlen vagyok, mert olyan helyzetet teremtettem, ahol a macskának lehetősége volt beleenni az emberi ételbe. Akár lehett is volna benne! Gyerekek, ez ennyira gáz. Ha nem értetek egyet a petíció tartalmával, akkor minek jártok "erre"? Örüljünk, hogy valaki tesz valamit!

ne legyünk már mindig olyan okosak!!

#21 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-01-15 12:51

#18: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: AZ EMBERI ÉLELMISZERT TILOS ÁLLATNAK ADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 A xilit szénhidrát tartalma önmagában nem változik, de az azt tartalmazó kész termékeké igen. 

Paraszt

#22 Megoldás kutyahiányra!

2016-01-26 23:20

Lássuk be a kutya, macska fogyóeszköz.

Hiányzik? Fogadj örökbe, és mentsd meg az életét!


Vendég

#23

2016-01-27 12:12

Nem sikerült elolvasnom az összes eddigi hozzászólást, de a legtöbbel egyet kell értenem.
Egy embereknek szánt terméken miért lenne kötelességük feltünteni azt, hogy más fajokra milyen hatással van ? 
Ha valaki állatot tart, annak bizony utána kell olvasnia, hogy az adott ételből ehet-e kedvence. Nekem most nyuszijaim vannak, minden zöldséget és gyümölcsöt lecsekkoltam eddig. hogy ehetnek-e hisz sok olyan dolog van, amiről azt gondolná az ember, hogy mi baja lenne tőle, de sajnos elég sok kárt tud okozni. :( 
Ez a gazdik dolga, hiszen ők mindent felfalnának , amit az orruk ellé teszünk.

A kutyáidat pedig nagyon sajnálom, viszont ne a gyártót/forgalmazót hibáztasd ezért. 


Vendég

#24

2016-01-28 20:23

Azért is írtam alá mert sajnos én sem tudtam és belehalt a kiskutyám mikor xilittel készített sütit evett.

Vendég

#25 Re:

2016-02-02 17:03

#24: -  

 olyn hülye vagy mint az állat!

Téged kéne zikon b-vel megetetni