Önvédelmi célú lőfegyverviselés

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Önvédelmi célú lőfegyverviselés petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#51

2015-10-16 02:19

Fontos dolog az önvédelem. A rendőrség úgysem véd meg!

Vendég

#52

2015-10-16 07:50

Jogos az igény.
Más országokban köteles fegyvert tartani otthon egy hadköteles koru férfi.
Ez elgondolkodtato.....
Szent Eltvíz

#53

2015-10-16 17:04

Nos kéremszépen, ha  belegondolunk hogy vannak akik megvédhetik az életüket, akik számára az önvédelmi lőfegyver szinte alanyi jogon jár, és vannak akik nem védhetik meg az életüket, mert nem engedélyezik számukra az önvédelmet.
Mert azt a jogalkotó sem gonolhatja hogy egy álmából felébresztett nyolcvanéves hatékonyan tud védekezni egy ágy mellé támasztott furkós bottal, egy négy fős gyilkos bandával?
Csakhogy ez nem demokrácia, és nem egyenjogú, és ez ellentétes az alkotmánnyal is.
Ezzel Magyarország egyedül van egész Európában, mert már a szlovákoknál is vásárolható önvédelmi lőfegyver.
Ami csak egy dolog, de a szabályozás szerint a saját ingatlanban jogellenesen támadó jogkövetkezmények nélkül ártalmatlanná tehető, és ez teljesen az európai szabályozással harmonizál.
Míg nálunk automatikusan a fegyverrel védekezőt veszik elő, és itt a fegyver alatt kizárólag riasztót, vagy gumis riasztót lehet érteni.

Oldshooter

#54

2015-10-16 18:01

Kedves Aláírók!

 

Elég gyorsan és szép számmal gyűltek össze eddig az aláírások. Most volna nagy segítség, ha minél több helyre eljuthatna az információ, hogy van egy ilyen petíció, amit alá lehet írni mindenkinek, aki érti, érzi a változások időszerűségét és szükségességét. Nagy hiba volna hagyni ellaposodni az ügyet!

Akinek van ötlete, hogy milyen hatékony csatornákon kellene mozgolódni (nem tv csatornara gondolok, mert arra nincs anyagi keret), az kérem, tegye meg javaslatát, ezzel ugyanis sokat tehetünk az ügyért. Ahhoz, hogy érdemben lehessen lobbizni, még több támogatóra van szükség.

Szóval aki ötlettel, konkrét megosztással vagy más módon tudna lökni a szekéren, az kérem minden eddigi támogató neveben, hogy legyen szíves és tegye meg!

Köszönjük mi mindannyian akik változást szeretnénk elérni, egymásnak, mindenkinek az eddigi és a jövöbeli közreműködést!


Vendég

#55

2015-10-16 22:35

Mert egyet értek azzal, hogy nem a fegyvertől és a tartásátol viselésétől kell félni, hanem attól aki,, használni" akarja! Vagy használja! A fegyver magától még nem ölt, nem mondta azt hogy add ide a pénzed vagy kinyírlak titeket, nem kelt úgy hogy na megyek bankot rabolni!
T.

#56 Re:

2015-10-16 22:53

#54: Oldshooter -  

 Én megosztottam néhány helyen, fórumokon, Facebook-on. Szeritnem keresd meg  a nagyobb fegyveres-önvédelmis, akár az airsoft Facebook oldalakat is. Küldj nekik üzenetet, hogy írjanak egy bejegyzést és tegyék bele a linket a petícióhoz. Új fegyverekről, önvédelemről szóló cikkek alá nyomd be a linket egy hozzászólásba, esetleg egy kis magyarázattal. Vadászfórumokra, meg a 9mm-es (kék fórum?)-ra is tedd oda a linket. Ha vannak lőfegyveres és önvédelmis blogok, írj a szerzőknek hogy tegyék közzé a petíciót bejegyzésekben.

Indíts a kezdeményezésnek egy Youtube csatornát. Készíts  videókat, ami bemutatja hogy miért is jó az önvédelmi lőfegyverhez való jog. Statistikákat is tégy közzé. Indíts a petíciónak saját saját FB csoportot. 

Kezdetnek ennyi ötletem van.

Sok sikert az aláírásgyűjtéshez! :)


Vendég

#57 Re:

2015-10-17 00:23

#54: Oldshooter -  

Remek a kezdeményezés, ahol tudtam már elterjesztettem a peticíót. Akikkel érdemes lenne felvenni a kapcsolatot: Fegyvervideo, gunmagazin, kaliberinfó, kalashnikov.hu, 9mm.hu.,tuleloblog.blogspot.hu,varositulelo.blog.hu... a teljesség igénye nélkül. 

Ezenfelül érdemes lenne fegyverüzleteket, vadász és katonai boltokat megkeresni.

Ha nem is sikerül maradéktalanul elérni a célt, már az is hatalmas fejlődés ha napirendre kerül és beszélnek róla az emberek, talán a média is felkapja majd. 

Csak lelkesen, tényleg elérhetünk valamit!

Oldshooter

#58 Re: Re:

2015-10-17 05:23

#56: T. - Re:  

 És #57 Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat és nem különben, hogy megosztottátok a lapot! Igyekszem felkutatni minél több általatok is megnevezett orgánumot azért hogy legyen valami ebből az egészből. Én is úgy gondolom, hogy ez a jelen aláírásgyűjtés arról kell szóljon, hogy felhívja a figyelmet a kérdésre. Több ezer aláírást nem volna illendő az csak úgy "ágy alá söpörni" a politikusok részéről. És hiszem, hogy ez nem naivitás! Ha összegyűlne néhány ezer támogató, azzal már volna ötletem, hogy kihez és milyen csatornán jutna el az ügy. De azért is szánok erre időt, energiát, mert ezt a közel hatszáz aláírót és magamat sem szeretném cserbenhagyni azzal, hogy még néhány aláírás és aztán annyi. Azok az emberek, akik aláírták megerősítenek abban a hitemben, hogy valamit tenni kell, nem elég otthon, barátok közt, lőtereken, a monitor előtt summásan megállapítani, hogy ez a jelenlegi rendszer rossz és igazságtalan és ezzel elintézettnek tekinteni a dologot. Mi, egyszerű emberek sok mindent nem tehetünk, de megpróbálhatjuk összezárni sorainkat és sokunk akaratát együtt, összerendezve megmutatni az illetékeseknek. Szintén egy hozzászólásból idézem, hogy "gyorsan változó vilagban élünk" és ehhez alkalmazkodni kell.

Itt -és ezt sok hozzászóló visszaigazolta- egyaltalán nem valami földtől elrugaszkodott dolgot kérünk, hanem csak azt, hogy kezeljen minket az állam nagykorúként. Egy olyan kérdést feszegetünk, aminek rendezése évtizedek óta várat magára. Mivel nem kérdezik elegen, könnyű nem napirendre venni a kérdést. Ez ellen kell legalább megpróbálni tenni valamit. 

Tetszett a "csak lelkesen" bíztatás! :) Annál is inkább, mert sajnos sok az olyan, egyébként személyes ismerős, aki évek óta siránkozik ezen a kérdésen, de az aláírásra való buzdításkor annyi telik tőlük, hogy "úgysem lesz ebből semmi, mi a francnak írjuk alá....". Nos, ehhez nincs mit hozzáfűzni szerintem.

Szóval még 1x köszönöm, köszönjük mindenkinek aki aláírta eddig és külön azoknak, akik löktek egy nagyot a szekéren azzal, hogy megosztották! Ez utóbbi érezhető volt, hisz ennek hatására félpercenként érkeztek az aláirások. Sajnos szemelyesen nem tudok élni ezzel az eszközzel, mert nincs FB regisztrációm és nem is szeretnék, de ezen kívül azért aktívan használom az Internetet, így majd kitalálom, hogy merre indítsam a postagalambot :)

 

Üdv mindenkinek!

Gunmaster

#59 Re: Re:

2015-10-17 12:49

#56: T. - Re:  

 Kék fórum... :-/

Fővárosunk egyik fegyverboltjának tulajdonosa habzó szájjal, vérben forgó szemmel, köpködve uszít a petíció ellen - természetesen talpnyaló falkájának ujjongása és támogatása mellett.

Putyur

#61 Re: Cikk

2015-10-17 13:47

#60: Putyur - Cikk 

Folytatás: www.ferfihang.hu/2014/06/17/minden-ferfinak-legyen-onvedelmi-fegyvere-2/

Oldshooter

#62 Re: Re: Re:

2015-10-17 13:52

#59: Gunmaster - Re: Re:  

 Ezegény pára! Nem fog sokáig élni, ha így reagál ilyen békés dolgokra is. Elviszi az ideg  :)

 

Egyebként a nethirlap fórumon volt egy kis diskurzus, megírtam a véleményemet, ők is az övéket és ennyiben maradtunk. Én névvel vállalom, mivel azt feltételezték, hogy ez valami hatóság altal adatgyűjtési céllal indított kezdeményezés.  És hogy én csak egy hatbetűs nick vagyok. Erre én bemutatkoztam, hisz nincs rejtegetni valóm (egyébként vitapartnereim nem fedték fel kilétüket), és elmondtam (leírtam), hogy itt értelmes, nagykorú, jogkövető emberek semmi mást nem akarnak, csak megmutatni, hogy sokan vannak és azt szeretnék, hogy a döntéshozókkal párbeszéd alakuljon ki és sikerüljön meggyőzni őket arról, hogy erre jogos igény van. Egyébként eddig soha, sehol nem láttam, hogy sikerült volna a hatóság vagy a törvényhozás oldaláról kérdezz-felelek formájában megbeszéltetni bárkit. Szerintem ez a hatszáz közeli támogató egyértelművé teszi, hogy olyan kérdésről van szó, amiről a másik oldalnak illő volna tudomást venni.

Egyébként számomra nagyon kiábrándító, hogy soha, semmilyen cél érdekében nem lehet úgy összezárni sorainkat, hogy valaki(k) ne kezdjék el bomlasztani az egységet. Látszólag az ilyen embereknek is az volna az érdeke, hogy ebből legyen valami (pl. egy fegyverkereskedőnek, ahogy írtátok egyértelmű kéne, hogy legyen a motivációja), e helyett ellenlábas módjára veszik el a kedvét a tenni akaróknak.

No, de szerintem lássuk, hogy meddig nő a támogatók száma, aztán annak ismeretében lehet tervezgetni a következő lépéseket. Ha meghal a kezdeményezés, az is jelent valamit, mégpedig, hogy nem érett a helyzet a változásra.

Oldshooter

#63 Re: Re: Re:

2015-10-17 15:05

#59: Gunmaster - Re: Re:  

 Egyébként mi az a kékfórum? Ez a neve? 

T.

#64 Re: Re: Re: Re:

2015-10-17 16:49

#63: Oldshooter - Re: Re: Re:  

 A kék fórum a Nethírlapos ha jól tudom. a fekete a fegyverlabor fóruma, a sárga az Indexé. A magyarprepperforum-on is van önvédelmi rész, igaz annak nincs szín kiosztva. :-)

T.

#65 Re: Re: Re: Re:

2015-10-17 16:52

#62: Oldshooter - Re: Re: Re:  

 Teljesen igazad van. Az kellett volna hogy egy vadásztársaság indítson aláírásgyűjtést, vagy egy sportlövő egyesület, vagy egy fegyverbolt, de ők nem teszik meg. Ha meg egy átlag magánszemély próbálkozik, akkor meg csak lehúzzák meg gyanúsítgatják. 

Oldshooter

#66 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-17 17:06

#65: T. - Re: Re: Re: Re:  

 :) Még jó, hogy ezzel együtt tudunk élni!

Csak azon töröm a fejem, hogy mi motiválhatja őket? 

 

 


Vendég

#67

2015-10-17 19:24

Már régebbről támogatója voltam az önvédelmi fegyverek törvényes kereteken belüli alkalmazásához. Azonos feltételek mellett, csökkenne a bűnelkövetés! Pláne, ha lehetőség nyílna egy "fegyverrel rendelkező" ház-lakásra való táblával! Az arányosság alapelve itt a tulajdonos javára dolgozna. De hát,
ez lenne az alapelv!
Gunmaster

#68 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-18 14:04

#64: T. - Re: Re: Re: Re:  

 Jol tudod, a nethirlap az a "kek forum".

A boltos kollega mindent lefikaz, ami nem az o otlete. Teged is meggyanusitottak mindenfelevel, ahogy tapasztaltad is.

No mindegy, sok sikert a "kuzdelemhez"!

T.

#69 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-18 17:43

#68: Gunmaster - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Engem? Nem tudok róla. Én nem is vagyok odaregisztrálva. :) 

T.

#70

2015-10-18 19:56

Azért olvasni tudok ott. Azt látom hogy azért kaptál kritikát mert "parancsszóra" hirtelen meg lett osztva több fórumon, Facebookon és blogon is a kezdeményezés. Én megosztottam néhány helyen, de sokan mások is. Szerintem egyszerűen csak érdekli az embereketet, ami meg fontos sokaknak, azt meg megosztják. Inkább az a gond, hogy a nagyok nem szállnak bele a "kampányba". Pedig nélkülük nehéz lesz túl sok aláírást gyűjteni. Pedig a 600 arról tanúbizonyság hogy azért vannak akiket érdekel a téma. :)


Vendég

#71

2015-10-20 11:59

Miért írta alá ezt a petíciót?Egyetertek a leirtakkal.

Vendég

#72

2015-10-20 15:18

Aki azt hiszi,hogy joga van megtenni, amit nem szabad, akkor nekem legyen jogom megvédeni azt amire jogom van. A családom, a magam életét, tulajdonomat.

Vendég

#73

2015-10-20 15:38

Az ember sokszor csak így tudja,tudná megvédeni szeretteit,értékeit.Mozgáskorlátozott lévén,én is.

Vendég

#74

2015-10-21 21:32

Azért mert joga van az embernek megvédeni magát és nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Egyben mindenki meggondolná százszor is hogy be e törjön vagy ki e raboljon valakit.Senki nem tud úgy megvédeni mint én saját magam a fegyveremmel.

Vendég

#75

2015-10-24 12:59

Meg kell magunkat védeni! 

 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...