Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!"


Vendég

#326

2015-11-01 10:16

Felháborító, hogy MNB felügyelet csak papíron ellenőrizte, ami egyenlő a nullával, azaz 0-val !
Egy hosszú múltú cég, ilyen nagy mértékű lopást nem vett észre senki, ez hihetetlen!
Külügy kivehette a több milliárdot, amivel újabb csapást mért, és igazságtalan is.
Több hónapja VAN HATÁLYOS TÖRVÉNY, AMELYET SENKI NEM TART/TARTAT BE!
HIVATKOZNAK MINDENRE!
AZONBAN MILYEN TÖRVÉNYT ALKOTTAK, HA NEM LEHET BETARTANI?????????????????
PORHINTÉS!
BŰNCSELEKMÉNY UTÁN ÚJABB TÖRVÉNYTELENSÉG.....
MA A Q.. (ÉS MÁS), HOLNAP MI/TI /ŐK KÖVETKEZNEK!!!!
Mindenkinek ki kellene állni az ilyen és hasonló esetek bekövetkezése ellen !!!!
A nép képviseletében, fizetésüket tőlük kapják a képviselők, de inkább sok hagyja......(tisztelet a kivételnek).
Felháborít a felcsúti focipálya téli fűves terület fűtése, mialatt a kórházak, oktatási terület, stb. nehezen gazdálkodnak.

Vendég

#327

2015-11-02 20:43

Index cikk:

 

A bíróság vizsgálja Polt Péter és a Quaestor kapcsolatát


Vendég

#328

2015-11-02 22:14

Engem már szerencsére nem érint a dolog mert a csőd előtt másfél hónappal járt le a részvényem és megérzésem miatt nem kötöttem újat hanem elvittem a pénzemet.Szolidaritásból írom alá mert én is járhattam volna pórul ha ott hagyom a pénzemet.

Vendég

#329

2015-11-06 15:32

Azért, mert a lopás bűn, még ha a nagyfőnök engedélyével történik is. Ha kicsit megbüntetik, büntessék meg Nagyokat is. A magántulajdon szentsége mindenkire vonatkozik!

Vendég

#330

2015-11-07 21:07

Mert becsapottnak érzem magam.

Vendég

#331

2015-11-09 14:46

Számos online fórumon olvastam, hogy csigalassúsággal, de szeptember óta zajlik a nem-Quaestor kibocsátású -- és a Felszámoló által is elismerten rendelkezésre álló --pénzeszközök és pénzügyi eszközök (részvények, állampapírok, stb.) transzferálása a jogos tulajdonosaiknak. Ám TELJES A TANÁCSTALANSÁG azt illetően, hogy vajon milyen szempontok alapján
(igénylők nevének ABC-sorrendje,
lakcíme szerint,
igénybejelentés beérkezési dátuma,
iktatószám,
visszaigényelt eszközök fajtája, értéke, stb. alapján)
történik az ügyintézés.

Hogy mire lehet számítani az adategyeztetés, az ügyintézés megkezdése időpontjára vonatkozóan.

A PSFN KÉSLEKEDÉSE ellentétes a felszámolás egyik alapvető követelményével: a KÁRENYHÍTÉSSEL. Épp elegendő kárt okozott már maga a csőd is -- miért súlyosbítja tovább a bajt a Felszámoló ezzel az érthetetlen késlekedéssel is?

És e mellett a késlekedés mellett még ott van az Alkotmánybírósági hercehurca!
A BEVA törvényben lefektetett (30M Ft-ig) teljes körű kárpótlási kötelezettségére nem lehet felfüggesztő hatályú, hogy az Alkitmánybíróság a jogkereset megtámadásáról még nem nyilatkozott. A kárenyhítés ezen részének már július 13 óta kéne zajlania...

Sajnos a hivatalos PSFN-honlapon közzétett tájékoztatás mindezekről semmit nem mond, és ha címükre írt emailt, vagy akár ajánlott postai levelet is küldünk nekik, vagy egyáltalán nem válaszolnak, vagy csak a honlapra mutató linkeket adnak meg,
(amikből az derül ki, hogy
"a felszámoló mindent elkövet a károsultak érdekeinek megvédéséért,"...
"A Quaestor felszámolója a jogszabályi keretek között minden lehetséges módon arra törekszik, hogy a hitelezők érdekeit megfelelően képviselje és erre figyelemmel valamennyi törvényi kötelezettségének eleget tesz" és
"szíves türelmünket" kérik az ügyfelek nagy számára tekintettel).

Reményeim szerint a nagy számú, az ügy kielégítő megoldását szorgalmazó támogató aláírással -- és azok hívatalos fórumokon történő bemutatásával -- a kellő irányba lehet terelni a kerékvágásból kizökkent szekeret...

(Felvállalom az azonosítást, ha azzal VALÓBAN hozzájárulhatok sokunk gyötrelmének enyhítéséhez...)

Vendég

#332

2015-11-10 05:08

csötörtökön 12 órakor Sándor palota elött lesz demonstráció aki tud jöjjön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vendég

#333

2015-11-10 10:25

  • A hatályos törvényi rendelkezéseket semmibe véve, még azokat a vitathatatlanul, és a felszámoló által is elismerten rendelkezésre álló eszközöket sem adják ki, amelyek hiányában a jogos tulajdonosoknak további súlyos károkat okoznak!

    A jelenlegi viszonylag magas részvényárfolyamok vajon meddig tartanak ki? Ha most visszakapva el tudnánk adni, NÉMILEG enyhítené a késlekedés által is okozott tetemes veszteséget...

    Ez lenne a minimum: a KÁRENYHÍTÉS, ami a felszámoló alapvető kötelessége! Nem pedig a károk további "megfejelése", a tétlenkedés miatti további jelentős károkozás!

 

  • És akkor a BEVA 30 millióig terjedő kártérítéséről még szót sem ejtettem: mert annak is csak a töredékét kaptuk meg, az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG döntése előtt nem is remélhető, hogy arra sor kerül?

 

  • A harmadik probléma pedig a tájékoztatás szinte teljes hiánya:

Míg a PSFN honlapján és a hírközlési médiákban azt kommunkiálják, hogy milyen nagy mértékű (volt) az eddigi kártalanítás, sokaknak még egy fillér sem jutott, arra hivatkozva, hogy "valós kötvényük" volt... HÁT EZ MÁR IGAZI NONSZENSZ!

A felszámolóhoz intézett megkeresésekre legfeljebb (udvarias hangnemű), de semmire sem használható eljárási ügyrendről szóló idézeteket, linkeket adnak meg, vagy kérik a "szíves türelmünket".

 

Ha ezt a petíciót több tízezren aláírnák, talán lenne lehetőség akár nemzetközi figyelemfelkeltésre is, a Strassbourgi Bírósághoz is eljuttatni az ügyet, mert a dolgok jelenlegi állása szerint itt nem sok minden történik: a jogszerőségnek már a látszata sem látszik fontosnak!

 

 

 


Vendég

#334

2015-11-10 21:23

Mert becsapva érzem magam.

Vendég

#336

2015-11-13 09:40

Mert én is Quaestor károsult vagyok.

Vendég

#337

2015-11-16 21:04

Mert ez ami itt történik ebben a hazában azt úgy nevezik nép rablás.Amit az emberek keservesen össze kuporgattak azt csak úgy ellopatták a néptől!!!!

Vendég

#338

2015-11-17 16:00

el vagyok keseredve és fel vagyok háborodva hogy ellopták a pénzünket-igazságot szeretnék.A petició az utolsó szalmaszál amibe kapaszkodhatok és nem szabad hagyni hogy eltünjön a süllyesztőben ez az ügy.Azok akik azt irják hogy mohók voltunk és azért vittük a Quaestorhoz a pénzünket tévednek vagy rosszindulatuak -egyszerüen tudatlanok és jóhiszemüek voltunk.Tényleg ne hagyjuk magunkat hátha sikerül együtt elérni valamit.

Vendég

#340

2015-11-19 09:25

Az adónkból fenntartott köztévében óránként reklámozott Quaestornál Tbsz. és Nyesz. számla nyitására ösztönöztek . Megtettem. Én nem gondoltam, hogy szélhámosokat fogok gazdagítani a verejtékkel kuporgatott megtakarításomból!!!!

Vendég

#341

2015-11-21 22:04

Minden pontjával egyetértek!
Kérdezem én ha ezek a ,,kötvények ''/pénzügyi eszköz, mert mi nem is tudtuk hogy kötvényeket vásároltunk/,ilyen kockázatosak miért adott ki az
MNB ujabb és ujabb engedélyeket a kibocsájtásukra? Most pedig minden felelősséget ránk hárítanak! HOL AZ MNB, TARSOLY CSABA ÉS A TÖBBIEK
FELELŐSSÉGE? EZEK MIND MEGÚSSZÁK???

Vendég

#342

2015-11-22 06:48

Kíváncsi vagyok a Törvényalkotók a TBSZ és a NYESZ számlákon elhelyezett kötvények kamataival mit kezdenek, hiszen azokból a Törvény erejénél fogva eleve nem lehetett felvenni a nélkül, hogy megszüntettük volna. Ezt az állam támogatta is adójóváírással Ehhez persze be kellett fizetni a 650-650 ezer forintokat minden évben! (NYESZ) . Én és a feleségem is az idén mentünk nyugdíjba, most férhettünk volna hozzá és most vettünk volna lakást belőle. Vagy TBSZ és NYESZ számlásokra is külön törvényt hoznak?

343

#343 Re:

2015-11-22 08:38

#342: -  

    De jó, hogy ezt szóba hoztátok. Ugyanebben a cipőben járok, s biztosan még sokan vagyunk.

    Sok éve takarékoskodtam NyESz-en és TBSz-en, ebből lett volna nyugdíjkiegészítésem, most minden odavan Többször, többen is írtunk a felszámolónak, hogyan lehetne legalább a számlákat megmenteni, hiszen a számla az enyém, fizettem érte a fenntartási költséget, transzferálni lehetne, mi köze ennek a Q. csödjéhez?! Írtam e-mailt, levelet, válasz egyikre se érkezett. Bementem, a portán még arra se voltak hajlandók, hogy felszóljanak. Ez ugyanis meg van tiltva!  Ugyanezt több sorstársunk is megtette, hasonló eredménnyel. Ebben nem csak az a felháborító, hogy mindez sérti az emberi, állampolgári méltóságot, de az is, hogy a felszámolót nyilván abból a vagyonból fizetik, ami mégiscsak a mi pénzünkből keletkezett.

    A kötvényekről, meg a felügyelet felelőségéről meg még annyit mondanék, hogy nekem a mai napig tulajdonomban van a Q. azon ismertetője, amelyik szerint egyes Q. kötvény kockázata kisebb, mondom kisebb mint egyes állampapíroké!!!!!!!!!! Annak idején az irodában rákérdeztem, hogy ezt komolyan gondolják-e, és hogy mit szólt ehhez a Felügyelet. A válasz az volt, hogy sosem emeltek ez ellen kifogást, pedig ezek az ismertetők minden irodában ott voltak, csak a vak nem vette észre őket. A felügyeleti ellenőrnek ezen sosem akadt meg ezen a szeme? Ki hiszi ezt el? Kiváncsi lennék, hogy egy független bírói eljárásban, hogyan értékelnék ezeket és a hasonló dokumentumokat, amelyekből van még egy néhány?!

Nicky

#344 Re: Re:

2015-11-22 11:29

#343: 343 - Re:  

 

Még egy gondolat a kamatok elvonásáról, bár erről itt már sokat írtak.

Amennyiben nem fizetik ki a kamatokat, és a NAV nem fizeti vissza (nem tudom hova) a levont kamat adót, akkor az állam olyan haszonra tett szert, amihez mi adtuk a tőkét, és az állam a mi tőkénk révén jutott bevételhez, az általa felügyelt, de mégis törvénytelenül müködő Q. közremüködésével. Nem kell jogásznak lenni, hogy valaki ennek jogtalanságát és tisztességtelenségét belássa. Kell ezt kommentálni, hogy ez micsoda!!!!!


Vendég

#345 Re: Re:

2015-11-22 12:05

#343: 343 - Re:  

  Mivel én is érintett vagyok, a fentiek után senkinek nem ajánlom, hogy TBSZ vagy NYESZ számlán takarékoskodjon bármennyire is kampányolnak mellette! NYESZ = Időskori biztonság? Hát ITT VAN! Mehetünk az árokba. Mert nem hagynak szélén. Még el is piszkolnak mindenféle harácsoló, felelőtlen kamat hajásznak is aki a káron is nyerészkedni akar?

Jogász

#346 Re: Re: Re:

2015-11-22 12:31

#345: - Re: Re:  

Ne vedd a lelkedre a kamat hajhászást, mert az államunk mutatta a "jó pédát", hisz a külügyminisztérium, meg egyes önkormányzatok is itt hajszolták a kamatot, vagy valami mást?!

Ami a kamatokat illeti, nézzétek meg, hogy a bankok ma ilyen alacsony kamatkörnyezet ellenére is kb 9-10% kamatra adnak csak személyi kölcsönt. De úgye ezzel semmi baj nincs, ez megengedhető és tisztességes, mi meg felelőtlenek és nyerészkedők voltunk a 6,5%-os kamattal a magasabb kamatkörnyezetben!


Vendég

#348

2015-11-30 15:16

érintettként teljes mértékben egyetértek a megfogalmazottakkal!

Vendég

#349

2015-12-01 10:24

Mert egyetértek vele