Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!"

 

MONDJON NEMET
A JOGÁLLAMISÁG LÁBBAL TIPRÁSÁRA,
A TÉTLENKEDÉSRE,
A FELELŐSSÉG HÁRÍTÁSÁRA!


A Quaestornál tudatosan megtévesztett több, mint 32.000 fő és családja immár fél éve él bizonytalanságban. Mi, magyar választópolgárok úgy érezzük, hogy az általunk választott képviselők, tisztségviselők, és a mi adóforintjainkból is fenntartott szervezetek végzetesen magunkra hagytak minket.


Jelenleg senki előtt sem ismert, hogy a 25 éves múlttal rendelkező, mindvégig pénzügyi felügyelet alatt álló, rendszeresen (legutóbb 2014. őszén, majd 2015. februárjában is!) ellenőrzött Quaestor-birodalomhoz befizetett megtakarításainkat mikor kapjuk vissza. Ezek elhelyezésekor ugyanis nem vállaltuk a csalás, lopás, vagy egyéb bűncselekmény kockázatát! Az ügyünkre megoldást találni hivatott, jelenleg is hatályos 2015. évi XXXIX. tv. (Quaestor-törvény) ellenére mégis mind a mai napig mindannyian a pénzünk töredékét láttuk csak viszont, sőt, sokan még egyetlen fillért sem. Minden, ennek ellenkezőjét állító, akár kormányzati kommunikáció valótlan!


A Parlament által 2015. április 14-én szinte egyhangúlag elfogadott, Áder János köztársasági elnök által aláírt, a Magyar Közlönyben kihirdetett törvényt állami szemhunyás mellett, hol alkotmánybírósági vizsgálatra, hol forráshiányra, máskor pedig kellő állami garancia hiányára hivatkozva máig sem hajtja végre a BEVA (Befektető-védelmi Alap) ill. az általa működtetett QKKA (Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja). Egy folyamatban lévő alkotmányossági vizsgálat nincs halasztó hatállyal egyetlen hatályos törvény végrehajtására sem, mely tényt a kormány igazságügy minisztere is megerősítette. Esetünkben mégis erre hivatkoznak.


Mi, magyar választópolgárok több, mint fél éve élünk kétségek között, valódi, nyílt, tiszta, és egyértelmű válaszok nélkül. Az elmúlt hónapokban, amikor külön-külön fordultunk az ügyünkre megoldást adni tudó, illetékes szervekhez kérdéseinkkel, mindenki és mindegyik szervezet valaki másra mutogatott, valami saját hatáskörén kívüli dologra hivatkozott. Mindezekből számunkra jelenleg egy látszik egészen világosan:


Ebben a 200 milliárd forintos nagyságrendű országos gaztettben kifosztott 32.000 magyar család ügyében senki sem érzi magát sem felelősnek, sem illetékesnek, senkinél nincs kellő akarat és szándék az ügy rendezésére! Naponta tiporják lábbal jogainkat, hárítják a felelősséget, tétlenkednek!

Nem hagyjuk!

Követeljük a kormány hivatalos és egyértelmű szándéknyilatkozatát a károsultak haladéktalan kártalanítása ügyében, konkrét határidő megjelölésével!


Követeljük az Országgyűlés által 98%-os többséggel elfogadott, jelenleg is hatályos Quaestor-törvény azonnali végrehajtását!


Követeljük a kormány, valamint a fogyasztóvédelmet és a felügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank azonnali és érdemi intézkedéseit ügyünkben!


Követeljük a bűncselekményben nem érintett, a Quaestor-vagyonát nem képező ügyfélvagyonok (részvények, állampapírok, befektetési jegyek, készpénz, stb.) haladéktalan kiadását jogos tulajdonosaiknak, akiket fél éve hitegetnek már ezzel!


Követeljük a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolási eljárásának részleteit nyilvánosságra hozni, azok átláthatóságát biztosítani! (ügyfélvagyon kiadásának ütemterve konkrét határidőkkel, felszámolói mérleg, hitelezők összehívásának időpontja, felszámolás előtti időszak kifizetéseinek vizsgálati eredményei stb.)


Követeljük a pénzügyi fogyasztóvédelem és felügyelet átvizsgálását, minőségének javítását, hogy a brókerbotrányokhoz hasonló ügyek a jövőben ne fordulhassanak elő!


Követeljük a felelősök mielőbbi megnevezését, felelősségre vonását, és az ügy minden részletének nyilvánosságra hozatalát!

Mindannyian nemet mondunk
A JOGÁLLAMISÁG LÁBBAL TIPRÁSÁRA,
A TÉTLENKEDÉSRE,
A FELELŐSSÉG HÁRÍTÁSÁRA!

 

 

A petíció szervezői: Quaestor károsultak Hivatalos Oldala 2015 (Facebook)

Email: quaestorkarosult@freemail.hu

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1605971109639026

 


Quaestor károsultak Hivatalos Oldala 2015 (Facebook)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével