TABÁN megmentése

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) TABÁN megmentése petíció automatikusan generált fórumtémája

Julio cesar

#176

2011-05-21 09:43

A helyi Théma is lehozta a szoksásosan kötelező kört, szerencsérew itt már gondolkodó újságírók dolgoznak!
Nekem ezekkel a cikkekkel mégis az a bajom, hogy valamiféle rosszul értelmezett korrektség jegyében 1/2 részben Bojár 1/2 részben az ellenzők kapnak helyet. Holott Bojár Iván egymagában gerjeszti ezt az egész kegyetlen játékot az itt élőkkel szemben, míg a tiltakozók több ezren vannak.

Ami különösen felháborít és részemről ilyen emberrel nem kívánok beszélni, hogy igyekszik rést ütni, ellenségességet provokálni. Próbálja szembefordítani a gyerekeseket a kutyásokkal. Próbálja szembefordítani a Budapest más részén élőket a tabániakkal.
Ez egy felháborító goebbelsi propaganda!
Pedig a Tabán egy jól gondozott teljes mértékben kihasznált harmonikus park amihez ennek az embernek és a pénzes befektető haverjainak (lásd Bohém hotel) az égvilágon semmi köze. Minden budapesti jöhet sétálni, futni, szánkózni, piknikeznei amit csak akar. A park lényege az, hogy park.

A Tabán nem probléma, hanem megoldás. Megoldás a szennyezett városi levegővel szemben, megoldás a városban maradó családok és gyerekek egészségére. Minden beépítés ezt veszélyezteti!

Vendég

#177

2011-05-22 23:48

NEM KÉREK VIGALMI NEGYEDET A TABÁNBA!
Ez nagyon sok pénzbe kerülne. Félő, hogy nekünk! Viszont a hasznot mások zsebelnék be!
Építkezés, infrastuktúrális beruházások (Közmüvesítés, Útépítés!) és biztos, hogy a külföldi túrista kedvenc helye lesz?
Időbe telik ám mire felfedezik, és megkedvelik. (Talán). Mert, hogy az árak, mint már megtanultuk a Felső 10000 banszámlájához na már most is igazítva sok vendélátó ipari helyen a kerületben.
Egy igazi, hangulatos vendéglő nem található ahova egy átlag polgár betérhet.

Tessenek nekünk meghagyni a TABÁNT úgy, ahogy van!
Ha esteleg fásítani szeretnének, az támogatom.
KELL NEKÜNK EZ A TERÜLET KUTYÁT SÉTÁLTATNI, NAPOZNI, BESZÉLGETNI, A GYEMEMEKEKET KIVINNI A KISSÉ TISZTÁBB LEVEGŐRE. TÉLEN, AKÁR SZÁNKÓZNI.

Bár félő, hogy ezzel is úgy járunk, mint a Rácz fürdő felújításával. :))P


Vendég

#178

2011-05-23 05:38

Bár a régi Tabánt csak képről ismerem, így a szerelmem iránta csupán plátói – de legalább ez maradjon meg, ami most van…


Maminkó

#179

2011-05-25 14:31

Az embereknek semmi sem elég?Teljesen tönkretesznek minden talpalatnyi zöldet,ráadásul sok-sok ezer ember lakókörnyezetét akarják feldúlni,.....Ezek az emberek nem emlékeznek az LGT koncertekre,a Majálisokra,a sok kutyára akik levegőre vitték fiatal és idős gazdájukat,nyár elején a levegőben érezhető akácvirág illatára,a téli szánkózásokra??Minden a pénz!!! Minden a pénz???Budapest lassan úgyis egy betonbunker lesz,nem kéne minden parkot tönkretenni!!!Ott születtem,23 évemet töltöttem el boldogságban,sétáltattam a kutyá/i/mat,és megismertem az életre szóló Barátságot,...és Szerelmet!
Sok-sok tízezren vannak ezzel így,ezeknek az embereknek meg kéne hagyni azt az örömöt,amit a Tabán nyujtani tud!!!
Egy kerületi

#180

2011-05-26 16:30


Én valóban szeretem Budapestet,és aki így szereti, annak még álmában sem jutna eszébe, hogy a Tabánt beépítse.
Azonkívül, én antialkoholista vagyok, miért kellene eltűrnöm 22 borospincét a közelemben? Az én érdekeimet ki veszi figyelembe?
Ott van Budafok, nagyon szép nagy pincék vannak arra. Külföldi ismerőseim nagyon jól ismerik és évek óta szívesen járnak oda. Ott lehetne az álmokat megvalósítani.
Itt sürgetőbb lenne a Várbazár, Várkert rendbehozatala. Lassan a fejünkre dől.

Vendég

#181

2011-06-04 23:40

Elmehetnek a Borászok a ... ba, van itt még jópár őstermelő akiknek KOMOLY szükségük van pozitív diszkriminációra (lett VOLNA) !

Vendég

#182

2011-06-05 21:07

A Tabán egyike a kevés még megmaradt zöld területnek Budapesten, annak ellenére, hogy egy részét már beépítették egy hatalmas fitness központ épületével és az aránytalanul nagy és nagyon csúnya, nem odavaló, Rácz fürdő új épületével. Mindkét beruházás sokat rontott a Tabán eddigi képén, NEM LETT VOLNA SZABAD ENGEDÉLYEZNI !!! egyiket sem !
Nem kellene most tovább rontani a helyzetet.
A tervezett vigalmi negyed egyszerüen elképesztően elhibázott ötlet, ami a jelenleg még megmaradt Tabán teljes felszámolását jelenti. Felháborítónak találom ezt a tervet, és biztos vagyok benne, hogy a lakosság többsége ugyanezen a véleményen van !

Vendég

#183

2011-06-05 21:16

A Tabánban eddig felépült két létesítmény - a fitness központ és a Rácz fürdő ormótlan betonépülte - is sokat rontott az eredeti Tabán üdítő zöld hegyoldalában még létező park képén.
De ez az új terv, hogy teleépítsék vendéglőkkel, és egyéb vendéglátóipari létesítményekkel egyszerűen a jelenlegi Tabán halálos itéletét jelenti.
A befektetők pénzének minden áldozatul fog esni, előttük nincs határ ?

Vendég

#184

2011-06-08 14:21

Egész gyermekkoromat itt éltem le. Maradjon olyan mint eddig. Nagy szükség van ilyen zöld területre!

Vendég

#185 Re: Re: 29

2011-06-08 14:29

#34: sunej - Re: 29 

 Spartakus teniszpálya!

BOJSZI

#186 Re: Re: Re: 29

2011-06-10 18:34

#185: - Re: Re: 29

kozelrol@mr1.hu

a ma délutáni műsorban beszélgettek Bojár Iván Andrással, aki pozitív színben tűntette fel a Duna-Híd projectet, mely a Várat (megvalósulása esetén) a budapesti szórakozási-kikapcsolódási "vérkeringésébe" kedvezően kapcsolja be .

Nagyon kedves lett volna , ha szóba kerül a Tabán-kérdés:

http://www.peticiok.com/taban_megmentese

senki sem feltételezi, hogy egy Híd nem hoz látványos anyagi hasznot (is), ahogy azt sem, hogy a Tabán hoz (egy csoportnak) :)))


Vendég

#187

2011-07-12 18:18

A TABÁN maradjon a pihenésre és nyugalomra vágyók parkja!
Gyuri48

#188

2011-07-24 14:45

Mentsünk meg minden értéket, azonban más is veszélyben van. Az emberek sorsa, élete
http://www.peticiok.com/felhivas_az_orszaggyleshez_hogy_a_sarkalatos_torvenyeket_a_haza
Még mindig aktuális, pedig 2010.decemberi petíció, ami mellett nagyon sokan elmentek:
http://www.peticiok.com/mit_kivan_a_magyar_nemzet_koveteljuk_a_sajto_szabadsagat

Vendég

#189

2013-02-06 16:49

Annyira kevés a zöld terület Budapesten, hogy egy négyzetmétert sem szabad beépíteni ebből a kevésből. A Tabánt így szeretjük, ahogy van. A Rácz fürdőnél sem lett volna szabad a szállodát felhúzni.

Vendég

#190 Re: Kuczu Bükkszentkereszt

2016-04-30 05:25

#74: Kuczu - Kuczu Bükkszentkereszt 

 Öt éve volt, ez a Petició, amit kommentáltam is,akkor a Tabánról volt szó, de most is vállalom, és válllatam e hónapbana Városliget Fakivágásai elleni megmozduláson való részvételemet.Az "Élő Fa " egy piciny leveleként. " Ne vágj ki ,minden fát..." szól a dal. Nos, Ne tegyük tönkre , élhetetlenné, a saját mahunk még hátralévő, és a Jövő Nem zedék, a Gyermekeink az Unokáink Életét. Éljenek a Fák, hogy Mi is Élhessünk"