TABÁN megmentése

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) TABÁN megmentése petíció automatikusan generált fórumtémája

malacka
Vendég

#51

2011-04-29 11:42

Már túl sok zöld területet vettek el ebben a városban, a lakósság kárára. Az ember vesz egy lakást, a körülmények figyelembevételével, amit aztán a feje fölött megváltoztatnak, és ezzel szinte kiűzik onnan, ahol eddig szeretett élni.
estre
Vendég

#52

2011-04-29 11:55

nem kell több h*ny*s a kapunk elé!!

Vendég

#53

2011-04-29 13:54

Milyen alapon válik másodrendű állampolgárrá az, aki nem akar "pörögni", egyszerűen létezni szeretne? Bennünket, kerületi lakosokat is meg kellene hallgatniuk a döntéshozóknak.

Vendég

#54

2011-04-29 14:50

szükségünk van zöld területekre a városban, ráadásul gyerekkoromban rengeteget napoztam a Tabánban... :)

Vendég

#55

2011-04-29 16:02

A peticióban meg lehetne említeni a Biológiai Tanösvényt is /Magyarország erdeinek összetételét mutatja be, mókus is látható itt/.
Nem olvastam végig a másik oldalt/urbanista/, de ott valaki megjegyezte, hogy miért a kutyásoknál van az aláírásgyűjtés. Ebben tényleg van valami- lehetne a könyvtárba vagy esetleg Czakó sportpályán is.
Én még nem találkoztam személyesen velük:(- nem este "Tabánozok".
A támogatók sétáljanak csak 1-2 órát a környéken, majd most vasárnap Anyák napja alkalmából itt.
A mostani május elsejei koncert résztvevőinek remélem eszébe jut, hogy akkor az ő lakásukhoz tegyük a színpadokat /valami jó kis öböllel, ahonnan vizhangzik az egész/ és akkor neki is mindennap neki is ebben legyen része. Borospince+színpad.
Az óvodából a gyerekeinket odaviszik és ott hemperegnek a fűben.
Egy Tabáni lakó
Vendég

#56

2011-04-29 16:34

Nagyon szívesen vesszük, ha a Kutyásokon kívül más is segít aláírásokat gyűjteni. Sok boltnál is próbálkoztunk, hogy leadhassunk íveket, de egyéb dolgokra hivatkozva ezt nem tehettük meg.
Ha Bárki szeretne ilyen ívet, akkor nagyon szívesen küldök emailben. A lényeg, hogy egységes nyomtatványon gyűjtsük!!!
Email: tabanmegmentese@gmail.com

Dancsi
Vendég

#57

2011-04-29 17:44

Banditizmus amit a város zöldterületeivel művel a hatalom ! MEG KELL ÁLLÍTANI.
Dancsi
Vendég

#58

2011-04-29 18:10

Már elmondtam a véleményem.
Medve
Vendég

#59

2011-04-29 21:18

Nagyon ráérhetnek Főv.Polg.Hivatalban,hogy ilyen
marhaságokat találnak ki.
iskolás
Vendég

#60

2011-04-29 21:28

Az osztállyal oda megyünk napköziben és tesiórán is,én és a barátnőim ott játszunk a legjobbat:)
az egész olyan mint egy kisváros,egy kis zöld a nagyvárosban,nagyon nagy kár lenne ha már ez se lenne.
Egy Budai
Vendég

#61

2011-04-29 21:37

Nem csak az egyik legjobb park Budapesten, de a legtisztább is! Nem szabad hagyni, hogy elvegyék!!!

Vendég

#62

2011-04-29 21:52

FELHÁBORÍTÓ!!!!
vorag89
Vendég

#63

2011-04-29 22:30

Jó lenne ha minden maradna a régiben.

Vendég

#64

2011-04-29 22:55

Először a képek szerinti szolid, falusias pincécskék jelennek meg (Mit keres egy világváros közepén egy csomó falusi borpince?!), majd egyre több kapatos külföldi, meg magyar. A nyugalomnak vége. Egyre kellemetlenebb lesz a gyerekkel sétáló kismamáknak a részegekkel való találkozás, az esetlegesen kialakuló veszélyes helyzet. Előbb-utóbb inkább máshová fognak menni, mert ki akar lépten-nyomon kétes elemekbe botlani. Kis idővel később ki fog derülni, hogy parkoló, buszparkoló is kell majd a Tabánba, mert hol várná meg a magyar boroktól lerészegedni vágyó turistákat a buszuk, autójuk. Ha pedig majd beindul az üzlet, akkor a bővülésnek már semmi sem fog gátat szabni. Ki fog akkor már emlékezni a kezdeti ígéretekre, ártatlan elgondolásokra? Lásd: Oxigén.(Ne gondoljunk a korrupcióra!) Mi lesz a közbiztonsággal?! Kedves naphegyiek a Tabánról hamarosan lemondhatunk, mert veszélyes hely lesz.
Ne egyezzünk bele a lezüllesztésbe! Akadályozzuk meg!
Tabáni Edit
Vendég

#65 tabáni kocsmanegyed

2011-04-29 23:03

Őszintén reméltem, hogy az új kormány és az új városvezetés végre megszünteti a budapesti lakosok napi életét súlyosan érintő csendháborítást, a kocsmákat, a lakók éjszakai nyugalmát lehetetlenné tevő hangos zenélést, ami akár hajnali 3 4 óráig is eltart, és a szórakozóhelyek bezárása után randalírozó, ordibáló, éneklő társaságok zavarják a békés, napi munkából élő dolgozók nyugalmát. Nem egyszer volt alkalmam megtapasztalni, hogy sikolyoktól volt hangos az utca éjszaka. A lakók nem képesek érvényesíteni jogos érdekeiket, jogukat a békés, nyugodt pihenéshez. Felháborít, hogy a Tabánba kocsmákat telepítenének. Tiltakozom a terv megvalósítása ellen. Kérem Dr. Nagy Gábor Tamás kerületi polgármestert és Tarlós István főpolgármestert, hogy álljanak a tabáni lakosok mellé, akik elfogadhatatlannak tartják a terv megvalósítását!

Vendég

#66 Juliocesar

2011-04-30 00:04

Az egész tabáni álskanzenben a hazugság az egyik legfájóbb pont. Úgy akarnak tenni mintha lehetne szőlőtermelés a Tabánban. Nincs és soha nem is lesz. Akkor sem lesz, ha néhány szőlőtőkét idenyomnak. Ez egy városi park. Úgy akarnak tenni mintha valódi pincéket lehetne itt létrehozni, de ezek csak álpincék lesznek, hiszen messze termelt borokat árulnak majd benne és semmi közük a helyiekhez. Azt hazudják, hogy nem vágják ki a fákat. Ki fogják, mert nem lehet anélkül építkezni és ha a pincéket a földbe építik, akkor a fák gyökere fog elpusztulni, Azt hazudják, hogy nem bántják a zöldfelületet: de akkor hogyan fogják ellátni a kocsmákat? Talán kézben cipelik fel az ételt, italt? Kocsival fogják nyilvánvalóan 22 irányban. Gyalogos túristák nyilván nem lesznek: busszal fognak jönni, itt fogják egymást kerülgetni a járművek.

Az egész arról szól, hogy kinézték maguknak a területet és igyekeznek ellopni. De nem fogjuk hagyni és a végsőkig megyünk mi is. Innen nincs hova hátrálni!

Vendég

#67

2011-04-30 00:29

Felháborító, hogy tönkre akarják tenni a Tabán zöld övezetét.Már nincs mit elherdálni a kerületben. leszarom a főváros terveit a Tabánba élőket is megkérdezhetnék mielőtt belepiszkítanának a környezetbe. A Rudas fűrdőt és a Czakó pályát már úgy is elcsúfították.
DMCBOY (Duczy)
Vendég

#68

2011-04-30 00:30

Hihhetetlen egy barom ötlet!Mindent lehet mamár???Ott nőttem fel,mint ahogy jópáran még!!!HA KELL CSATÁRLÁNCBA ÁLLOK BÁRKIVEL,HOGY MEGMUTASSUK MEKKORA IS AZ A TABÁN!!vígalmi negyed meg legyen a váci utcában......vagy a PARLAMENTBEN!!! :P ez a véleményem erről...
Óbudai vendég
Vendég

#69 Nem akarok borospincéket!

2011-04-30 00:53


Néhány évvel ezelőtt a Czakó sportpályán ültünk barátokkal, miközben a gyerekek körülöttünk játszottak, slaggal virágot locsoltak,labdáztak, jó kis társaság jött össze.Gyönyörködtünk a panorámában. Akkor azt mondtam a többieknek, Úristen csak meg ne kívánja valaki ezt a panorámát magának, mert akkor ez az idilli állapot nem fog sokáig így maradni.Nemrég ismét arra jártam és láttam, hogy jóslatom beteljesedett.Leválasztották és bekerítették azt a panorámás részt ahol üldögéltünk és egy fizetős Welness központot építettek oda. Amikor ezt megláttam, azt mondtam, ez csak a kezdet. Igazam lett. Már az egész Tabánt akarják.Érdekes, miközben az alkoholzmus ellen
küzdenek, erre a területere 22 azaz, huszonkettő borozót akarnak telepíteni! Ki az az ember
aki ilyeneket kiötöl? Még annyit, én nem vagyok tabáni hanem óbudai, és nagyon örülök ennek, mert nálunk gondolnak a gyerekekre, fiatalokra és az idősekre egyaránt. Remélem, sikerül a tabániaknak megakadályozni ezt a ,,pazar" tervet. Én minden ismerősömet és barátomat mozgósítani fogom, hogy a Tabán csodálatos parkja és panorámája megmaradjon nekünk, és minden magyar állampolgárnak, a 22 borozó nélkül!
kestler
Vendég

#70

2011-04-30 09:14

Elég volt, a Tabán zöldterületeire szüksége van a városlakóknak. Állítsák meg a zöldterületek csökkenését!
És követeljük vissza a Ráczkertet!

Vendég

#71

2011-04-30 13:05

NEM AKARUNK mindennap május elsejét! Elég egy évben egyszer!

Vendég

#72

2011-04-30 13:15

Aki megy holnap a Tabánba koncertekre, az vigyen magával aláírásgyűjtő ívet!
Ha esetleg valakinek kellene, szívesen küldök neki emailben!
Email: tabanmegmentese@gmail.com

Köszönet minden lelkes embernek!
H
Vendég

#73

2011-04-30 15:38

Én a belvárosban lakom, azonban óvodába a Nyárs utcába, később pedig 8 évig a Lisznyaiba jártam. Olyan élményeket köszönhetek a Tabánnak, amit sok gyereknek kívánok még! Sőt, a régi barátokkal a mai napig visszajárunk a Tabánba, És nyugodtan mondhatom, úgy szeretjük, ahogy van...
Kuczu
Vendég

#74 Kuczu Bükkszentkereszt

2011-04-30 15:42

Azt hiszem, hogy a korábbi hozzászólásomat, amit mint "vendég" tettem, azt a ma (ápr.30-án) az M1-es közszolgálati televízióban a Tabáni képek műsora megerősítette.Ha már az 1800-as évek tűzvésze, ami éppen szüretre készülvén érte a Tabánt (rossz ómen-ha netán borospincét szeretnének erre a vidékre)..és a további az emberi kéz általi rombolás a 30-as évek idején...Nos ami megmaradt ebből a gyönyörűségből arra nagyon kellene vigyázni, Ha "csak" egy fáról is legyen szó! ..ahogy Lázár Kati kiváló színművésznő mondta a filmeben,hogy az itteni embereknek kell,hogy a növényekkel, az állattal éljen, és jóban legyen vele.Nézzék meg ezt a filmet azok akik "dönteni" akarnak a Tabán sorsáról, és akkor talán kicsit elgondolkodnak azon,hogy ez a csoda Maradjon!!!vagy legyen itt is minden "üzlet és beton"!? Nem elég ember él a beton és növényszegény helyen, ezt ahol csak az egészséges és szépséges környezet van, ismétlem Nem kellene tönkretenni.
Csankmester
Vendég

#75

2011-04-30 16:57

Kérem a döntéshozókat, hogy az itt élők és itt szívesen időt töltők feje fölött ilyen mérvű döntést ne hozzanak.
Ott van Pest a vigalom és kultúra központjának, maradjon Buda a természet és nyugalomé!!!!!