TABÁN megmentése
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) TABÁN megmentése petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#262011-04-28 13:08pfff |
turiné kurucz anna igazad van ani én is támogarom a véleményedet barna Vendég |
#27 Re:2011-04-28 14:45 |
zazie Vendég |
#282011-04-28 17:29Egyetlen változást támogatnék a Tabánban, ha kialakítanának egy igazi gyermekparadicsomot mondjuk a Rácz-fürdő melletti részen, ahol 0-20 évig minden gyermek és fiatal jól érezhetné magát, játszóterekkel, sportpályákkal, mosdókkal stb. Télen-nyáron. Nem akkora üzlet persze, de borzasztó hiány van belőle a környéken és az egész városban. Bekerítve, éjszakára bezárva. |
jenus Vendég |
#292011-04-28 20:24Elegem van az átverésekből! Nem vagyok rasszista, fasiszta, irredenta, nacionalista sem (aki tud még szinonímát, írja meg) de mégis érvényesnek tartom a régi mondást, miszerint: "ereszd be a tótot, kitúr a házadból". 1. micsoda förmedvény készült a Rácz-fürdő "felújítása" kapcsán? 2. az Oxygén wellness elveszi a kilátást, és azóta előtte végig kocsik állnak, holtt nem ezt igérték, és ez csak kettő. Parancsoljunk már megálljt! |
banyek Vendég |
#302011-04-28 20:44Több parkot és kevesebb duhajkodást Budapestre |
Laci1984 Vendég |
#312011-04-28 20:56testvérem osztotta meg facebook-on ezt a hivatkozást. Azt reméltem, hogy azzal a szörnyű monstrummal már leállnak, de nem beépíteni mindent az utolsó szálig. |
David Vendég |
#32 estiorama@gmail.com2011-04-28 21:09Romokban a Várbazár, a Várkert is megviselt állapotban...Most tönkrevágnák a Tabánt is, az előző kettő rendbetétele helyett. Pénz és hatalom tapsol az ötlethez... |
Vendég |
#332011-04-28 21:53Miért kell mindent elrondítani?! Már az is elég undorító, hogy a Czakó pálya egy részére egy luxus wellnes szállót építettek. Erre aztán igazán nagy szükség volt az I. kerület zöldjében! Inkább az Ifi-parkkal torődnének! |
sunej Vendég |
#34 Re: 292011-04-28 22:02És a valahai MTK teniszpálya? Ma szemétdomb. Hogy ne lássuk, körbeszegték pléhlemezekkel. |
Zsolt Vendég |
#352011-04-28 22:47Jó lenne, ha megmaradna egy ősi zöldfelület... :) |
Vendég |
#362011-04-28 23:12egyetértek |
kububaba Vendég |
#372011-04-29 00:14Mint kerületi lakos,mélységesen felháborít amit az utóbbi években művelnek a Tabánnal!Emlékezzünk a Czakó utcai napközis gyermektábor sorsára és a a mai napig Nem működő Rácz fürdőre!Skandallum,hogy bizonyos érdek csoportok kénye-kedve szerint tesznek tönkre mindent a környékünkön,csak,hogy a zsebüket tömjék! |
kububaba Vendég |
#38 Re: Re: 292011-04-29 00:18Oda járnak a gazdagok úriasan! |
Vendég |
#39 Aláírás2011-04-29 00:31Szeretném megerősíteni az aláírásomat - megkaptam az emailt - de nem engedi, csak a törlés gomb az aktív. Most már rendben. Aláírás ment, valószínüleg én bénáztam. |
Jani Vendég |
#402011-04-29 00:44Ha jól tudom, száz éve nem építettek semmit a Tabánba. Most egyszercsak puff, 56-os emlékmű, a szánkópálya közepén, ha akarom V-betűt, ha akarom, magasba törő formát, ha alkarom, gagyi vásári turul-madarat látok benne. Aztán paff, Oxygen, nem is lóg bele nagyon a Tabánba, csak éppen kesernyés cseresznye a habostortán. Nem beszélek a Rácz fürdő évtizedig tartó "felújításáról", a horváth-kerti marcipán Déryné szobor és kapcsolt részeiről. Több, mint húsz éve lakom a kerületben, tudok Dérynéről, sokat áztam a Ráczban, vittem szánkózni a gyereket stb., engem soha senki nem kérdezett meg, hogy mi a szart építsenek az adómból az orrom elé. Kell nekünk ezt tűrni? Nem volnánk mi emberek? Sőt: polgárok? |
anorganik Vendég |
#412011-04-29 03:35nem kéne borozónegyed oda srácok... |
épzités Vendég |
#422011-04-29 05:39Inkább az Ybl sétánnyal törődnének!!!!!!! |
GNL Vendég |
#432011-04-29 06:50Budapest egyik legszebb zöldövezete, tele gyógynövényekkel, és a Naphegy oldalán van városunk egyik legszebb jázmin-bokra. Lent a völgyben egy csodálatos energiát árasztó tölgy. Legalább lélegezni, gyönyörködni hagyjanak minket! |
Melani Mama Vendég |
#44 Egy Édesanya2011-04-29 07:58Hosszú évek óta élek itt az I. kerületben, maradok is még nagyon sokáig, remélem. Itt született meg a gyerekem is, itt sétálunk minden nap a Tabánban. Napközben ha van egy kis időm leülök 5-10 percre az egyik padra és gyönyörködöm a tájban. Imádom ennek a kerületnek a hangulatát, olyan mintha egy kis mesehős lennék. A játszótér ötlet remek dolog, a kis játszótér (kék színű mászókákkal) csupa rozsda, tele gazzal, szeméttel. Szanaszét üvegszilánkok. A jó idő beköszöntével jönnek vissza a hajléktalanok a bokrok alá lakni. Az egyik orgonabokor alatt épp tegnap láttam egy ébredező alakot. Az Oxygen Wellness központot nem nekünk építették, a kerületi lakosoknak a kedvezményes jegy ára is nevetséges, valami 3-4.000.- HUF/nap. Ki ér rá egy egész napot eltölteni ott? Nincs gyermekjegy. Teljes árú jegyet kell venni a gyerekeknek is. Sőt az a vicces, hogy eredetileg tanuszoda is lett volna, de nincs 120 cm-es medencéje (a legkisebb 150 cm-es), így a gyerekek nem oda járnak úszni tanulni. A kis játszóteret is ledózerolták a sportpályán (Czakó). A Rácz-fürdő valakinek jó befektetés volt, most egy szellemkastély, néha-néha felbukkanó munkásokkal. Autók mindig állnak előtte. Remélem a sikló már nem fog elkészülni. A boros pincékre nagyon nincs itt szükség, alakítsák át a Várbazárt és legyenek ott a boros placcok. Onnan is szép a kilátás a Dunára illetve hátraarcban a Várra :) A kutyások néha megijesztenek, főleg amikor a rottweilerek csaholnak felém, majd hirtelen mozdulattal továbbfutnak... olyankor majd kiugrik a szívem. De isteni illat van most is a Tabánban, nyílnak a virágok, érezni az orgona illatát, gyönyörű a panoráma, jó itt élni... Itt sétált régen az írónő Claire Kenneth (Kölcsey Kende Klára) is, aki később az USA-ba menekült. Ennek a városrésznek megvan a LELKE. Maradjon meg a miénk. Gyerekeinknek tényleg lehetne itt színes, hangulatos meseparkot kialakítani, mint a Franklin lépcsőnél. Persze előtte írtsuk ki a kullancsokat, mert abból van itt millió... A Gellérthegy utca egyirányú utca, hiába a sok fekvő rendőr, döngetnek le a motorosok. Mennyi autó parkolna ott később? Sok-sok ismert ember él ezen a környéken, szerintem "nevekkel és arcokkal" is megvédhetnénk a MI TABÁNunkat. |
HEREDITAS Vendég |
#452011-04-29 09:40Igen jó gondolatnak tartom a hazai borok bemutatását a város szívében, de természetesen nem a Tabán zöldterületeinek a rovására. Úgy tűnik, hogy a terv kiagyalóinak figyelmét elkerülte a Tabántól néhányszáz méternyire álló Várbazár. A jelenleg szégyenletes állapotú együttes számára kiváló hasznosítást jelentene, ha otthona lehetne a magyar borkultúrának! A "pusztítsunk és építsünk újat" jelszó helyett meglévő értékeink megóvását javasolom. |
Vendég |
#462011-04-29 09:45Több mint 20 évig éltem fővárosunk ezen részén, amelyhez szép emlékeim fűznek. A személyes élményeimen túl, az embereknek nem csak az ital nyújt élményt hanem a családdal, vagy barátokkal egy kis séta, beszélgetés, kikapcsolódás és egy kis nyugalom a rohanó életünkben. A Tabán ezt nyújtotta eddig és remélem a jövőben is. |
Vendég |
#472011-04-29 10:24Hát eddig is sok marhaságot kitaláltak már jól fizetett "okosok", de ez már azt hiszem egyre többünknek lett sok................ |
Vendég |
#482011-04-29 11:18Felháboritónak találom ezt az ötletet.Miért nem tudunk elviselni egy nyugodt területet a városban amely jelenleg nincsen, nembeszélve arról hogy az átlagember igénye a vedelés és a duhajkodás, nem a csendes, beszélgető poharazás.Bojár Iván elképzelése egy igazi és NAGYLÉTSZÁMU polgárság igényeinek felelne meg, ami szintén nincs ma Magyarországon. A jelen emberének nem ez az igénye. Csak rombolást és kárt eredményezne, mint az ablakomból látható vároldali szőlő telepités.Teljes erőmből tiltakozom!!!! |
Vendég |
#492011-04-29 11:24EL A KEZEKKEL! |
sziszka0827 Vendég |
#502011-04-29 11:35Már megint egy gyönyörű zöld terület amit le akarnak rombolni!!!!Ne vegyétek el a levegőt tőlünk, mert megfulladunk gyönyörű fővárosunkban!!!!! |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3666 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1266 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
575 Létrehozva: 2025-04-25
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
340 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
302 Létrehozva: 2025-04-23
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2298 Létrehozva: 2025-03-04
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
170 Létrehozva: 2025-04-21
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
109 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
565 Létrehozva: 2025-03-27
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
792 Létrehozva: 2025-01-19
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6944 Létrehozva: 2023-07-26
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
56 Létrehozva: 2025-04-15
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
56 Létrehozva: 2025-04-14