MONDJ NEMET A NEPTUN ÁLTALÁNOS ISKOLA BEZÁRÁSÁRA!


Vendég

#1

2015-04-12 10:58

Érintettek vagyunk a dologban, nagylányom ebbe az iskolába jár. Több iskolát megnézve, alaposan átgondolva választottuk ezt az iskolát, az itteni tanítókat, mert ez az iskola nyújtotta nekünk azt a pluszt amit a többi nem. Német nemzetiségi osztályba jár a lányom, kiváló osztálya van. Nem szeretnénk elveszíteni sem a barátokat, sem a tanítókat. Kétségbe vagyunk esve, hogy ez így megtörténhet!

Vendég

#2

2015-04-12 11:01

Két gyermekem jár a Neptun Iskolába. A harmadikat csütörtökön iskolába kell íratnom. Szeretném ha a gyerekeim egy iskolába járnának! Mi nagyon szeretjük ezt az iskolát, a tanárokat a légkört, a családias környezetet.Az oktatás nagyon jó.Szükségük van a gyerekeinknek erre az iskolára!!!!!

Vendég

#3

2015-04-12 11:07

Annak a FIDESZ-KDNP kormánynak a stádionépitése és a lopás fontosabb mint a nép kivansága! Sajnos!
Szalai József
Vendég

#4

2015-04-12 11:08

Össze kell fognunk és egy emberként állampolgári jogainkkal élve minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy ez megtörténhessen. Ki kell együtt mondanunk, hogy nem adjuk az iskolánkat! Ezt akár polgári engedetlenség és az ellenállás minden eszközével meg fogjuk akadályozni! Tesszük ezt gyermekeinkért azok nagyszerű tanítóiért és saját állampolgári becsületünkért. Ne a kínaiakat bántsátok! Nem ők tehetnek erről. Uraink szolgáltatják ki közvagyonunkat ki tudja mennyi csúszópénzért? NEM ADJUK A "NEPTUN" ISKOLÁT!


Vendég

#5

2015-04-12 12:02

Fiam ebbe az iskolába jár. Szereti ezt a sulit, és mi is szeretjük a tanárokat. Megint az idegen érdekek állnak a magyar felett. Megint megaláznak minket a saját hazánkban. Miért kellett ezt csinálni? Értetlenül állok előtte, és a tehetetlen düh fojtogat...

Vendég

#6

2015-04-12 12:07

Az iskola kihasználtsága kb. 50%-os... írja a petició irója.


Vendég

#7

2015-04-12 12:12

Egy magyar iskolát kívánnának átszervezni egy kínai érdekűvé. Gratulálok!


Vendég

#8

2015-04-12 12:14

Botrány!

Neptunos anyuka

#9 Re:

2015-04-12 12:30

#6: -  

 Igen, 50%-os, de ennek az az oka, hogy rendre keresztbetesznek.

Nem támogatják, nem hagynak jóvá semmi fejlesztést. Gondolom így próbálják leépíteni, hogy ne legyen vonzó odajárni, és így könnyebben át lehessen passzolni.

A tanárok lelkes hadának köszönhetően - a nem túl klassz épület ellenére - azonban mégis vonzó iskola. Mi több km távolságból járunk nap mint nap. Több iskolát megnéztünk, több helyre jártunk iskola előkészítőre, és itt találtuk meg azt amit kerestünk.

MI EZT AZ ISKOLÁT VÁLASZTOTTUK ÉS SZERETJÜK AZÓTA IS!

A másik ami nagyon gáz, ez az eljárás. Kb két hete kiszivárgott a hír. Akkor volt aki felhívta a KLIK helyi illetőségét ahol szemrebbenés nélkül hazudtak a szemébe, hogy ááááá. A tanárokat tessék-lássék már értesítették (állítólag levélben...), mi szülők, azóta sem kaptunk semmilyen tájékoztatást. Valóban ez ennek a megfelelő módja?!

Bogi76

#10

2015-04-12 12:52

Ide jártam iskolába. ..38 éves vagyok. Most mind a két unokahugom is ide jár. Az egyiket másik iskolából hoztuk ide mert ott nem érezte jól magát. Itt jól érzi magát mind két gyerek. Jók a tanárok. Családias hangulatú s környezet. Mi kell még? ???? Minek még egy kínai iskola? ???? MagyarOrdzagon vagyunk. ..vagy nem? Már magam sem tudom. Amikor ki jártunk ide akkor is ugysn azok a tanárok voltak mint most hellyel közel. Szuperül megtanultunk mindent.Miert kell ezt most elvenni???????


Vendég

#11

2015-04-12 12:57

Gyermekkorom legszebb éveit töltöttem ebben az iskolában,szuper tanárokkal!!!
Szégyen ,hogy azokat az embereket nem kérdezik meg akiknek a sorsáról döntenek!!
Remélem minnél többen aláírják ezt a petíciót!!!

Vendég

#12

2015-04-12 13:01

Ma az övék, holnap az enyém?

Vendég

#13

2015-04-12 13:24

Mindenki, aki be szeretné zár(at)ni ezt az iskolát, KIZÁRÓLAG a kihasználtsággal tud érvelni (szakmaiság sehol). Érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy egy sokáig nagy gyereklétszámmal működő (nix babyboom elmélet) iskola, vajon 10-15 év alatt hogyan jutott el az 50%-os - bezárási indoknak használt - kihasználtságig...


Vendég

#14

2015-04-12 13:36

A fiam ebben az iskolába tanul, a lányom most íratom be,mert nem akar hallani más iskolára csak a Neptunról!


Vendég

#15

2015-04-12 14:16

Fiam idejárt, a Házi asszonyképzőbe. Itt neveltek belőle EMBER- t. Csodálatos tanárai voltak! Hálával tartozom nekik és az iskolának.

Vendég

#16

2015-04-12 14:36

Mert nem szeretnèm,hogy bezárjon a suli!!!!!

Vendég

#17

2015-04-12 15:17

Mert a neptun általános iskola épülete a diákokkal és tanárokkal együtt meg kell hagyni!!!!!!

Vendég

#18 Re:

2015-04-12 15:43

#6: -  

 Igen, lehet, hogy csak kb 50%os a kihasználtság, de egyrészt az előttem válaszoló már írt arról, hogy az utóbbi években keményen ellehetetlenítették az iskolát, az önkormányzat rendszeresen figyelmen kívűl hagyta a körzet átalakítási kérelmet...

Másrészt pedig mint említve van, ide SNIs gyerekek is járnak. Nekik pláne nem tesz jót egy 30 fős létszám, nem lehet úgy odafigyelni Rájuk. Itt még ők is megtalálták magukat, mert a tanárok tudtak velük foglalkozni. Mindezek mellett ppedig az "ép" tanulókkal is tudtak foglalkozni az Ő szintjükön. Mert ezen a létszámon ideálisan müködött.

Írom ezt úgy, hogy a négy gyermekem közül három is ide jár, mindegyik "ép", mégsem zavart soha, hogy vannak velük SNIs gyerekek, a fent leírtak miatt sem.

És bizony csütörtökön ide fogom beíratni a kisebbik gyermekemet is, mert még bízom a csodában. Na és mert nem AKAROM Őt sem egy 30 fős osztályba tenni, ahol nem jut majd Rá idő, ahol csak egy apró pont lenne a "gépezetben".

Mi a NEPTUN sulit AKARJUK! Ahol mindegyik tanár tudja az összes diák nevét (nem csak a saját osztályában), ahol minden gyerekkel foglalkoznak, minden gyerekben megtalálják a tehetséget, mindenkoből igyekeznek kihozni a legjobbat.

Nem hagyom!

#19 Balázs Zoltán alpolgármester hozzászólására a 444.hu-n

2015-04-12 15:48

Kedves Balázs Zoltán!

 Az írása látszólag rendben van, csak a tartalma nem mindenhol találkozik az igazsággal. Amennyiben ismerné az iskolát, tudhatná, hogy ott rengeteg hátrányos helyzetű, többek között SNI-s diák tanul. Az SNI-s gyermek létszám szempontjából duplán számít, így a 45%-os kihasználtságról leírtak nem fedik a valóságot, az egy elég csúnya csúsztatás az Ön részéről. Tudja azt, hogy ezeknek a gyermekeknek milyen törést fog okozni ez a döntés?

Vajon miért van tele a László Gyula? Csak nem a Neptun iskolához igen nagy részt sokkal közelebb lévő beiskolázási körzete miatt? Vajon miért a László Gyula a körzetes a Neptuntól 100 méterre lévő területeken is?

Milyen közpénzpazarlásról van szó, amikor az oktatásról beszélünk? Ezt Ön teljesen komolyan gondolta? Én sokkal inkább közpénzpazarlásnak tartom azt, hogy... na, jó, nem akarok az Ön és a képviselők zsebében turkálni.

Mit nyer a XV. kerület? Nyerni fog 300 sérült gyermeket, majd' ugyanennyi családot, pedagógust, műszaki és adminisztratív dolgozót. Egy kínai két tanítási nyelvű iskolával mit nyerünk? Gondolom, most is rengeteg adót fizetnek be a kínai cégek és vállalkozók. Tessék csak számlát kérni az Ázsia Centerben. Na, sikerülni fog? Vagy csak a keleti nyitás sikerét alapozzuk meg ezzel. Én maradnék Európában a XV. kerülettel együtt.

Azt írja lentebb, hogy a pedagógusok nem válnak munkanélkülivé. Ezt Ön is nagyon jól tudja, hogy egész egyszerűen nem igaz. Osztályokat fognak feltölteni, ahol már vannak pedagógusok. A jelenlegi osztályok nem tudnak egy az egyben átmenni a Kontyfa iskolába. A német nemzetiségi osztályokat felrobbantják. Kínaiul kéne tanulniuk? Azt is nagyon jól tudja, hogy az iskola dolgozóit megfenyegették, hogy ne merjenek a nyilvánossághoz fordulni. Vajon miért? Ez is teljesen rendben van?

A választások után nem a kerülettel foglalkoztak, hanem hónapokig egymást marták a képviselők a pozíciók, azaz a pénz és a tiszteletdíjak elosztásával. Mennyiben volt ez inkább "szükséges és ésszerű", mint a választópolgárokkal foglalkozni.

Írtak itt valahol egy országgyűlési képviselőről (Kossuth téren dolgozó). Mi igaz abból, ami nyílt titok ezen a környéken, hogy ennek a bizonyos képviselőnek a személyes nyomására történik mindez? Mi igaz abból, hogy ezt a felújításra szoruló épületet „valaki” fel is fogja újítani? Működhet ő kvázi polgármesterként, önkormányzati képviselőként?

 

Tudom, hogy Önt ez nem érinti, hiszen egy választópolgár sem szavazott önre, „kívülről” érkezett alpolgármesternek. De feltenném a kérdést, hol képviselők önök? Shanghai-ban, Pekingben, vagy Budapest XV. kerületében? Ezt kéne először is eldönteniük.

 

És ez lenne, amire a válasz született:

 

 

Nem kell hétfőig várni, néhány adat: Újpalotán öt iskola van (vegyes besorolásúak, de mindegyikben van általános iskola is), nem egészen 2700 gyermekkel. A kapacitás közel 4200 fő (ez persze puha szám, mivel mindig lehet játszani azzal, hogy mit minősítünk tanteremnek, de a nagyságrend stimmel). Tessék utánagondolni. A László Gyula nagyjából fullon működik, a Hartyán 3/4-del. A Kontyfa már alig 60%-os, de ez és a Hartyán elég jól föl van újítva. A Száraznád kihasználtsága alig 40%, de ez nagyon speciális iskola, többféle funkcióval, ez jóval bonyolultabb képlet. A Neptun kihasználtsága a 45%-ot sem éri el. Azzal, hogy középiskolai oktatást is kapunk a jelenlegi alapfokú kéttannyelvű kínai-magyar iskolába, a kerület biztosan nyer, mégha nem is mi vagyunk a fenntartók. Sajnos a kapacitások a hetvenes évek babyboom-jára vannak kialakítva, pontosan tudja minden kerületi pedagógus, hogy a helyzet fenntarthatatlan, évek óta tenni kell valamit. Az előző ciklusban Rákospalotán zártunk be ill. szerveztünk át egy iskolát, ma is vállalható döntés volt. 
A közpénz pazarlása bűn, legalábbis az én személyes felfogásom szerint, de elismerem, hogy az érzelmekkel nehéz vitatkozni. Az önkormányzat nem fenntartó, de működtető, a fenntartói konzultációkat nem tudja pótolni. Soha egy pillanatig nem titkoltam, hogy az iskolarendszer centralizációjával nem értek egyet, bár éppen az ilyen fájdalmas döntések meghozatalánál jól látszik, hogy a helyi érdekek és érzelmek igenis foglyul tudják ejteni a helyi politikát és politikusokat, ezért is maradtak el korábban a szükséges és ésszerű döntések. A kommentek nagy része sem több, mint epeömlés, gyalázkodás, ezekre nem, az érvekre szívesen válaszolok.


Vendég

#20

2015-04-12 15:50

Mert idejártam nyolc évig és nem szeretném ha egy Kínai mocsok miatt a MAGYAR SZÜLŐK GYERMEKEI saját hazájukban még iskolát keljen keresgélnie. Annyi pénzük van,hogy építsenek maguknak valahol iskolát,persze ne ennek helyére vagy bárhol de HAZA IS MEHET AZ ÖSSZES ÉN NEM VAGYOK KIVÁNCSI RÁJUK!!!! Köszönöm !
Vendég

#21

2015-04-12 16:15

Szegény kínaiak, annyi adót fizetnek biztos, hogy a Mercedes és BMW gyűjteményük mellett már nem telik egy új épület felhúzására, csak egy MAGYAR ÁLLAMI iskola megvételére.. :)


Vendég

#22

2015-04-12 16:26

Nem értem, hogy az oktatás miért nem fontos a vezetésnek. Lehet, hogy azért, mert a buta ember nem gondolkozik?
Szükség van minden iskolára, hogy a gyerekek legalább az alapképzést, a tudás alapjait megkapják. Legalább írni, olvasni, számolni, barátkozni, szocializálódni megtanuljanak megfelelő osztálylétszám mellett.
A pedagógus sehol nem fontos, ezt tapasztalom már évtizedek óta. De, hogy már a gyerek sem!? Ez nagyon bosszant.
Monika

#23 Re: Balázs Zoltán alpolgármester hozzászólására a 444.hu-n

2015-04-12 16:31

#19: Nem hagyom! - Balázs Zoltán alpolgármester hozzászólására a 444.hu-n 

 A közpénz pazarlása bűn, legalábbis az én személyes felfogásom szerint, - Ön írta.

Pont az erre adott közpénz a bűn? És a többi közpénzzel mi van? az nem bűn?

nem zárhatyák be ezt az iskolát ! :(

#24 Re:

2015-04-12 17:55

#1: -  

 


Vendég

#25

2015-04-12 18:46

Az unokaöcsém ennek az iskolának a tanulója.