Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#6651 Re: Re: Re: Re:

2016-06-03 17:49

#6649: - Re: Re: Re:  

 kihez fordulhatok jogi kepviseletert? Kinek van eselye nyerni pert?


Vendég

#6652

2016-06-03 20:16

Ma benyújtották  a hozam fogalmának újraszabályozásrára és a hozamszámítás módosítására vonatkozó törvényjavaslatot. Kormánypárti javaslat, tehát el fogják fogadni. Az országgyűlés honlapján van fent az "irományok" "folyamatban lévő törvényjavaslatok" menűpontban, pdf formátumban.


Vendég

#6653 Re:

2016-06-03 21:04

#6652: -  

 Ezzel akarnak az AB beadványoknak elé menni. Azokban is mindig felmerül ez az adott probléma, s mivel ez a része a beadványoknak erősen gyanús, hogy megállja a helyét az AB-n mint vitás ügylet, gondolták kihúzzák a méregfogat azzal, hogy az AB döntés előtt úgy módosítanak, hogy a  beadványok ezen pontja már okafogyottá fog válni. Azt nem mondom, hogy nem jelent(het) ez pénzt sokaknak (QHF, QFF kötvénytulajok) de nem ez lesz az a pénz ami segíteni fog rajtunk... itt egyértelműen a hozamok teljes 8 évre visszamenőleges elvonása, valamint a 11%-os büntetés 3 millió felett az ami elveszi az ember életkedvét... nem azok a relatíve kisebb tételek mint ez is. Ugyanis aki megtartotta a QFH, QFF kötvényét folyamatosan, az ezzel a problémával amire hivatkoznak (OTC-n vett kötvényben a hozam egy részét is megfizette az ügyfél vásárláskor, mégis az egész hozamot levonták...) csak egy alkalommal - az első vásárláskor - találkozott, lévén fordulás után már nem állt fenn ez probléma. Nem tudom, hogy ez a törvénymódosítási javaslat pld a 2008 előtt vett, de csak 2008 után jóváírt hozamú ingatlankötvényeseken egyáltalán segít-e, bár nem hiszem.


Vendég

#6654 Re: Re:

2016-06-04 05:00

#6653: - Re:  

 Szerintetek ez a tv módosítás visszamenőleges hatályú lesz? Vagyis mindent újra számolnak és akinél eltérés van megkapja a különbözetet?


Vendég

#6655 Re: Re:

2016-06-04 07:22

#6653: - Re:  

Hihetetlen ez az egész! Eltelt másfél év, és itt a harmadik törvény módosítás. És most sem az a lényeg, hogy a kártalanítás tisztességes legyen. Csupán az, hogy az AB előtt ne kerüljenek bajba.

Kik ezek az emberek, hol szerezték a jogi diplomájukat? Ezek mernek törvénykezni, ítélkezni felettünk? Uramisten, hova jutottunk!

Úgy játszanak a törvénnyel és az emberi sorsokkal, ahogy nekik tetszik. Ezek, ha érdekeik úgy kívánja letagadnák saját anyjukat is. Az anyjuk pedig szégyelheti őket.

 


Vendég

#6656 Re: Re: Re:

2016-06-04 09:41

#6654: - Re: Re:  

 Igen, visszamenőleges lesz, s ha a különbség 500 Ft-nál nagyobb akkor jön az újabb értesítő az Alaptól... meg a következő kör a bankba és így tovább... most nem lett volna tisztességessebb, ha az első panaszokkor április elején, mikor a hozamokat vitatták a károsultak, szépen újraszámolják NORMÁLISAN mindenkiét, most már figyelve a NETTÓ/BRUTTÓ, OTC-n vett kötvény hozamkülönbség, stb dolgokra is, s akkor egy körben le lehetett volna tudni... nem, most ha valami kiderül, akkor havi szinten fogunk levelezni, várni az értesítőre, majd bankba menni, majd újra és újra és újra, mikor éppen valamit hajlandók végülis elismerni mint tartozást a károsultak felé. Esetemben (családon belül) most 50e Ft-ról lesz szó, 2 számlán...


Vendég

#6657 Re: Re: Re: Re:

2016-06-04 10:00

#6656: - Re: Re: Re:  

De, az lett volna a tisztességes, és az lett volna a normális, ha mindenki részletes elszámolást kap. Én kértem ilyet, de csak egy formális, semmit mondó részletezést kaptam, mint a többiek. 

Persze, mi a bajunk ezzel az elszámolással, mikor maga a kárrendezés se nem tisztességes, se nem normális, sőt még fejünkre olvassák a felelőtlen befektetői magatartást is, miközben maga az állam is elkövette ezt a "vétséget". 

Lehet, hogy én is visszakapok még valamennyit, de ez nem változtat azon, hogy oda a családi megtakarításunk több, mint fele. Sebaj, az fontos, hogy az MNB újabb festményeket és kastélyokat tudjon venni, a nemzet javára. A meglopott állampolgárok pedig nem tartoznak ebbe a körbe!


Vendég

#6658 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-04 10:43

#6657: - Re: Re: Re: Re:  

 Sőt, mondjuk azt, hogy a 11% levonás a 3 millió fölött is csak azért kellett, hogy "tudatos befektetőkké formáljanak" bennünket. Véletlenül sem azért, hogy ott is megtakarítsanak 11%-ot, persze amit nem kell kifizetni... :) S mindezek után a takarékszövetkezetekben ÉRTETLENÜL állnak a dologhoz, hogy 10 Q károsultból 9 KIVESZI KP-ban a pénzét, s nem fekteti be "csodálatos magyar állampapírokba" (2-3% éves hozamra, ami ha hosszú lejáratú papír, akkor 2% tőkeértékveszteséggel vehető ki, azaz közel 1 év hozama újra menne a levesbe ha menet közben kivenné az ember...) Akkor marad a hasi tasi, meg irány az osztrák bankok, jó lesz nekik a pénz, itt meg hitelezzen hülyeségekre nekik az, aki jól szállt ki a Q ügyből...

A tavalyi első kárrendezés sem volt hibátlan, amikor a BEVA a valós/fiktív mókával kivett majd 1 milliót a zsebünkből, aztán a 300 Ft/Euróval kifizetett 20e Eurós kártalanítás is "több mint érdekes" - azóta sem volt még a habokban sem olyan erős a Ft mint azokban a napokban - minő "véletlen", de aztán a a június végi Varga bejelentés az AB-i beadványról na az betett... idegőrlő fél év után bukta a törvény. A második törvény kiemelt újabb 7.5 milliót a zsebünkből, ja és megfosztott ELVBEN mindennemű további jogi lehetőségtől, na most itt állunk. A társadalom meg azt hiszi, mindent megkaptunk hozamostul, "extramagas" hozamokkal (amikor beléptem a Q-ba 1 %-kal volt magasabb a hozam mint a PEMÁK magyar állampapíron, ennyit az "extra magas hozamról"...) mit panaszkodunk... 32 millióból a végén nem kaptam vissza 24-et sem - ráadásul 2014-től (hisz az utolsó évi hozamok nem lettek elszámolva, mivel a csőd a fordulónap előtt következett be...) 2016-ig egy petákot nem termelt a 32 (24) millióm, mert még most is az utolsó napon lehetett menni a pénzért, sőt mondom a takarékban fel voltak háborodva, hogy kivesszük a pénzt KP-ban... 26.5 millió befektetésből 24.5 jött vissza kb, ez a 26.5 ezek szerint 2012-óta mintha a fiókban hevert volna, s közben "elpárolgott" még 2 millió is. Ennyit a magyar befektetésekről.

Az MNB meg szót sem érdemel. Az az ország, ahol mindenre és mindenkire van pénz, csak 32e ember eltűnt befektetéseinek pótlására/kártalanítására - akár állampapír vagy bárminemű HOSSZÚ lejáratú megoldással - nincs, viszont a társadalom sz.rik mindenre, - amig nem őt magát lopják meg addig legalábbis -, az simán megérdemelné hogy eltűnjön a föld szinéről... volt már itt károsult társam, aki megmondta a tutit, egyszer BIZTOS lesz rend ebben az országban, DE akkor ezt már nem Magyarországnak fogják hívni... remélem még megérem azt az időt. Ja hab a tortán, meg sem próbálják megtalálni, hogy hova tűnt a pénz, ki tüntetette el (egymaga Tarsoly az elég nevetséges...) no meg ha onnan vissza lehetne lapátolni, talán lehetne normális kárrendezés is. Persze ha már a Mátra Hotelnél, az ETO parknál is összegyűltek a haveri dögkeselyűk a potya ÓCSÓ koncra, no akkor el lehet képzelni, hogy mekkora erőfeszítést fognak tenni a pénz felkutatására, főleg hogy nagyjából sejthetjük, hogy hol is a pénz - NÁLUK. 


Vendég

#6659

2016-06-05 11:30

Palotás vagy Magyar György képviseli társainkat?

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-05 15:12


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-05 15:13



Vendég

#6662

2016-06-06 09:19

Testvéreink miért irogatnak, ha utána törlik? Nem tudnak szabatosan fogalmazni vagy érthetően?

Még fejnek minket

#6663 Re: VERIGALIS KAMU

2016-06-06 12:29

#1: Morci - Tiltakozás 

 5000Ft-Felett én is irnék ilyen értesítőt a károsultaknak. Nekem is feladhatták volna  a kárigényük 1 %-ért

 én még felét vissza is fizetném. Ennyit a VERTIGALIS Zártkörüen müködésről !!

ELTÜNT A VECTIGALIS IS ?

#6664 Re: FELSZÁMOLÓ ?

2016-06-06 12:36

ELÉRHETETLENEK ? VEDD A LAPOT !!

Veritas

#6665 Re.Re.Re

2016-06-06 12:57

Nem értem, hogy azon senki nem akad ki rajtam kívül, hogy most, amikor a mocskos tolvajoknak vissza kellene adniuk a tőlünk ellopott pénzt az utolsó fillérig, akkor hoznak egy törvényt, több mint egy évvel a csőd kezdete után, hogy nem elég, hogy ellopják a pénzünket, hanem a csőd előtti évek során a "valós" becsületes pénzből vásárolt értékpapírom hozamát is ellopják évekre visszamenőleg. Az én pénzemet azalatt az idő alatt a rohadt Questor használta és forgatta, ami nyilván hozott nekik bőven bevételt, így én és mindenki más is joggal vettük fel a hozamot, az járt nekünk! Arról nem is beszélve, hogy a Parlament hozott egy jogerős törvényt, hogy 30 millió forintig mindenkit kárpótolnak. Ezzel a törvénnyel mi lett, ezt senki sem kéri számon rajtuk? Ez hihetetlen, hogy miért nem lépünk fel ellenük együtt! Egyszer már összefoghatnánk mi magyarok is, mert egyedül nem tudunk semmit tenni, de együtt már volna esélyünk. Igaz a régi magyar közmondás, miszerint" Sok lúd disznót győz!" Ezeknél mocskosabb tolvaj disznó aligha van, akik ennyi ember életét teszik tönkre. Én beteg vagyok és gyógyszerekre és magánkórházra gyűjtöttem, ahol meg tudtak volna gyógyítani, mert az állam által fenntartott kórházban csak még betegebb lettem. Sajnos ez a helyzet nálam.


Vendég

#6666

2016-06-06 13:21

Azért írtam alá a petíciót, mert sajnos én is sokat vesztettem a tolvajok miatt és felháborítónak tartom, hogy ennyi idő után sem kaptam vissza a nekem jogosan járó pénzem, sőt még a Questor által évekig használt pénzemre jogosan felvett hozamot is ellopták utólag! Felháborító, amit ezek a tolvajok tesznek, miközben ők milliárdokat loptak ki a csőd bejelentése előtti napon! Nem igaz, hogy ezt meg lehet tenni és senki, akinek lenne rá jogköre nem tesz semmit. Nyilván lefizettek mindenkit, hiszen a mi pénzünkből telt rá!!!!! Szégyen, ami itt megy, ebben az országban sárba tiporják az igazságot!!!!!!!
angrybird

#6667

2016-06-06 21:02

Június 22-én újabb tárgyalás várható, Palotásék által indított próbaper első tárgyalási napja lesz. Sokat nem remélek tőle, lásd a május 26-i tárgyalásból sem lett semmi (permegszüntetés). A múlt heti 168Óra-ban több nagyon jó és tárgyilagos cikk van a quaestor történetről, ajánlom figyelmetekbe.


Vendég

#6668 Re:

2016-06-07 10:15

#6667: angrybird -  

 A május 26-i dologról most hallok először (úgy értem, hogy az "eredményéről") Köszi az infót, még ha sok jót nem is jelent... Ha van valami új infó kérlek majd írd ide be, sokan vagyunk akiknek a Facebook tabu, ráadásul messze vidéki dolgozó emberekként a tüntetésekre is csak ritkán tudunk menni sajnos, így testközelből sem értesülünk túl sok fejleményről... csak amit itt olvasunk, meg esetleg nagy ritkán a TV-ben (na nem a királyiban) hallunk.  A helyi sajtóban már "1000 éve" nincs Q ügy - mondom ezt szégyenszemre Győr-Moson-Sopron megyeiként, pedig ugye itt a stadion, Eto park, stb, s ez volt Tarsolyék egyik főhadiszállása...


Vendég

#6669 Re: Re:

2016-06-07 11:07

#6668: - Re:  

 

nepszava.hu

1096237

-tarsolyek-75-milliardot-

vehettek-ki-a-quaestorbol


Vendég

#6670 Re: Re: Re:

2016-06-07 13:48

#6669: - Re: Re:  

 Köszi a cikket. Azért az mindent elmond, hogy 7,5 milliárdról beszélnek a cikkben is, közben 200 milliárd feletti az elméleti kár, de ha a hozamokat levonjuk is 100 milliárd körüli az ami tőkeként beugrott a Q-ba, s szimplán nincs meg. Akkor hol a 100-7,5 milliárd különbsége... arról nem is szólva, hogy biztos, hogy a 210-220-nak akkora része fiktív volt ? Mert ha nem, akkor még nagyobb a hiány, amire nem tudnak magyarázatot adni még Tarsoly és társai "dézsmálásai" sem, hisz relatív piti része a valós összkárnak a 7,5 milliárd...


Vendég

#6671 Re: Re: Re: Re:

2016-06-07 15:00

#6670: - Re: Re: Re:  

 Igazad van, de szerintem nem ezt kell látni, hogy a 7,5 milliárd az csak töredéke a 210-220 milliárdnak.
Hanem, hogy akkora képe volt Tarsoly Csabának és kollégáinak pld B. Lacinak, hogy tízmilliószámra vitték a kézpénzt a fiókból, a mi pénzünket!!!. Azért ez nagyon durva.

Elképzelem ahogy hetente bement a fiókba és Hé! Gizi, kellene egy kis készpénz! Úgy 10-20 millió. Oké ittvan. Kell bizonylat, könyvelési? Áhhh minek. Úgyse jönnek rá.


Vendég

#6672 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-07 16:01

#6671: - Re: Re: Re: Re:  

 Persze, csak tudod az a baj, utólag vagyok pld én is okos. Ugyanis "milliószor" láttam, hogy bejött valaki a Q-hoz tréningruhában, s nagy borítékokban hordta el a pénzt a stadion irányába - ott elöttünk, amikor éppen csak benéztem beszélgetni. Így utólag tuti akkor is a betett pénzeket hordták el. Csak azért írtam, hogy oké, hogy elhordott 7,5 milliárdot, de az a kárhoz képest csepp a tengerben, azaz a kérdés még mindig az - nem neked szóló kérdés természetesen - hogy a 200 valahány, de legyünk megengedők, s 100 valahány és a 7,5 milliárd különbsége amit nem hordtak ki így vagy úgy, na AZ hova "tűnt", utalódott el, merre pihen, stb... mert az igazi válaszok OTT lennének. Ez "zsebpénz", amiért le kell csukni Tarsolyt és társait persze, de valahol lapul még ennél több is, s az igazán problémás dolognak azt látom, hogy mintha ez az "aprócska" tény feledésbe merülne - na nem a károsultak részéről, hanem a nyomozás során... legalábbis a morzsákból az derül ki, hogy a többi pénzről nem igen esik szó, mintha soha nem is létezett volna, s a valódi kár csak ez a 10 milliárd környéki összeg lenne...


Vendég

#6673 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-07 17:43

#6672: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 és felelősségre fognak vonni (álnaív kérdés) valakit azért, hogy tcs az első 2 hétben szabadon intézkedhetett (kimenthetett)?


Vendég

#6675 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-07 19:43

#6673: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Igen, minket már felelősségre vontak, a vagyonkánk megsarcolálásval, mert mi "felelőtlen" bektetők voltunk. Hogy sülne le a pofájukról az a vastag bőr!!!!!!!!!

Remélem, és bízom benne, hogy őket majd a sors fogja felelősségre vonni, és az nekik legalább olyan fájdalmas lesz, mint nekünk a megtakarításunk nagy részének elvonása. Ha lenne bennük egy szemernyi tisztesség, akkor legalább hallgatnának, és nem mondogatnák állandóan a vérlázító szövegeiket, amit a napokban is hallhattunk.