Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Nem tudom mennyire érthető, de a remegéstől alig kapok levegőt és a gondolataim is csak egyetlen pont körül forog. Nekem és a családomnak csak az életét rabolták el. Ez a bizonytalanság teljesen felőröl. Csak a károsultak teljes körű kártalanítása elfogadható. Üdv!
Re: Re: Re: Dr. Pajor Dávid
#251: Toilet - Re: Re: Dr. Pajor Dávid
Én sem bírok itt a linkekkel, azért vagyok kénytelen mindig másolgatni.
Én ezt a cikket a profitlin.hu-n már olvastam, de ebben az e legérdekesebb:
"Az MNB felügyeleti szóvivője, Binder István felfedte, hogy módszerük újdonsága az, hogy nem a pénzügyi intézmény által szolgáltatott adatokat ellenőrzik önmagukban, hanem annak saját rendszeréből próbálják a szolgáltatott adatokat ismételten előállítani - és ezt nem sikerült legutóbb sem a Buda-Cash Brókerház Zrt. “f. a.”-nál, sem pedig a QUAESTOR Financial Hrurira Zrt-nél, ami a már ismert intézkedéseket eredményezte. Azonban megítélésem szerint felvetődik ezáltal a kérdés, hogy a korábbi - a PSZÁF által folytatott - felügyeleti gyakorlat módszerei és stratégiái nem lettek volna alkalmasak a problémák feltárására olyan szinten, ahogyan azt a jogszabályok megkövetelik? Amennyiben a kérdésre igen lenne a válasz, az komoly felelősségi kérdéseket is felvethetne"
"Ebben az esetben (ld. Quaestor kötvény - én) is lehet boncolgatni a mindenkori felügyeleti hatóság felelősségét, ugyanis a vállalatcsoportnál annak a tevékenységénél fogva felügyeleti ellenőrzés alá tartozó QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt-nél fedezték fel azon visszásságokat, ami alapján eljutottak a kötvényeket részben semmisen kibocsátó QUAESTOR Financial Hrurira Zrt-hez és fény derült a kötvények túljegyzésére. Egyelőre annak felmérése zajlik, hogy mekkora kötelezettség áll fenn az ügyfelek (és partnerek) felé, illetve mekkora a valós vagyon, az fedezi-e kötelezettségeket. "
Kérdés, hogy egyáltalán meg lehet-e, illetve meg kell-e azt határozni, hogy az egyes befektetők a jogszerűen kibocsátott és így létező, vagy a jogszerűtlenül és így semmisen kibocsátott, tehát nem létező kötvényekből vásároltak-e. A befektetési szolgáltatónak ugyanis felelőssége, hogy olyan értékpapírokat ajánljon befektetésre ügyfeleinek, amelyek egyáltalán léteznek és befektetésre alkalmasak. A befektetésre alkalmassággal kapcsolatosan objektív információt tartalmaz a kibocsátó által kötelezően készítendő információs összeállítás és évente a jelentése, amit a kötvény forgalmazójának megfelelően értékelni kell.
Re: Re: Re: Re: Dr. Pajor Dávid
#255: - Re: Re: Re: Dr. Pajor Dávid
Igen és én már a kezdetektől a felügyelet felelősége felöl látom megközelíthetőnek a "problémát".
Szerintem addig nincs értelme pereket indítani amíg le nem zárják a vizsgálatot, de már keresni kell a potenciális jogi képviselők között és tárgyalni velük, hogyan látják a lehetőségeket, mi lehet a jogi forgatókönyv...
Ha perek sora indul a felügyelet ellen akkor ez már önmagában ara kényszerítheti a kormányt, hogy ne próbálja ezt meg elkenni és ha felmerül a Quaestor Zrt (aki ugye Beva tag) felelősége is akkor már ott is lehetünk a kártalanítás kapujában anélkül, hogy ténylegesen hosszadalmas jogi procedúrának tennénk ki magunkat!
Egyébként a 22-órás híradóban (hírtv) most is Pajor beszél a hírtévén, miközben ezt írom.
Re:
Igen, ez így van. Én is ide raktam a kis összekuporgatott pénzemet, és az egész családom., és ismerőseim. Most még annyi pénzem sincs, hogy megéljek, vagy eltemessenek. És ha felvilágosítottak volna, hogy ezt a pénzt elveszthetem, akkor egy fillért sem rakok ide. Teljesen félre lettünk vezetve.
Re: Re: Tiltakozás
#145: Gyuri63 - Re: Tiltakozás
Velem is ugyanez a helyzet, nekem is csak bankszámla nyitási szerződésem van és a befizetésről az igazolás, ezen kívül semmi más.
Nincstelen
Tarsoly Csaba elvette az összes pénzem amit egész életemben gyűjtögettem
ha senki nem tesz semmit és nem kapom vissza kénytelen leszek elvenni a Tarsoly úrtól azt ami neki
ugyan úgy fog fájni mint nekem a pénzem.
És nem érdekel hogy utána mit kapok érte nekem már úgyis mindegy de legalább tettem valamit ellenük .
Mert becsaptak, megloptak! ÁTVERTEK! MINDENEM OTT VOLT!!!!!!
Egy becsapott nyugdíjas!!!
aláírásokat kellene gyűjteni a quaestor fiókok elött
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Dr. Pajor Dávid
#250: - Re: Dr. Pajor Dávid
Az igazán nagy gondom amivel küzdők, hogy hogyan tudok komplet linkeket beszúrni!
Leginkább sajnos sehogy.
Ezért próbálom lerövidíteni a linket!
Szóval a profitline.hu-n van egy hosszabb írás tőle, illetve az immént láttam a hírtévén nyilatkozni!