Peticiok.com

Kisbaba azonnali visszahelyezése anyukájához!

Köszönet

Vendég#1 Nov 09, 2014, 10:33
Mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a családdal,az eddigi segítője nélkül!Ha valóban fel szeretné nevelni a babáját az anyuka,akkor fel kell nyitni a szemét,mert úgy látom,hogy a mély szegénységen kívül még sajnos nagyon tudatlanok is.
Vendég#2 Nov 09, 2014, 10:51
Ahhoz,hogy állást foglaljunk,az igazságot kéne tudni,és nem egy aláírás nélküli cikket komolyan venni,amely több sebből vérzik!1.Ha titkolt egy terhesség,akkor már csak szülésnél lehet tudni,hogy valójában terhes volt a lány!2.Szülés után 3-napot van kórházban!3.ennyi idő alatt ennyi dolgot,mint festés,családsegítő stb.utol sem lehet érni 4.A cikk írója családvédelmi szolgálatot ír,ami azért sántít mert annak nem az a feladata! De még sorolhatnám....és a TV?Ha le van szervezve valami,vagy ha nincs is,ilyen dolgokban lépnek!!!
Gál Zita#3 Nov 09, 2014, 11:53

Re:

#2: -  

Én vagyok az emlegetett mumus. Kijelentem, hogy nincs takargatnivalóm. Azok feltételezik, hogy sumákolok, akik nem ismernek. A kismama történetét továbbra is követem, segítem, a lelkiismeretemmel el tudok számolni. Jogi segítségük is van, kérem, nyugodjon meg mindenki. Az, hogy a még nagyobb nyilvánosságb nem kérnek, ne élje meg senki elutasításként. Zita

Vendég#4 Nov 09, 2014, 13:56
lefizették őket... bocsánat, de ezt gondolom... Mélyszegénységben élő emberek, elhitették velük, hogy jobb a babáak, ha marad, ahol van és nyomatékul megspékelhették egy kis pénzzel, hogy biztos hagyják annyiban... Szomorú...
Vendég#5 Nov 09, 2014, 14:14

lehet hogy lefizették őket, de ha így elfogadják, lehet tényleg jobb a babának...

Vendég#6 Nov 09, 2014, 17:40
Majd az lessz hogy fel ajánlanak egy csekély összeget az Anyának,és el lesz felejtve az egész ügy
Vendég#7 Nov 09, 2014, 22:37
Nem értem....:/ Ez igazi birkaság....nem bántok senkit, de miért kell ilyen naivnak és hiszékenynek lenni?! :O
Vendég#8 Nov 10, 2014, 09:40
Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy kis hazánkban úgy látszik minden ugyanúgy működik.Beszól egy illetékes,vagy megfenyegeti a családot és minden marad a régiben.Üdvözlettel
Vendég#9 Nov 10, 2014, 18:16
Gondolom kapott pár ember,pár ropogós bankót,úgy látszik ennyit ér egy élet :(
Vekem nagyon jól jártak vna.Megismerték vna a magyarok istenét.Ezen a világon már semmit sem büntetnek......Felháborító!
egykismama#10 Nov 10, 2014, 18:51

Re: Re:

#3: Gál Zita - Re:  

Kedves Zita!

Van jogi segítség? Nyilván ennél összetettebb jogi segítségre van szükség, de csak a fórumkedvvért bemásolom a Ptk. (2013. évi V. törvény a polgári törvénykönyvről) hatályos rendelkezéseit. Ezektől eltérni törvényesen nem lehet!!!!

4:127. § [Örökbefogadás szülői hozzájárulás nélkül]

(1) Nincs szükség az örökbefogadáshoz annak a szülőnek a hozzájárulására,

a) aki a szülői felügyeletet megszüntető jogerős bírósági ítélet hatálya alatt áll;

b)54 akinek nevelésbe vett gyermekét a gyámhatóság örökbefogadhatónak nyilvánította;

c) aki nem kiskorúság miatt cselekvőképtelen;

d) akinek személye ismeretlen, vagy aki ismeretlen helyen tartózkodik, és a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre; vagy

e) aki gyermekét annak érdekében, hogy más nevelje fel - személyazonosságának feltárása nélkül - egészségügyi intézmény által arra kijelölt helyen hagyja és hat héten belül a gyermekért nem jelentkezik.

egykismama#11 Nov 10, 2014, 18:56

4:125. § [Szülői hozzájárulás a nyílt örökbefogadáshoz]

(1) Nyílt az örökbefogadás, ha a vér szerinti szülő meghatározott, általa ismert örökbefogadó tekintetében járul hozzá az örökbefogadáshoz.

(2) A szülő a hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek születésétől számított hat héten belül - a gyermeknek a szülő vagy a gyermek más hozzátartozója által történő nevelése érdekében - visszavonhatja. A visszavonás lehetőségére a szülőt figyelmeztetni kell.

(3) Az örökbefogadáshoz történt hozzájárulás esetén a szülő felügyeleti joga a gyermek hathetes életkorának betöltésével megszűnik. A szülői felügyelet megszűnését a gyámhatóság állapítja meg.

(4) Nyílt örökbefogadás - a rokonok és a szülő házastársa által történő örökbefogadás kivételével - szülői hozzájárulás esetén is a területi gyermekvédelmi szakszolgálat vagy örökbefogadást elősegítő szervezet közreműködésével jöhet létre.

egykismama#12 Nov 10, 2014, 18:59

4:126. § [Szülői hozzájárulás a titkos örökbefogadáshoz]

(1) Titkos az örökbefogadás, ha a vér szerinti szülő olyan módon járul hozzá gyermeke örökbefogadásához, hogy az örökbefogadó személyét és személyi adatait nem ismeri, vagy ha a szülő hozzájárulására e törvény szerint nincs szükség. A hozzájáruló nyilatkozatot a gyermek születése előtt is meg lehet tenni.

(2) A szülő a hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek születésétől számított hat héten belül - a gyermeknek a szülő vagy a gyermek más hozzátartozója által történő nevelése érdekében - visszavonhatja. A visszavonás lehetőségére a szülőt figyelmeztetni kell.

egykismama#13 Nov 10, 2014, 19:04

bocs a sok jogi szövegért, de el nem tudom képzelni mi lehetett.

Ha a lány hozzájárult szülőként, hogy örökbeadja a gyermekét (elképzelhető, hogy megvezették, mit ír alá) EZT 6 HÉTEN BELÜL MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL VISSZAVONHATJA! Őszintén kívánom, hogy visszakerüljön a baba a mamájához! Kérlek értesíts bennünket mi a helyzet!

Kedves Zita, javaslom egyébként, hogy írjatok az Igazságügyi Minisztériumnak! [email protected]

Vendég#14 Nov 11, 2014, 17:00
Azt hiszem van az a pénz....
dora#15 Feb 04, 2015, 10:21

Visszatértem a kérdéshez, lett bármi fejlemény az ügyben?

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.