Felmérés a Tát településen rekortán borítású futópálya megépítésére vonatkozóan

A településen a szabadtéri sportolási lehetőségek korlátozottak, kifejezetten a futás. Szabadtéren jobbára három alternatíva választható (nem számbavéve a település utcáin folytatott futást):
a) A régi 11-es számú főút iparterülettől a Zsidódi hídig terjedő szakasza,
b) A 117-es számú főút mellett kiépített kerékpárút,
c) Tát és Nyergesújfalu között kiépített kerékpárút.


A felsorolásban szereplők legfőbb hátrányai többek között:
• közúti forgalomban résztvevő járművektől nem mentes (pl. autó, motorkerékpár, kerékpár stb.). A régi 11-es számú főút iparterülettől a Zsidódi hídig terjedő szakaszát előszeretettel használják a sebesség megszállottjai, gyakorta előfordul, hogy motorokkal, autókkal száguldoznak, az előírt sebességkorlátozásokat nem minden esetben tartják be, ebből adódóan konfliktusok is generálódtak, volt rá példa, hogy rendőrségi intézkedés igénybevételére is sor került, mivel egy autós az adott szakaszon figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozást és az ott futót veszélybe sodorta.
• nagy a közúti forgalomban résztvevő járművek által kibocsátott zaj, emellett futás közben belégzésre kerülhet a járművek által kibocsátott magas koncentrációjú szennyezőanyagok,
• sajnálatos módon számos alkalommal előfordul, hogy kutyákat sétáltatnak póráz nélkül vagy pórázzal olyan személy, aki nem minden esetben képes a kutya reakcióit megfelelően kordában tartani.
• rossz látási viszonyok, illetve sötétedés esetén élet- és balesetveszélyes a sportolási tevékenység folytatása.
• az útburkolatuk aszfalt, amelyeken számos helyen az időjárás viszontagságainak hatására repedések, kátyúk keletkeztek, amik magukba hordozzák egy esetleges sérülés veszélyét.
• az aszfalt a hozzáértők szerint nem kíméli a gerincet, a térd- és bokaizületeket, valamint a csonthártyát.


Miért fontos?
• a felsorolt problémákra megoldást jelenthet egy olyan futópálya, amely a közúti forgalomtól mentes, jól elkülönült helyen történő megépítése. 
• negatív tendenciájú statisztikai adatok támasztják alá a rendszeres testmozgás hiányát, a futópálya megépítésének lehetősége ennek tendenciának a megváltoztatására irányul.
• jelenleg a település futóegyesülettel nem rendelkezik, valamint a legközelebbi rekortán borítású futópálya Dorog, illetve Esztergom településen található, így aki ilyen borítású futópályán kívánna sportolni annak alkalmanként jelentős idő- és költséghányaddal kell kalkulálnia.


A dorogi futópálya megépítése óta nagy kihasználtsággal működik, A futópálya a nap 24 órájában és az év 365 napjában korlátozás nélkül díjmentesen használható.

Ennek érdekében felvettem a kapcsolatot az illetékes önkormányzattal, akik a hír hallatán nyitottnak mutatkoztak, viszont szükségesnek tartják felmérni az igény mértékét.

Ezért kérünk mindenkit, főként állandó vagy ideiglenes táti lakcímmel rendelkező lakost, aki a megépítendő futópálya előnyeit élvezni és használni is kívánná, hogy a petíció aláírásával támogassa ezen törekvésünket.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kurali Zoltán petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...