Felhívás a menekültekkel szembeni emberségesebb bánásmódért

Az irgalmatlanság és embertelenség bűnét követi el a magyar kormány, ha továbbra is fenntartja azt a helyzetet, melyben a Magyarország déli határátkelőinél regisztrálásra váró menekülteket, felnőtteket és gyermekeket tartja. A menekültek nem bűnözők és nem ellenségeink. Már az állig felfegyverzett katonaság velük szembeállítása is elfogadhatatlan, de ha bűnelkövetőknek vagy hadi ellenfeleinknek kellene tartanunk őket, akkor is megengedhetetlen az, ahogy a kora tavaszi hajnali fagyokban, esőben, sárban, éhségnek és szomjúságnak kitéve, a szabad ég alatt kénytelenek arra várni, hogy a magyar hatóságok fokozatosan lassított tempóban kérelmeikkel foglalkozzanak. Elfogadhatatlan a helyszínre vezényelt erők méltatlan ellátása is, és hogy nekik kell emberi jóérzésüket megtagadva, embertelen parancsnak engedelmeskedve megakadályozni civil szervezetek segítőkészségét.
 
Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy haladéktalanul térjen vissza azokhoz az emberséges elvekhez, melyek alapján hazánk az ENSZ és az Európai Unió tagjává válhatott. Amennyiben a feladattal a helyi hivatalos szervek nem tudnak tisztességesen megbirkózni, úgy azonnal tegyék lehetővé, hogy a civil szervezetek (az ismert Migszol és mások) élelmet, ivóvizet, száraz ruhát, sátrat, takarót és egyebet vihessenek a senki földjén várakozóknak. Felhívjuk azon egyházakat is, melyeket a kormány politikai partnereiként elfogad, hogy vallásuk és hitük alapelveit követve, emeljenek szót az emberiesség nevében.
 
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a vele együttműködő Oltalom Karitatív Egyesület, mely a menekültválság kirobbanása óta segíti az úton lévők és menedékkérők ellátását itthon és külföldön egyaránt, kész most is tevékenyen részt venni az emberi kiszolgáltatottság enyhítésében.
Budapest, 2016. április 1.
 
Iványi Gábor
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
 
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Honlapja: www.metegyhaz.hu
Facebook: https://www.facebook.com/magyarorszagi.evangeliumitestverkozosseg
Számlaszámunk: 11708001-20520380 OTP Bank Nyrt.
E-mail: info@metegyhaz.hu
Cím: 1086 Budapest, Dankó u. 11.
Telefon: 06 1 210 5400/219, 133, vagy a 262-es melléken
Fax: 06 1 577 05 14


 


Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...