Engedélyezzék Magyarországon az 500 fő feletti rendezvényeket, beleértve a koncerteket, fesztiválokat is

Kérjük az 500 fő feletti rendezvények, koncertek, fesztiválok engedélyezését, 2020.augusztus 15-től, szigorú higiéniai intézkedések betartása mellett !

A jelenlegi magyarországi járványügyi helyzet nem indokolja a zenés-táncos rendezvények ilyen szintű korlátozásának fenntartását, miközben más sporteseményeken akár több ezren is részt vehetnek.

Ez a petíció a szórakozni vágyó polgárok mellett egy teljes szolgáltató ipar támogatására is szól .

"Az elmúlt hónapokban egy dátumot lehetett fix támpontnak venni, ez augusztus 15-e, ahonnan talán visszatérhet a könnyűzene is a rendes kerékvágásba, lehetnek koncertek, fesztiválok, stb. A tegnapi sajtóértesülések szerint azonban hamarosan olyan döntés születhet, amely továbbra is korlátozza a nagyobb létszámú koncertek, rendezvények megtartását. Amennyiben ez valóban így lesz, ezzel a zeneipar olyan mélypontra kerülhet, aminek a következményei beláthatatlanok. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nem csak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klub tulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig sorolhatnánk, hogy ki mindenki küzd jelenleg is a fennmaradásért, egy biztos, több tízezer emberről van most szó. Bízunk benne és reméljük, hogy mindent alaposan végig gondolnak a döntéshozók és a helyzet súlyához mérten reális döntés születik, hogy sok más fontos foglalkozáshoz hasonlóan, a könnyűzenében és szórakoztató iparban dolgozók is visszatérhessenek a hivatásukhoz és az életükhöz." (Tankcsapda, FB)

Az aláírással engedélyezem K. Krisztina, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.