Emberhez méltó Várótermeket a Ferihegyi Vasútállomásra!

Kedves Utastársaim!

Hónapok óta próbálok lépéseket tenni annak érdekében, hogy Magyarország egyetlen nemzetközi Repülőterének a Vasútállomásán európai emberhez illő körülmények kerüljenek kialakításra. Sajnos - jelen állás szerint - a mostani helyzet a MÁV illetékesei szerint "teljesen rendben vannak", és az utazásra várakozóknak minden szükséget kielégítő fedett, zárt váróterme, és mosdó helyisége van. Igen.., VAN!! Méghozzá a felüljáró tövében lehelyezett sötét, fűtetlen, füstös, zárt bádog szerszámos konténer (mely egyben az Állomás biztonsági őrének a szolgálati helye is!), és a mellette kihelyezett Toi-Toi WC-k, melyekhez az utat "könnyű szerrel megtalálhatja minden kedves Utas, a kihelyezett piktogrammok alapján!" 😔 

Aki rendszeresen utazik vasúttal, és a Ferihegyi Állomásról indul valamerre, tudja jól, milyen nehéz körülményekkel kell szembesülnie az időjárás viszontagságai, és szélsőségei miatt, szinte egész évben! Nem beszélve a számtalanszor előforduló vonat késésekről, melyek olykor órákra is kiterjednek. Hóban, fagyban, hó-, vagy szélviharban, szakadó esőben, de akár rekkenő hőségben is egészen egyszerűen elviselhetetlenek a körülmények!

###########################
Petíciónk célja egy biztonságos, falakkal és tetővel, illetve mosdóhelyiségekkel ellátott, szellőztethető, fűthető, kultúrált ( tehát EMBERI), európai színvonalú, normál utazási élményt biztosító Váróterem kialakíttatása a MÁV Zrt. és az illetékes Társaság által!
***********************************
Fentiekhez kérjük a MÁV Zrt. kellő hozzáállását, és intézkedését! Túl azon, hogy mi Utasok, dolgozók, tanulók, felnőttek, idősek, gyerekek - egyaránt szenvedjük a hiányosságokat, az ide érkező, vagy innen induló külföldi turisták előtt sem kellene szégyenkezni napról-napra, hogy milyen is az ország egyetlen nemzetközi Repülőterének vasúti megállója!

###########################

Alább a fotókkal, videókkal illusztrált megkeresésekre adott válaszok a MÁV részéről: 

"Köszönjük a ferihegyi váróteremmel kapcsolatos visszajelzését. Sajnálattal értesültünk róla, hogy a konténerváróteremben fűtési hiányosságokat tapasztalt. A fűtés javítása, illetve a várakozási lehetőségek biztosítási módjának felülvizsgálata érdekében megkeresését továbbítottuk az infrastruktúrát üzemeltető MÁV Zrt. érintett területi szervezeti egysége részére. Megkeresését köszönjük."

"Köszönjük a honlapunkon keresztül benyújtott észrevételét. Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk Önt tájékoztatni: Budapest Ferihegy megállóhelyen, a peronokon elhelyezett szabványos esőbeállókon túlmenően, az utazóközönség részére fűtöttkonténer-várótermet is biztosítunk (a Kőbánya-Kispest felőli részen), amely mellett elhelyezésre kerültek mobil utas WC-k is. Az utasok vonatkozó tájékozódását a megállóhely több pontján kihelyezett piktogramok segítik. (Fotók) Bízunk benne, hogy a fenti információk segítségével elősegíthettük a járatainkra történő komfortosabb várakozás lehetőségét. Megkeresését köszönjük."
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>

Majd amely viszont levélre már nem érkezett válasz:

"Tisztelt X.Y. úr!
 
Köszönöm szépen a gyors reagálást!
   Sajnos az ön által említett információval nem lettünk gazdagabbak. Az említett konténer a felüljáró tövében valóban ott található, de semmiképpen nem nevezhető az Utasok várakozására alkalmas kellő helyiségnek!
A napokban megtekintettem, hogy hová is kellene bemenekülni a szélsőséges időjárás, és a folyamatos vonat késések idejében… Hát, nem egy gyönyörködtető látvány az, ami fogadja a látogatót! Konkrétan amit a MÁV illetve Ön várakozó helyiségnek nevez, az egy valójában fűtetlen, ablaktalan, tehát szellőztethetetlen, koszos, büdös, dohányfüstös, maximum 6 m²-es zárt “doboz”, melyből nyílik egy kicsike tartózkodó helyiség a biztonsági őrnek. Elmondása szerint a fűtőtestet már régen ellopták onnan. Tehát fűtés sincsen benne, és egyáltalán nem alkalmas arra hogy ott bárki is esetenként akár csak 10-15 percet is tartózkodjon. Ez a bádog doboz maximum kisebb kerti bútoroknak, illetve szerszámoknak a tárolására lenne alkalmas, mintsem arra hogy ott érkező, induló, átszálló Utasok, sokszor poggyásszal, csomagokkal ott tartózkodjanak!
Nem tudom, mikor járt vagy jártak Önök ezen a részen utoljára, de továbbra is fenntartom, hogy ez szégyenletes a fővárosra nézve, pláne, hogy egy nemzetközi repülőtér vasútállomásáról beszélünk! Nem hinném, hogy Ön vagy bárki “Illetékes” szívesen húzódna be oda! Ráadásul a Budapestet elhagyóknak a másik oldalról kellene átszaladgálni, miközben figyeljék a késő vonatot, igaz!? 
Ez nonszensz! Remélhetőleg és valószínűleg sosem veszi észre egy Utas sem az említett “piktogramokat”, és nem tárul elé ez látvány, nem szembesül azzal a ténnyel, hogy az lenne a “váróterem”!
 
Mindenképpen javasolnánk - mind, akik napi szinten viseljük ennek a hátrányát -, egy “újratervezést” az Illetékeseknek ez ügyben!
 
Tisztelettel:"
<<<>>>>><<<<<<>>>>>><<<>>>>

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Fehér Julianna petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...