Élhető Gödért

Göd lakossága az elmúlt években folyamatosan növekedett, ami új iskola építését teszi szükségessé. Az elmúlt hónapokban elindult egy állami beruházásként megvalósuló iskola helyének kiválasztása.

Aggodalommal értesültünk róla, hogy az önkormányzat által támogatott helyszín a golfpálya néven ismert Erzsébet-liget.

Ez a liget eddig egybefüggően, természetközeli állapotban maradt fenn; jelenleg a gödiek által szabadidős céllal használt zöldterület közepén helyezkedik el. Gépjárművel megközelíthetetlen, közművektől távol esik.

Ezen a területen a beruházás megvalósítása nemcsak országosan védett természeti értékeket veszélyeztet, de több százmillió forintos többletköltséggel is járna más, a meglévő közművekhez, úthálózathoz közelebb eső helyszínekhez képest.

Szakembereink az iskola létesítésére megfelelőbb, úttal és közművekkel ellátott helyszínekre tettek javaslatot, ezeket kérjük figyelembe venni!

A fentiekre való tekintettel felkérjük Göd Város Önkormányzatát, valamint az iskola építésében közreműködő állami szervek képviselőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a város új iskolája ne a golfpálya területén, hanem annál megfelelőbb helyszínen kerüljön felépítésre!

Az alternatívaként leginkább szóba jöhető helyszín tulajdonosát, a CIB Bankot arra kérjük, hogy a területek eladásáról szóló döntésének meghozatalakor társadalmilag felelős vállalatként vegye figyelembe a helyi közösség érdekeit és a természeti értékeink megóvásának szempontjait is.

Ne hagyjuk, hogy ez a terület is átgondolatlan ingatlanfejlesztés áldozatául essen, mert ha ez megtörténik, akkor legközelebb ki tudja, melyik zöldterületünk válik célponttá. Tegyünk meg mindent azért, hogy Göd megmaradhasson olyannak, amilyennek szeretjük: Élhetőnek!

Amennyiben Ön egyetért a fentiekkel és gödi lakos, kérjük, támogassa aláírásával ezt a petíciót!