Élhető Csepel-szigetért a MOL Dunai finomító károsanyag kibocsátásának minimálisra csökkentéséért

Mi, a petíció aláírói követeljük hogy a MOL Dunai finomító károsanyag kibocsátását nagy mértékben csökkentse, ezzel tegye élhetőbbé a környező településeket!

Az utóbbi egy évben elviselhetetlen mértékűvé nőtt a gázolajos, kénes, paraffinos jellegű szag Szigetcsépen, Szigetújfaluban, Szigetszentmártonban és Tökölön, Halásztelken, sőt Százhalombattán is. Régebben is érezhető volt este 9 óra után ez a jelenség, de az utóbbi hónapokban már mindennapossá vált és nappal is sokszor kell bezárkózni a házakba, mert az utcán nem lehet levegőt kapni.
Követeljük a MOL Nyrt.-től ennek az állapotnak a megszüntetését, a szűrők rendszeres cseréjét és az itt élő emberek kártalanítását.

Az aláírással engedélyezem Halász Sándor, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.