El a kezekkel Lázár Ervintől!

Négyszögletű_csoport.jpg

A Magyarságkutató Intézet munkatársa: Deák-Sárosi László támadó, sértő hangnemben tett közzé írást a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin Kossuth-díjas magyar író meséiről. Deák-Sárosi véleményét (a szerinte taszító) mesékről amiatt érezte fontosnak megfogalmazni, amiért azzal egy időben más szerzők mesekönyveit politikai akciók keretében nyilvánosan semmisítették meg, ideológiai alapon, kártékony jellegük miatt. Deák-Sárosi Lázár Ervin meséit is kártékonynak minősíti, állítása szerint ezek a mesék fogalomzavart és értékvesztést eredményeznek a gyerekekben. Lázár Ervint (és olvasóit) "hasznos idiótának" titulálja, akiket a "konzumidiótákat kitermelő gazdasági háttérhatalom fel tud használni saját céljaira". 

Deák-Sárosi nem saját sértő vélekedésének ad hangot véleményével, hanem az egyik legnagyobb magyar meseírót kegyeletsértően alázza, olvasóit olyan kártékony idiótáknak tekinti, akik konzumidiótákat nevelnek gyermekeikből azzal, hogy felolvassák nekik, vagy kezükbe adják Lázár Ervin meséit.

Mivel Lázár Ervin életműve a magyar irodalom kincsestárába tartozik, mivel nemzedékek sora nevelkedett nagyszerű (tanankönyvi anyagba is tartozó) írásain, mivel nyilvánvaló, hogy ezek a mesék nem kártékonyak, hanem gyermekeink épülését, egészséges érzésviláguk kialakulását, jobb emberré válásukat szolgálják, és mivel sem Lázár Ervin, sem olvasói, sem a meséken nevelkedő gyermekek nem idióták, így ezeket a könyveket kárhoztatni, tiltani, megsemmisíteni bűn

El a kezekkel Lázár Ervintől! Deák-Sárosi László kérjen nyilvánosan bocsánatot kegyeletsértő kijelentéseiért és kövesse meg Lázár Ervin olvasóit, felnőtteket, gyerekeket egyaránt!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Zeke László, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook