E-Kréta bojkott

NYILATKOZAT

Alulírott pedagógusok kijelentjük, hogy mindaddig, amíg az illetékesek nem tisztázzák a Kréta-botrányt, és nem nevezik meg és vonják felelősségre hitelt érdemlően mindazokat, akiknek hanyag munkája vagy anyagi érdekei miatt lehetővé vált a Kréta feltörése, és akik az ügyet igyekeztek elhallgatni vagy elhallgattatni, valamint nem bizonyítják be nyilvánosan, hogy a Krétát biztonságossá tették, a Kréta e-naplóban nem adminisztrálunk, vagyis: nem írjuk be az óráinkat, nem írjuk be a hiányzókat, nem írjuk be az érdemjegyeket, és ezen a felületen keresztül semmilyen ügyet nem intézünk.Előzmények:Mint ismeretes, hetekkel ezelőtt adathalász támadás érte a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer, azaz a KRÉTA fejlesztőcégét, az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t. A támadók hozzáfértek a közoktatás minden intézményében használandó adminisztrációs rendszerhez. Ezekben a diákok, szülők és tanárok alapadatait is tárolják (pl. taj-szám, az iskolában kapott jegyek stb.) Az alkalmazottak már szeptemberben tudtak a Kréta feltöréséről, azonban a fejlesztőcég, amely a rendszer kiépítésére milliárdokat kapott, megpróbálta eltussolni a történteket. A hekkerek ezek után mindenki számára elérhetővé tették a rendszer forráskódját.

Budapest, 2022. november 14.

Az aláírással felhatalmazom Ujlaki Tibor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.