Csopak - Hátrányos megkülönböztetés a strand belépőknél

Tisztelt Ambrus Tibor Polgármester Úr!

Sajnálatos esemény történt 2020-ban, mely szerint Csopak vezetésének döntése alapján, kivezetésre került a többszöri belépésre jogosító strandbelépő (elhíresült nevén ki-be mászkálós jegy), valamint a Testület az azóta megszűnt vészhelyzetre való tekintettel 60%-kal megemelte a belépőjegyek árát.

Továbbá, az üdülőtulajdonosok által fizetett magasabb ingatlan adó ellenére hátrányos megkülönböztetés éri őket, mivel számukra – indokolatlan mértékben – 10.000,- ft-ról 16.000.- ft a emelkedett a szezonbérlet ára (korosztálytól független), míg a helyi lakosok számára mindössze 5000.- illetve 3000.- ft. Az azóta megszűnt vészhelyzet miatt tavaly ideiglenesen csökkentették a megvásárolható üdülőtulajdonos bérletek számát 5-ről 3 db/ingatlanra.

Tavaly is jeleztük, hogy indokolatlan és elfogadhatatlan az a magyarázat, hogy a koronavírus miatt hozták ezeket a döntéseket!

Végképp indokolatlan ezeket az árakat idén is fenntartani! Ezúton kérjük a Polgármestert és a strandot üzemeltető Csopak Község Önkormányzatát:

- szüntesse meg a nyaralótulajdonosok ilyen mértékű hátrányos megkülönböztetését azáltal, hogy egységesítse a csopaki ingatlan tulajdonosok ingatlan adójának mértékét,

- minden ingatlan tulajdonosnak azonos strand bérleti ár kerüljön kiszabásra,

- ingatlanonként újra maximum 5 bérlet legyen vásárolható a jelenlegi 3 helyett

- kerüljön visszavezetésre a napi többszöri belépésre szolgáló jegy.

Bízunk hathatós intézkedésében!

Az aláírással felhatalmazom Adam Makovecz petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.