Burkolatot a Goldmann György téri fitnesz parkba!

Aláírásunkkal kérjük a Fővárosi Önkormányzatot, hogy finanszírozza meg a Goldmann György téri fitnesz park gumiburkolatának építését.

Budapest első, és legnagyobb street workout pályája található a XI. kerületi Goldmann György téren, a Petőfi híd budai hídfőjénél, mely a legnépszerűbb parkok egyike. A terület a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van, a pályát azonban a HardBodyHang utcai szertorna eszközöket gyártó vállalkozás és közösség önköltségen építette fel.

Sokan járunk ki ősszel, télen is edzeni a szabadba, viszont esős, havas időben a Goldmann téri park használhatatlanul sáros lesz. Az ehhez hasonló parkok csúszásmentes gumiburkolattal készülnek, ami lehetővé teszi, hogy egész évben alkalmas legyen az edzésre.

A HBH kizárólag kültéri tornapálya eszközök tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, a pályákhoz kapcsolódó gumiburkolat építését - megrendelés esetén - alvállalkozó bevonásával végzik, így nincs lehetőségük arra, hogy a burkolatot is megfinanszírozzák. Az elmúlt években folyamatosan keresték a lehetőséget (piaci partnerekkel, önkormányzatokkal), hogy a tornapálya burkolatát alkalmassá tegyék a mindennapos sportolásra, azonban eddig még nem jártak sikerrel.

A burkolat költsége várhatóan 7-8 millió forint.

A park egészének fejlesztésére egyébként a HBH a SZIE Településtervezési és Tájépítészeti kar és a Budapest Urban Games együttműködésében terveket készített, melyek 5 db. Duna parti sportpark koncepciót mutatnak be. A terveket 2018. áprilisában mutatták be a felek a széles közönség számára a Kortárs Építészeti Központban.

Tanúsítsuk, hogy a tér teljes rendezéséig is igény van arra, hogy a fitnesz parkot kulturált körülmények között lehessen használni minden évszakban!

Ilyen most a park:

streetworkout_Pálya4.jpg