Balaton és egyéb helyek irracionálisan túlzó építési szabályozás ellenes petíció. Jogod van megválasztani a tetőd és a házad színét!

Kampany_2.jpg

T. Hölgyek, Urak

Azoknak akit már köteleztek hatóságilag  rőtvörös egyencserépre vagy hasonlóra,  esetleg visszabontattak valamit a drága pénzen megcsináltatott házukon. Városrészek egyen elrőtvörösítése nem műemlékvédelem, jogod van megválasztani a házad kinézetét! Stilisztikai kérdéseket felesleges és zavaró határozati/törvényi szintre emelni.

Ezt a petíciót azért hoztam létre, mivel erőltetettnek találom a jelenlegi építesi hatóságok indokolatlanul szigorú beavatkozásait stilisztikai kérdesekbe a Balaton körül. (Balatonfüred, Tihany, Veszprém) Lásd kötelező natúrvörös (rikító téglavörös) agyagcserép a tetőkon, kötelező fehérre meszelt falak.  Művészi értékek lerombolása erőltetett egyen- sem nem történelmi, sem nem tájba illő - önkényes koncepciókkal. Eközben mindezekre az erőltetett szabályokra fittyet hányó építészeti megaprojektek, lakóparkok, konferencia központok ugyanazon területeken (pl. Balatonfüred Belváros). Engedtessék meg, hogy ha az ember a saját házára költ akkor azt neki tetsző módon tehesse, vagy legalább választhasson 3 opció közül !  Ez mindenki érdeke! Stilisztikai kérdéseket törvény erőre emelni elképesztő ! Gondoljunk csak az Észak Koreai kötelező hajvágási stílusokra ! Itt nem műemlékvédelemről beszélünk, hanem erőltetett stílusterrorról bizonyos területeken! Ha egyet értesz azzal hogy a saját stílusod nagy részben a te dolgod es nem a felső tízezer kiváltsaga, vagy csak eleged van az önkényes részre hajló döntésekből, akkor írd alá !

Kampany_1.jpg

Kampany_3.jpg

 

Pálfy Péter

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Pálfy Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...