Az egri színház jövőjéért

Alulírottak, színházszerető polgárok kijelentjük, bízunk az egri színház 2011 februárjában kinevezett új igazgatójának, Blaskó Balázsnak szakértelmében, és támogatjuk azokat a művészeti elképzeléseket, melyeket követni kíván. Pártoló figyelemmel követjük a színház tánctagozatának újjászületését is, melyet magasan kvalifikált, a néptánc-, a moderntánc- és a klasszikus balett terén egyaránt jártas szakemberre kíván bízni.

Szeretnénk, hogy az Egri Gárdonyi Géza Színház körül keltett, hosszú hetek óta tartó negatív hírverés végre elülne, befejeződne.  Sajnálatos, hogy ez a nyilvánvalóan szervezett negatív kampány, hisztériakeltés az egri színház ellen ilyen méreteket öltött, átlépve már az ország határait is, és minden jóérzésű embert aggodalommal tölt el. Ezzel a folyamatos, gerjesztett negatív hírveréssel nemcsak a színháznak és a továbbra is ott dolgozóknak, művészeknek ártanak, hanem Eger város, a megye, és az ország megítélésének is.