A vadászati törvény módosítása

Felkérjük a Tisztelt Törvényalkotókat, hogy a közelmúltban történt, nagy közfelháborodást okozó (Lásd Őriszentpéter, Felsőtárkány, Egerbakta: 2015 január), a vadász etikát és közerkölcsöt sértő vadászati esetek kapcsán módosítsa az 1996. évi LV. törvényt!

Az elejtett vadaknak a turista útvonalak közvetlen közelében történő feldarabolása, kizsigerelése, s állati maradványaiknak helyszínen hagyása tisztességtelen elbánás a vaddal szemben, sérti a közerkölcsöt és a vadászati etikával is ütköző. Szeretnénk, ha törvénybe foglalnák, hogy a megcsonkított testrészeket, zsigereket és egyéb szerves hulladékokat a Vadásztársaságoknak megfelelő módon, és kellő távolságra szükséges a járt utaktól elhelyeznie, hogy az erdőket járó turisták, gyermekek ne rothadó, megcsonkolt állati maradványok közt élvezhessék hazai erdeinket, természeti környezetünket.

Az aláírással engedélyezem Őrség Barátai, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.