A TEÁOR 8559 és 8560 kóddal dolgozók KATA adózás alóli mentesítéséért

Orbán Viktor miniszterelnök,

Operatív Törzs Vezetője,

Bártfai-Mager Andrea a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője, nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter,

Varga Mihály pénzügyminiszter,

Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

részére!

Budapest

Örömmel fogadtuk, hogy a Kormány a gazdaságélénkítés jegyében több szolgáltató szektorban ideiglenesen könnyítették a KATA adó megfizetését. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan területre, ami szerintünk kimaradt a felsorolásból, de érzékenyen érinti az ezen a területen dolgozókat.

A várandós- és kisgyermekes családok támogatásával (szülésfelkészítés, anyaság- és családdá válás megkönnyítése), a szülő-gyermek kapcsolat erősítésével (kommunikáció játékos foglalkozások), a gyermekek képességfejlesztésével, mozgásfejlesztésével, oktatásával (pl. korrepetálás), logopédiai, gyógypedagógiai fejlesztésével magánúton foglalkozó szakemberek, pedagógusok nagy része a jelenlegi korona vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt nem tudnak személyesen ügyfeleket fogadni. Ez jelentős anyagi kiesést okoz a szektorban dolgozóknak.

Ez jelentős anyagi kiesést okoz a szektorban dolgozóknak. Jellemzően a TEÁOR 8559 (máshova nem sorolt egyéb oktatás) és 8560 (oktatást kiegészítő tevékenység) szám alatt végzik tevékenységüket fő- vagy mellékállásban, KATA-s adózás mellett.

Levelünk aláíróit képviselő szakemberek nevében kérjük a Tisztelt Miniszterelnök urat, hogy az ezzel a TEÁOR számmal dolgozó kollegák adóterheit is könnyítsék a KATA adózás megfizetése alól.

Tisztelettel:

Budapest 2020. március 30.

Képességfejlesztő Intézet Alapítvány    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Képességfejlesztő Intézet Alapítvány, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.