A TEÁOR 8559 és 8560 kóddal dolgozók KATA adózás alóli mentesítéséért

Orbán Viktor miniszterelnök, 

Operatív Törzs Vezetője,

Bártfai-Mager Andrea a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője, nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter,

Varga Mihály pénzügyminiszter,

Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

részére!

Budapest 

 

Örömmel fogadtuk, hogy a Kormány a gazdaságélénkítés jegyében több szolgáltató szektorban ideiglenesen könnyítették a KATA adó megfizetését. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan területre, ami szerintünk kimaradt a felsorolásból, de érzékenyen érinti az ezen a területen dolgozókat. 

A várandós- és kisgyermekes családok támogatásával (szülésfelkészítés, anyaság- és családdá válás megkönnyítése), a szülő-gyermek kapcsolat erősítésével (kommunikáció játékos foglalkozások), a gyermekek képességfejlesztésével, mozgásfejlesztésével, oktatásával (pl. korrepetálás), logopédiai, gyógypedagógiai fejlesztésével magánúton foglalkozó szakemberek, pedagógusok nagy része a jelenlegi korona vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt nem tudnak személyesen ügyfeleket fogadni. Ez jelentős anyagi kiesést okoz a szektorban dolgozóknak.

Ez jelentős anyagi kiesést okoz a szektorban dolgozóknak. Jellemzően a TEÁOR 8559 (máshova nem sorolt egyéb oktatás) és 8560 (oktatást kiegészítő tevékenység) szám alatt végzik tevékenységüket fő- vagy mellékállásban, KATA-s adózás mellett. 

Levelünk aláíróit képviselő szakemberek nevében kérjük a Tisztelt Miniszterelnök urat, hogy az ezzel a TEÁOR számmal dolgozó kollegák adóterheit is könnyítsék a KATA adózás megfizetése alól. 

Tisztelettel: 

Budapest 2020. március 30.


Képességfejlesztő Intézet Alapítvány    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Képességfejlesztő Intézet Alapítvány, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook