A kutya nem dög!

Elfogadhatatlan és tarthatatlan az az állapot, hogy az elhullott állatok begyűjtése és a kóbor kutyák befogása egyaránt gyepmesteri feladat. Különös tekintettel arra, hogy a két tevékenység folytatása többnyire azonos gépjárművön történik, melynek fertőtlenítése ellenőrizhetetlen. Gondoljunk csak bele, ha a helyi gyepmester olyan kocsival szállítja be a gazdájától elkóborolt, esetleg csak a kötelező veszettség ellenivel, rosszabb esetben azzal sem oltott kutyát, amelyben előzőleg egy veszettségben elhullott rókát, szarvasmarhát, vagy parvoban, szopornyicában, egyéb fertőző betegségben elhullott kutyát szállított.. Ilyen esetben, pláne, ha a gyepmester a befogott kutyák hirdetésének sem tesz eleget, a 14 nap karantén aláírja az esetleg egészségesen beszállított kutyák halálos ítéletét. Nem beszélve a már régebben utcán lévő, legyengült immunrendszerű kutyákról.
A legkézenfekvőbb megoldás, ha a gyepmesterek feladatköre kimerül az elhullott állatok begyűjtésében, a kóbor kutyák befogásáról, karanténozásáról állatvédők gondoskodnak, akik az állatokat menhelyen, vagy legrosszabb esetben is a gyepmesteri telepektől elkülönülten működő ebrendészeti telepen helyezik el. Megkérek mindenkit, hogy ha egyetért a petíciómmal, írja azt alá és terjessze minél szélesebb körben! Köszönöm!

Óvd Védd Az Állatokat    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )