A családok nevében

Orbán Viktor 2016. május 1-én az MTI állítása szerint többek között a következőket nyilatkozta a portugál Expresso c. lapnak: "Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot. [...] Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak."

Tekintsünk el most attól, hogy "több ezer éves magyar hagyományról" semmiféle történeti forrás alapján nem beszélhetünk.  Viszont Orbán meghatározásával szemben a KSH meghatározása szerint családnak a nőtlen (hajadon) gyermekkel vagy gyermek nélkül együtt élő házastársak és élettársak, továbbá a nőtlen (hajadon) gyermeküket egyedül nevelő szülők számítanak.  2011-ben ez majdnem 3 millió családban élő több mint 7 millió embert jelentett.  (A "család" szó szokásos használata egyébként a KSH meghatározásánál is tágabb.)  Orbán azonban a családoknak csak 38 %-át (tehát körülbelül csak 1 millió családot) hajlandó családként elfogadni.  Ezzel súlyosan megsértette önérzetében a családok döntő többségét (62 %-át), vagyis majdnem 2 millió családot és a bennük élő embereket.

Követeljük, hogy Orbán Viktor azonnal kérjen bocsánatot ettől a rengeteg embertől, és vonja vissza azt a kirekesztő állítását, hogy ők nem családban élnek!

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kálmán László, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...