3-as metrót Káposztásra és Dunakeszire!

A leggyorsabb legkörnyezetbarátabb közlekedési forma a tömegközlekedés- azon belül is a metró. A főváros célul tűzte ki, hogy a következő uniós ciklusban a 3-as metrót meghosszabbítja Káposztásmegyeren a Megyeri útig. Ha itt épül meg a végállomás akkor a káposztásmegyeri lakótelepre fog szakadni a teljes északi agglomeráció forgalma. Ez sok szempontból sem praktikus. Káposztásmegyertől északra az M0-ás túloldalán található egy nagyobb üres terület ahol több bevásárlóközpont is található! Itt van hely egy több ezres P+R parkolónak és a bevásárlóközpontok is jobban megközelíthetővé válnak, nem utolsó sorban Káposztásmegyer és Újpest is tehermentesebbé és Dunakeszi is jobban megközelíthetővé válna.

Íme egy látványterv és egy térkép amik tíz éve készülhettek:

M3_dunakeszi.jpg3-as-metró_2.jpegEredetileg olyan elképzelések is voltak, melyek a metró végállomást a Duna paron egy hajóállomással együtt tervezték kialakítani!

Ez ellen sajnos bizonyos környezetvédelmi csoportok felszólaltak, olyan indokokkal akadályozzák a beruházást amik mondhatni nevetségesek:

https://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_pulum_fakat?a=2

Ez a kezdeményezés valószínűleg ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódik minek keretében egy fontos turisztikai beruházást már meghiusítottak:

https://www.peticiok.com/a_bukk_es_a_borzsony_termeszeti_ertekeinek_megovasaert

Ugyan ez a csoport kezdeményezi ezt a beruházást is:

https://www.facebook.com/metroert/photos/a.407871802602771/2041221612601107/?type=3&theater


Hangsújozom, a Naplás tavi beruházást én is ellenzem, az a  terület maradjon meg természetvédelmi és kiránduló övezetnek, de a terepbejárás során nem találtam  Káposztásmegyer környékén pülümfákat!

Osszátok meg ezt az oldalt és kezdeményezzük aláírásainkkal, hogy a 3-as metrót hosszabbítsák meg Dunakeszi- dél bevásárlóközpontokig, vagy a Dunakeszi Dunapartig!

Várady Napsugár civil aktivista. 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Várady Napsugár láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...