3-as metrót Káposztásra és Dunakeszire!

A leggyorsabb legkörnyezetbarátabb közlekedési forma a tömegközlekedés- azon belül is a metró. A főváros célul tűzte ki, hogy a következő uniós ciklusban a 3-as metrót meghosszabbítja Káposztásmegyeren a Megyeri útig. Ha itt épül meg a végállomás akkor a káposztásmegyeri lakótelepre fog szakadni a teljes északi agglomeráció forgalma. Ez sok szempontból sem praktikus. Káposztásmegyertől északra az M0-ás túloldalán található egy nagyobb üres terület ahol több bevásárlóközpont is található! Itt van hely egy több ezres P+R parkolónak és a bevásárlóközpontok is jobban megközelíthetővé válnak, nem utolsó sorban Káposztásmegyer és Újpest is tehermentesebbé és Dunakeszi is jobban megközelíthetővé válna.

Íme egy látványterv és egy térkép amik tíz éve készülhettek:

M3_dunakeszi.jpg3-as-metró_2.jpegEredetileg olyan elképzelések is voltak, melyek a metró végállomást a Duna paron egy hajóállomással együtt tervezték kialakítani!

Ez ellen sajnos bizonyos környezetvédelmi csoportok felszólaltak, olyan indokokkal akadályozzák a beruházást amik mondhatni nevetségesek:

https://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_pulum_fakat?a=2

Ez a kezdeményezés valószínűleg ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódik minek keretében egy fontos turisztikai beruházást már meghiusítottak:

https://www.peticiok.com/a_bukk_es_a_borzsony_termeszeti_ertekeinek_megovasaert

Ugyan ez a csoport kezdeményezi ezt a beruházást is:

https://www.facebook.com/metroert/photos/a.407871802602771/2041221612601107/?type=3&theater


Hangsújozom, a Naplás tavi beruházást én is ellenzem, az a  terület maradjon meg természetvédelmi és kiránduló övezetnek, de a terepbejárás során nem találtam  Káposztásmegyer környékén pülümfákat!

Osszátok meg ezt az oldalt és kezdeményezzük aláírásainkkal, hogy a 3-as metrót hosszabbítsák meg Dunakeszi- dél bevásárlóközpontokig, vagy a Dunakeszi Dunapartig!

Várady Napsugár civil aktivista. 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Várady Napsugár petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...