EUTANAZIA ENGEDÉLYEZÉSE MAGYARORSZÁGON

A Magyar törvényhozók tegyék lehetővé, hogy a tiszta tudattal bíró, de orvosilag igazolt gyógyithatatlan beteg, aki betegsege miatt testi-lelki gyötrődesben, mások támogatására szorultan, méltatlan helyzetben vegetál - amennyiben úgy határoz -  legyen  másvilágra segithető orvosi vagy önkeze segitsegével a szukseges szerek biztositasaval.

Magyarorszagon jelenleg az aktiv eutanazia nem engedelyezett annak ellenere, hogy vannak olyan betegsegek, amelyek kiveteles gyotrodest okoznak a hordozónak, de a magyar jogrend az őket irgalomból  megsegitőket gyilkosnak titulalja es 5 evig terjedő szabadsagvesztéssel sújtja.

En, mint 54 éves ALS megbetegedesben élő méltatlan helyzetemre tekintettel kértem T. Kormanyunkat, a Köztársasági Elnököt es néhany pártot levelben, hogy az AKTIV EUTANÁZIA ügyét vegyék napirendre és azt jogilag rendezzék akként, hogy abból visszaélés ne történhessen es a segitot se buntessek.

Azert fordulok a nyilvánossag felé, mert a beadvanyomra semmilyen válasz nem érkezett, annak ellenére, hogy az EUTANAZIA engedélyezése bármely embert érinthet, hiszen en sem gondoltam 6 hónapja, hogy lebenul kezem,labam, oltoztetni, furdetni kell es akkor még mindent nem is irtam le.

Bizva az emberek lelkiismeretében kérem, hogy irjak ala peticiomat, annak fényében hogy nem lehet tudni ki kerul ilyen megalazo helyzetbe egy betegseg altal s akkor legyen meg annak a lehetősége, hogy emberhez méltó módon, szenvedés nélkül tudjon eltavozni.

Bizom a torvenyalkotók józan eszében is, hogy lehetove teszik Magyarorszagon is az AKTIV EUTANAZIAT, mint azt mar vilagszerte sok - még erősen vallasos - orszagban is engedélyezték.

Ui.: Ha az állatokat "humanus" eljarasban el lehet altatni, akkor én, mint ember is kerem a lehetoseg biztositasat ha es amennyiben azt tiszta tudattal majd  úgy kivanom.

Az aláírással felhatalmazom Dunavölgyi Erzsébet petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.