Kérjük a 10-es út fejlesztését! 2x2 sávra bővítést, elkerülő utakat a biztonság és gyorsabb haladás érdekében.

 Az agglomeráció beépülését, és a motorizáció fejlődését nem követte megfelelően a 10-es út fejlesztése.  Az elmaradt fejlesztések hiánya a 10-es út mentén élőkre és közlekedőkre nézve komoly hátrányt okoz. Nem elfogadható a közlekedési helyzet, sem a gépjárművel közlekedőnek sem az út mentén élőnek több szempontból sem. 

- Komoly összegekben mérhető éves szinten a csúcsidőkben naponta autóval közlekedőknek a dugók miatti többlet üzemanyag fogyasztás.

-  Az ingázóknak órákban mérhető heti szinten a közlekedésben töltött várakozás autóval, volánbusszal egyaránt.

  -  A közlekedés biztonsága nem megfelelő a 10-es úton közlekedőknek. Az osztott pályás közlekedés biztonsága ekkora forgalom mellett elvárható a 2x2 sávon.

- Folyamatos haladással kevesebb a károsanyag, CO2 kibocsájtás.

- A jövőben az M0 körgyűrű sem tudna 2x1 sávos úthálózatba csatlakozni.

A környezetvédelem mindenkinek szempont és a közlekedés fejlesztés ezt elősegíti.   Azoknak is előnyt jelentene a biztonság és a jobb levegő, akik nem vesznek részt napi szinten a közlekedésben.

A fejlesztés jelentős életminőség javulást hozna a közlekedőknek és a 10 -es út mentén élőknek.

 Javaslataim:

- Új 2x2 sávos út építése Budapest határától, Dorog határáig (117 es út bekötésig).

-  Elkerülő szakaszok építése, ne a település központokon keresztül haladjon  át a 10-es út

-  Ingyenes P+R parkoló területek a 10-es út Budapest határában, alul-felüljáróval a Bécsi út alatt hogy gyalogos átkelés ne lassítsa a forgalmat. Gyalogos, kerékpáros közlekedés összekötése a Bécsi út és az Aranyvölgy vasútállomás között.

- Meglévő 10 es út karbantartása, biztonsági fejlesztése

- Ürömi körforgalom összekötése a solymári körforgalommal új nyomvonalon.

-Zajvédő falak építése a lehetséges szakaszokon.

- Járdák, vízelevezetés rendbe tétele és kerékpáros közlekedésre alkalmas szakaszok kialakítása, meglévő kerékpárút folytatása 

- 2x2 sáv megtartás az Óbudai temető melletti szakaszon Budapest határáig.

-Pilisvörösvárnál forgalom leválasztás Csobánka Pilisszántó irányba közlekedőknek. Átkötő út Csobánka és a Pilisszántóra Pilisvörösvár központi részét elkerülve.

 Természetesen a fejlesztéseket a helyi lakosság és a közlekedők bevonásával kellene szakszerűen megtervezni! A tervezésnél az érintett települések együtt, nem egymás rovására, ne telek spekulációk mentén keressenek fejlesztési lehetőséget, a lehetséges új nyomvonalakra és elkerülő utakra.

Miért van szükség most a fejlesztésre? A fejlesztések időszerűségét az állandósult problémák mellett az is indokolja, hogy a közút fejlesztésre tervezett források 2023 után radikális csökkenése várható az interneten elérhető tájékoztatások alapján

Köszönöm figyelmét és az aláírást. Ha ön is fontosnak érzi a fejlesztést, kérem, ossza meg a petíciót ismerősei között.

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Gábor Kövécs, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...