Rokkantvadászat...

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Rokkantvadászat... petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#226

2012-01-02 15:12

Soha nem vettem igénybe állami támogatást, sem munkanélkülit, sem rokkantságit.
Idős korom és 0,2 tizedes látásom ellenére dolgozom éhbérért természetesen. Hat szemműtétem volt, szaruhártya átültetés is, sajnos nem sikerült a látásjavítás.
Hogy ne kelljen fizetni kitalálta a belgyógyász, hogy javítható a látásom, de azt hogyan nem tudja megmondani.Születetten vakot is visszaküldtek, hátha képesek lesznek munkaképessé nyilvánítani.
Szégyene ez az egész -rokkantakkal való bánásmód- az Országnak.
Marykamami

#227 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-07 14:18

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Tisztelt Képviselőasszony!

 

A következő kérdéssel fordulok Önhöz: 2012 májusában töltöm be az 57.életévemet. Kilen éve vagyok III.típusú 67% rokkant nyugdijjas.Állapotomat az Országos orvosszakértöi intézetben vizsgálták,és véglegesnek minősítettek,mivel az állapotomban javulás nem várható.

Kérdésem a következö: Nekem is kell e  benyujtanom felülvizsgálatra igényt.Vagy várhatom e ,hogy kell mennem felülvizsgálatra?

Jutkamama

#228 228

2012-01-07 22:48

Én is egyet értek az előttem szólókhoz.56 éves leszek jun1-én .Több műtéten mentem már keresztül.A derekamba 6csavarom van .Dolgozni nem tudok. Tavaly tavasszal le véglegesítettek.Szégyen ,hogy megint mindenen keresztül kell menni.Azokat piszkálják aki nem beteg .Ne bennünket aki alig bír menni mint ahogy én is.A csavarjaim fölött újból kijött egy sérvem Tovább kellene csavarozni a hátamat.Akkor kérdezem én hova lehetne menni ilyen betegségekkel .Mondja már meg nekem valaki.Nagyon szépen kérem ,vagy hagyjanak bennünket békében élni.

Vendég

#229 Re: Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-08 13:13

#227: Marykamami - Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Tisztelt Marykarmani : Azt hiszem félre értette, itt nem segítséget váron dr. Lanczendorfer képviselő asszonytól, hanem küzdünk az általa létrehozott törvény ellen. Javaslom neki küldje el e mailban a kérdését. Tisztelettel Spitzer Tibor

Igazi beteg.

#230 Re: Re: Re: "Dr. Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata (?) országgyűlési képviselő"

2012-01-09 23:45

#101: kíváncsi - Re: Re: "Dr. Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata (?) országgyűlési képviselő"

...Szégyen hogy ilyen orvosok vannak Magyar országon!Ők nem gyógyításra esküdtek,csak minél több pénzt szerezni,mindegy milyen áron!Ez így van a műtéteknél,leszázalékolásnál és időpont adásnál vizsgálatokra.                          Ez szomorú dolog,már nembízunk bennük.Nekem többféle betegségem van,és fogyatékos mozgáskorlátozott is vagyok mégis mennem kell felülvizsgálatra 56 évesen.Ez a sok szemét ember miatt és pénzéhes Orvosok miatt van.De remélem aki jogtalanul vette és veszi fel a rokkant nyugdijjat, eljönn nem sokára az a nap hogy az is rá lesz szorulva az ellátásra!!!!!    Egy igazi beteg.

Válassz egy nicknevet
Vendég

#231 C: rokkantak pénze hiányzik a költségvetésből? Nem az amit a tisztelt urak vesznek fel jogtalanul l

2012-01-10 14:05

Szép jó napot minden igaz magyar embernek(vissza a munka világába!)))kedves honfi társaim 56-ik évemet be töltöttem csoda történt 2011 szeptemberében meg gyógyultam egyszer csak azt vettem észre a levél elolvasása után amit a Nyugdíj folyósítótól kaptam hogy 40%lettem örültem mehetek dolgozni.Indultam is több helyre de rá jöttem hogy nem engem keres a munka erő piac.Hát most itt vagyok teljesen jövedelem és ellátás nélkül((jól van ez így Viktorkám?)))Azon gondolkodom hogy olyat teszek amivel én is híres ember leszek majd az utókor számára.Remélem nem vagyok leszek egyedül megalázó amit csinálnak a kiszolgáltatott magatehetetlen megalázott emberekkel.Nincs egy igaz magyar ember sem ebben az országban aki tudna valamit tenni(nem hiszem el!))üdv:László


Vendég

#232 Hányan fogunk meghalni vagy mégbetegebbek leszünk?

2012-01-11 16:26

Szép napot mindenkinek! Én is hirtelen meggyógyultam a felülvizsgálaton.Engem tüdőrákkal operáltak jobb tüdőlebeny eltávolítás.Be se írták a diagnózisba a felülvizsgálaton.mellette COPD-om van magasvérnyomás.és még írhatnám pszichiátriai betegségeim de ezt sem vették figyelembe.Semmi szakorvosi papírt nem vettek figyelembe csak azért mert 50 éves vagyok .De ugye a betegség nem korral függ össze!Én is rendszeres szociális járadékot kapok. A daganat ellenes tápszert már nem tudom megvenni. Igaz a családom minden tagja rákban halt meg.De rájöttem valamire a tüdőm kinőtt úgy hogy jelentkezem valami csoda műsorba. A levegő vételem tökéletes. Én is voltam a munkaügyi központba de munkahely nincs valószínűleg nem is lesz mivel a papíron ez szerepel. Tiszta levegőjű fizikai munkától mentes munkahelyen dolgozhatok. Ti tudtok ilyenről?
A leleteim felét sem vették figyelembe. Egy orvos dönt élet és halál között. Aki természetesen orvosi esküjét megszegve behódol a kormánynak. Szégyen! Mi lesz ha a sok stressz miatt betegek leszünk ismét.Majd nem gyógyítanak meg? Na az lesz egy hatalmas összeg!Már egy rokkant társunk öngyilkos lett! Kérdezem a képviselő asszonyt még hány halál kell?Hányan fognak megfagyni éhen halni mivel már a gyógyszert sem tudják sokan kifizetni. 27000 forint mire elég. Cseréljünk mi kapjuk a képviselői fizetést Ők meg a 27000 forintot.Mit szóltok ehhez.Ha nem tetszik az orvosi szakvélemény fordulj bírósághoz. MIBŐL? Kilátástalan a helyzet. Ellenünk hangolják az embereket! Ez is a terv része. Nekem azt írta a tüdő szakorvos állapotában javulás nem várható. Figyelembe se vették. Hát ennyi.Ha ki akarnak dobni a rendszerből akkor ki is fognak. És ezt mindenki végignézi szótlanul. A képviselő asszony aki keresztény demokrata nyugodtan elhagyhatja a keresztény szót mert ilyet egy keresztény ember nem csinál. Hát csak ennyit akartam írni.

Vendég

#233

2012-01-12 00:03

Egyetértek minden mondatával. Nekem is az a véleményem és tapasztalatom, hogy a 2008-as új rendelkezés után már azt sem százalékolták le akit kellett volna, vagy nem olyan mértékben. Tehát teljesen felesleges legalább ennek a 3 évnek a "termését" újra elővenni, erre időt, pénzt és energiát áldozni! Ahogy írja a cikk, azok a '90-es évek leszázalékoltjai meg már ki vannak öregedve, akik miatt a statisztika "csúnyának" bizonyult. Az a helyzet különösen méltánytalan, ha valakit 2009-ben (az új rendelet szerint és nagyon szigorúan)végleges rokkanttá nyilvánítottak a III-as kategóriában, 57000Ft/hó nyugdíjjal, 32 évi munkaviszony után. Sok baráti-családi segítséggel, akarattal egy kissé rehabilitálódott. Csinált a gyerekeivel egy Bt-ét, hogy tudjon alkalmi kis munkákat vállalni, mert ennyi pénzből nem lehet megélni, rendszereset meg nem tudna ellátni. Még van 3 tanuló gyerek otthon. Elkezdett felépíteni egy új életet, ahol azért a mindennapokat a betegsége határozza meg túlsúlyban. Egyetlen jó volt ebben az egészben, a biztonság, az a kicsi nyugdíj,az utazási papír, hogy elmehetett a pesti gyerekeihez,(3-hoz) unokáihoz.Most mi lesz? Lehet, hogy már ebben a hónapban ki kell fizetni több 10 ezer forintot a Bt után? Több hónapja nem ment rá semmi.Ki akar alkalmazni egy 58.évében lévő beteg nőt? Lehet, hogy most jobb állapotban van, mint 3 éve, de nem olyanban, hogy teljes munkaidőben dolgozzon! Miből fog megélni? Ezután majd belefér minden segélybe ami létezik, meg a tanuló gyerekei is. Akkor mennyivel mentünk előbbre???!!!

Vendég

#234

2012-01-12 14:40

Távoli rokonom szakorvosi leletekben szereplő, súlyos belsőszervi betegséggel főorvosi javaslatra indította meg a leszázalékolását 2010-ben. A Tisztelt "Szakértő Bizottság" össz-szervezeti egészségkárosodását 32%-ra volt képes értékelni a leletei ellenére. Mire ezt az óriási "szakértelmet" igénylő határozatot kézhez kapta volna, már két hete elhunyt abban a betegségben amelyről azt állították a leletek ellenére, hogy ettől ő még "munkaképes" Szerencsétlen felesége nem tudott mást tenni, mint felhívta a T."szakértőket", hogy tessék mondani ezt a szemetet a fejfájára szánták?
Többen javasolták, hogy tegyen büntető feljelentést (akkor még) ORSZI ellen. Nagyon jámbor, jóhiszemű teremtés, ezért úgy döntött, hogy nem teszi ki magát ilyen herce-hurcának, a férjét már nem hozza vissza ezzel. Pedig tény, hogy a nyugd.intézet csak a bizottságoktól kapott %-ok alapján végzi a munkáját. Ezért nem értem, hogy szerencsétlen ember, akinek elvették a rokkant-nyugdíját miért a nyugdíjintézetben lett éppen öngyilkos. Hiszen ezek a tisztelt "szakemberek", akik orvosnak képesek nevezni magukat - egyrészt az állam és a mindenkori politikai pártok által meghatározott kvóta, másrészt a mindenféle korrupciót behálózó látencia miatt - olyan százalékot adnak amilyet éppen az érdekük és a mindenkori államhatalom diktál.
Az özvegy viszont naponta szembesül, hogy az évek óta "rokkant nyugdíjas" alig negyven fölötti vállalkozó szomszédja hogyan pakolja be a családját a terepjárójába egy-egy külföldi túrára.
Ilyenkor megjegyzi halkan - na ennek is az én férjem fizette a rokkantnyugdíját, amíg tudta 39 év munkaviszonya alatt. Jó napot Magyarország! Úgy gondolja valaki is, hogy itt minden meg fog változni???? Az igazán betegeket kiszórják a rendszerből, mint eddig is, vagy tengődjenek 27.000,-Ft-ból, hiszen érdekérvényesítő képességük nincs, fórumuk nincs.
A franciák csak amiatt, hogy a nyugdíjkorhatárt egy évvel megemelték százezres tömegekben voltak az utcán nem is olyan régen. Nem csak azok, akik érintettek voltak, hanem a fiatalok is!!! Nálunk 55 évről (csak a saját korosztályom esetében) 63 év 183 napra emelték a nyugdíjkorhatárt. Kint volt valaki is az utcán. Senki!!!! Ennyit a szolidaritásról, mert a pártok által manipulált bárgyú tömegekről....

Vendég

#235

2012-01-12 21:02

Minden szavával egyetértek!

Vendég

#236

2012-01-13 09:29

Sajnos valóban vannak olyan rokkantak, akiket igazából ellenőrizhetetlen betegséggel százalékoltak le. Azokat kellene elsősorban kiszűrni. Ugyanakkor a szinte mozgásképtelen, lakásukat hosszú évek óta - segítség nélkül, vgy egyáltalán - elhagyni nem tudó betegeknek megitélt fogyatékossági támogatást évek óta nem emelték. Rendszeresen a nyugdíjasokat - akik talán már letettek valamit az ország asztalára - találják meg először a megszorítások kapcsán, ahelyett, hogy pl. a törvénytelenül - etikátlanul, érdemtelenül - kifizetett tíz-, százmilliós kifizetéseket, nem veszik vissza még akkor sem, ha már bizonyíthatóan bűncselekmény eredménye. Ezzel lényegesen több folyna be az ország kasszájába. A segélyezési rendszert sem ártana felülvizsgálni

Vendég

#237

2012-01-13 11:48

ezek a büdös tudatlan patkányok azt hiszik, hogy a bánákon megfognak gazdagodni? legfeljebb az igaziakat ellehetetlenítik, a saját köreikben lévő "bénák" meg uggyanúgy maradnak leszázalékolva.
rohadt patkányok

Vendég

#238 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-13 12:57

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

T. Asszonyom!

Ezt mind értem, csak azt nem , hogy mint pl. én aki  ez évben töltöm az 57 . évemet 2o11 aug. 19-én a Nemzeti Rehbilitácios  Hivatal szakértői  bizottságának szakvéleménye alapján a  a rehebilitálhatoóaságána komplex minősítése alapján a rehabilitáció nem ajánlott, akkor négy hónappal később , miért kell  vizsgálatra jelenkezni talán azóta meggyógyultam?


Vendég

#239 Re: Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-13 13:25

#238: - Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Nem tudtad? Az NRSZH orvosi bizottságai parafenomének gyülekezete! Kézrátéttel gyógyítanak csekély 15-20 perc alatt!


Vendég

#240 Re: Re: Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-13 14:39


Vendég

#241

2012-01-14 15:48

Egyetértek.

Vendég

#242 Köszönjük szépen!

2012-01-15 14:25


Vendég

#243

2012-01-15 19:58

Kérek mindenkit, hogy megértve a jogos indulatát is, de ne ezen az oldalon dühöngjön. Tisztelettel: Spitzer Tibor

Vendég

#244

2012-01-17 10:23

Egyszerűsödhetne a felülvizsgálat, ha azokat, akik a vizsgálat időpontjában már betöltötték az 57 évüket, "végleges" papírjuk van, azaz állapotjavulás nem várható,nem hívnák be. Az Ő esetükben nagy valószínűséggel elmondható, hogy nem vezethetők vissza a munka világába. Megsporolhatnának néhány ezer felülvizsgálatot és a statisztikájukat sem rontaná. Ez olyan, mint amikor az apeh az iratokból folytat le ellenőrzést, úgy hogy az ügyfél nem is tudja. Szerintem ehhez sem elég okosak, pedig a piárban jól hangzana és semmibe sem kerülne, sőt megtakarítással járna.

Vendég

#245

2012-01-17 16:48

Azt hiszem ,hogy elég alapos, reális és tényszerű,sajnos.Csak sajnálni tudom azokat akik nem látják az fától az erdőt.Egy néhány trükkös csaló miatt a többit nem kellene megbélyegezni.

Vendég

#246

2012-01-17 18:23

Mai hír az origorólMagyarország egészségügyi mutatói a legrosszabbak között vannak Európában. A születéskor várható átlagos élettartam emelkedett ugyan a rendszerváltás óta, mégis az utolsók közt van Magyarország Európában, 5,1 évvel elmaradva az átlagtól.
Miért csodálkozik bárki is azon, hogy több a megváltozott munkaképességű ember, mint Európa más részein. Itt az indoklás!

Vendég

#247 Re:

2012-01-18 20:02

#236: -

A felülvizsgálatok eddig is nagyon szigorúak voltak és szakorvosi véleményeken
alapultak-aki résztvett ilyenen, tapasztalta- és  évente
ismétlődött. Szomorú. hogy  rokkantsági ellátás mellett járó fogyatékossági támogatás  nem
emelkedik, de a segélyek (a kérelmet igazolásokkal kell megalapozni) összege sem emelkedik 
(egy pl: 23eft havijövedelemnél 5eft adhattak összesen három hóra) sem emelkedik,sőt csökkenek....

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-18 20:38



Vendég

#249

2012-01-18 23:15

A évenkénti felülvizsgálat eddig is nagyon szigorú volt. A felülvizsgálat legtöbbüknek nagy stersszel jár, mert az eredményétől kicsinyke létük függ- valamennyire segít beteségeikkel való mindennapos küzdelemben. Egy megromlott egészségü fiatalnak a helyzete még kiltástalanabb , hiszen nagyon sok egészséges társaiknak sincs munka.Valószínű, azok a néhány szerencsések, akik mögött gazdag család, jól menő üzlet vagy üzletii kapcsolat áll, kevésbé viselik depressiven.
SCS

#250 Cím

2012-01-19 13:55

Igenis vizsgálják meg a rokkantsági végzéseket!!!

Én mozgáskorlátozottnak születtem, az orvosok azt mondták a szüleimnek, hogy sosem fogok járni. De tévedtek, járok, futok, focizok a gyerekeimmel, meg tudok csinálni mindent, kicsit másképp, kicsit lassabban, mint az átlagemberek, DE nem kértem rokkantsági végzést, rokkantsági kártyát parkoláshoz, támogatást sem kapok, pedig bármelyik pillanatban megkaphatnám. Nem kértem, mert úgy gondoltam, nekem kell megállnom a saját lábamon, és így is lett. Sokkal jobban megállok, mint sok egészséges ember...

Viszont ismerek olyanokat, akik teljesen egészségesek, mégis rokkantnak vannak nyilvántartva, a rokkantaknak fenntartott helyre állnak az autójukkal. Szerintem ez igenis helytelen, igazságtalan.

Ez a felülvizsgálat a valóban rokkantak érdeke is. Csak a simlizöknek kell tartaniuk.
Ha kiszürik a simlizöket, több marad a valóban rokkantaknak, és az ellátórendszer is tisztább lesz.