Rokkantvadászat...

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Rokkantvadászat... petíció automatikusan generált fórumtémája

kíváncsi

#101 Re: Re: "Dr. Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata (?) országgyűlési képviselő"

2011-12-13 14:57

#60: Rozika5 - Re: "Dr. Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata (?) országgyűlési képviselő"

Sajnálom, hogy Magyarországon ilyen egyének kaphattak orvosi diplomát. Egy orvosnak empátiás képességgel kellene rendelkeznie.


Vendég

#102

2011-12-13 16:33

Jómagam sajnos 38 éves koromra rokkantam meg. Azóta 67%-os rokkant vagyok,most 55 évet töltöttem. Ezen időszak alatt sohasem volt célom az orvosok megtévesztése, vagy lefizetése. Akik eddig csaltak, azok most a pénzükkel ezután is elérik ezt. Idén augusztusban voltam felülvizsgálaton, maradtam ebben a százalékban, mint nem rehabilitálható személy. Kiváncsi leszek január után vajon mennyit változik az állapotom. Semmit olyan betegségeim vannak amelyek nem gyógyíthatóak, sajnos. Egyedül élek most is alig tudom kiváltani a gyógyszereimet, ezután már az sem fog menni. Mit akar a kormány? Beteg embereket eltenni láb alól? Mert most éppen erről fognak dönteni! Még több munkanélküli és elesett ember, igenis helye van ennek a peticiónak!Nagyon remélem, hogy átgondolják mit döntenek, mert ezzel emberek ezreinek az életével játszanak. Mindenki lehet beteg, ha nem ma akkor holnap és kérdem én akkor halálra kell ítélni?

Vendég

#103

2011-12-13 17:15

Az eszetlen jogszabály-gyártás helyett a visszaéléseket kellene feltárni és szankcionálni, a valódi rászorulókat pedig nem nyomorítani tovább. Ennek egyik legfontosabb feltétele a rendszerek és nyilvántartások működésének felülvizsgálata, átjárhatóvá és átláthatóvá tétele, nyomon követhetőségének biztosítása.
micuka

#104 Re:

2011-12-13 17:23

#67: nemo -

Nekem is ezt mondják, de bioztos nem ismerik a mondást az almárol..Kivül piros, de belül rohadt .

Adrienne

#105

2011-12-13 17:46

Miniszterelnök Úr! Ön a felszólalásában rögtön úgy reagált,hogy"ne fizessünk nyugdíjat?"!Miért nem azt mondja,hogy ne kapjanak Önök és a képviselők tiszteletdíjat!Tudja,hogy az tisztességesebb lenne!Én már 17 évesen dolgoztam,mivel nekem nem volt szerencsém olyan családban felnőni,ahol támogatták volna a tovább tanulásomat.Ennek okán abba kellett hagynom a tanulmányaimat,és dolgozni kezdtem.23 éven keresztül folyamatosan fizikai munkát végeztem 3-4 műszakban,sok esetben olyat,ami egy férfinak is becsületére vált volna.Szültem 3 gyereket,és 2003-ban leszázalékoltak.Most özvegyen,27000ft-ot kapok és a 11 éves lányomra árvaellátást, összesen 63000ft.Az állapotom folyamatosan romlik,sajnos már a házimunka elvégzése is időnként nehézkes,vagy egyáltalán nem megy,de a ob. szerint rehabilitálható vagyok,hypertónia,depresszió,agyvérzés és agylágyulás ellenére is.Az nem zavar senkit,hogy már a lakás elhagyása is problémát okoz kísérő nélkül.Mindemellett a középső gyermekem főiskolás,mivel az egyetemet nem bírtuk anyagilag,ez által nem lehet belőle az ami szeretett volna.Én már akkor dolgoztam,amikor Önök iskolába jártak,tehát az én pénzemből tudták le az egyetemet.Ez rendben is van,de az már nincs,hogy nekem ennyi pénzből kell iskoláztatni,etetni,ruházni a gyerekeimet,gyógyszereket venni,felülvizsgálatokra járni,30-70km-t,attól függően,hogy melyik orvoshoz kell menni.Ezen felül fizetni kellene a rezsit is.Na ez az ami már nem megy.Most ott tartok,hogy a lakásomra több százezer forint van ráterhelve,és nem tudom mikor fogok az utcára kerülni.Higgye el szívesen elmennék dolgozni,de sajnos nem tudok,nem bírok.Már csak abban reménykedem,hogy még karácsony előtt meghalok,akkor talán lesz aki enni és ajándékot ad a gyermekemnek,mert bárhogy próbálom,már sehogy sem tudom megoldani.Akkor már azt sem fogom látni,amikor elárverezik a lakást.Tehát tőlem nyugodtan elveheti a járadékomat,mivel már nem lesz rá szükségem.Az Ön párttársa úgyis azt nyilatkozta,hogy aki nem vitte semmire az annyit is ér,és csak az ő hibája.Köszönöm. Neki is,Önnek is és családjaiknak is ÁLDOTT,BÉKÉS, KARÁCSONYT kívánok!
micuka

#106

2011-12-13 17:52

Azzal sem értek egyet,hogy milyen elgondolás alapján szabják az életkor szerinti szelektálást.Aki nem 2o11 decemberben tölti be az 57 évet, hanem pl. februárban , akkor Ő már tud dolgozni.

Vendég

#107

2011-12-13 17:58

inkább maradon ami volt ugy az hogy van

Vendég

#108

2011-12-13 18:11

A legtöbb rokkant ember nyugdíja olyan kevés, hogy abból megélni szinte lehetetlen. Emiatt kellenének olyan munkahelyek ahol legalább egy részüknek biztosítsanak munkát.Ezeket a pénzeket segélyek formájában is lehetne fizetni, de ilyen munkahelyek egészséges munkavállalóknak is biztosítanak megélhetést. Nem kellene rettegniük attól,hogy az utcára kerülnek és növeljék a munkanélküliek számát


Vendég

#109

2011-12-13 18:45

Sajnos idejutott a társadalmunk!
Felháborítónak tartom, hogy sok olyan embert visszaküldenek dolgozni, aki eddig is örült hogy létezni tudott, nemhogy dolgozni. Én is ismerek egypárat sajnálom őket, de tényleg így van hogy csak ideig-óráig tudnak dolgozni, persze ha jó esetben alkalmazza őket valaki.
Nem őket kellene szapulni, hanem a képviselők fizetését lejjebb venni nem pedig még azt is emelni.
S.O.S!!!

#110

2011-12-13 19:52

Tisztelt Kormánypárti Képviselők!

Önöknek halvány fogalma sincs arról, hogy szerencsétlen rokkant nyugdíjasoknak nincs egyetlen nyugodt éjszakájuk sem, mióta világossá vált, hogy Önök milyen "merényletre" készülnek ezzel a törvénnyel. Önök leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy az amúgy is milliós nagyságrendű fizetésüket még inkább megemeljék, miközben nyomorba döntik, öngyilkosságba hajszolják a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegét. Ja, és ne felejtsük el megemlíteni a másik nagyon fontos dolgukat: a határon túliakat szavazati joghoz kell juttatni, hogy legyen kikkel pótolni azokat a szavazatokat amit már a rendvédelmi dolgozóktól és a rokkant nyugdíjasoktól nem remélhetnek! Szégyelljék el magukat! Undorító!
Rozika5

#111

2011-12-13 20:07

Kedves kíváncsi!

Egyet értek veled!

dr. Lanczendorfer Erzsébet

1942. január 20-án született Romándon. Elvált, három gyermeke van.
1960-ban érettségizett a pápai Petőfi Sándor Állami Általános Gimnáziumban.
1966-ban a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát. 1971-ben belgyógyászatból szakvizsgát tett.
A 2006. évi országgyűlési választásokon Győr-Sopron megyei területi listán szerzett mandátumot.
2006. május 30-tól az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja.
Kereszténydemokrata Országgyűlési képviselő.
vesztes

#112

2011-12-13 20:45

S.O.S!!! NAGYON EGYTÉRTEK !

Vendég

#113

2011-12-13 20:58

Ne törölve rokkant!!!!!!!
Özvegy
Vendég

#114

2011-12-13 21:29

Férjemet 3 évvel ezelőtt leszázalékolták 2-es típusú cukorbetegség és a hozadékbetegségei, mint pl. magas vérnyomás, veseelégtelenség, stb... miatt. Ettől nem gyógyult meg. Idén már el is érte a rokkantnyugdíja a 70.000,- Ft-ot, gondolom, nem volt túlfizetve. Ebből csak a gyógyszerei kitettek havi 25.ooo,- Ft-ot.. Amikor először szóba került, hogy felülvizsgálják a rokkantnyugdíjakat és visszaterelik munkába a rokkantnyugdíjasokat, nagyon megijedt. Nem tudtam meggyőzni, hogy nem vele, a 60 évessel kezdik a visszaterelést. Betegsége olyan szintre emelkedett, hogy májusban szívinfarktust kapott és meghalt. Nem mondom, hogy a mai kormány tette el láb alól, de hogy nem javítottak az állapotán, az biztos. Lélektelen, aljas társaság. Még élhetne, hiszen csak 60 éves múlt.

menthetetlen

#115

2011-12-13 21:29

Szinte bénító félelemben, betegen, kilátástalanul, nagyon nehéz anyagi helyzetben élek egyedül. Én már szó szerint mindenemet / az otthonomat is / elveszítettem, és most elveszik az utolsó pár filléremet is? Ezt már nem tudom feldolgozni! Emberhez méltatlanul, teljes kiszolgáltatottságban nem vagyok képes élni.

Vendég

#116

2011-12-13 21:31

Ennél aljasabb törvényt még nem látott a modern Európa. Ezek gazemberek, nem keresztények. Undorodom ettől az egész országtól, ahol ilyen törvény bárkinek eszébe jut. Keresztények.........Moslékok.

Vendég

#117

2011-12-13 21:37

Munkahelyeket kellett volna előbb biztositani az egészégeseknek, fiataloknak akik kikerülnek az iskolákból, aztán lehetne beszélni az egészégkárosodottakról. Könnyen beszél és hoz döntést akinek tele van a zsebe és a bankkártyája.
gold

#118

2011-12-13 21:39

Mint sok hasonló sorstársamnak , nekem sem jók a kilátásaim a maradék életemre nézve! 54 éves nő vagyok,több mint 35 éves munkaviszonnyal rendelkezem. Egészségügyben dolgoztam korábban.Túl vagyok 2 gerinctörésen ( amit épp munkába menet szenvedtem el) 2 lábtörésen (platinával rögzítettek és másfél évbe telt a a felépülés) továbbá -> kar,sorozat-bordatörés + 9 operáció ( daganatok stb. )Egyéb kategóriába sorolnám az asztmát,szívproblémát,allergiát, ami szintén az enyém"! Nos,mindezek ismeretében alig 1 hónapja 31 %-ra minősítették egészség károsodásomat ( csak,mert nem volt szerencsém !) Totális káosz van a fejemben! Már csak az életem maradt,azt is lehetetlenné tették egy tollvonással. Keleti régióban élek,mindenki tudja mekkora itt a szegénység ,óriási nagy számok igazolják a munkanélküliséget ! Ki akar 1 olyan embert alkalmazni aki 54 éves ,cipelve magával ennyi betegséget ? - teher már önmaga számára is ha ennyi bajjal küzd az ember,de miből éljen ??? Most egy mondat jutott az eszembe : " Bocsánat,hogy élek,többé nem fordul elő " Ezt akarja elérni a kormány ? Ui: A petícióval egyetértek , köszönet érte ! Üdvözlettel: gold
Hegedűs Imre

#119 Re:

2011-12-13 22:24

#9: kölyök -  

 Senki sem azt állítja, hogy csalók nincsenek. Hanem azt, hogy az ő kiszűrésükhöz nem kell megnyomorítani több százezer embert. Ha csak III. kategóriás rokkantakat vizsgálnak - azok a csalók, akik máshova bújtak, röhöghetnek a markukba... 


Vendég

#120

2011-12-13 22:26

Azt hiszem előbb a munkaképes lakosságot kéne ellátni munkával. Munkahelyeket kéne teremteni. De még most is többet hallani az elbocsátásokról mint a munka lehetőségről.
Hegedűs Imre

#121 Re:

2011-12-13 22:38

#43: melós -  

 A baj csak az, hogy így nem csalókat szűrnek ki...


Vendég

#122

2011-12-14 00:31

Ha egyetértesz vele, írd alá te is ezt a petíciót!

Vendég

#123

2011-12-14 05:36

A petícióban megfogalmazottakkal egyetértek és remélem, hogy eléri célját!

Vendég

#124

2011-12-14 07:46

Nekem mindig az a bajom, hogy láthatóan összekeverik még az érzékszervi fogyatékost és a végtaghiányos illetve bénult embereket az egyéb betegségekben is szenvedőkkel. Míg ha valakinek "csak" a fent említett baja van valamilyen munkát tud végezni ami a fogyatékosságát nem befolyásolja. Főleg a gyerekkori ilyen fogyatékosságban élő akit viszont célirányosan lehet taníttatni és most ott vagyunk, hogy csak elvileg tudna szakmájában dolgozni, mert most már akinek bármilyen apró fogyatékossága van azt is kinézik vagy nem foglalkoztatják mert úgy gondolják macerás vele dolgozni.
Az egyéb belső szervi betegségekben szenvedőknél kívülről nem látszik minden esetben a problémája, de az esetek többségében igen is komolyan gátolja a mindennapi életét és azt, hogy tud-e dolgozni és mit azt még magának a beteg tudja igazán és neki is nagyon nehéz kitalálnia nem egy vadidegennek aki csak kívülről látja, de nem érzi mit is érez a beteg és valójában mennyi a teherbírása. Az egészséges ember pedig ha környezetében (közvetlen) nincs komoly betegségben szenvedő és nem látja a napi küszködését akkor nagyon valószínű nem is tudja elképzelni min is megy át egy beteg nap mint nap.
Ez a törvény olyan érzéketlen mint az aki kitalálta. Hol van ilyenkor a nagy "keresztényi" együttérzés?

Vendég

#125

2011-12-14 09:47

Van itt elég baj az országban. Én is mennék kézzel lábbal dolgozni. Meló nincs. Adósság az van.