Védjük meg az önkormányzati bérlakásokat a "Lex Lakásmaffiától"!

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő törvényjavaslata kötelezné az önkormányzatokat lakásvagyonuk áron aluli kiárusítására. A "Lex Lakásmaffiának" is nevezhető javaslat az ingatlanspekulánsoknak kedvezve rablóprivatizációt fog elindítani, és a lakhatási válság elmélyítéséhez vezet.

Az önkormányzati lakásállomány eddig is folyamatosan csökkent, de az új törvénnyel szinte teljesen megszűnne. A mintegy 100.000 önkormányzati lakást a jobb módú, készpénzzel rendelkező vagy hitelképes lakók a piaci ár töredékéért (10,5-30%-áért) fogják megvásárolni. Azoknak a lakóknak viszont, akiknek már a 30-40 ezres bérleti díj kifizetése is nehézséget okoz minden hónapban, sem hitellehetőség, sem készpénz nem áll a rendelkezésükre, így ők a lakásmaffiának lesznek kiszolgáltatva, és végül a kisemmizettek az utcára kerülnek. A törvényjavaslat így végső soron hajléktalan emberek számának ugrásszerű növekedéséhez fog vezetni. Ugyanakkor bérlakások hiányában az önkormányzatoknak nem lesz eszközük lakhatást biztosítani azoknak, akik nem tudják a piaci albérleti díjat megfizetni, nem lesz eszközük a lakásvesztés megelőzésére, a hátralékok kezelésére, a hajléktalanságból kivezető utak megteremtésére. Újabb kifosztásuk után pedig az önkormányzatok abban sem lesznek érdekeltek, hogy újabb bérlakásokat építsenek és tartsanak fenn.

Nem engedjük, hogy a fideszes parlamenti többség megszavazza ezt a javaslatot, és ezzel védünk meg:

minden olyan a javaslatra most még lehetőségként tekintő embert, aki be fog sétálni a csapdába, azt hiszi tulajdonhoz jut, de nem fogja tudni fenntartani és végül az adósság és a lakásmaffia áldozata lesz,

minden olyan embert, akinek gondot okoz a lakhatás megteremtése, a piaci albérleti díjak megfizetése, de önkormányzati bérlakásra ezek után aligha számíthat,

• minden helyi polgárt, aki kétségbeesve nézi, hogy miként áramlik ki a közvagyon kiváltságosok kezébe.

Csordás Anett C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület Budapest 6. sz. választókerület Momentum és MMM által támogatott országgyűlési képviselőjelöltje    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Csordás Anett C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület Budapest 6. sz. választókerület Momentum és MMM által támogatott országgyűlési képviselőjelöltje petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.