Védjük meg a Pillangó park fáit!

Karácsony Gergely polgármester részére

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Mi, a Pillangó park és környékének lakosai támogatóinkkal együtt azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy állítsa le a Pillangó parkban parkrendezés címén elindított munkálatokat.

A Pillangó park lakóövezet, egyben a főváros egyik legfontosabb zöldterülete. A modernizációként beharangozott gördeszkapálya, játszótérbővítés és a parkolóhelyek számának növelése nem lehet fontosabb, mint a park fáinak megóvása, amelyek közül információink szerint most több, mint 90 darabnak a kivágását tervezik. Ráadásul nem csak a kivágásra váró fák száma magas. Az is aggasztó, hogy közöttük nagy arányban szerepelnek olyan régi, nagyra nőtt fák, amelyek lombja 20-30 facsemete lombjának felel meg.

Tudjuk, hogy a park fái között akad, amelyik nem egészséges, azonban alapvetőnek tartjuk a fokozatos cserét, a vegetációs időn kívüli vágást és megfelelő környezeti hatástanulmány elkészítését. A jelenlegi tervek mentén haladva az új park leghamarabb 30 év múlva lehetne a mostanihoz hasonló.

Mi, a park lakosai továbbra is parkban, nem pedig egy parkoló közepén szeretnénk élni. Továbbra is madárcsicsergést, nem pedig motorzajt és a gördeszkák hangját akarjuk hallgatni. 

Mi, akik a park fáival együtt itt nőttünk fel, tudjuk, hogy néhány facsemete telepítése nem pótolja a közel 50 éves fák által nyújtott árnyat és oxigént.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra is, hogy költési időszakban egyáltalán nem szabad a fészkeknek otthont adó fákat kivágni! Márpedig a Pillangó parkban több ritka vagy védett madárfaj is fészkel. Újra van fekete rigó, és zöld küllők is lakják a parkot.

Az aggályokat betetőzi a tény, hogy a park lakosainak nem volt meg a kellő lehetősége véleményt nyilvánítani a tervekről.

Kérjük polgármester urat, hogy zöld politikusként ne adja a nevét a természetvédelmi, állatvédelmi és civil politikai részvétel szempontjából aggályos beruházáshoz, és azonnal állítsa azt le! Ha a Városliget zöld szempontból védelmet érdemel, kapjon hasonló védelmet az elmúlt 50 év során kizöldült Pillangó park is, és hadd maradjon meg inkább az itteni lakosok parkjának, mint az ide máshonnan eljárók parkolójának és gördeszkapályájának. 

A petíció aláírói

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom dr. Balta Flóris petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...