Van más út! Petíció a Határ út menti Kiserdőben vezetendő négysávos út építése ellen


plaki_a4_(1)-page-001_(1)1.jpgFelhívjuk a szeptember 20-i tervzsűri összes szavazó tagját, és köztük kiemelten Ferencváros, Kispest és Kőbánya polgármestereit, hogy NE támogassák szavazatukkal egyik jelenleg ismert nyomvonaltervet sem, amelyek mindegyikében a Határ úti erdő egy jelentős részének kiirtása és a helyén egy négysávos autóút építése szerepel.

Felhívjuk a beruházásról végül döntő Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hogy NE támogassa az erdőírtó, az itt élők igényeit semmibe vevő útépítést.   

MI, az aláírók elutasítjuk, hogy Ferencváros és Kispest határán, a Határ út mentén fekvő erdősávon keresztül egy olyan útépítés valósuljon meg, amely sokszorosára növeli az ezen a területen átmenő autós forgalmat. Elutasítjuk, mert:

  • senki nem kérdezett meg minket József Attila lakótelepieket és wekerletelepieket, hogy mi a véleményünk arról, hogy mit terveznek ott, ahol MI lakunk. MI 26 ezren. Pedig erre készülnek szeptember 20-án, amikor az érintett kerületek polgármesterei és a beruházás megrendelői és szakértői a nyomvonalról szavazni fognak. Azok a tervezők és szakértők, akik határozottan elzárkóztak attól, hogy bármilyen fórumon tájékoztatást adjanak az itt élők számára.
  • a tervezett négysávos út kedvéért legalább 40 méter széles sávban és több mint 1 kilométer hosszan fogják kiirtani az erdőt, hogy napi 30 ezer autó haladhasson itt keresztül. Az erdőt, ami levegőt ad nekünk, ahol sétálunk, ahol kutyát sétáltatunk és sportolunk. Lehet, hogy nem ez a legrendezettebb erdő a városban, de nagyságrendekkel kevesebb pénzből lehetne vonzóbbá tenni, mint amit most az út építésére szánnak.
  • a XI. kerülettől az Üllői útig tervezett nyomvonal nyilvánvaló célja, hogy új lakóövezeteket építhessenek a mentén, ahol a jó autós közlekedés ígéretével emelhetik még magasabbra a lakásárakat. Óvodát, iskolát, orvosi rendelőt és postát természetesen nem fognak oda építeni,  jó minőségű  és gyors tömegközlekedést nem fognak az új lakóknak tervezni. Minek? Hiszen ott az a jó négysávos út a MI erdőnkön keresztül. Ez az út a leendő ingatlan fejlesztőket szolgálja, nem minket és nem a budapestieket.
  • végletesen elmaradott az a várostervezési szemlélet, amely egyedül az autós közlekedés kiszolgálásával akarja megoldani egy város közlekedési problémáit. Ha igazán az Újbuda - Csepel - Dél-Pest vonal átjárhatóságát akarnák biztosítani, akkor hol vannak a más világvárosokban megszokott és a kevésbé jómódú tömegeket kiszolgáló zártpályás gyors buszjáratok tervei, hol vannak a városi vasútfejlesztés tervei, hol a bicikli utak tervei? Sehol, mert nem ez mozgatja a terv kiötlőit. Ők utat akarnak építeni, sokat és jó pénzért, és lakásokat nagy profittal olyan helyre, ahova az útjuk nélkül senki nem akarna költözni.
  • A Wekerletelep és a József Attila lakótelep két különböző kor szülötte, de idővel mindkettő az élhető nagyvárosi élet mintája lett, elég, ha ránézünk a legkedveltebb budapesti kerületrészek versenyében elfoglalt előkelő helyükre. Miért van ez? Sok más mellett a helyi infrastruktúra, a létező tömegközlekedési csomóponthoz való csatlakozás is az oka. Akik ezt az autópályát elképzelték a két telep között, ők más úton járnak. Azt gondolják, hogy az autójukkal a MI erdőnkön keresztül a leendő újbudai vagy csepeli lakóparkokba közlekedő tömeg az város. Dehogy.
  • A két kerület határán fekvő erdő óriás lehetőség a két kerületnek. Sokan használják és élvezik ma is, de sokan álmodoznak róla, hogy még többeknek okozna örömöt, ha egy kicsit többet törődnének vele. Nincs még egy ilyen hely a városban, és most örökre elveszíthetjük. Nem akarjuk.

MI megértjük, hogy egy város akkor működik, ha a részei áldozatot is vállalnak az egészért. De meggyőződésünk, hogy ezért a nyomvonalért és a Határ úti erdőn keresztül vezető útért nem kell áldozatot vállalnunk, mert az nem csak nekünk, de egész Budapestnek is káros.

Az érintett kerületek polgármestereinek és a többi döntéshozónak azt javasoljuk, hogy fontolják meg a fentieket. És azt is, hogy a leendő lakóparki lakóknak még nincs kerületi lakcímkártyájuk, nekünk viszont van.

 

wekerletelep.hu

facebook.com/kiserdovedok

 


Wekerle Társaskör Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Wekerle Társaskör Egyesület petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...