Tüzijáték és egyéb pirotechnikai eszközhasználat betiltásának kérelmezése Budakeszi városában

A tűzijáték nem elhanyagolható lég- és talajszennyezést okoz. A tűzijátékozás miatt jelentősen megnő a levegő finompor és egyéb vegyi anyag (kén, nitrogén-oxid) szennyezettsége. A szennyezett levegő ingerli a légutakat, ami különösen a kisgyerekeket, az időseket és a krónikus betegségekben, főleg a tüdő és a szív- és érrendszer betegségeiben szenvedőket érinti. Az egészséges környezethez való jog pedig mindenkit megillet, az év minden napján. Pláne itt, az Országos Pulmonológiai Intézet szomszédságában.

Az állatvédelmi szempont is jelentős, hiszen minden, az utcán durrogtató honfitársunkra több olyan ember jut, aki eközben háziállatait próbálja sikertelenül megnyugtatni, de a hanghatás óriási megterhelést jelent a vadon élő állatokra is.

Budakeszi, karnyújtásnyira a Pilisi parkerdő csodálatos erdei környezetétől fekszik sok vadállattal, madárral, számos környékbeli méhészettel, lovardával. A tűzijátékok, pirotechnikai eszközök használata során a város környéki erdőterületeket érintő, fény-, illetve hangszennyezés mértéke, hatásmechanizmusa az élővilágra gyakorolt negatív hatása elvitathatatlan. A pirotechnikai eszközök a fény- és hanghatásukon túl rendkívül tűzveszélyesek is.

Mindezekre tekintettel és a fent említett népegészségügyi következmények miatt, kérjük a tűzijátékok és egyéb pirotechnikai eszközök használatát budakeszi városában betiltani.  

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bagi Mónika petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...